Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Arıyorum

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben alacağım 159 için anlaştım ancak Bartın daki arabayıda merak etmedim değil :)

Plakadan hasar kaydı 193 tl çıkıyor, birde cihaz çalınması var 750 tl.Şasiden de bakmak gerek.
Sahibini aradım, kaput, sol-sağ arka çamurlurluğun boyalı olduğunu, kaputtaki boyanın sebebi kuş pisliğinin kurumasından renk atması nedeniyle olduğunu, değişen olmadığını, bakım için ankaraya şükrü ustaya gittiğini, en son 1700 tl tutarında alt takım yenilendiğini, trigerin değişmesi gerektiğini, lastiklerin orta seviyede olduğunu iletti.

Kısaca gayet alınabilir bir araç gibi duruyor.
Yukarıda kendisinin de yazdığı gibi araç Oğuz'ların servisine gidiyormuş. Ona da danışa bilirsin Utku.

Yok canım ben anlaştım artık, alacak adam danışsın artık o kadarını :) Sağolasın..
Ben meraktan aradım sahibini öyle..
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

since1910

Arkadaşlar aracı satan kişinin söylediğine göre araç 2 sene icrada kalmış km'sinin düşük olmasının sebebi de buymuş, 10 aydır aracı kullanıyormuş ve almadan önce de aracın muayenesi yokmuş kendisi yaptırmış, ön kaput sol arka kapı ve sol arka çamurlukta boya varmış v.s v.s.

Şahsen ciddi anlamda 159 arayışı içerisinde olan biri olarak ilanı görünce heyecanlansam da kafa karıştırıcı ve belki de riskli bir araç olduğunu düşünüyorum. Aracın durumunu öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımı olabilir belki yazdıklarım.

voyager3355

KM olayına bence çok takılıyorsunuz. Ben aracımı 159000kmde aldım. Yaklışık 20000kmdir biniyorum rutin bakımlar hariç sorun yaşamadım. Yaşadığım birkaç elektronik problem vardı onlarda akü ile alakalıymış. Değiştirince sorun çözüldü. Bakımlı bir araç olduğu müddetçe bence KM çok önemli değil.

Note 3 ile tapatalklandı

Kesinlikle katılıyorum. Bakımlı olduğu sürece km mesele değil. İtalya ya giden arkadaşım vardı, bir kaç 159 a binmiş km si 300 bin nin altında yoktu diyor

Benimki de 196 000 de. Bu yaz sonuna 210 olur sanırım.

Inviato dal mio GT-I9305 utilizzando Tapatalk

PARKU

since1910

Arkadaşlar aramaya devam ediyorum yok mudur düşük km'li yakışıklı bir 159  :alfisti:

redromeo156

2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

TRUPHASE

Erken kaldırdılar üretimden, aslında kasayı biraz değiştirip 2-3 sene daha giderdi.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

redromeo156

tabıkı bencede erken oldu kalkması ama olduğu zmn da araç kımse almıyor ben bı parça boyalı aracı seceresı en duzgun aracı bızden kimseye 40 bıne satamadım bnm uzuldugum noktada bu
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

erayturan

Aranıza yeni katılmış biri olarak bende 159 Jtd arıyorum.

Manuel istiyorum.

Linkteki araçla ilgileniyorum, bakan yada baktıran var mı?

since1910

Bugün Bursa'dan bir tane ilan düştü sahibinden'e fakat araç 6 saat içerisinde satıldı galiba 2008 sunroof dahil dolu bir araçtı koyu füme, şimdi bakıyorum ilanda yok arayacaktım fakat kaçırdık aracı...

Fiyatı uygun düzgün bir araç olunca galericiler hemen alıyor bu durumda son kullanıcı için oldukça kötü bir durum.

redromeo156

15 bın hasar kayıtlıydı bursadakı arac bırmotta calısan bı arkaasın aracı
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

since1910

15 bın hasar kayıtlıydı bursadakı arac bırmotta calısan bı arkaasın aracı

Açıkcası üzülmüştüm kaçırdık aracı diye gerçekten güzel duruyordu, bu haber teselli ikramiyesi gibi oldu teşekkürler:))

redromeo156

onden kazası yok kaputta boya camurluklarda da yok ama arkadan kazalı
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

since1910

3.000 - 4.000 hasar kaydı normal denilebilir fakat 10.000 üstü hasar kaydı olunca insan güvenemiyor.

since1910

hi_cazz

3.000 - 4.000 hasar kaydı normal denilebilir fakat 10.000 üstü hasar kaydı olunca insan güvenemiyor.

Aslında 159 için çok para sayılmaz. Parça fiyatlarını göz önüne alırsak! Diyelimki aracınız bixenon donanımlı bir 159. Öncen büyük olmayan sadece tampon, farlar ve kaputta hasar var. Sadece farlar 6000TL tutuyor. Yaklaşık 1500TL tampon desek. Yine aynı şekilde kaput. 9-1000 kafadan parçalara gidiyor.

since1910

Aslında 159 için çok para sayılmaz. Parça fiyatlarını göz önüne alırsak! Diyelimki aracınız bixenon donanımlı bir 159. Öncen büyük olmayan sadece tampon, farlar ve kaputta hasar var. Sadece farlar 6000TL tutuyor. Yaklaşık 1500TL tampon desek. Yine aynı şekilde kaput. 9-1000 kafadan parçalara gidiyor.

Kesinlikle haklısınız fakat bahsettiğiniz şekilde bir hasar mı yoksa başka türlü bir hasar mı bilemediğimizden dolayı soru işaretleri oluyor. Geçmişini bildiğimiz bir araç için konuşacak olursak dert değil tabi ki.

since1910

Alternatif olarak 2005-2006 model Mercedes C 200 bakmaya başladım, hayırlısı bakalım  :)  :alfisti:

sbk0655

Forumda satılık olan hresitz nickli  üye'mizin aracı kriterlerinize uyuyorsa bir bakın derim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

since1910

Forumda satılık olan hresitz nickli  üye'mizin aracı kriterlerinize uyuyorsa bir bakın derim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Harun Bey'in aracını yakından gördüm deneme fırsatım da oldu fakat düşük km'li bir 159 alma niyetindeyim, bakalım dediğim gibi bir yandan da Mercedes C 200 bakmaya başladım.

mrt159

Herkese selamlar,

Aranıza yeni katıldım, Temiz masrafsız bir 159 arıyorum, karar vermeden önce çok fazla model araştırdım fakat son kararı Alfa da kıldım ve foruma üye oldum. Görüyorum ki Alfanın fanı olmak gerçekten çok farklıymış. Almak için biraz sürem var çok acil değil, bildiğiniz ya da sonrası için göreceğiniz araçlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Öncelikli olarak siyah renk içi deri (krem siyah farketmez) otomatik vites ve Distinctive plus versiyonu ile ilgileniyorum.
Bu arada alfa hakkında hiç tecrübem yok, sadece bi arkadaşın guilietta'sını sürmüştüm o kadar, yıllardır fiat kullandığımız için italyan araçlara oradan alışkınım o kadar, yardımınız için şimdiden teşekkürler

TRUPHASE

Hoşgeldiniz; bulduğunuz aracın varsa linkini burada paylaşarak güvenli şekilde araç alabilirsiniz. 159 dizel ve otomatik olduğu için bilinçsiz çok kişi tarafından  kullanıldı. Bu bilinçsiz kullanıcılar Alfa dünyasından haberleri olmadığı için ya bakımlarını geciktirdiler ya da kendileri gibi bilinçsiz markaya çok uzak kişilere bakım yaptırmaya çalıştılar. Bu sebeplerle 159 bence şanssız bir model aramızda bulunuyor. Çok daha eski olmasına rağmen temiz bir 156 bulmak zor olmamasına karşın temiz bir 159 bulmak çok zorlaştı. Yani işiniz biraz zor olmakla birlikte asla imkansız değil. 159 kasa temiz bir Alfa ya binmek istiyorsanız keseyi biraz açmak gerekecek.

mrt159

Hoşgeldiniz; bulduğunuz aracın varsa linkini burada paylaşarak güvenli şekilde araç alabilirsiniz. 159 dizel ve otomatik olduğu için bilinçsiz çok kişi tarafından  kullanıldı. Bu bilinçsiz kullanıcılar Alfa dünyasından haberleri olmadığı için ya bakımlarını geciktirdiler ya da kendileri gibi bilinçsiz markaya çok uzak kişilere bakım yaptırmaya çalıştılar. Bu sebeplerle 159 bence şanssız bir model aramızda bulunuyor. Çok daha eski olmasına rağmen temiz bir 156 bulmak zor olmamasına karşın temiz bir 159 bulmak çok zorlaştı. Yani işiniz biraz zor olmakla birlikte asla imkansız değil. 159 kasa temiz bir Alfa ya binmek istiyorsanız keseyi biraz açmak gerekecek.

Şuan için çok ilgimi çeken bir araç yok sadece forumdan bir arkadaşın satılık arabası var o ilgimi çekiyor hatta biraz daha rakam konusunda ikram yapmış, sadece km si 180.000 de, benim açımdan çok sorun değil ama bu araca 30 - 40bin km binip satmaya kalkınca kolayca satabilir miyim orası düşündürüyor. İkinci el araçta tecrübeli olmadığım için servis bakımlı olmasına dikkat ediyorum ama cidden dediğiniz gibi bilinçsiz kullanılmış olacağındandır sanırım servis bakımlı araç ilanı çok zor denk geliyor ve fiyat skalası çok değişken.

Sizce 2006-2009model bahsettiğim gibi bir 159 için ne kadar bütçe ayırmalıyım.

Bu arada üzerine düşündüğüm link olduğunda paylaşacağım.

Teşekkürler

Bandırmalı

Merhaba
Turgay beyde vardı bi 159 bordo.
Ben araç aradığım zaman bana önermişti ancak bütçemi aştığı için olmadı.
Turgay bey dandik araç almaz vede satmaz.
İsterseniz görüşün.
Google da ÇALIŞKAN OTO Turgay Çalışkan olarak aratın numarasını bulursunuz.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

TRUPHASE

Şuan için çok ilgimi çeken bir araç yok sadece forumdan bir arkadaşın satılık arabası var o ilgimi çekiyor hatta biraz daha rakam konusunda ikram yapmış, sadece km si 180.000 de, benim açımdan çok sorun değil ama bu araca 30 - 40bin km binip satmaya kalkınca kolayca satabilir miyim orası düşündürüyor. İkinci el araçta tecrübeli olmadığım için servis bakımlı olmasına dikkat ediyorum ama cidden dediğiniz gibi bilinçsiz kullanılmış olacağındandır sanırım servis bakımlı araç ilanı çok zor denk geliyor ve fiyat skalası çok değişken.

Sizce 2006-2009model bahsettiğim gibi bir 159 için ne kadar bütçe ayırmalıyım.

Bu arada üzerine düşündüğüm link olduğunda paylaşacağım.

Teşekkürler
Acil değilse gereksiz acele edip hata yapmayın. Özellikle sahibinden araç almaya çalışın çünkü aracın durumunu sadece sahibi bilir. Ne yağ kullandığını kaç çukurdan geçtiğini sadece sahibinden öğrenirsiniz. Tekrar söylemek gerekirse servis bakımlı olması çok önemli. Çünkü bizim aramızda kabul görmüş servisler (carium,sportivo vb.) asla sizi yanıltmaz.

Mevlüt BORA

İyi akşamlar arkadaşlar;
Aranıza yeni katıldım eski bir alfacı olarak aranızdayım, ve bende 159 aramaktayım. Yaklaşık 6 Ay önce 156 ile talihsiz bir kaza yaptım Antalya merkezde, arabam perte çıktı, görgü tanıklarının ifadesine göre 5-7 takla attığımı ve sürüklendiğimi söylemekteler, sonuç olarak Alfanın konforunun yanı sıra sağlam bir araç olduğunuda üzücü bir şekilde anlamış bulunmaktayım. Allaha şükür ayakta tedavi edilecek kadar ufak tefek sorunlarım oldu.

Güvenli sürüşler.