Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

biliyorum bu 206'yı. kaput altı fotoğraflarını da görmüştüm, çok iyiydi  :yukari-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

umutrıza

You are not allowed to view links. Register or Login
biliyorum bu 206'yı. kaput altı fotoğraflarını da görmüştüm, çok iyiydi  :yukari-ok:

O zaman tanışıyoruz :) ?
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

Sercan Keklik

2001 yılında ilk aracım olarak aldığım ve halen garajımda olan atmosferik hırçın oğlum

Schumi yi geçiyomu bu :)) ortalığı alevlendiriyim. Şuayb ı tanıyosunuzdur büyük ihtimalle. Sanırım onunda Magic le bi baglantısı var. Delinin tekidir. Tanışmıyorsanız sizi bir tanıştırayım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

umutrıza

Schumi yi geçiyomu bu :)) ortalığı alevlendiriyim. Şuayb ı tanıyosunuzdur büyük ihtimalle. Sanırım onunda Magic le bi baglantısı var. Delinin tekidir. Tanışmıyorsanız sizi bir tanıştırayım :)

Şuayb kardeşim gibidir uzun zamandır tanırım, aracımdada ciddi emeği vardır hep beraber yaptık :) şuayb'in kırmızı rc den bahsediyorsanız ondan çok çok daha hızlı benim oğlan :)
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

Sercan Keklik

Şuayb kardeşim gibidir uzun zamandır tanırım, aracımdada ciddi emeği vardır hep beraber yaptık :) şuayb'in kırmızı rc den bahsediyorsanız ondan çok çok daha hızlı benim oğlan :)
[/quote

:yukari-ok: tanışıyor olmanıza sevindim. Evet kırmızı belası :)) CNC delisi :))

Çok sevdiğim, saydığım biridir. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız nasip olsun inşallah.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

umutrıza

Teşekkür ederim, hemen her hafta sonu görüşüyorum selamınızı söylerim :)
206 gti 2001-..
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

EmKa

Merhabalar herkese, kendini tanıt gibi aktif bir kısım göremedim ben Emre, yaklaşık 3 yıl önce üye olmuştum deli bir hevesle ama ilk mesajım bugüne kısmetmiş. İlk aracım bir Alfa olmadı, öğrenciyim ve okul için sürekli uzun yolda kullanabileceğim bir araç arıyordum. Plakasıyla da görünüşüyle de bu arkadaşı görünce ertesi gün notere gittik. Hem az yakıyor hem de görünüşü oldukça tatmin ediyor ama ara ara hala foruma girip ikinci el kısmını da yoklamıyor değilim. :) İlk aracım, Astra H 1.3 CDTI.

ahmet_hulusi

Tıknaz bir hali var koruma barlarını da taktım.  :haydi:

Şimdilik 1700 km yaptım. Alfadan sonra biraz yadırgamıştım ancak şuan alıştım diyebilirim.
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

Jakomo

Ve 1,5 senenin ardından bizim yaşlı alman ile yolları ayırdık, kendisi 1,5-2 hafta önce Afyon' a yolcu ettik. Buraya kadar iyi hoş güzelde işin asıl sıkıntılı noktası şimdi yerine bizim 156SWSS'nin yanına ne geleceği. 2,0 litre altında olmayacağı kesin de bakalım ne.. Güzel ve eğlenceli bir makina E36 320 coupe ama sonuçta bir italyan değildi ve italyanları yine ikileme zamanı geldi.... Almanların da dediği gibi; Auf Wiedersehen...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

murat

Ya Cemal ne işin var olm BMW filan ya fakir arabalarıyla, bak Alfa zengin arabası, en pahalı o neticede  :haydi: Sen ikincisini de al dostum  :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Jakomo

Ya Cemal ne işin var olm BMW filan ya fakir arabalarıyla, bak Alfa zengin arabası, en pahalı o neticede  :haydi: Sen ikincisini de al dostum  :clover:

e o zaman dinozor ekibi olarak zenginliğin gözü kör olsun diyelim sevgili You are not allowed to view links. Register or Login .....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

murat

e o zaman dinozor ekibi olarak zenginliğin gözü kör olsun diyelim sevgili You are not allowed to view links. Register or Login .....
[/quote

ahahah aynen diyelim valla  :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Doğa Tosun

Ve 1,5 senenin ardından bizim yaşlı alman ile yolları ayırdık, kendisi 1,5-2 hafta önce Afyon' a yolcu ettik. Buraya kadar iyi hoş güzelde işin asıl sıkıntılı noktası şimdi yerine bizim 156SWSS'nin yanına ne geleceği. 2,0 litre altında olmayacağı kesin de bakalım ne.. Güzel ve eğlenceli bir makina E36 320 coupe ama sonuçta bir italyan değildi ve italyanları yine ikileme zamanı geldi.... Almanların da dediği gibi; Auf Wiedersehen...

ARABASIN ARABA  :yukari-ok:

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Oğuz

Benimki de eksik kalmasin madem :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

salihyksk

doğru yere yazıyorumdur umarım affınıza sığınarak..

Astra J aracım var babam yaylada arka tamponu taşa vurmuş sol kısımdan oradada el frenin soketi varmış ona denk gelmiş elektronik el freni tutmaz olmuş.opel gedizlere götürdüğünde 750 tl bir para istemişler değişmesi için babamda her zaman götürdüğü opel servisine götürmüş adam birşey yok deyip lehimlemiş şuan el freni çalışıyor ama çektiğinizde ve indirdiğniizde alttan çıkan o elektronik ses artmış ve kalın bir ses çıkmakta..yani 650 tl için ilerde 6500 tl den olabilecek bir sorunla karşılaşırmıyız acaba bilgisi tecrübesi olan bir yorum yapabilirmi?

wolkanku

herkese selamlar,

28 Ağustosta 159'u satıp, 2010 Model Audi A5 1.8t 170hp (CDH motor kodlu) makyajlı kasa diye tabir edilen coupe versiyondan aldım.
1 ay detaylıca temizledim kullandım vs. ve artık bilgi verebilecek yeterli tecrübem olduğu için 2-3 satır bilgi vereyim istedim.

herkesin ilk soracağı şey, yağ yakıyor mu?
evet yakıyor. 1000 km de yaklaşık 1 litre yağ yakıyor. Ancak komple yağ ve sıvıları boşaltıp tekrar eklerken Ceratec ekleyeceğim mutlaka. Bunun 1000km'yi 1500 lere yaklaştıracağını düşünüyorum. Zira yağ sıcaklığı genelde 106-107 derecelerde geziyor dur kalk trafikte, bunun da düşeceğini düşünüyorum ceratec ile.
düşmese de problem değil, 1000 kilometrede yani ayda bir arabasına 40 lira harcayamak istemeyen binmesin :)

konfor;
çıtasız camlara, panoramik tavana , 255 30 19 ebadındaki lastiklere rağmen , 159'dan kat kat sessiz. neden kat kat diyorum, çünkü yıllar içinde araba içinde alışık olduğum bir konuşma ses düzeyim vardır, a5'de bu düzey çok yüksek kalıyor, bu düzeyi epey bir aşağı çekmek durumunda kaldım , alışmakta zorlandım ilk başta .
bu aracımda yay yok ancak ön 15 arka 20 mm spacer var, konfor düzeyi yıllardır aradığım düzeyde diyebilirim. yaysız 159'dan da yumuşak. yaylı 159 ile kıyaslamak zaten manasız.  sokağımda her zaman geçtiğim, ezbere bildiğim çukurları sanki onlar orada hiç yokmuş gibi sarsılmadan geçmek gerçekten çok keyifli.
direksiyon , durduğumuz yerde çok yumuşak, park manevraları eforsuz gerçekleştiriliyor, arabanın manevra kabiliyeti çok yüksek, dönüş açısı hiç ummadığımız kadar yüksek, zira 159'dan 14 cm büyük olan bu araba, 159'la 2 manevrada döndüğüm yeri tek manevrada rahat rahat dönüyor.

malzeme kalitesi;
klasik bir audi. kötü ya da ucuz plastik kullanılmış diyebileceğimiz tek bir nokta yok aracın içinde. kapı içlerindeki bardaklıkların altında bile özenli poliüretan malzemeler mevcut. tuşlar çıtırdamıyor tıkırdamıyor. trim sesi asla yok, sadece panoramik tavanı açtığımda ayaklarından çok nadiren çıtırtı geliyor , onun da bakımını yapınca tamamen geçeceğini biliyorum. iç mekanıı tavan , taban halıları, konsol dahil bej renk, bana kalırsa S-line'ın simsiyah boğuculuğndan ziyade bu bej renk ,cam tavan ile birlikte çok havadar bir ortam sunuyor. dıştan basık gözüken bu arabanın içi zaten epey geniş. arka koltuk brera gibi bir coupe ile kıyaslandığında dizler 3-4 parmak, tavan mesafesi de yaklaşık 1 yumruk kadar daha fazla alan sunuyor. doğru sürüş pozisyonunda , benim arkamda, 159'dan daha fazla diz mesafesi kalıyor.

sürüş dinamikleri;
170 hp'lik motor çok canlı. 8 oranlı multitronic vites (CVT) sarsıntısız ve hep düşük devirde aracı kullandırmak istiyor, bu arabayı alıp da sağda solda gazlayıp apaçilik yapanı anlamakta çok zorlandım, hiç öyle bir karakteri yok aracın , sakin dingin bir sürüşü var, ancak arkanıza birisi yapıştığında direksiyondaki kulakçıklardan 2 vites küçülüttğünüz anda ( devir yükseltmek aslında daha doğru olur CVT için) gazladığınızda çok iyi kaçıyor, Qtronicteki hantallık kesinlikle yok.  Şanzıman yağı değişiminden sonra bunun biraz daha canlanacağını düşünüyorum.

Yol tutuş konusunda ise, 159 , önden çeker a5'e göre çok daha üstün. gerek yaylı, gerek yaysız olsun, nankang lastiklerin takılı olduğu 159, yepyeni dunlop sportmaxların takılı olduğu a5'e göre çok daha iyi yol tutuyor. quattroda durumun farklı olacağı aşikar ancak 2.0t quattronun herşeyi 1.8'ten farklı, bakım masrafları , yakıtı , vergisi , kaskosu , trafik sigortası herşeyi daha yüksek olacağından ben ayağımı yorganıma göre uzatıp 1.8t 'yi tercih ettim. yol tutuş isteyen paraya kıymak isteyen 2.0tq tercih etmeli.
yol tutuş konusunda direksiyonun bir yapaylığı da var, yani 80 ile 120 km arasında direksiyon sertliği konusunda belirgin bir sertlik farkı var, bu biraz yapay hissettiriyor.

Yakıt tüketimi,
bayramda boş istanbulda 9 litre yukarısında çıkmamıştı, ancak istanbulun tamamen düzene oturması ile full dur kalk trafikte ise 11.9'un üstünü hiç görmedim.. üstelik bunların hepsi her sürüşte sıfırlanan yol bilgisayarı bilgisi ile aldığım veriler.. uzun dönemli ortalaması 9.5   . 1450 kg 170 hp için bence normal değerler, zaten bunu bilerek yola çıktım.
kaç kuruş yakıyorcular için , 100 liraya 150 km gidersiniz.

aklıma gelen temel şeyleri yazdım, aklında sorusu olanları yine cevaplarım.

daha yolun başındayım, janttır vs. bir çok şey değişeceği için , şimdilik tek fotoğraf koyayım.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

///////////////

wolkanku

Ben de Volkan ne zaman yazacak diye bekliyordum.  :)

ilk heves heyecanla birşey yazmayayım dedim:)
1 ay kullanıp herşeyini tecrübe edip öyle yazmak daha objektif olurdu  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

ilk heves heyecanla birşey yazmayayım dedim:)
1 ay kullanıp herşeyini tecrübe edip öyle yazmak daha objektif olurdu  :serefe:

Böyle bir şey görecek miyiz acaba?

Veya  bundan;

Yoksa bu mu?

:) :) :)

///////////////

wolkanku

S line tampon kesin alacağım onu biliyorum :)

Jant konusu muamma, yay takıp konforu kaçırmak istemiyorum, yayı takarsam BBS'e de girerim. takmazsam bu jant ve alternatifler ile (orjinal 19" rs4 kaçırdım şu 1 ay içinde)  devam ederim.

ama önümüzdeki yaza epey değişmiş olur tabi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Bende sürekli bakıyordum valla konu açacaksın diye. Tekrar hayırlı olsun bro.

la meccanica delle emozioni

Doğa Tosun

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Brabus

Ben de özeldeki araç olarak Audi A3, Tdi aldım. Arkadaşa A3 bakarken istediğim donanımda kombinasyonda olunca aldım. İkimizin de aracı aracı 2014 Temmuz çıkışlı Euro 6 motorun ilk çıktığı zaman. Tüm kronik VW grubu sorunlarını yaşıyoruz. Araçlar çok temiz dikkatli kullanmamıza rağmen

1) İki araçta da DPF uyarısı geldi. Yetkili servis vs partikül değişecek veya sanayi boşaltacağız dedi. Sorunlu sensörü biz bulduk. Bu süreç 4-5 ay sürdü. Çok fazla araştırma yaptım. Şu anda bazı servislerde VW grubu araçların sinyal koluna DPF hk. bilgilendirme yazısı koyuyorlar.

2) Benim araçta çoğu Golf ve Passat'ta da yaşanan direksiyondan ses gelme sorunu oluştu. Direksiyon kutusu veya kolonu dediler. 4-5 yere gittim. En son 15 sene Doğuş Oto'da çalışmış bir usta direksiyon kutusu üzerindeki plastik aksamın zamanla ayrılarak bu sesi yaptığını söyledi. Yağlama yaptı oraya oldu. Benzer konuyu bazı yabancı forumlarda da gördüm

3) 2 aracımızda da vites konusu az çok yaşatıyor

4) Araçta benim 1-2 gizli özellik açmışlar emniyet kemeri uyarısını kapatmışlar. Kemer uyarısını 2 servis açamadığı için Vag odbII kablosu aldım. İyi versiyonu zamanla çözdüm bunu oradan tanıtma vs sorunlarını da çözdüm. Kemer uyarısını da açtım. Çok şükür.

Sonuçta A3 sayesinde olduk VW grubu ustası...

Bir yandan tabi GTV, Spider, GT Q2 bakmaya devam :)
156 1.6. 05.10.04 - 05.10.09, 100K

Doğa Tosun

Bu da bizim yeni tosuncuk. Hatta bildiğin Tosun.

Neden aldım bilmiyorum, böyle sert duruşlu arabaları hep severdim. Birkaç ay önce 2006 spor paket 3.0 dizelini neredeyse gün boyu kullandım. Bayağı yer etti aklımda. GT'yi plansız bi anda Sercan alınca, kendimi garajda bitane X5 olsun derken buldum. Temizini bulunca da hiç durmadım aldım. E53'ün makyajsız versiyonu aldığım araç, 3.30 ve 5.30'da da kullanılan M54b30 sıralı 6 silindir 3.0 cc 231 beygirlik benzinli bir ünite ve tiptronik şanzımana sahip. X5'in 3.0 dizelden sonra en düşük güçteki motoru bu. Daha güçlü V8 motorları da var.

3.0 benzinliyi tercih etme sebebim dizelden bıkkınlık gelmiş olması. Kuru 2.100 kg kocaman bir araçta benzinli motor amerikanvari değişik bi hazza sahip. Ayrıca 3.0 dizellerde kronik flap problemleri ve bakımsızlığın getirmiş olduğu turbo ve enjektör problemleri yaşanabiliyor. V8 benzinlilerde ise zincir değişimine denk gelirseniz özel servislerde bile 6-7 bin TL civarı bir meblağ çıkabiliyor. 3.0i benzinli motor hem yakıt ekonomisi, hemde sorunsuzluk açısından en mantıklısı olarak gösteriliyor. (makyajlılarda 3.0 dizelin sorunları hayli azaltılmış ve çok daha verimli hale getirilmiş).

BMW mühendisliğine saygımı tekrar yücelten bir seçim oldu. Bu yaşta bir arabanın herşeyinin sorunsuz ve düzgün çalışması, tüm fonksiyon ve parçaların çok sağlam bi altyapıda dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış olduğunu hissediyorsunuz. Performans yeterli. Yani ok gibi fırlamıyor elbette yerinden ama 50-60 kmh hızdan sonra özellikle 150 kmh'lere kadar beklediğimden çok daha başarılı. (anlaşılır olması açısından; örneğin düzgün yürüyen bir 2.0 twinspark'ı rahat yiyebilir) Yüksek süratlerde aerodinamik dezavantajı hissettiriyor ama fabrika 3.0 benzinli modellerin son hızını 210 kmh olarak belirtiyor. JTD 159'da fabrikanın belirttiği son hızın 212 kmh olduğunu eklersem potansiyeli daha anlaşılır olacaktır. Yakıt olarak 3.0 benzinli en ekonomik seçeneklerden biri gibi görünse de bu araca konan hiçbir motor ekonomi odaklı değil dizeller hariç. Tam kuru ağırlığı 2.100 kg, çok kötü bir aerodinami, sürekli 4x4 çekiş sistemi ve X5'i X5 yapan 275 mm ön 315 mm arka lastik tabanları ile zaten az yakması imkansız. Şehiriçi 16-17 litre benzin tüketiyor. Gece çıktığımda vs. trafik az ise 8-10 litrelere düştüğü oluyor. Dikkatli bi karma kombine kullanımda 12-13 litreleri yakalamak çok zor olmaz.

Sürüşü en şaşırdığım nokta. Yüksekliğine ve ağırlığına rağmen normal bir otomobil kadar sağa sola yatıyor. Hatta birçok araçtan az yatıyor. Viraja yol tutan bir otomobil gibi girip çıkıyor. Limitlerine yaklaştığında otomobil gibi kayma eğilimine giriyor. Önce çok az önden ve hemen sonra merkezden gibi hissettiren hafifçe bir arkadan kayma. Limit altında ve üstünde kontrol çok çok kolay. Şimdi X5'in  //M modellerini, E53'de ise 4.6is seçeneğinin ne demek olduğunu anladım. Sürüş dinamikleri otomobil gibi, daha yüksek güçlü motorlar ile çok daha keyifli olacağı kesin. Frenleri yeterli. İyi dozlayınca 2 tonu asfalta çakıyor diyemeyiz ama örneğin bir fluence'den farklı hissettirmiyor. İlerde kendi garajıma 4.6 is modelini eklerim ve haftasonları binerim diye hayal ediyorum.

Konfor bendeki 20" jantlara ve pek beğenmediğim lastiklere göre gayet iyi. Ama bindiğim hiçbir jip kadar değil. Sanırım X5 en konforsuz ve sert jip olabilir. Sürüşünün çok dinamik olma sebebi de bu olsa gerek zaten. (konforsuz diyorum ama 159'a göre mutlaka konforlu). Yaylanma eğilimi yüksek hızlarda dahi pek yok, kütle yerden yükselip geri yerine kesin bi şekilde oturuyor. 2 tonu hissediyorsunuz. Önleri normal, arkaları gazlı amortisör. Beğenimi kazandı.

Arabanın içinde 1 desibel trim sesi YOK. Bu yaşta bir araç için mükemmel birşey. so; BMW. :) Yalıtım muazzam. Camlar da kapalıysa rahatsız edecek kadar sessizleşiyor. Motor zaten acayip sessiz ve titreşimsiz bir ünite. Dizelden sonra iyi geldi diyebilirim. Kickdown yaptığınızda yükselen motor devri ile çıkan ses ise sıralı 6 sağolsun amerikanvari zevkin en büyük mimarı. Donanımı ise bugün için bile bir hayli yeterli. Benim şu eksik diyebileceğim birşey yok henüz. Manevrası çok iyi. Manevra özürlü Alfa'dan sonra kocaman jipin ara sokaklarda nerelerden döndüğüne şaşırıyorsunuz.

X5'in en büyük özelliği sanırım imajı. Ankara trafiği pek kibar insanlardan oluşmuyor malum, X5 ile dokunulmaz gibisiniz. Ne bir korna, ne bir sellektör. Ne atar ne gider kimse tenezzül etmiyor. Solda gidenin arkasına yaklaştığınızda hemen kaçıyor sağa. Farları yüksekte olduğu için genelde binek otomobillerin içine spotu koymuş gibi mal ediyor önünüzdekini, sellektöre gerek kalmıyor. İşin en iğrenç kısmı ise gittiğiniz mekanda vale, karşılama hostesi vs. varsa tavrı direk değişiyor. Daha iğrenci; yunus çevirmelerine daha önce e36'dan tutun 159'a kadar bilimum otomobillerle girdim. X5'de aşırı kibar bi muamele ile karşılaştım. "siz" diye hitap eden memurlar. Memleketin halini kolaydan gösteren iğrenç ayrıcalıklar malesef X5 kullanıcılarına aşırı şekilde var. bkz: "usta" "34PLT34" "Gladio" "polat kasa" "KVP"

Şu an için olumsuz noktası yakıt ama zaten biliyordum az yakmayacağını. Vergisi yaşından dolayı ucuz. Lastiği jantı çok pahalı, tek gözüme batan nokta bu görünüyor. Orjinal parçalarla ve en kaliteli yağlar ve hidroliklerle yapılan bakımı 159'un yetkilide yapılan bildiğin 3-4 filtre + yağ bakımının yarısı kadar tutuyor. Yansanayi alternatifi çokça var, daha uyguna maletmek dahi mümkün, ama benim huyum değil.

Uzun süre bizde kalacağını düşündüğüm bir araç. Ayarlayabilirsem özel plaka ayarlayacağım. Acil sağlam bi boya koruma ve far temizliği istiyor, bu hafta onları halledeceğim. Bi ara vaktim olursa kaliperleri de orjinal rengine çeviririm. Jant göbeklerindeki armalar solmuş vs kıl tüy işleri var. Sonrasında da uykuya çekilmiş 159 ve bu tosuncuğun yanına eğlenceli bir araba aramaktayım. Tam arkadan fotoğrafını koymadım badass esprisini pornolaştıracak kadar hayvan duruyor.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Allah kaza bela vermesin Tosunumm

Gezdir bizi ankara caddelerinde ;)