Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

İnşallah abi. Bugün hanım, çocuk hastaneye gittik, çocugun altını detiştirmek işkence oldu arka koltukta, puseti koysan çanta kalıyor, çantayı koysan başka bişey. Takip ettiğim araç sahibi ile anlaşıncada böyle karar aldım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğa Tosun

laptopta buldum, sanırım hayatımın en güzel günüydü  :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
İnşallah abi. Bugün hanım, çocuk hastaneye gittik, çocugun altını detiştirmek işkence oldu arka koltukta, puseti koysan çanta kalıyor, çantayı koysan başka bişey. Takip ettiğim araç sahibi ile anlaşıncada böyle karar aldım.

Geçmiş olsun.
Çocuğun altını çok rahat değiştiriyorsun..Aynen.
Dümdüz zemin, rahat bir şekilde çocuğu yatır değiştir altını..Kapalı otopark olsun, yol kenarı olsun..Çok pratik.
Hatta bir iki sefer hanım bagaja oturup ayaklarını uzatıp emzirmişti :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tayfun

çocuğu olan herkes aynı diyalogları yaşıyor demekki. Hanım sık araba deyiştirdiğim için bu arabayı satmama pek yanaşmıyordu. Bugün çocukla uğraşırken her şikayetinde;  sw olsa..... Olmazdı diye diye ikna ettim sonunda. Bakalım hayırlısı.

Utku

Tayfuna verdim zehiri bugün :)
Kaçırma o arabayı, gerekirse kapora yolla.Hem düşeş hemde süper mantıklı hareket olacak.
Alınca anlayacaksın inşalah
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

admin

Herkes kendi ihtiyaçlarını karşılayacak veya elindekinin en iyisi olduğunu düşünür. Bu genelde böyledir.

Bekar birisi için, eğer farklı fikirleri yoksa, SW kullanmak dünyanın en sıkıcı işidir muhtemelen (Audi RS2 olmadığı sürece). Onun için en güzel ve piyasanın iyi otomobili bir MiTo QV, GT, GTV, belki 145 QV falan olabilir.

Aynı şekilde evli ve çocuklu birileri de yukarıdakilerden ziyade, her ne kadar çok geniş olmasalar da dört kapılı veya beş kapılı Alfa'ları tercih eder. İhtiyaç ve beklentilerini karşılamaz ise farklı markalara yönelir ve yukarıda yazıldığı gibi en iyi otomobil o olur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

master

You are not allowed to view links. Register or Login seni şu saatten sonra temizinden bir GT Q2 paklar, ama satılık yok işte. Selim Abi'ninki kaçtı :)

Yıl ve km'ye takılmayacaksın, çünkü yıl 2011 üstü km 50-60'larda bir tane olsa zaten kanaatimce E92 fiyatlarına yakın satılır.

Kaldı ki ceremesini çektiyse önceki sahibi zaten 120K civarında araba komple bir sıfırlanmış, yıllarca tertemiz hizmet eder hale geliyor. Piyasadaki 13. senesinde hala şekli güzel, içi 4 kişilik geniş, bagajı kompakt sedanlardan daha geniş, az yakar çok kaçar, yol tutar, üç beş oynamayla tam bir sürücü arabası haline de geliyor. Hem mantıklı, hem keyifli. İki tane kroniği var, biri alt takım, ki orjinal parçayla değişince oldukça uzun devam ediyor, diğeri de turbo hortumları, silikonla değiştiriyorsun oluyor bitiyor.

Ben acele etmeyip Q2 kovala derim. Ya da arkadaşların dediği gibi keyif katsayısını bir tık azaltıp mantık katsayısını bir tık fazlalaştırarak Giu'ya yöneleceksin, kaçarı yok şu saatten sonra başka marka alırsan sopayla kovalıcaz seni aramızda konuştuk :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login seni şu saatten sonra temizinden bir GT Q2 paklar, ama satılık yok işte. Selim Abi'ninki kaçtı :)

Yıl ve km'ye takılmayacaksın, çünkü yıl 2011 üstü km 50-60'larda bir tane olsa zaten kanaatimce E92 fiyatlarına yakın satılır.

Kaldı ki ceremesini çektiyse önceki sahibi zaten 120K civarında araba komple bir sıfırlanmış, yıllarca tertemiz hizmet eder hale geliyor. Piyasadaki 13. senesinde hala şekli güzel, içi 4 kişilik geniş, bagajı kompakt sedanlardan daha geniş, az yakar çok kaçar, yol tutar, üç beş oynamayla tam bir sürücü arabası haline de geliyor. Hem mantıklı, hem keyifli. İki tane kroniği var, biri alt takım, ki orjinal parçayla değişince oldukça uzun devam ediyor, diğeri de turbo hortumları, silikonla değiştiriyorsun oluyor bitiyor.

Ben acele etmeyip Q2 kovala derim. Ya da arkadaşların dediği gibi keyif katsayısını bir tık azaltıp mantık katsayısını bir tık fazlalaştırarak Giu'ya yöneleceksin, kaçarı yok şu saatten sonra başka marka alırsan sopayla kovalıcaz seni aramızda konuştuk :)

You are not allowed to view links. Register or Login önder yaşlı arabaya yılda 1200 TL vergi ödemek akıl karı gelmiyor bana artık. eğer böyle yapacaksam niye 159'u sattım, başa dönüyoruz yani... karlı bir alışveriş neticesinde bütçemi arttırdıktan sonra tekrar başladığım noktaya dönmenin bir mantığı yok bana göre..daha ileriyi hedeflemek gerekir. ileriden kastım, yaş olur, düşük km olur, segment olur... GT JTS uygun bir fiyata yakalarsam belki düşünürüm ama 48-50 lira verip de gt Q2 almam onu biliyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login önder yaşlı arabaya yılda 1200 TL vergi ödemek akıl karı gelmiyor bana artık. eğer böyle yapacaksam niye 159'u sattım, başa dönüyoruz yani... karlı bir alışveriş neticesinde bütçemi arttırdıktan sonra tekrar başladığım noktaya dönmenin bir mantığı yok bana göre..daha ileriyi hedeflemek gerekir. ileriden kastım, yaş olur, düşük km olur, segment olur... GT JTS uygun bir fiyata yakalarsam belki düşünürüm ama 48-50 lira verip de gt Q2 almam onu biliyorum.

GT Q2 ve 159 dizel motor olmasına rağmen, birbirlerinden çok farklı araçlar. 1200 vergi vereceksen bile ben GT Q2ye vermeyi tercih ederim..159'a değil. 200 kg fark var aralarında. GT'nin gidiş bir başka..159 ile alakası yok. Yıl olarak bakarsan da, yaşından dolayı gerekecek bakımlar GT'de daha makul. GT Q2'nin bakım maaliyetleri 159'a göre daha mantıklı, daha hesaplı.
48-50'ye GTQ2'yi her zaman 159'a tercih ederim.
--

balesanist

Neymiş bu Q2? Jts yi Q2 ile değiştirmeli mi acaba herkesin dilinde...1255 i her türlü ödüyoruz.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

wolkanku

GT Q2 ve 159 dizel motor olmasına rağmen, birbirlerinden çok farklı araçlar. 1200 vergi vereceksen bile ben GT Q2ye vermeyi tercih ederim..159'a değil. 200 kg fark var aralarında. GT'nin gidiş bir başka..159 ile alakası yok. Yıl olarak bakarsan da, yaşından dolayı gerekecek bakımlar GT'de daha makul. GT Q2'nin bakım maaliyetleri 159'a göre daha mantıklı, daha hesaplı.
48-50'ye GTQ2'yi her zaman 159'a tercih ederim.

İst trafiğinde dur kalkta nereye ne kadar gideyim abi?
Qtronic 159 mu gt q2 mi, benim için ist koşullarında sormaya bile gereği olmayan bir soru

Yanlız bugüne kadar kullandığım alfalar içinde direksiyon hissiyatı en iyi tartışmasız gt nindir

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

2005-2011 arasında üretilen 8. jenerasyon Honda Civic HB 1,8 i-VTEC i-Shift Sport hakkında bilgisi olan var mı? Artıları, eksileri, piyasa değeri vs.

Örnek olması açısından fotoğrafını da paylaşıyorum.

///////////////

ku2

--

wolkanku

GTnin mi, Giu'nun mu direksiyonu..?

GT bence :)

açık ara GT.
hatta şöyle diyeyim, kullandığım tek giu, coiloverlı 18" jantlı volkanın eski 170'lik giu'suydu.
GT ise test aracı stock JTS idi.
ben böyle nefis bir direksiyon hissiyatı hiç bir otomobilde yaşamadım. buna borusan danışmanı olduğum günlerde kullandığım bmw'ler de dahil.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

depeche101

Model değişikliğinden olabilir fakat GT 3.2 V6 direksiyonu mu GQV direksiyonu hissiyatı mı derseniz GQV 'yi tercih ederim.

sbk0655

2005-2011 arasında üretilen 8. jenerasyon Honda Civic HB 1,8 i-VTEC i-Shift Sport hakkında bilgisi olan var mı? Artıları, eksileri, piyasa değeri vs.

Örnek olması açısından fotoğrafını da paylaşıyorum.

Bilgim kısıtlı ama olanı paylaşıyim , geçtiğimiz yıllarda almayi çok istemiştim .Araştırdım genel olarak bahsedilen sorun i shift şanzıman da ortaya çıkan vuruntu problemi.Bu problem serviste yazılım güncellemesi ile çözülüyor. Ama tekrarliyor. 5000 km de bir servise gidip güncelleme yaptırmak gerekiyor.Cok az olmasına rağmen denk gelirse manuel olanı alınabilir. Bunun haricinde duyduğum bir problemi yok.Yada bir sonraki seri 1.4 cvt şanzıman almak lazım , onlarda bu problem yok.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login hacı madem yaşlı araba, yüksek vergi istemiyorsun, 170 bin deki 2006 a4 için niye süpermiş insignia satılırsa düşünürüm diyorsun.Alfanın günahı ne  :duvar:

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login hacı madem yaşlı araba, yüksek vergi istemiyorsun, 170 bin deki 2006 a4 için niye süpermiş insignia satılırsa düşünürüm diyorsun.Alfanın günahı ne  :duvar:

tekrar 159 almaktan daha mantıklı.
4 çeker, daha önce kullandım, bildiğin rayda gidiyor.. yani öyle yaylı powerflexli 159'la falan alakası yok..baya rayda gidiyor gibi gidiyor.
sağlamlığı en az 159 kadar..camlarını açıp, iç kısımda kalan çeliğe bir göz at derim.
gt ise 147-156 platformunda bir araba.. ncap videosuna falan hiç bakıp tat kaçırmayalım.

gt q2 hadi bi nebze dizel oluşu avantaj oluşturabilir belki a4 2qt için ama onun dışında da başka bir kutuya tık atamaz  malesef benim için.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login al GT hepimiz rahatlayalım forum olarak, işin şakası bunlar ama söylediklerimize bozuluyor; lan ben kimlere laf anlatmaya çalışıyorum diyebilirsin. Hakkındır. Ama gerçekten bi GT artık SS mi olur Q2 mi bilmem ama sana ilaç olur gibime geliyor. Hele SS alsan bütün bu süreçte baya da kâr etmiş olursun. Şu an satışta olan Q2'nin fiyatı gerçekten biraz gerçek üstü ve öyle bir topa girmek benim baktığım yerden de hiç akıl kârı olmaz ama uygun fiyata iyi bakılmış, derli toplu seceresi belli bir GT alsan, eminim ki ancak birkaç gün ben ne yaptım dersin. Sonrasında hiç pişman olacağını düşünmüyorum.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

wolkanku

Itiraf et, alfadan sonra ne yapacagini sasirdin :)
İtirafı mı kaldı :)) çok bariz:)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

Ha..ha haa.. Utku.. ne güzel dedin ya.  :rock:
--

wolkanku

Ha..ha haa.. Utku.. ne güzel dedin ya.  :rock:

sen q2 de kullandın, 2tquattro da.. elini vicdanına koyup söyle aradaki farkı  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Lbe

Sadece mantık çerçevesinde düşüneceksek eğer en mantıklı araç Vw Bora :) Bizim evde iki tane vardı eskiden 1.6 hitler motor otomatik.Tüpte 1.6 dizel Giu'dan az yakıyor, vergisi az, sorunsuz ve konforlu.Hatta geçen yıl 2004 modelini 31 bine sattık.Bunların yanında görüntü, performans ve yol tutuşda olsun dersek bi 100bin lira daha katıp 320d almak gerek :D