Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yerli otomobilde sürpriz gelişme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

2 yıl içinde 70 ülkeye vizesiz girebilecekmişiz haberi ile aynı amacı taşıyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

mahoretti

You are not allowed to view links. Register or Login

Kızdığım nokta haberin yapılış şekli..
Alelacele yapılması, hiçbir şekilde bir bilgi aktarılmaması, samimi olunmaması, kim, nerede, nasıl yapıyor söylenmemesi..
Tübitak yapıyor..eee..? Ne yapıyor..?

aynen. Sunum bu noktaya getirdi işi bence.... Öyle bir sundular ki; sanki herşey bitmiş te deneme sürüşleri yapılıyor en kamuflajlısından. Kamuflajlı aracın anlamı nedir ? "herşeyi bitirdik test ediyoruz. 2-3 ay sonra seri üretime geçicez " demektir... Halbuki "uzun menzilli" elektrikli motordan bahsediyorlar. O motor daha yapılmamış ki neyi deniyorsun ? Denediğin araç bayağı fabrikasyon standart bir araç. 2 tanede satılık ilanında var. Aslında 5 tane satılıktı da bu 3 tanesini piyasadan mı çektiler ?

master

Bir ülke kendi vatandaşını ancak bu kadar trolleyebilir.

Bugüne kadar bütün dünya Çin ile dalga geçti, "ehehehe bak Mercedes'i alıp kopyalamışlar Çin arabası diye satıyorlar" falan diye.

Abi adamlar en azından görüntüsünü kopyaladı, kalitesiz dandik parçalarla bir araba ürettiler, ve ucuza sattılar. Bir özgünlük var mı? Yok. Ama kendi markaları adı altında bir araba yaptılar mı, yaptılar.

Hani çalıntı, çırpıntı, kopya, savunulacak hiçbir yanı yok, ama en azından başkasının malına "benim" demek kadar acizce hiç değil. Farklı örnekle anlatayım Ferrari'nin yanında durup yanından geçen kadınlara "bak bu araba benim, gel gezelim" diyen adamın Ferrari'nin asıl sahibi gelip de arabanın kapısını açtığında düştüğü durumdan farklı değil bizimki.

Abi sen alıyorsun Cadillac'ı, "ben yaptım" diyorsun. Açıklamada desen ki "arkadaş bu bir Cadillac, biz bunlarla anlaşma yaptık, bu teknoloji üzerinden yola çıkıp 5 sene sonra bizim memlekette araba yapacağız". Eyvallah. Kimse bir şey diyemez.

Ama dersen ki "aha 3 tane prototipimiz var, bunları biz yaptık, yerli otomobil geliyor." bu ağır trollemektir.

Ya bir zamanlar en azından fakir ama gururlu bir ülkeydik, şimdi kendi içimizde çelik çomak oynuyoruz, bütün dünyanın yolda gördüğünde "la sümüklü bebe çekil önümden" dediği mahallenin sevilmeyen, güçsüz, itilip kakılan, dalga geçilen veledi haline geldik. Vallahi yazık.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

Normalde siyaset yapmayı, siyasi göndermeler yapmayı pek tercih etmem. Ancak çok ciddi billur geçildiğimiz ortada. Denilecek söz yok, fakir ama gururlu genç delikanlı şimdi parayı görüp cozutan hippiye döndü.

Herkes birşeyler demiş ve oldukça doğru. Mesele burada taklit yapmak değil zaten. Elbette birşeylere benzetmen esinlenmen ve onu örnek alarak tasarlaman lazım ama önemli olan bunu nasıl pazarladığın ve haber verdiğin. Markayı marka yapan bir çok yerde reklam veya bilgilendirmeleri oluyor. Burada sıkıntı ise ülkenin gündemine hop gibi düşüp sonrasında biz aslında bunu örnek alacağız daha henüz ürettiğimiz birşey yok demek. Neyse.

Tübitak da bilmiyorum biz gençken mi işini yapan bir kurumdu. Şu an bıyıklı bıyıklı amcalar tarafından masabaşında "0" bilimsellik ile taşeron misali yürütüldüğünü düşünüyorum. Nitekim geçenlerde de bir öğrencinin buluşunu hiçe saymış aynı buluş dünya çapında ödül kazanmıştı. Tuhaf gerçekten.

Çok daha bağımsız birşey demek istiyorum. Biraz konudan sapacak affedin beni ama ben ülkede alkol sigara vs gibi madde kullanım oranlarının ciddi artacağını düşünüyorum. Çünkü gündem ayık kafayla gerçekten çekilmiyor.

Not: alkol kullanmıyorum :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

blackgear

Dostlar 2020 de satışa sürülmesi planlanan bir otomobilden bahsediyoruz, benim de anlatmaya çalıştığım nokta bu.

Tekrar aynı örneği veriyorum, araştırın, Ertex in Etoxu

Hangi platformu kullanarak modeli yaptılar, nasıl süreçlerden geçti, hangi testlere girdi... Sonuç tabi ki hüsran.

Haberin sunuluş şekline ise tamamen katılıyorum. Saçma sapan bir şey. 2020 de satacağın arabayı kamuflajlayıp göstermenin alemi nedir çözebilmiş değilim. Ama bu saçmalık yüzünden, yok kopya, yok çalıntı, yok uyduruk... Bu da haber kadar saçma.

Evet önümüzde seçim var, hem gündem değişikliği hem de çok güzel seçim malzemesi oldu. Hedef yerine ulaştı yani. (Bir kaç gün önceki lukomoil miydi neydi, aynısı :) )

Ben açıkçası TAIP markasını bile okuyabileceğimi düşündüm prototiplerin arkadında :)) (Turkish Automobile Industry and Production)

agucba

Admin demişti.
Çok fazla etmen var ve konu dipsiz bir kuyu gibi.

///////////////

kaanromeo

Yıkıcı değil yapıcı olalım arkadaşlar
sonuçta ülkemiz kazanacak biz otomobil sever arkadaşlarımızında gururlanacağı yerli bir otomobilimiz olacak
günümüzde aston martin cakması olan fordlar x6 yı kopyalayıp satışa cıkartan mercedesi ve çindeki otomobilleri unutmayalım
bende kopya bir araçtan yana değilim ancak başlangıc aşamasını mantıklı buluyorum
sonuçta burda önemli olan motorun testi
bakanında dediği gibi kasalar örnektir bu kasaların üretileceği kesin değildir son aşamada değildir

coolistanbul

Bu aciklama tamamen bir secim yatirimidir. Turkiye de  istenirse elbette devletin sunacagi avantajlarla yerli otomobilini uretecek gucede sermayeyede yetismis is gucunude akil dolu beyinlere de sahiptir. Ama adamlarin derdi ayri. Oy oy ve gene oy.

2006 model bir aracin kamufle edilerek prototip mualemesi yapilmasinin ve 3-4 aya uretiriz demelerininde sebebi de budur. Secimden sonra kim bilecek ki ? Kim hatirlayacak ? kim hesap soracak ? Sadece capslerle, orantisiz zekamizla dalga gecip gidecegiz.

%100 olmasa da yuksek bir oranla yerli bir otomobil uretildi zaten adi da Tofaş Egea. Ama ureticiler iktidarin istedigi destekledigi yandaş değiller. Olsaydi inanin sabah-akşam yandas kanallar Egea nin reklamini yapardi.

Mesele sadece politiktir.

Başka bir şey degil !

Vodafone Smart Tab 3G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Koful

Yıkıcı değil yapıcı olalım arkadaşlar
..
günümüzde aston martin cakması olan fordlar x6 yı kopyalayıp satışa cıkartan mercedesi ve çindeki otomobilleri unutmayalım
..

Henry Ford hayatta olsa şunu okuyunca kalpten giderdi heralde :)

Kendimize yapıcı olurken diğerlerini de gömmemek lazım bence, ki 100 yıldır bu işin içinde olan çakma yaftası yiyorsa zaten bu işe hiç girmeyelim.
Bir konuda yapıcı olabilmek için önümüzde bir ışık görmemiz lazım, "hadi koçum sen yaparsın" la olmuyor malesef.

Zamanında Otosan'ın, Ford'un badge'ini kullanarak ürettiği şahin bakışlı Ford Cargo'lar yerli piyasanın hakimiydi (80'lerde), sonra ne olduysa artık - muhtemelen dış mihraklardır - günümüze baktığımızda MB-Axor, Actros almış başını yürümüş, Ford Otosan H566 kodlu kamyonuyla piyasadan pay alıcam diye debelenirken.

Sorun tabiki dış mihrak falan değil, sorun Ford'u arkasına alıp büyük satış adetlerine ulaştıktan sonra rekabetin sınırlarını belirleyecek yeni tasarımlar yapmak yerine, "tamam ya ben oldum" diyen vizyonsuz zihniyettir.

Yerli otomobili de hepimiz isteriz keşke olsa, neden istemeyelim ki biz de bu memleketin vatandaşıyız. Ama gel gelelim aynı vizyonsuz zihniyet için kendimizi yapıcı olmaya zorlamak bence mantıklı değil.

kaanromeo

toplama araç lineanın makyajlı kasası yerli oldu zuhahahaha..
görün arkadaşlar kimler yerli otoyu istemiyor
bugünki doğan medyası -hürriyet posta- pkk medyasının gazete manşetlerine bir bakın
yerli oto nasıl zorlarına gitmiş nasıl laf sokma yarışına girmişler
tabiki aga babaları koç grubunun gelirleri azalacak italyada amerikadan getrdikleri yıllarca milleti sahin doğan kuş serisiyle sömürdükleri s-sl -slx diye milleti kandırdıkları hala kandırmaya devam etikleri italyada kimsenin binmediği ncap a bile çoğu aracın teneke olduğu için sokulmadığı çöp araçları artık satamayacaklar ve türkiyeye kakalayamayacaklarını anlayınca nasıl zorlarına gitmiş
uyanık olun arkadaşlar otomotiv pazarı milyar dolarların havada uçtuğu bir pazar
son günlerde vag grubunda patlayan emisyon sıkandalı bu pazarın daha çok şeye gebe olduğunu gösteriyor ve yeniden şekilleniyor...

ykilinc

Seçim öncesi aceleye getirilip oya dönüştürülmek istenen açıklamalar.... gercekten alt yapi alinsa bile bunu adam gibi açıklamamak bile ne kadar amatör yonetildiginin ispati...

Su anki görüntü ile bu cadillac yerli ise Türk otomotiv tarihinin efsanelerinden Ekber Onuk' un, Eralp Noyan ve Gokhan Atis' in Sazan adli araci 100 defa yerli...

STC16 gibi efsane bir spor anadolun tasariminda çalışmış bir ekibin tersane şartlarında kendi imkan ve networkleri ile çıkardığı bu işle, tubitak ve devlet destekli bir projeyi ister istemez karsilastiriyorum ve hangisinin hangi kaygilarla yapildigi bence ortada....

coolistanbul

Haber dogruysa yerli otomobil boyle uretilir :

Hacettepe Universitesi Elektrikli Otomobil evt1

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

rcpydmr

okadar zeki mühendis varken bu kadar berbat bir tasarımı kim yapmış , dünyaya rezil olmaktan bıkmadık biz Türkler.
74 BU 007

ar.159

İlk çıkan haberlerden sonra Habertürk te çıkan haberle beraber konuyu KENDİMCE toplayacak olursam
1-yerli oto çalışmasıyla ilgili gurur duyuyorum
2-bakan bey odtü mezunu olsada bir matematik öğretmeni ne işi var bu işin başında
3-sayın bakan otomobilden anlamadığı gibi sunum yapmaktan da anlamıyor
4-kalkıp o fotoları paylaşırken bunlar prototiplerimiz aha buda içinin resmi diyip salakça bir açıklama yapıp Cemil cümleye rezil olacağı yerde kendi teklonojimizle ürettiğimiz elektrikli motor ve diğer parçaları satın aldığımız ve dünyada çok beğenilen markaların kasalarında deniyoruz ürettiğimiz motorların da teknik verileri bunlar deseydi herşey çok güzel olabilirdi
5- bunu demesede aslında demek istediği bu ama kafası basmadığından kendine yapılan sunumu yanlış anlattı bu sunumu Bi Tübitak mühendisi yapsaydı böyle olmazdı
6-demek istediğinin bu olduğunu şurdan çıkarıyorum 3 prototipiz var bunlardan biri saf elektrikli diğeri konvansiyonel elektrikli ve diğeri benzinli elektrikli motor derken bunu kastediyor ama fotoda 3 adet cadillac resmi gözükünce prototip onlar zannediliyor oysa 5-6 tane belki daha fazla test aracı var videoyu izlerseniz foto cadillac ken video da bir saab 9-3 ve modelden emin olmamakla beraber bir de sw yada suv araç var alta resmini ekliyorum
7-siyaset herşeyin içine edebilme kabiliyetine haiz olduğundan bu bana göre muazzam projeninde içine etmiştir ama bence yine ön yargılı olmadan Ada'm akıllı mühendislerin yapacağı açıklama beklenmelidir
8-bugün gerçekten 2006 lardan aklına gelen 3 en güzel ve eskimeyen 3 arabayı say deseler 159 9-3 ve bls derdim gerçekten bu platformdan çıkan arabaların kaderi kötü olsada tasarımları çok iyiydi 159 ile 9-3 ü kim sevmezki
9- makul fiyattan çıkarsa beğenmesem bile destek olmak için alırım diyenlerden biriyim kia Nın hyundainin eski modellerine bakın birde şimdi ortaya çıkanlara bakın bu iş sabır emek hayal ve destek işidir
10- tabi burda hükümete çok iş düşecek bugün halkımız otomobil almak için fakir değil otomobillerde hiç pahalı değil bugün bizi fakir otomobili pahalı kılan tek şey vergisi yerli otoda en azından pazar edinene kadar vergi avantajı sağlanırsa neden tutmasın sonuçta teklonojiyi becerirsek dünya çapında tasarımcılara sahibiz
11- yerli otonun dış görseli Hakkı'nda başka bir paylsşımda beklememek lazım zira benim anladığım devlet Tübitak eliyle işin zor kısmı yani Teklonoji kısmını halletmeye çalışıyor tasarım kısmına devletin müdahalesi zaten memur zihniyetiyle felaket olur tasarımı üretimi gerçekleştirecek özel firma yaptıracaktır onuda ancak 2017 de falan görürüz
12-video daki aracın sessizliği ve en azından tr de tüm bls lerin dizel olmasına rağmen egsozdan duman çıkmayışıda elektrik motorun kullanıldığı düşüncesini güçlendiriyor bende
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

misket

Her türlü acemiliğe aksiliğe rağmen buda bir aşamadır başlangıçtır dessteklenmelidir. Kopya ise kopya aşırma ise aşırma adı er ne ise bir yerden başlanmış gerisi gelmelidir. Devrim iptal edildikten sonraki 365 günü iyi araştırın mevzunun adlı ortaya çıkar.

Lenovo A369i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Sportivo

13 senedir öyle bir algı türbülansına sokuldu ki bu millet artık olaylara bakış şeklinde büyük sakatlıkları olan bir toplum haline geldik.

Bizdeki maalesef büyük sıkıntı artık şudur, konu yerli otomobil , ekonomi , dış politika , Nobel vs her ne halt ise; toplumun artık sadece benim gördüğüm %3-5'lik bir kısmı olayları akıl mantık analiz süzgeçlerinden sağlıklı ve tarafsız bir şekilde geçirerek doğruyu tartabiliyor. Kalan kısım göbeğinden ikiye ayrılıyor, şöyle ki hangi konu olursa olsun siyasi düşüncesi ne ise önce onu baz alarak eğer konu siyasi düşüncesini destekleyen bir mevzu ise  beyaza siyah, siyaha beyaz diyebiliyor ve bunu kör kütük her platformda kendisi bile inanmasa da mesnetsizce savunabiliyor . Durum tam tersi için de geçerli karşı tarafta olan ise iyi olan birşeye sırf muhalif pozisyonda olduğu için cephe alıp dibine kadar eleştri yapıyor.

Biz bu bozuk , sakat, hastalıklı toplumsal diyalektiğimizi düzeltemediğimiz sürece 3.dünya ülkesi olmaya devam edeceğiz maalesef.

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

147BLACK

bugünki doğan medyası -hürriyet posta- pkk medyasının gazete manşetlerine bir bakın
tabiki aga babaları koç grubunun gelirleri azalacak italyada amerikadan getrdikleri yıllarca milleti sahin doğan kuş serisiyle sömürdükleri s-sl -slx diye milleti kandırdıkları hala kandırmaya devam etikleri italyada kimsenin binmediği ncap a bile çoğu aracın teneke olduğu için sokulmadığı çöp araçları artık satamayacaklar ve türkiyeye kakalayamayacaklarını anlayınca nasıl zorlarına gitmiş
uyanık olun arkadaşlar otomotiv pazarı milyar dolarların havada uçtuğu bir pazar
son günlerde vag grubunda patlayan emisyon sıkandalı bu pazarın daha çok şeye gebe olduğunu gösteriyor ve yeniden şekilleniyor...
Nedense hükümet ve yanlış tutumlarına karşı yapılan her eleştiri, savunmaya çalışanlarınca esas odak noktadan başka taraflara çekilmeye çalışılarak savunuluyor. Alışkanlık yaptı bu tarz...

Bir öğretmen olarak bunu, yaramazlık yapan bebelerin kendine, suçunu aklınca azaltacağını düşüneceği yancı ortak arkadaş arayıp öğretmenine "ama o da yaramazlık yaptı" demesine benzetiyorum her zaman.

Evet Koç grubu, Doğan grubu vs  matah tiplemeler değiller ama etrafta zaten çok da matah ve %100 doğru çalışan bir yapı bulmak herhalde mümkün değil. İllaki geçmişinde ve günümüzde bir yamukluğu ararsan bulursun... ama iyi kötü geçmişte bir takım açıkları kapatmışlar ve o Doğan SLX'ler vs kendi "underground" kültürünü oluşturmuş. Ne tezattır ki şu anki hükümete oy verenlerce "beyaz Şahin" derlemesi adı altında çokça da kullanılıyor. "Kutsal Araç" kabul edilmiş durumda. :haydi:

Arkadaşlar da yazmış ben de üsteleyeyim bari.
Olay tamamen TANITIM TARZININ HER ZAMANKİ GİBİ YANLIŞ OLMASINDA.
Hükümetin başındakilerin bilinçaltında şöyle bir vaziyet var. "Nasıl olsa bizim oy aldığımız kitle sorgulamıyor ve olayları idrak etmek istemiyor. İdrak eden de bizim dindar görüntümüzden dolayı yanlışlarımızı görmeyip örtüyor. O zaman ver coşkuyu".
Eh bir de kendilerinin "evrensel kültürü almış, nizam bilen salon adamları" olmadığı genelinin okumuş ama okuduğu halde mentalite olarak "mahalle emmisi"nden pek bir farkı olmayan adamlar olduğunu düşünürsek hasb el-kader edindkleri görevleri böyle "heyecan dolu abartmalarla!" etrafa sunmaları da kaçınılmaz oluyor.

Bizler eleştirirken siyasi orjinine bakmıyoruz. Hangi orijinden olursa olsun biraz samimiyet ve dürüstlüğe "eyvallah" demesini de biliriz ama adamlar her işin içine "alengirli" bir yaklaşım koyuyorlar istisnasız. Dolayısıyla işin aslı ortaya çıksa da güven oyu kaybetmeye devam edip "billur muhabbetine" tabi olmaktan kurtulamıyorlar.

Umarım bizler bu adamlardan bir şekilde kurtulalım ve direkt, düz ve dürüstlük seviyesi yukarıda adamlarla karşılaşalım!  :(

please teach me how to dream
I long to be more than a machine

murat

Belki de doğrusunu yapıp olaya optimist yaklaşmaya gayret eden arkadaşlarıma bir soru sorayım aflarına sığınarak: Madem ki tasarım veya dış kasa önemli değil önemli olan aslında makine yani ürettiğimiz elektrikli motor, aracın direk birebir çalıntı olan içinin hem de navi ekranına tübitak logosu konarak basına servis edilmesinin altında yatan bilinçaltını da aynı iyimserlik ile bir analiz edebilirler mi?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

pasa_caan

Bir bırakın cikarsinlar. Yola bir çıksın ak mi kara mi meydanda dolassin. Kasası şu şurası böyle. Bir şekilde cikarsinlar bakalım. FIAT fiorino tarzi kasadan piyasada 3_4 farklı markanın aracı dolanıyor (motorları farklı ) .. Bakış acinizda dış görünüm evet kopya yada aynı. Onu yürütecek organlar, elektrik devreleri, teknoloji nedir en ufak bilginiz yok. Piyasaya bir çıksın nasıl yol alıyorlar bir bakalım. Birde elektrikli motor yapmışlar bunun yuruyebildigini siz olsanız nasıl yaparsınız ? El arabasına takmazsiniz herhalde. Bende şaşırdım evet. Ama yola çıkıncaya kadar herşey toz pembe. Belki de çıkmayacak. Bekleyip göreceğiz

MI 3W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

milano 75

13 senedir öyle bir algı türbülansına sokuldu ki bu millet artık olaylara bakış şeklinde büyük sakatlıkları olan bir toplum haline geldik.

Bizdeki maalesef büyük sıkıntı artık şudur, konu yerli otomobil , ekonomi , dış politika , Nobel vs her ne halt ise; toplumun artık sadece benim gördüğüm %3-5'lik bir kısmı olayları akıl mantık analiz süzgeçlerinden sağlıklı ve tarafsız bir şekilde geçirerek doğruyu tartabiliyor. Kalan kısım göbeğinden ikiye ayrılıyor, şöyle ki hangi konu olursa olsun siyasi düşüncesi ne ise önce onu baz alarak eğer konu siyasi düşüncesini destekleyen bir mevzu ise  beyaza siyah, siyaha beyaz diyebiliyor ve bunu kör kütük her platformda kendisi bile inanmasa da mesnetsizce savunabiliyor . Durum tam tersi için de geçerli karşı tarafta olan ise iyi olan birşeye sırf muhalif pozisyonda olduğu için cephe alıp dibine kadar eleştri yapıyor.

Biz bu bozuk , sakat, hastalıklı toplumsal diyalektiğimizi düzeltemediğimiz sürece 3.dünya ülkesi olmaya devam edeceğiz maalesef.

+1   vet beyler ,ortada büyük bi sorun var ve bu sorun artık biz türklerin yakasına yapışmış olduğunu düşündüğüm kendini ifade edememe,yaptığını anlatamama sorunu.ama hala ilk mesajımda bahsettiğim sorunun daha büyük olduğuna inanıyorum.s,iyasetçi kamplaşmadan,ötekileştirmeden (kısa vadede aslında)rant sağladığı için bu yola sürekli başvuruyor,türkiyedeki bütün parti ve siyasetçiler bu yolu izliyor malesef, tamam da bize nooluyor.üstteki görüşe katılıyorum va korkuyorum ki adına otomobil,hatta marka forumu dediğimiz bu forumda bile genelin dışında bi görüş sergilesek birileri ahaaaa aktrol falan yazcak.herşey siyaset değil.........
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ku2

Yerli oto kimsenin zoruna gitmiyor. Merak etme.
Zoruma giden ne biliyormusun..?
İnsanları salak yerine koyarak böyle samimi olmayan açıklamalar yapılması.
Çocuk yok karşılarında.. En başından söylenir biz şu şu platformu aldık, onun üzerine şu şu geliştirmeleri yapıyoruz. Tübitak şu kısmını yapacak, şu firma bunu yapacak falan filan..
Bunu en başından adam gibi açıklasa bakan komik duruma düşmeyecek..
Ama siz ve sizin gibi düşünenler bunu sanki istemiyormuşuz, her yapılan yeniliğe karşıymışız gibi algılıyor..
Hayır..!!!
Samimi değilsiniz..Dürüst değilsiniz.
Bunu anlayın artık.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

admin

Türkiye olarak, Türk Milleti olarak kendi otomobilimizi üretmek elbette çok güzel olurdu. Kendimiz kullanmayacaksak bile kullananlar olacaktır, ister iç piyasa ister dış piyasadaki olası alıcı ve pazarlardan elde edilecek olan gelir, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacaktır. Tabi gerçek anlamda yerlilik oranı yüksek olursa. Yeter ki atılan adımlar doğru olsun, gerçekçi olsun, dürüst olsun, popülist olmasın, ahalinin alaycı ithamlarına sebep olmaksızın mantıklı bir yol izlenerek açıklamalar yapılsın...

Konunun tartışması, tartışılması oldukça çok güzel gidiyor. Tabi ki destek verenler olduğu, destek vermeyenler olacaktır. Her iki yönden haklı bulunan yorumlar da olacaktır. Konu çünkü çok derin ve aslında çok geniş ele alınması gereken, işin içinde Türkiye'nin ekonomik gerçekleri, politik, sosyal ve daha bir çok etmeni olan bir konudur. Konu sadece yerli otomobil, yerli uçak, yerli gemi, yerli milletvekili konusu değildir.

Yalnız şunun unutulmamasını rica ediyoruz. Lütfen işin içine AŞIRI SİYASET karıştırmayın. İşin içine siyaset girdiği anda olay tamamen farklı boyutlara taşınıyor ve üyelerin birbirini kırmasına, hakaret etmesine kadar varıyor. Partiler'den bahsedilir, düşüncelerden örnek verilir ancak bu sadece ve sadece rencide etmeyen, hakaret içermeyen, ayrımcılık yapmayan, ötekileştirmeyen bir şekilde yapılabilir. Bu mesaja gelene kadar birbirini kırmak, hakaret boyutu oluşmadı, görüş farklılıklarına ucundan azıcık siyaset bulaşmış olsa da tartışma medeni şekilde devam ediyor. Bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Aksi takdirde gereken önlemlerin alınması gerekecektir.

Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login 'in öğretmen olarak yapmış olduğu tespiti ve şu anda Türkiye olarak sahip olduğumuz sosyo-kültürel seviyeyi gösteren raporu NOKTA dergisinde görebilirsiniz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst düzey kurmaylarının tespiti, raporudur. Buna benzer raporlar, tespitler farklı partilerde ve farklı kaynaklarda da mevcuttur.
Bu paragrafı yazıp yazmama konusunda çok tereddüt edilse de, yerli olarak tanıtımı yapılan şeylerin hangi kitle hedef alınarak yapıldığını göstermekte. Şu anda devletin yönetiminde Adalet ve Kalkınma Partisi olsa da, sahip olduğumuz sosyo-kültürel seviye bu şekilde devam ettiği sürece hükumet olarak kim olursa olsun, ister CHP, ister HDP, ister MHP, ister Muhafazakâr bir parti, Milliyetçi parti, İslamcı parti, Sosyal Demokrat parti, Sosyalist parti, Komünist parti, Faşist parti, Anarşist parti, Feminist parti, Liberteryen parti, hangisi olursa olsun, devran bu şekilde devam edecek gibi görünmekte. İşleyiş ve izlenen yol bakımından farklılıklar elbette olacak. Türkiye olarak, Türk Milleti olarak silkelenmemiz gerekiyor. Sosyo-kültürel anlamda kendimizi geliştirmemiz, ekonomik anlamda güçlenmemiz, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Bunu devlet ve hükümete bırakmadan, onların yol göstermesini beklemeden kendimiz olarak yapmamız, adım atmamız gerekiyor. Ara ara silkelenme adımları atılmaya çalışılsa da bu bir şekilde biri veya birileri tarafından sekteye uğratılıyor. Müsaade etmeyelim, ettirmeyelim.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

kuti147

Yerli oto kimsenin zoruna gitmiyor. Merak etme.
Zoruma giden ne biliyormusun..?
İnsanları salak yerine koyarak böyle samimi olmayan açıklamalar yapılması.
Çocuk yok karşılarında.. En başından söylenir biz şu şu platformu aldık, onun üzerine şu şu geliştirmeleri yapıyoruz. Tübitak şu kısmını yapacak, şu firma bunu yapacak falan filan..
Bunu en başından adam gibi açıklasa bakan komik duruma düşmeyecek..
Ama siz ve sizin gibi düşünenler bunu sanki istemiyormuşuz, her yapılan yeniliğe karşıymışız gibi algılıyor..
Hayır..!!!
Samimi değilsiniz..Dürüst değilsiniz.
Bunu anlayın artık.

Tam olarak bu düşünce hakim bende ve çevremde de. İleri atılacak en ufak adıma kimse karşı değil. Dürüst olmayıp milleti salak yerine koyan zihniyete karşı herkes.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

milano 75

şunu kesinlikle ilk baştan beri kabul ediyorum,daha öncede defalarca örneklerini gördük.adamlar(kim olursa olsun) uzay mekiği yapsalar bunu vatandaşa You are not allowed to view links. Register or Login de acaip bir imza,açılış kültürü var. illaki bi bakan,siyasetçi çıkıp imzalıyacak olayı.yahu kardeşim çık oraya aha otomobil budur,detaylarıda sayın falanca arkadaşımız size anlatacak,buyrun der çakilirsin kenara,işi yapan ekipden biri yada daha prof bir piar uzmanı detayları verir,sonrası tartışılır.doğru yol budur,bunu yapmazsan ahanda böyle dalgada geçilirsin,tiye de alınırsın en acısıda belki çok doğru olan birşeyin,emeğin,harcamanın güme gitmesine sebep olursun.bu her örnekte yaşanıyor.patlama oluyor ,devletin başbakanı çıkıp saçmasapan lkaflar ediyor.kardeşim senin danışmanın,halkla ilişkiler uzmanların var,bırak onlar konuşsun.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ar.159

Bu paragrafı yazıp yazmama konusunda çok tereddüt edilse de, yerli olarak tanıtımı yapılan şeylerin hangi kitle hedef alınarak yapıldığını göstermekte. Şu anda devletin yönetiminde Adalet ve Kalkınma Partisi olsa da, sahip olduğumuz sosyo-kültürel seviye bu şekilde devam ettiği sürece hükumet olarak kim olursa olsun, ister CHP, ister HDP, ister MHP, ister Muhafazakâr bir parti, Milliyetçi parti, İslamcı parti, Sosyal Demokrat parti, Sosyalist parti, Komünist parti, Faşist parti, Anarşist parti, Feminist parti, Liberteryen parti, hangisi olursa olsun, devran bu şekilde devam edecek gibi görünmekte. İşleyiş ve izlenen yol bakımından farklılıklar elbette olacak. Türkiye olarak, Türk Milleti olarak silkelenmemiz gerekiyor. Sosyo-kültürel anlamda kendimizi geliştirmemiz, ekonomik anlamda güçlenmemiz, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Bunu devlet ve hükümete bırakmadan, onların yol göstermesini beklemeden kendimiz olarak yapmamız, adım atmamız gerekiyor. Ara ara silkelenme adımları atılmaya çalışılsa da bu bir şekilde biri veya birileri tarafından sekteye uğratılıyor. Müsaade etmeyelim, ettirmeyelim.[/i]
son parağrafını farklı anlatımlarla defalarca farklı ortamlarda terarlamışımdır altınada aynen imzamı atarım.
ülke olarak geldiğimiz noktanın particilikle hiç bir alakası yok maalesef insan olarak birey olarak vatandaş olarak millet olarak diplerdeyiz muazzam bir ahlaki kültürel ve insani çöküş yaşıyoruz. bugun öndeki adamın sırasına geçene yoğun trafikte karşıdan arabayı takmayarak sol şeritten onlarca arabayı solllayıp karşıdan araba gelince sağdakinin önüne kırmayı yada yere tükürmeyi sana ak parti söylemiyor yada insanlara güleryüzlü olmayı düşküne yardım etmeyi temiz giyinmeyi de sana chp söylemiyor yada görevini hakkıyla yapmayı vatanı milleti kutsal saymayı hakyememeyi de sana mhp söylemiyor bunlar bizim insanlığımız bırakın partileri partrileri tüm çirkinliğiyle var eden de bizleriz biz birey olarak düzgün olsak parti onu söylese bunu söylese ne farkeder. bugun avrupaya her giden neredeyse ülkesine utanarak dönüyor ülkenin halini düşündükçe dönmek bile istemiyor. avrupa birliği bizi almıyormuşmuşmuş bırak Allah sen ben selam bile vermezdim. bakın avrupa birliğine girmemizi destekleyen ve desteklemeyen avrupalı ülkelere bir göz atın Türk nüfusunun çok olduğu ülkeler (ki ne kadar oraya göre kendilerine çeki düzen vermiş olsalarda) girmemeize en çok karşı çıkan ülkeler destek olanlar ise nüfusumuzun en az olduğu ülkeler. kısacası insanlık olarak durumumuz çok vahim ve maalesef bireysel çaba ile düzelme ihtimalimiz çok zayıf sonuçta ben elimden geldiği kadar çocuğumu iyi yetiştireceğim diye çırpınsamda o çocuk günü gelince okula gidip çöevresi ile etkileşime girecek hakkı yenmeye başlayacak belki dayak yiyecek önce oğlum yapma diyeceğim öğretmenine şikayet et diyeceğim sen karışma diyeceğim ama bu sefer veli olarak çocuğumun ezilmesine pısırık olmasına dayanamyıp zamanla söylemlerim değişecek sana vurana 2 tanede sen patlat kendini ezdirme pısırık olma uyanık olmaya çalış diyeceğim çünkü sınıfta oğlumun üzerine yürüyen çocuğun velisini uyarmaya gittiğimde oda bana saldıracak ben ona karşılık vereceğim ve sonra bizi bitiren cümleler çıkmaya başlayacak ağzımızdan OĞLUM BABANIN DEDİĞİNİ YAP YAPTIĞINI YAPMA sonra öğretmen gelecek öğrencisine ÖĞRETMENİNİZİN DEDİĞİNİ YAPIN YAPTIĞINI YAPMAYIN diyecek çünkü sınıfta sigaranın ne kadar kötü olduğunu anlatan öğretmen bahçede sigara içiyor olacak vs vssonuç olarak millet olarak kodlarımıza insanlığımıza güzel ahlakımıza geri dönebilmek için devrim niteliğinde kararlar almamız lazım ve bunu alcak ne iktidar ne de muhalafet göremiyorum ülkenin en büyük meselsesi her zman ekonomi ve savaş herşey ekonomiye bağlanıyor oysa dünya üzerinde kişi başına düşen milli geliri diplerde olupta ahlakını kültürünü korayabilen nice millet var.
birde her zman söylerim ahlakı kültürel çöküşü engellemenin bence yegane yolu okullardan yani öğretmenlerden geçer insan ailesini seçemez kötü bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelebilir ama hayatının büyük kısmını geçireceği okullarda doğru bir eğitimle insan olabilir ama maalesef bunu yapacak öğretmenlerimizde yok bugun öğretmenlik dediğin denetimi olmayan başı boş bir kurum mesle sadece fakülteyi bitirip kpss denilen berbat sınavı geçmek ve atanmak oysa o kişinin gerçek manada öğretmen olabilecek niteliklere sahip olup olmadığı hiç sorgulanmıyor bir bakıyorsun daha doğru düzgün konuşmayı beceremeyen elindeki sifarası ile köşe başına çok afadersiniz balgam atan adam öğretmen olmuş
o yüzden toplumu düzeltmek için bence yapılması gerek 4 adım var
1-öğretmenlerini iyi seç iyi eğit
2-ilkokulda bırak ilmi bilimleri çocuğa önce iyi bir birey olmayı öğret
3-din adamlarını iyi seç iyi eğit ki cemaate insan olmayı öğretsin
4-20, yüzyılın en etkili silahı yani televizyonu ve cinemayı doğru kullanki toplumu eğitesin

özellikle cinema ve dizeler bence çok önemli bakın bu ülkede yozlaşma 80 lerde başlamıştır ve 80 lerin 90 ların cinema filmlerini izleyin konular hep aynı karı kız kesen tecavüzcü tipler sürekli kızların kalçasına zoom yapan kameramanlar ahlaksız din adamları rüşvet alan polisler her zman kötü zenginler namus için yaşayan insanlar kötü yola düşen kızlar karısını kocasını aldatan kişiler ve ahlaksız siyasetçiler filmler bize bunları aşıladılar oysa izlediğiniz amerikan filmelerini hatırlayın polis her zman iyidir arada bşr kötüler çıksada namuslu polisler işi çmzer herp iyiler kazanır kötü olanlar ruslardır din adamları hep kurtarıcıdır abd başkanları hep kahramandır v.s v.s adamalr halkı filmleri ile eğittiler hepinizin bildiği hikayeler vardır
amerikan askeri vietnam savaşından sonra uzun süre barbar bir şekilde erkek erkeğe savaştığı için terhis olmadan önce topluma uyum sağlaması kadınlarla düzgün iletişim kurması için günlerce film izlettirildi
yada facebokda yazan bilgileri görmüşsünüzdür japonyada ilokullarda hademe hizmetli gibi terimler kişiler yok her öğrenci okuku temiz tutmak ve temizliğini yapmakla mükelleftir daha onlarca dünyadan örnekler verilebilir.
keşke bir parti çıksada ekonomi savaş vs umrumda değil ben size iyi ahlakı kültürel ve sosyal gelişimi vaat ediyorum desede ona oy versek.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford