Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Şu An Ne Dinliyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

quote:

"Memento" diye bir film izlemiştim. O filmin kahramanı olan zat, ne söylediğini, ne duyduğunu, ne yağtığını bir süre sonra unutup herşeyi baştan alıyordu.
Buradaki mesajlar da bana o filmi hatırlattı nedense.
İnsanlar topic'in başlığını gördükçe ne dinlediğini yazıyor.

Bunun yerine ne tür müzik dinliyorsunuz diye sorsanız kimin ne tür müzik dinlediği ortaya çıkmaz mıydı?

Onu da sordum zamanında Bülent Ama müzik zevklerini ve güncel albüm ve şarkıları paylaşmak, konuşmak adına daha etkili olduğunu ve bu konuyu konuşmanın daha sürekli bir hal alacağını düşünmüştüm..Ama başta dediğim gibi bir sorunsa kilitle sen de kurtul ben de kurtulayım olsun bitsin ..
Bu arada dediğin filmi ben de izlemiştim süper bir film :)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

Bizim başka bir forumda, forum-fm diye bir topic'imiz var. Herkes o anda dinlediği ve kendisine özel gelen parçaları oraya yaziyor. Meraklısı olan da , o parçayı indirip dinliyor. Benzer müzik zevklerine sahip olduğunuzu farkettiğiniz kişilerin dinlediği parçaları indirip arşivinizi güçlendirme, kulağınızın pasını atma şansınız oluyor.. :)

Levent Kobaza

beatles
grıl

murat

quote:

beatles
grıl

sizden etkilenmek suretiyle
beatles-michel süper parça
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Levent Kobaza

quote:

quote:

beatles
grıl

sizden etkilenmek suretiyle
beatles-michel süper parça

eskiler her bir başka güzel
çünkü ruhları var

Levent Kobaza

beatles
LET IT BE

murat

Mavi Sakal-İki Yol
dinlemediyseniz dinleyin mutlaka
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

murat

Whitesnake-Sailing Ships
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

alfistihrn

Prodigy - Firestarter

n/a

avenged sevenfold - warmness on the soul

n/a

bu arada eski bir tartışmayı alevlendirmeyi istemem fakat bu topic hakkında boş bir topic olarak adlandırılmış bazılarınca nitekim bu topic psiko sosyal olarak birbirimizin müzik tarzlarını görerek dinlediği grupları tarzları görerek o insanın nasıl bir ruh haline sahip olduğu ne tür müziğe yatkın olduğunu görmemiz onun birey olarak tarafımızca değerlendirilmesinde büyük bir rolü var.
e peki bu ne için lazım dersek burası bir topic alanı kimse herkesin arkadaşı değil tam anlamıyla en ince bir ayrıntı olarak bir diyalog örneği vereceğim

-Aaaa sendemi o grubu seviyosun?
-taparım nediyosun sen :D
-süper yaa varmı başka albümleri sende?
-valla neyazıkki yokyaa sende varmı?
-hepsi yok ama bulunca sanada yollarım msnden filan
-zahmet olucak yaa
-sorun deil eywalla.

e ne işime yaradı buşimdi?
benim bir 147 ci ile otomobillerimiz adına konuşucak az şeyim var 145 sahibiyim en azından konuşucak başka bir olayım oldu :)

gibi...

n/a

quote:

way way way aramizdaki rocker sayisi da artio giderek

n/a

quote:

quote:

a7x'a bayılırım hertürlü merchandise'ınada sahibim :D

şuan ne dinliorm onu sölim  Alice Nine - Yami Ni Chiru Sakura

bunuda yeni buldum dumur oldum tiplerini görünce...

murat

Megadeth-İn my darkest hour
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

n/a

quote:

quote:

quote:

a7x'a bayılırım hertürlü merchandise'ınada sahibim :D

şuan ne dinliorm onu sölim  Alice Nine - Yami Ni Chiru Sakura

bunuda yeni buldum dumur oldum tiplerini görünce...

bullet for my valentine - hand of blood şarkisin çek...ilk dinleyişte sevmiceksin ama 4-5 kere dinle...sonra tüm albümü çekmek isticeksin eminim =)

omeroguz

quote:

bu arada eski bir tartışmayı alevlendirmeyi istemem fakat bu topic hakkında boş bir topic olarak adlandırılmış bazılarınca nitekim bu topic psiko sosyal olarak birbirimizin müzik tarzlarını görerek dinlediği grupları tarzları görerek o insanın nasıl bir ruh haline sahip olduğu ne tür müziğe yatkın olduğunu görmemiz onun birey olarak tarafımızca değerlendirilmesinde büyük bir rolü var.

Ben bu konuyu çok merak ettim, benim müzik tarzım çok değişken, küçük bir örnek, bazen Cranberries dinlerken birden müslüm gürses dinleye biliyorum. yine Orhan Hakalmaz dinlerken Nil Karaibrahimgil dinlemek isteyebiliyorum.
Şimdi benim pisiko sosyal halimle ilgili nasıl bir yargıya sahip olursun ve sence ben nasıl bir insanım...

Alfadanadam

quote:

e peki bu ne için lazım dersek burası bir topic alanı kimse herkesin arkadaşı değil tam anlamıyla en ince bir ayrıntı olarak bir diyalog örneği vereceğim

-Aaaa sendemi o grubu seviyosun?
-taparım nediyosun sen :D
-süper yaa varmı başka albümleri sende?
-valla neyazıkki yokyaa sende varmı?
-hepsi yok ama bulunca sanada yollarım msnden filan
-zahmet olucak yaa
-sorun deil eywalla.

e ne işime yaradı buşimdi?
benim bir 147 ci ile otomobillerimiz adına konuşucak az şeyim var 145 sahibiyim en azından konuşucak başka bir olayım oldu :)

gibi...

Birkaç saatte bir bu topice girip dinlediği şarkıyı yazınca o kişinin psiko-sosyal durumunu mu irdeleyebiliyoruz? Ya da burada amaç bir takım yollarla insanların psiko-sosyal durumlarını çözmek mi?

Dinlediği müziğe göre tarafınızca değerlendirilmesi ne demek? Yani rock müzik dinliyorsa başka, pop müzik dinliyorsa farklı bir muamele mi uygulayacaksınız?

Yukarıdaki örnek diyalog da ilginç tabi. 145 sahipleri dışındakilerle müzik dışında pek paylaşacak birşeyiniz olmadığını belirtmişsiniz; ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu....

agucba

Valla, doğruyu söylemek gerekirse dinlediği müzik türünden birisinin psiko-sosyal durumunu nasıl anlayacaksınız?
Ömer Abi gibi neyi ne zaman nerede nasıl dinlediğim hiç belli olmuyor diyor. Eminim çoğumuz böyledir. Kimi zamam geliyor Ümit Besen dinliyorum, kimi zaman Queen, kimi zaman Beethoven. Şimdi ben hangi psiko-sosyal durumdan muzdaribim?
Örnek vereyim: Sırf kız arkadaşım seviyor diye Duman konserine gidip tepinmiştim. Bu arkadaşlardan hiç mi hiç hoşlanmıyorum. Ama bir mutluluk tablosu çizmiştim.
Veya yolda Enigma dinlerken birden CD değiştirip Zeki Müren'in 29 dakikalık Kahır Mektubu parçasını dinleyebiliyorum. Şimdi bende anlık bir psiko-sosyal değişiklik mi meydana gelmiş oluyor?

Ayrıca kullandığımız araçların modeli de önemli olmasa gerek. Neticede bu forum Alfa Romeo ile ilgili bir forum. Ben de bir 145 kullanıyorum. Ve Bektaş'ın yaptığı ankete bakarsanız 145 kullanıcıları olarak azınlıktayız (hatta Bektaş'ın bir 145'i bile yok artk) ama 156'sı olan bir çok arkadaş ile sohbet edebiliyorum.

Daha önce de yazdığım gibi bu başlık bence boş bir başlık. Ama buraya yazı yazanlara tabi ki saygım var. Neticede buraya yazın diğer arkadaşlarla Alfa Romeo haricinde ne gibi "ortak" bir yönümün olduğunu görebiliyorum.

Ayrıca bir kaç arkadaş mutlaka yazdıklarımı tenkit edecek ve "kilitleyin o zaman" diyecek ama demek ki site yönetimi buna gerek görmüyor.

Edited by - agucba on 04/01/2007  22:23:43

///////////////

alfisti

Bu topic sonu belirsiz bir gerginlik taşıyor... Bu topic ne içi çok dolu bir takım psikososyal tahliller taşıyacak kadar gerekli ve dolu bir topic ne de bu sitenin içi en boş topiği... Burası isteyen okuyabildiği, isteyenin yazabildiği, isteyenin hiç umursamadan geçebildiği öylesine bir topic... Sitenin ağır topu bir konu değil ama kanaatimce sitede en az bunun kadar boş başkaca topicler de var...

Dolayısıyla eğer sonunu iyi görmediğim gerginliklere yol açacaksa bu topic gerekli değil ve kilitlenmeli ya da yok edilmeli... Ama tüm bu konular irdelenirken gerçekten objektif olunmalı ve bu topiğe olan hassasiyetlerin neden kaynaklandığı, bu topic eleştirilirken benzeri hoş ama boş topiclere müsamaha gösterilip gösterilmediği üzerinde iyice düşünülmeli ve bence buna son noktayı site yönetimi adına bir yönetici arkadaşımız koymalıdır...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Sercan Keklik

PlayListimde

Azer Bülbül
Türksanat
İbrahim Tatlıses
Progressive House
R&B Rap
Alihan Samedov var

Pisko Sosyal durumumu keşvedermisiniz?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tufan

quote:

PlayListimde

Azer Bülbül
Türksanat
İbrahim Tatlıses
Progressive House
R&B Rap
Alihan Samedov var

Pisko Sosyal durumumu keşvedermisiniz?

Seni psikopat gördüm Sercanım

Akıllı ve mantıklı bireyler olduğumuza göre bu topici insanların karakter analizini yapacak kadar ciddiye almamak gerekir sonuçta.
Cenker kardeşim, "eski bir tartışmayı alevlendirmeyi istemem " demişsin. E madem istemiyordun, alevlendirmeseydin bari:)

agucba

Cuma günü 21:15'te NTV izleyeceğim. Viyana Filarmoni Orkestrası'nın "2007'ye Merhaba" Klasik Müzik Konseri olacak.

Edited by - agucba on 05/01/2007  00:34:26

///////////////

agucba

Faithless - God is a DJ

///////////////

agucba

America - Ventura Highway

///////////////

Levent Kobaza

phill colins

everyday