Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Almak İstiyorum - Alındı !

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login
Pazarlık yap bence..

18 e indiler daha da inemeyiz dediler ..

Alır almaz jant masrafınız olacak bir kere. Ayrıca bahsettiğiniz ses aks kafası da olabilir salıncak aksam da. Satıcı Birmot değil mi? Tespit ettiklerinizin tamir edilip teslim etmelerini teklif edin :)

Evet bende bu şekilde sordum bizde fiyatlar pahalıdır dediler . Onun yerine alfa milano servisini önerdiler .. Yetkili servisin özel bir servisi önerdiğinide ilk defa görmüş oldum ..

Ses ile ilgili sağa sola dönüşlerde oluyor ve sağ ön tekerden '' takır takır '' şeklinde geliyor.. Bu durumu milano servisine bahsettim  280 tl tutar dedi ..

Aynı sorunu bostancı zeki ustaya sorduğumdada herşey dahil 150 lira tutar dedi .. 

Fiyatı az daha çekseler aslında güzel olcak ya neyse ..

ismet

1 lira masraf dedilerse tahminim en az 2bin lira masrafı vardır. ama araç eğer tahmin ettiğim gibiyse en 3bin lira gider.

mesela o sağa dönüşlerde yapılan ses benim biraderin araçta da vardı. daha sonra sorunu halletti. mahlas'ı dragut, bir sorun isterseniz kendisine. az değil ama çok da değildi masrafı.

bence sorulması gereken bazı sorular şunlar:

trigger set ne zaman değişmiş? salıncaklar ne durumda? varyatör ses yapıyor mu? keza buji, devirdaim ve v kayışı değişmiş mi? onun haricinde elektronik aksamlar çalışıyor mu (klima, sunroof, camlar v.b.). baskı balata ne durumda? koltuklarda aşınma, yıpranma, sigara yanığı var mı? diskler ve fren balataları ne durumda? denge kolları v.b. ne durumda? lastikler yeni diyor ama ne marka? (ben de alırken yeni diye almıştım ama dünyanın en kötü lastikleri vardı araçta, şimdi deli gibi ses yapıyor. balansa gitti araç, lastikler bozuk diye balans olmamış düşünün artık). daha önce yapılan bakımlar neler, kayıtları var mı?

aklıma gelen sorular bunlar. bütün bunların cevaplarını öğrenmeye çalışın. bu araç 18e veriliyorsa, 16ya filan almışlardır diye tahmin ediyorum. dolu bir araç için bence fiyat biraz düşük gibi. sadece km'den sorun olmamalı. bu aracı iyi araştırın derim
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

dragut

Benimki alt salıncak sorunuydu. Ama saga dönüşlerde degil, düz yolda karşıma çıkan bir çukurdan-tümsekten geçerken çıkan takır-tukur seslerdi.
"Alfa sevgisi"

Inan

Şu takır tukurtuyu ben ne zaman duyacağım acaba bekliyorum .Eli kulağındadır gerçi...

alfacan

1 lira masraf dedilerse tahminim en az 2bin lira masrafı vardır. ama araç eğer tahmin ettiğim gibiyse en 3bin lira gider.

mesela o sağa dönüşlerde yapılan ses benim biraderin araçta da vardı. daha sonra sorunu halletti. mahlas'ı dragut, bir sorun isterseniz kendisine. az değil ama çok da değildi masrafı.

bence sorulması gereken bazı sorular şunlar:

trigger set ne zaman değişmiş? salıncaklar ne durumda? varyatör ses yapıyor mu? keza buji, devirdaim ve v kayışı değişmiş mi? onun haricinde elektronik aksamlar çalışıyor mu (klima, sunroof, camlar v.b.). baskı balata ne durumda? koltuklarda aşınma, yıpranma, sigara yanığı var mı? diskler ve fren balataları ne durumda? denge kolları v.b. ne durumda? lastikler yeni diyor ama ne marka? (ben de alırken yeni diye almıştım ama dünyanın en kötü lastikleri vardı araçta, şimdi deli gibi ses yapıyor. balansa gitti araç, lastikler bozuk diye balans olmamış düşünün artık). daha önce yapılan bakımlar neler, kayıtları var mı?

aklıma gelen sorular bunlar. bütün bunların cevaplarını öğrenmeye çalışın. bu araç 18e veriliyorsa, 16ya filan almışlardır diye tahmin ediyorum. dolu bir araç için bence fiyat biraz düşük gibi. sadece km'den sorun olmamalı. bu aracı iyi araştırın derim

elektronik aksamların hepsini kontrol etmeye çalıştım , klima vs açtım kapadım , sunroof un 8 kademesini de tek tek denedim .. farlar sisler uzun kısa sına bile baktım .. aracın içi çok temiz geldi .. Ve önceki sahibi sanırım 148 binde yağ değişimi yapmış onun kartını buldum koltukta ..

Dediğim gibi iç döşemesi çok temiz geldi bana , lastiklerin markasına odaklanamadım ama dişleri aşınmamıştı ..     

Direksiyonda vites topuzunda kolçağında , kol dayamasında en ufak bi aşınma yoktu .. Sanırım sahibi ya çok titizdi yada başka bişe var bu işte anlam veremedim ..

Test sürüşü çok kısa geçti , benzin göstergesi dipteydi ... Hız yapıp ön takımda dalma çıkma , çekme var mı diye baksaydım güzel olurdu tabikide ..

Bugün tekrardan gidicem ve ön takım balata triger kayışlar tekrardan sorucam . . Olmadı eski sahibini arattırıcam ve sordurucam ..

Gouki

Neden sadece ön tamponu zender ve jantları bunlarla değiştirmişler ?

Alfadanadam

Muhtemelen 17" jant aldı, alırken kendi jantlarını sattı. Arabayı satarken de 17'leri vermek istemedi, en ucuzundan bu jantları aldı ve bu şekilde satıyor :)

alfacan

çamurluğunda bi iki ezik gibi bişey vardı sordum bu kazadan olmamış nasıl içeri göçmüş dedim ..

Takan adam tamponu sökmeyi bilmiyodur çıkartırken kasmıştır ezik o şekilde olmuştur demişti , birmottaki yetkili ..

Tamponun fabrikasyon olmadığı belli .. 156 jantlarıda pek hoş durmuyo doğru  :-\

alfacan

İlandaki aracın sahibini aradım .. Araç sahibinin dayısı ile konuştum .. Aracın çok temiz ve bakımlı olduğunu söyledi .. Hatta yiğeninin titizlik hastası olduğunu Türkiye de bundan daha bakımlı bir alfa bulmanın zor olduğunu , bakımlarının 1.5 ay önce yapıldığını şuan masrafsız olduğunu söyledi .. 

Son 20.000 TL olur dedi ..

Ben İstanbulda olduğum ve sürekli çalıştığım için arabaya gidip te bakma durumum yok .. Ancak almak için arabaya bakmaya gidebilirim .. 

Balıkesir / ayvalık yakınlarındaki Alfa tutkunlarından yardım bekliyorum veya bu aracı daha önceden bilen bir arkadaş var mı  :alfisti:

smlcvsgl

Bu arabada sadece 2 yerinde boya varsa çok iyi, çok diri duruyor çünkü. :yukari-ok: İşallah yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar.

alfacan

Yiğit Doğukan

Şase Nosunu isteyip bi sorgu yapın. Eğer pert çıkmazsa gidip bakmaya değer gibi görünüyor. Hatta kısa bir video bile isteyebilirsiniz. Araba fotoğraflarda kendini belli ediyor.

alfacan

Bugün yine aradım , yine araç sahibinin dayisi acti telefonu .. arac sahibiyle gorusebilirmiyim , neyi degisip neyi degismedigini bilmediginizi soylediniz seklinde , soru yonelttim .. Çok kaba ve küstah bir sekilde , aracla ben ilgileniyorum arkadasim benden baska birisiyle gorusemezsin diyerek telefonu yuzume kapatti ..

Parayla rezil olmak bu şekilde oluyor sanirim .. Ben balikesire gitme planlari yaparken böyle bir durumla karsilasmak , tarifsizdi  :-X.

ismet

arabasının beş para etmediğini bildiği için, belki de kendince bir avı kaçırdığından sinirlenmiş ve o şekilde davranmıştır. iyi ki öyle davranmış, siz de balıkesir'e gitmeden araç sahibi ve araç hakkında bilgi sahibi olmuş oldunuz. şansınız varmış  :yukari-ok:

Alfadanadam

4 jant birden neden makyajlı 156 jantı ?
Bu arada siz de çekiyorsunuz resmen 156 jantlı 147'leri  :haydi:

alfacan

4 jant birden neden makyajlı 156 jantı ?
Bu arada siz de çekiyorsunuz resmen 156 jantlı 147'leri  :haydi:

:)) ne diyim , doğru söylüyorsunuz ..

Yiğit Doğukan

Ya araba beş para etmez ya da adam sinir hastası =)

FB10ur

Baktınız mı bilmiyorum fakat düzgün duruyor...

alfacan

Baktınız mı bilmiyorum fakat düzgün duruyor...

evet , baktım .. bel altında lokal boyalar varmış , ve biraz masraflı olduğu söylendi .. Açıkçası birazdan gidip bakabilirim arabaya.. Son fiyat 20 bin

alfacan

Sahibi sinirli tavırlar sergileyen aracın fiyatı artmış  ;)

ismet

bu arabanın özellikleri benimkinden daha az, ama istediği fiyat benden 2 bin lira fazla :) neye göre fiyat çekiyorlar anlayabilmiş değilim. tamam benim araçta boya var ama insan biraz başını ellerinin arasına alır da düşünür..

Gouki

Süpersonik spoiler ve marşpiyel farkı olabilir İsmet abi.

ismet

olabilir elbette ama bence 23.500 ederinden fazla. önceki fiyatı iyiydi de bu biraz abartı..

alfacan

bu şekilde bi ilan düştü .. Sağ çamurluk değişmiş ve tramerde 2.500 tl kaydı varmış .. Biraz masraflı gibi değerlendirilebilir mi ?

dustreni52

kapı kolu yok. biraz  masraf edersen güzel araba..