Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

SEVMEK VE YAŞAMAK ADINA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Levent Kobaza

Günün sözü
"Sadece zayıf olanlar, ailesini, zamanı, şansı ya da kaderi suçlar!.."
Louis L'Amour (100'den fazla eseri olan dünyaca ünlü koyboy öyküleri yazarı

Bir gece habersiz gel
Merdivenler gıcırdamasın
Öyle yorgunum ki hiç sorma
Sen halimden anlarsın
Sabahlara kadar oturup
Konuşalım
Kimse duymasın
Mavi bir gökyüzümüz olsun
Kanatlarımız
Dokunarak uçalım
İnsanlardan buz gibi soğudum,
İşte yalnız sen varsın
Öyle halsizim'ki hiç sorma
Anlarsın..

Levent Kobaza

Günün sözü
'Bazı insanları kendi değerleri için değil, bizde buldukları değerlerden dolayı severiz.'
Byron

3 ağustosta evlenecek alfist dostuma ...
Voltaire'in Yaşam Sırları...

'O kadar mutluyum ki, utanıyorum' Voltaire

Fransız düşünürü Voltaire (1694-1778), neredeyse bütün hayatı boyunca  ya hastaydı ya hastalık hastası.

41 yaşında bir arkadaşına yazdığı mektupta 'gene' hastalandığından   şikâyet etti ve 'Birkaç yıllık ömrüm kaldı' dedi.

Voltaire, bu mektubu bitirdikten 43 yıl sonra öldü.

Her Allah'ın günü bir şeyin kanser yaptığı veya kansere iyi geldiğinin açıklandığı bir dünyada yaşıyoruz.

Sıska, sıkı ve sağlıklı yaşamak neredeyse din haline geldi.

Voltaire, kolesterol, trigliserit, AIDS ve kuş gribinin bilinmediği çağların adamıdır.

Bir şeyleri doğru yapmış olmalıydı ki, insanların genellikle kırkına gelmeden öldüğü on sekizinci yüzyılda, 84 yaşına kadar yaşadı ve bir daha kalkmamak üzere yatağa düşünceye kadar aktif bir hayat sürdü.

Voltaire'in uzun ömrünün sırrı ne olabilir?

Uzun yıllar düşünür için sekreter ve uşak karışımı bir şey olan Sebastien Longcahmps, Voltaire'in hep

'İnsanın sağlığı tamamen kendi ellerindedir' dediğini yazdı.

'Bunun üç temel ayağı var derdi: ayıklık, her şeyde ölçülü olmak ve hafif egzersiz yapmak. Kaza dışında, insanın başına gelen bütün hastalıklarda bizi sağlıklı halimize iade etmeye uğraşan doğaya yardımcı olmak yeter.

İnsan aşağı yukarı her zaman diyetinde sıkı olmalı, uygun ve sürekli sıvı almalı ve hep basit şeyler yemelidir.

Yanında bulunduğum süre içinde onu hep bunları yapar gördüm.'

Uzun ömrün sırrı

Bunlar büyük bir sır değil aslında. Her şeyde ölçülü olmak aklı başında her insanın uyguladığı bir prensiptir.

Bence Voltaire'in uzun ömrünün sırrı vücudunda değil kişiliğindedir.

Voltaire uzun yaşadı, çünkü mutluydu.

Öğrenmeye meraklıydı ve müthiş zengin olmasına rağmen, bir dakikasını boşa harcamadı.

Ölmeye vakti yoktu.

Binlerce mektup, yüzlerce sahne oyunu, kitap, makale yazdı.

Saray yavrusu evinde her zaman misafir vardı.

'Ben Avrupa'nın hancı başıyım' dedirtecek kadar.

Adaletsizliğe hiç tahammülü yoktu.

İlkel Fransız yargısının hışmına uğramış insanları kurtarmak için,   tek başına, tarihe geçmiş kampanyalar yürüttü.

İnsanların hakları olmayan bir dönemde insan hakları için mücadele etti.

Kiliseyle ve bağnaz rahiplerle yaşam boyu dalga geçti.

Ölüm döşeğinde papazlar onu pişmanlık getirmeye, şeytanı lanetlemeye davet ettiklerinde

'Şimdi yeni bir düşman kazanmanın zamanı değil' dedi.

Bence, Voltaire'in en büyük özelliği yaşamdan zevk almasıydı.

'O kadar mutluyum ki utanıyorum' diye itiraf etti bir arkadaşına.

'Ben neredeysem dünya cenneti oradadır' dedi.

Son bir şey daha var, onu unutmayayım.

Hiç evlenmedi.

Levent Kobaza

Evet bugün cuma ve önümüzdeki bir hafta burda olmayacağım..
Yerimizi ama boş bırakmayın

Günün sözü
Küçük üzüntüler konuşurlar, büyük dertler dilsizdir.
Nijerya Atasözü

Evlenecek arkadaşlara bir ön bilgi klavuzu olur diye düşünüyorum

Evlilik nedemektir?

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar: "Hocam, evlilik ne demektir?" Nasrettin Hoca da düşünmüş, taşınmış ve en sonunda da demiş ki: "Evlilik; gündüzleri çifte hırlama, geceleri çifte horlamadır!" Şimdi yüksek müsaadenizle ben de sizin adınıza bu köşenin yazarına soruyorum: "Hocam, evlilik ne demektir?" Evlilik;

* Yaptığınız aptallığın üstüne bir bardak soğuk su içmeniz demektir.

* Çapkınlığa giderken karda yürüyüp izini belli etmemek demektir.

* 'Aklıma turp sıkayım! Nereden evlendim ben, bu gudubet insanla' demektir.

* Ayda en az bir kez de olsa, kavga etmeniz demektir.

* 'Kız seni anan benim için mi doğurmuş?' sözünün yerini, 'O anan seni doğuracağına taş doğursaydı da bağrıma bassaydım!' sözünün alması demektir.

devamıııı haftayaaaa
sağlıcakla kalın

kaptan_swng61

Tatilmi Levent bey ?İyi tatiller.Sizin yeriniz zor dolar.

Levent Kobaza

sağolun çok teşekkür ederim,çok naziksiniz

kaptan_swng61

Levent beyin anısına Günün sözü;
DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.......

Levent Kobaza

Günaydınnn yine benn
Bu arada recep abiii naptınn yaaa
ne demek anısına
ben ölmedimmmm kiiii  
Günün sözü
Tarih tekerrür eder. Ancak birincisi trajedi, ikincisi komedidir.
Karl Marx

Eveet nerde kalmıştık geçen haftaaa
Unutmadımmmm
Bu daa yazının devamı

TATİLLERİ BEKLEMEKTİR
* Eve erken gelmek demektir.

* Geceleri sık sık kalkıp, çocukların üstünü örtmek demektir.

* Çocuklardan geriye kalan zamanda sevişmek demektir. Ama genelde de yorgun olduğunuz için sevişememek demektir.

* Eşi çocukları alıp tatile gittiği zaman evde kalan erkeğin, sevinçten ipini koparması demektir. Sonra da ipini kopardığı gibi kendisini sokağa atması demektir.

* Baba ocağındayken önünüze gelen her yemeği yemeyip, 'Yine bu iğrenç yemeği mi pişirdin?' diye çıkışırken, kendi evinizde önünüze gelen o iğrenç yemekleri sessiz sedasız yiyip, 'Yemek güzel olmuş aşkım!' yalanından kudurmanız demektir.

* Bekarken yorganı bacağınızın arasına sarıp uyurken, evlendikten sonra yorganı kendinize doğru çekip üstünüzü örtmeye çalışmak demektir.

* Sevgililer Günü'nde, Anneler Günü'nde, doğum gününde ve evlilik yıldönümünde; eşinize hediye almanız demektir.

* Gece mışıl mışıl uyurken bir anda yanınızdakinin gök gürültüsüne benzer horlamasıyla, uykunuzun bölünmesi demektir.

KISA SEVİŞME PROGRAMI
* Ön sevişme programının yerini, kısa sevişme programının alması demektir.

* Karınızla sokakta yürürken yanınızdan geçip giden alımlı ve güzel kadına dönüp bakamamanız demektir. Göz ucuyla kaçamak bakışlarla yaşamak demektir.

* P.. siteleriyle vedalaşmanız demektir.

* O ayki .... gününüzün tarihini unuttuysanız, kocanıza sorup öğreneceğiniz bir hayat demektir.

* Ölmeden cehennem hayatı yaşadığınız kör bir hayat demektir

bunlar şaka şaka
vallahi evlilik güzel birşeydir...

hişştt sus ttt yalan dan kim ölmüş çaktırmaaa

kaptan_swng61

Etağfurullah Levent ciğim Allah gecinden versin,onu demek istemedim ama biraz sürç-i lisan oldu galiba.
HOŞGELDİNİZ

kaptan_swng61

Değişmeyen tek şey DEĞİŞİMDİR.
                                              Karl Marx

Levent Kobaza

Günün sözü
Al Bundy demiş ki: "Sigorta evlilik gibidir! Sürekli bir şeyler ödersin ama geriye hiçbir şey alamazsın

Belki de sıradan genellemeler gerçeğin ta kendisi! Belki de birçok şey bu kadar basit aslında!

Mesela...

Galiba...

İnsanlar ikiye ayrılıyor temelde...

Yalnız kalamayanlar ve yalnız kalabilenler.

Hep yalnızlıktan kaçanlar ve hep yalnızlığa kaçanlar.

Yalnızlığından gizliden gizliye nefret edenler ve gizli gizli yalnızlığı özleyenler.

Şu ömrümde hem yaşayarak hem de okuyup kavrayarak öğrendiğim o ki...

Bu ayrım aynı insanda zaman zaman görülen iki ayrı ruh hali falan değil.

İki farklı kişilik bu.

Ya öylesin, ya böyle!

Bir... Yalnızlığa mahkûm olmak ya da mahkûm bırakılmak ?yalnız olmak? değildir. Asla karıştırılmamalı.

İki... Başkalarıyla birlikte olmayı sevmiyorsan yalnızlığının değerini bilemezsin.

Üç... İncinmiş, çizik yemiş hassas ruhların nekahet için kuytulara kaçmaları başkadır, insanın kendi yalnızlığıyla dost olması başkadır.

Dört... Penceresi açık olmayan, içeri güneş sızmayan bir oda ?hücre?dir; yalnızlığın sarayı değil. Hayat korkusuna yenilenleri yalnızlık düşkünleri sanmayın!

Beş... Yalnızlığın saltanatı sokaklarda, kalabalık meydanlarda sürülür. Ha... Bir de sessiz taraçalarda, alçakgönüllü balkonlarda ve (Nietzsche?ye selam olsun) soğuk, ıssız tepelerde yaşanır.
?Çocukken ben oynardım kendimle

Yalnızlıkla hayaller peşinde

Simdi senle beraber olsak da

Ben yalnızım yalnızlık özümde

Bu yalnızlık içime işlemiş

Çıkartamazsın çünkü o senden eski

Bu yalnızlık içime işlemiş

Çıkartamazsın çünkü o benden biri...?

Levent Kobaza

Günün sözü
Erkek yaşını saklamaya, kadın ise saklamamaya başladığı zaman yaşlanmıştır.
Peru Atasözü

Hayyam'dan..
Her sabah yeni bir gün doğarken,
Bir gün de eksilir ömürden;
Her şafak bir hırsız gibidir
Elinde bir fenerle gelen

Levent Kobaza

Günün sözü
Özgürlük, yapmak istemediklerini yapmamaktır.
Nietzsche

Ne cennetler görürsün, açarsan gözü,
Cennet ırmaklarının bahçede izi,
Cehennemden az konuş, her taraf cennet;
Otur cennet yüzlüyle, gör cennet yüzü!

Levent Kobaza

Günün sözü
"Kendine güvenini kaybedenin, kaybedeceği başka şey kalmamıştır."
Pierre-Claude-Victor Boiste
(Fransız Dil Bilimcisi, 765-1824)

Aranıyor sahibi ruhumun
Tam yerine mi düştüm
Direniyor faili tutkunun
Kızmış ve küçülmüş
Aranıyor sahibi ruhumun
Tam yerine mi düştüm
Direniyor direniyor direniyor
Beni büyütün, ağlatmayın
Sevginiz nerde övündüğünüz
Beni büyütün, ağlatmayın
Sahte düşlerle oyalamayın
Bir akıllı bir yarım deli
Dört yanım akıllı bir yanım deli
Herkes akıllı bir ben deli
Bir ben deli bir ben deli
Beni büyütün, ağlatmayın
Sevginiz nerde övündüğünüz
Beni büyütün, ağlatmayın
Sahte düşlerle oyalamayın

Levent Kobaza

Günün sözü
Denemekten vazgeçene kadar kaybetmiş sayılmazsınız.
Mike Dikta

Bir laboratuarda deney yapılıyor. İçinde bir büyük ve çokça küçük balığın olduğu kocaman bir akvaryum konuyor.Haliyle, büyük olan
acıktıkça küçükleri yiyor... Daha sonra akvaryumun ortasına dikey bir cam yerleştiriliyor, böylece akvaryum ikiye ayrılıyor. Büyük
balık bir tarafa küçük balıklar da diğer tarafa yerleştiriliyor. Büyük balık cam bölmeyi geçmek ve küçük balıkları yemek için
defalarca deneme yapıyor. Bu durum tam 28 saat boyunca sürüyor. 28 saatin sonunda büyük balık artık diğer tarafa geçmek için
mücadele etmeyi bırakıyor. Deneyin sonunda cam bölme kaldırılıyor. O da ne!!! Büyük balık küçükleri yemek için hiçbir hamle
yapmıyor. Saatler geçtiği hâlde onları yemediği görülüyor. Buna psikolojide 'Öğrenilmiş Güçsüzlük' deniyor.

İstatistiklere göre bir çocuk ergenlik yaşına gelinceye kadar ortalama 148.000 defa anne babasının, 'yapma; elleme, dokunma,' gibi
sözlerini duyuyormuş. Böyle olunca da çocukta büyüyünce 'yapamama', 'edememe' özellikleri gelişiyor ve özgüvenini yitiriyor.

Levent Kobaza

Günün sözü
Cesaret savaşmak ve düşmemek değildir.
Cesaret, savaşmak, düşmek ve tekrar doğrulmaktır."

ZİHİNSEL GÜÇ

İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler. Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken,
çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar. Uzun bir yürüyüşten sonra  oldukça yorulan küçük çocuk yalvarırcasına bakan
gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum. Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der. Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk
ağlamaya başlar. Baba tek kelime etmeden ağaçtan bir dal keser. Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa zarar vermeyecek biçimde
yontar. Sonra dalı oğluna verir. 'Al oğlum, sana güzel bir at' der. Çocuk sevinçle dal parçasından yontulmuş ata biner ve
sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanına doğru gitmeye başlar. Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile...

Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım. Bazen zihnen ya da bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine
değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir çiçek, bir şiir yada bir çocuğun tebessümü
olabilir.'

Değnekten atınız hiç eksik olmasın

Levent Kobaza

Günün sözü
Hayat biriktirilmez
Hep harcanır.

AHMET ÇUHACI

Akıl hastanesini ziyaret eden hasta yakını başhekime "Hastalarınızın iyileştiğini nasıl anlıyorsunuz?.." diye sormuş..
"Kolay.." diye cevap vermiş başhekim, "Bir banyo küvetini dolduruyoruz, hastaya 1 çay kaşığı, 1 çay fincanı ve 1 plastik kova verip küveti boşaltmasını söylüyoruz.." "Tamam anladım.." demiş ziyaretçi, "Normal bir insan çay kaşığı ve fincandan büyük diye plastik kovayı kullanmalıdır.." "Hayır..!" demiş başhekim, "Normal bir insan tabii ki küvetin tıpasını çıkartır.. Sizin yatağınızı pencere kenarına hazırlatmamı ister misiniz?.."

Levent Kobaza

Günün sözü
Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın.
Confucius

cumartesiye keyifle

Düğünden önce geline harika süslenmiş bir hediye paketi gelmiş, kız kutunun rengârenk kurdelesini heyecanla açmaya çalışırken gözüne üzerine iliştirilmiş bir not çarpmış, 'Kocanı kendine hayran bırakmak istiyorsan ilk gece sadece bunu giy..' diye..
Gelin kutuyu açar açmaz yüzünü bir gülümseme kaplamış.. Kutu bomboşmuş..

Levent Kobaza

Günün sözü
En güzel olan en çirkin de olabilendir ve en gerçek, en yalan olabilen. Sanat çirkini güzel, güzeli çirkin yapandır. Aşk, hem ölümcül darbe, hem de yaşamdır.
Şeytan sadece sunar, insan isterse seçer. İnsan işte bu yüzden özgürdür; günah diye bir şey yoktur. Suç; bir kere işlenmek istedikten sonra harekete dökülse de suçtur; dökülmese de. Ve insan tüm bunların yarattığı, yaşamın biricik, trajik kahramanıdır. Asla bir başkası değil.
Oscar Wilde

TANRININ KAHVESI

Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesörlerini ziyaret için bir araya gelirler.  
Sohbet, sonunda isin ve hayatin stresinden sikâyetlesmeye döner. Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör mutfaga gider ve yaninda büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere degisik tarzda ve ucuz görünenden, pahali ve hatta çok özel olanlarina kadar degisik kahve bardaklari ile gelir. Herkes bir bardak secince, profesör söyle söyler:

'Fark ettiyseniz, tüm pahali görünen bardaklar alindi ve geriye ucuz görünümlü, sade bardaklar kaldi. Kendiniz için en iyi olani istemeniz normal olsa da, bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynagi aslinda. Emin olun ki, bardagin kendisi kahvenin kalitesine hiç bir sey katmaz. Çogu zaman, sadece daha pahalidir ve hatta bazi durumlarda da içtigimizi saklar. Hepinizin aslinda istedigi kahveydi, bardak degil, ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardagina bakmaya basladiniz. Sunu bir düsünün: Hayat kahvedir. Is, para ve toplumdaki konumunuz da bardaklar. Onlar hayati tutmak için sadece araçlardir ve seçtigimiz bardak yasadigimiz hayatin kalitesini belirlemedigi gibi degistirmez de. Bazen sadece bardaga odaklanarak Tanrinin sundugu kahvenin tadini çikarmayi unuturuz. Kahvenizin tadina varin!

Levent Kobaza

Günün sözü
Bütün rüyalarımız gerçek olabilir.
Eğer biz onları hayata geçirecek cesareti kendimizde bulabilirsek.
Walt Disney

İnsanlık, nerden nere

Yontma taş, cilalı taş devrinden

Yontulmamış cilalı insan devrine!

AHMET ÇUHACI

Levent Kobaza

Günün sözü
"İnsanlar ikiye ayrılır" demiş, filozof.. "İnsanları ikiye ayıranlar ve ayırmayanlar.."

Yaşamın kıyısından,

Kim ne söyler kim neder umrunda olmaz
Denizin kenarındayken
Sadece duyduğun dalganın sesidir
Kulağına sanki ninni söylerken
Gördüğün ise yaşamın kıyılara minik darbeler vurup sonra geriye çekilişidir.
Uzaksındır,herşeyden
Tüm yargılardan, sorunlardan
Umrunda bile olmaz ne olacağın yada ne olduğun
Çünkü bilirsin ki sen sadece denizin kenarında oturan bir çocuksundur
Denizin küçük oğlu
O sana hayatın herşeyini anlatır
Döker önüne ,kıyıya bir gelip bir giderken
Tabii görmeyi bilirsen!
Görmeyi bilirsen, bilki o senin klavuzundur.
Yol arkadaşın, vefalı dostun
Bakma sen söylenenlere, denizin vefasız olduğuna
Deniz, kendisine inanmayanlara vefasını göstermez
Hatırlar mısın, ilk sevgilinin seni terk edişini?
Yada babanın senden kopup gidişini
Peki seni kim karşısına alıp dinlemişti?
Senin hıçkırıklarına kim sessiz kalmamıştı?
Ve seni kim bağrına basıp avutmuştu?
Esas vefasız olanlar , vefa gösterenlere vefasızlık edenler değil mi?

Edited by - Levent Kobaza on 09/07/2008  08:25:02

Levent Kobaza

Günün sözü
Akıl gibi iyi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali

Kelimeler

Kocası karısına kadınların bir günde kaç kelime kullandığına dair bir makale okuyormuş: ?Erkeklerin 15 bin kelimesine karşılık 30 bin kelime...?

Karısı yanıtlamış: ?Sebebi erkeklere her şeyi tekrar etmek zorunda olmamızdır.?

Kocası karısına dönmüş ve sormuş: ?Efendim??

Levent Kobaza

Eveet yine ufak bir mola arası
Yalnız arkamda ölüm ilanı verir gibi şeyler yazmak yok
bak darılırım sonra

gerçekten ölsem bile , unutmayın ki ölüm bir bitiş değil yeni bir yolculuğa çıkış ,bir başlangıctır.
Bu yüzden neşeyle çıkalım bu yola

Günün sözü
Kahveyi gece karanlık, cehennem kadar sıcak, kadın kadar tatlı içeceksin.
Brezilya Atasözü

Nehir kenarında balık tutan 4 adam konuşuyor.
1. Adam: "Balığa gelebilmek için karıma bir pırlanta sözü verdim."
2. Adam: "O da bir şey mi, ben hem pırlanta hem de Versace'den tepeden tırnağa giyim sözü verdim."
3. Adam: "Ben de araba sözü vermek zorunda kaldım."
4. Adamdan ses çıkmaz. Dönüp sorarlar.. "Sen bir şey vermedin mi?"
4. Adam "Yoo" der "Sabah uyandım, yatakta karımın yanağına küçük bir öpücük kondurdum, 'Başın ağrımıyorsa sevişelim, ya da ben balığa gideyim' dedim, o da 'Sıkı giyin üşütme' dedi."

beyler işte size bir tüyo , fıkra deyip geçmeyin he he he

Levent Kobaza

yine yeniden merhabaaaa

Günün sözü
Hatalar miras değildir, savunmaya değmez.
D. Burke

Adam Çin lokantasına gitmiş, masada sadece çatal bıçak görünce "Gel oğlum buraya.." demiş garsona, "Yahu Çin lokantası demek tahta çubuklarla yemek demek.. Patronuna da söyle e mi?.. Hem de çatal bıçak yıkayacak 1 elemandan kurtulacak..
Tamam?.." "Pek düşündüğünüz gibi değil efendim.." demiş garson, "Çatal ve bıçak yerine tahta çubuk koyunca örtüdeki, halılardaki yemek artıklarını temizlemek için personele en az 3 kişi daha eklemek zorunda kalıyoruz.. Her hafta duvar ve tavanın yeniden boyanması da cabası

Bu arada sercanımın alfası da olsa ışıklarda yakalarım benim düldülle

Edited by - Levent Kobaza on 21/07/2008  08:57:18

Dentist

"Düldül"diye bahsedilen nedir?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Levent Kobaza

benim bisiklet

tam akşam üzeri fenerbahçe orduevinin ordan çıktım bi baktım önümden sr plakalı 156 geçti dur dedim bu olsa olsa sercandır dedim,ışıklarda yakaladım