Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

OPC insignia

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

talin

arkadaşlar merhaba

alacak karşılığı insignia opc 2,8 lt 4x4 325hp alabilirim

araç hakkında bilgisi olan var mı? ne dersiniz Drogba'yla yolları ayırsak mı acaba

if in doubt, flat out!
Insignia OPC

Kubilay

Çok ağır ve 4x4 olduğu o gücün hakkını veremiyor, hantal baya.2.8 vergisi ödemeye değecek bir araba değil.

ar.159

ben insignayı severim hele opc tadındaysa bence 159 a iyi alternatif olur.
eğer vergi ve yakıt sıkıntınız yoksa çok da keyifli olcağını düşünüyorum 0-100 6 sn diyor daha ne olsun
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Kubilay

245 hp'lik 3.28'in 6.1 sn.iyi mi değil mi siz karar verin.

hi_cazz

İnsignia opc'yi Volkan Işık baya beğenmişti. Kullanmış kişilerinde yorumları baya olumluydu. Üzerindeki flexiride süspansiyonda normal flexiride insignialardan daha farklıymış. M.Ali abininde söylediği gibi vergi ve yakıt sıkıntı değilse tercih edilir. Fabrika verisinde 275km max hız görünüyor. Beni maddi olarak zorlamasa tercih sebebim olurdu.

Note 3 ile tapatalklandı

blackpearl

Insignia'nın tüm versiyonlarını deneme şansına eriştim. Ayrıca bir Insignia sahibiydimde. Bana kalırsa Insignia sınıfının en iyi arabalarından biri. Belki de en iyisi. Gerek tasarım, gerek donanım açısından. Açıkçası tekrar kullanmayı isterdim. 1.6 sı bile inanılmaz keyif veriyordu. OPC bambaşka zaten.

Biraz nostalji olsun, bizim yakışıklı :)

2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

fatihmehmet

İnsignia yi hep sevmisimdir. Ankara'da vardı bir tane Internette videoları var. Kriterlerinize gore kesinlikle tercih sebebidir : )

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

hi_cazz

Konu belki biraz dağılıyor ama yazmak istedim.

Opel'de aynı Alfa gibi onu kullanmayanlar tarafından sürekli kötülenen bir marka. Özellikle VW fanatikleri tarafından yerden yere vurulur durur yıllardır. Ben 2 markada da çeşitli araçlara sahip olmuş ve deneyim yaşamış birisi olarak söylüyorum. Bugün B sınıfı bir araç alacak olsam ve önümde 2 seçenek olsa Corsa ve Polo; kesinlikle corsa seçerim. C sınıfı alacak olsam ve alternatifler sadece Astra ve Golf olsa kesinlikle Astra seçerim. D sınıfı alacak olsam ve sadece Passat ve Insignia olsa kesinlikle Insignia seçerim.

Uzun süreli B5,5 Passat birlikteliğimiz oldu. Kullandığım en iyi VW marka araçtı diyebilirim. Gerçekten çok güzeldi. Fakat bana göre çok ruhsuzdu. Pufidik yolculuk isteyen için idealdi. Ama benim istediğim ruhu veremiyordu. Yine uzun süreli Vectra B birlikteliğimiz oldu. Kesinlikle heyecan verici bir araçtı. Çizgileri passata göre çok daha modern ve bence göz alıcıydı. Passat'a göre elle tutulur en büyük eksisi yalıtımdı. Ona rağmen Vectra almayı tercih ederdim çünkü Passata göre daha dinamik bir sürüşü vardı.

Kısa süreli Golf MK5 birlikteliğimiz oldu. Fena bir araç değildi. Ama passat gibi oda aynı ruhsuz sürüşe sahipti. Yine kısa süreli Astra H birlikteliğimiz oldu. Bence golften yine daha modern bir araçtı. Sürüşü, insana hissettirdiği güven, viraj kabiliyeti, direksiyon tepkileri golften bence çok daha güzeldi. Golften tek eksiği motor gamıydı. Onun haricinde benim gözümde hep artısı vardı. Tercihim Astra olur.

Belli bir süre arkadaşımın polosunu(kasa numarasını bilmiyorum) ara ara kendi aracımmış gibi kullandım. Bana göre çok kötü ve başarısızdı. Herşeyi ile bana kalitesizlik hissi veriyordu. Uzun süreli Corsa D birlikteliğim oldu. Bence Polo ve birçok rakibine göre daha kaliteliydi. Daha iyi yol tutuşu vardı. Daha karakterli bir sürüşü vardı. Kendime ait olan ilk arabamdı ve 80000km yol yaptım rutin bakımlar haricinde bana 5 kuruş masraf açmadı. Tercihim açık ara corsa olur.

Şuan yine Insignia sahibiyiz. Almadan önce yeni Passat'ı incelemeye gittiğimizde hayal kırıklığına uğramıştık. 100K para verip Caddy ile aynı hissi veren kokpiti olan bir araç alma düşüncesi çok kötüydü. Tercihimizi Insignia'dan yana yaptık. Gayet memnunuz. Şimdi tercih edecek olsak yine Insignia tercih ederiz.

Bunları birazda şunun için yazdım. Alfa'yı bilmeyen insanlar nasıl yerden yere vuruyorsa aynı şekilde Opel'de aynı kaderi paylaşıyor. Kesinlikle eksik yönleri vardır ama bunu fanatikliğe vurmuş insanların boş yorumları kadar hak etmiyor.

erdem1904

Opelin en sevdiğim araçları 93-94 astra gsi ile calibra turbolar... Özelikle gsi gençlik hayalimdi  :) Hala da dönüp bakarım temizi denk gelirse...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sercan Keklik

tasarım olarak mükemmel , içi kötü, servisi rezil, parçası pahalı. 3.2 vergi fiyatlarına bakın mutlaka notere gitmeden. Ben Spider ı 3.2 almama sebeplerimden biri vergidir
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

depeche101

You are not allowed to view links. Register or Login
tasarım olarak mükemmel , içi kötü, servisi rezil, parçası pahalı. 3.2 vergi fiyatlarına bakın mutlaka notere gitmeden. Ben Spider ı 3.2 almama sebeplerimden biri vergidir

3.2 Spider nerde Sercan çok merak ettim :o

Sercan Keklik

3.2 Spider nerde Sercan çok merak ettim :o

Testten cıkma var abi 2 tane ikiside kırmızı teki 16 plaka
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ealprsln

''vergi,yakıt'' bir problem yaratmayacaksa kesinlikle tercih edilir.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

hi_cazz

İç kısımda orta konsolun olduğu bölüm ve alt taraflardaki plastikler sert. O yüzden bende eksi puan veriyorum bu ayrıntılarına. Servis konusu ise kesinlikle gittiğiniz servis ile alakalı. Ben hep Muğla ve Isparta servislerini kullandım. Her sorunumu sıkıntısız çözdüler. Hiç problem yaşamadım. Parçası ise bence D segment araçlara benzer.

ATA

Ben hem wagon hemde sedan versiyonunu cesme otobaninda volkan isik akadami ile birlikte test etme firsati bulmuştum. Çok beğenmiştim. O zaman satiş fiyati 102bin tl gibi biseydi.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

hi_cazz

OPC 3.2 değil usta. 2.8

Doğa Tosun

Piyasada opc görünümlu çok 1.6 ve 1.4 t var, onun dışında hic fena araba değil.
Insignia nin son günlerde ciddi makyaj gecirdigini, ve bir 1.6turbo Insignia ya göre cok cok zor satilacagini da unutmayin.

Vergi benzin dert degilse ben alirdim heralde :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Utku

Fiyat da onemli tabi.ikinci el piyasa fiyatinin belli olmadigi bir arac You are not allowed to view links. Register or Login kadarlik bir alacaga karsilik teklif geliyor
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

talin

Fiyat da onemli tabi.ikinci el piyasa fiyatinin belli olmadigi bir arac You are not allowed to view links. Register or Login kadarlik bir alacaga karsilik teklif geliyor

aşağı yukarı 90 bin tl kadar

kafam baya karıştı bakalım hayırlısı
if in doubt, flat out!
Insignia OPC

egemensnt

insignia sağlam araba birde opc olunca tadından yenmez alırsanız da hayırlısı olsun

Sercan Keklik

OPC 3.2 değil usta. 2.8

aklımda öyle kalmış :) bi öncekiler mi 3.2 idi?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

hi_cazz

OPC 3.2 değil usta. 2.8

aklımda öyle kalmış :) bi öncekiler mi 3.2 idi?

Vectra C'lerde vardı 3.2 motor. Insignia'da olmadı hiç.

aşağı yukarı 90 bin tl kadar

kafam baya karıştı bakalım hayırlısı

şu araçtan +sı -si nedir ona göre bakın. 2. el ederi aşağı yukarı budur.

max-ime

2.8lt yi kaldıracak sürüş dinamiklerine sahipse ben alırdım, ama sadece güç hissiz direksiyon ve aktarma kayıpları varsa hiç çekilmiyor.

hi_cazz

2.8lt yi kaldıracak sürüş dinamiklerine sahipse ben alırdım, ama sadece güç hissiz direksiyon ve aktarma kayıpları varsa hiç çekilmiyor.

Kesinlikle öyle değil. Mesela Bende Corsa D 1.3CDTI varken Corsa D OPC 1.6 192hp denemiştim. Benim aracımla alakası yoktu. Bakın sadece güç olarak demiyorum. Herşeyi ile farklı. Zaten OPC'de flexiride şase var. Hemde normal insignialardan farklı bir flexiride. OPC modunda herşey değişiyor.

Ormanci

Opel'in eski modelleri haricinde, yenilerden de Corsa ve Astra OPC haricinde düzgün ve sürüş dinamikleri gerçekten övülen araçlar pek görmedim.

İnsignia benim de fena halde hoşuma giden bir araç ama Opel de çok süper kaliteli bir araç değil, salak saçma sorunlar çıkarıyor o da. Benim gözümde Alman Peugeot'su gibi bişey :) 93 Vectra'mız vardı, fiyat/performans olarak iyi bir otomobil sayılırdı. Sonra 99 Vectra'mız oldu. O aletin tasarımı süperdi ve bir devrimdi aslında, özellikle aynaları :) Kötü değildi, çok arıza da çıkarmadı ama hiçbişeyi hissettirmeyen bir aletti. Motorda adam gibi performans yok, direksiyon hissiz, debriyaj 100 metre çekiyormuşsunuz gibi uzun ve haliyle o da hissiz, herşey konfor için yapılmış, ortalama güzellikte bi aletti işte. Sürüş dinamiği konusunda son derece başarısız bir aletti bence.

İnsignia'nın 1.6 180HP'lik versiyonları da hem manuel hem otomatik vites olarak başarısız aslında, yani diğer araçlara göre kıyaslarsak. Yoksa tokluk ve işçilik kalitesi vs. anlamında başarılı otomobiller, yanlış anlaşılmasın.

Ancak sürüş dinamiği ve motor tepkileri vb. konusunda başarılı olduğunu düşünmüyorum.
Ha bunun yerine ne olur diyeceksiniz, vergisi tüketimi bilmemnesi var.
Bunun yerine bi A4 2.0 TFSI falan tarzı bir alet bence çok daha verimli ve sürüş olarak da çok daha keyifli olabilir. Bunu da çok düşünmeden söyledim, ilk aklıma gelen araç oldu.

İnsignia'da en son hatırladığım, hala gidermedilerse kronik 2-3 sensör arızası vardı.
Station wagon modelde güya bagaj kapağı elektrikli, neredeyse sıfır km araçta bile bu motor bozulup kapağı kaldıramıyor, indiremiyor, tam kapanacak, amortisöre dayanamayıp bir daha açılıyor falan, böyle maymunluklara sahipti. Ulan insan ona o amortisöre dayanacak, ondan güçlü olacak bi motor koyar, nasıl hemen bozulur bu, ben anlamıyorum. Bu da bildiğim kadarıyla kronik bi problem SW'lerde.