Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 147 distinctive arıyorum!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Auris'i bilemem de, ilk araba alacağım zaman Corolla, Avensis'e falan da bakmıştım hatırlıyorum. Hatta temiz Corolla T-Sport bulsam alıyordum.

Auris'i geçtim, o zamanlar baktığım Toyota Corolla HB'nin içi 147'den daha genişti, araba kesin olarak daha dayanıklı, büyük ihtimalle daha az yakıyor, performansı gayet güzel, satması kolay vsvsvs uzar gider. 147'nin üstüne bir sürü avantajı var.

Ancak bir kere 147'nin içine bindim, Corolla'yı bir kenara bırakıyorum, o güne kadar Alfa dışında denediğim diğer bütün araçları çöpe atmama yetti. 147 özel bir araba değil, bir Ferrari veya Lotus ayrıcalığına sahip değil. Ancak bu aracın içindeyken keyif alıyorsunuz. Ulaşım amacıyla değil, keyif amacıyla biniyorsunuz. Anlatılacak gibi değil, birçok farklı bileşen bir araya geliyor ve bu aracın size keyif vermesini, sizinle bağlantı kurmasını sağlıyor. Kendisinden daha hızlısı var, daha sportifi var, daha iyi yol tutanı var, daha konforlusu, daha dayanıklısı tonla var, ama daha keyiflisi, daha mutlu edeni yok.

Bu yüzdendir ki aracınızı ulaşım için alacaksanız Auris, keyif için alacaksanız 147 alın.

Alfa'nın ne hissettirdiğine de bir özet vereyim. 8 sene ailede kalan, iyice benimsediğimiz Opel Vectra satılırken "hayırlısı olsun" dedim gittim, ama çok daha kısa süre sahip olduğum iki Alfa'dan da ayrılırken ağladım. Ve hayatımı tam anlamıyla oturtup paramı denkleştirir denkleştirmez tekrar bir Alfa almayı şimdiden kafama koydum. Çünkü Alfa, kullanmayan için "çok yakan, masraf çıkaran, satılmayan" bir araba olsa da, sahibi için araba değil, hayatının önemli bir kısmını kaplayan, keyifli anları onunla paylaşan bir dost.

Edited by - master on 21/04/2010  01:51:17
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wunderman

Tekrardan merhabalar,
Agucba nickli arkadaşım, "2007 ve üstü 147 Distinctive arıyorum + km'si düşük olsun" dedim, bunun için fiyat belirtmem gerekiyormu? Fiyat aralıkları belli bu arabaların (27.000 - 33.000TL ) arası değişiyor.
Diğer sorulara gelince, tek tek soru soracak halim yok, genel aralarındaki farkları yazarsın, bu gider bu gitmez, bu yakar bu yakmaz, bu pahalı bu ucuz, şusu iyi busu kötü. Ama ne yazıkkı sen git onu al bunu alma onlar bize kalsın gibi şeyler yazmışsınız.
Tamam kabul bu sitedeki çoğu kişi auris hakkında bilgi sahibi olmayabilir, bilgi sahibi olmamaları alay etmelerine bahane değil, herkes yazabilir, auris hakkında bilgim yok ama alfa lar şöyledir gibi.

Toyota kullanan bir arkadaşa sadece , bana auris ile alfa arasındaki farkı söylermisin diye sorduğumda aldığım cevap!

Araç tercihleri kişiden kişiye değişir , dolayısıyla sizin için hangisinin uygun olacağı hakkında fikrim olmaması nedeniyle ben kendi fikirlerimi belirteceğim.

*Alfa romeo 147 , Toyota aurisden daha yakışıklı bir araç , (zevkler tartışılmaz)
*Alfa147nin Süspansiyon yapısı daha yumuşakdır. Süspansiyonu profesyonel kullanıcıya değil , Normal kullanıcıya hitap eder ve normal kullanımda yol tutuşu aurisden daha iyidir. Aurisin süspansiyon yapısı daha geç tepki verir , normal kullanıcılar için yol tutuş ve virajlarda savurma problemi yaşanır.
*Benzinli Motorlarda Alfa147 Turbolu motoru sayesinde auristen daha seriidir.
*Dizel Motorlarda toyota kalkışta çok seriidir. 160 km/h ın üstüne çıkıldığında alfa147 daha iyi hızlanır.
*Alfa romeolar genellikle ilk beş yıldan sonra yağ eksiltme yapar (kullanıma ve kmye göre bu süre değişebilir) ondan sonrada sürekli turbo arızası verir. Turbonun patlama yapmaması için gaza basmaya korkarsınız. Özellikle motor parçalarından çok arıza verir. Arabaya ne yaparsanız yapın motor ışığı yakmaz , Belli bir süre sonra Servisin işçilik parasına maaşınızı ödediğinizi farkedersiniz. Parçasını servisden alıp takdırmak için başka bir şehirden usta ayarlamaya çalışırsınız. vs.. vs...
*Alfa Romeolar En fazla 80.000 kmden sonra satmanızı gerektirir. Satmak isteyip satamazsınız.
*İlk aldığınızda çok sessiz olan alfanızın belli bir süre sonra motor sesi artmaya başlar (hepsinde olan bişeydir) ,
*Auris daha mütevazi bir araçtır. Hız amacı güdülmez. 160 kmden sonra güven vermez.
*Auris daha az sorun çıkartır (kul yapımıdır , çıkartmaz demiyorum)
*Aurisde japon ruhu vardır , kullanım tarzı alfadan farklıdır , direksiyonu tutarken elinizle tekerlekleri yani yolu tamamen hissetebilirsiniz. Bu nedenle Toyotaların Dişli asvaltta kontrolü zordur.
*Auris genellikle daha az yakar.
Yani kısacası ''Zekatını ödeyebilecekseniz'' alfa almanızı tavsiye ederim , ama Benim gözümde normal kullanım olarak ''fiatın parçası pahalı olanı''.  Gösterişli ve keyifli bir araç olması  her bindiğimde ''bir gün bu arabadan bende alacağım'' dememe neden oluyor ama Ankara Şaşmazdaki Arslanlar Alfa Özel servisinin sahibinin yiğeni olan arkadaşıma ne zaman sorsam ''Binilecek araba değil diyor''.

O tasarım ve keyif için binilip binilmemesi sizin kişisel tercih ve bakış açılarınıza bağlıdır.

murat

Çok bilgili bir arkadaş ,147'nin turbosunu biz bile bilmiyorduk ..Ben orda kaldım aşağıya devam edemedim okurken

Yıllar önce arabayı yıkarken bir amca yanıma yanaştı ,genç bu turbo sparklar iyi kaçıyo valla dediydi , o geldi aklıma

Yani Alfa sahibi olmak isteyen birinin topiğinin böyle neşeli bir hal alması ilk kez görülen bir şey ben çok uzun süredir üyeyim ordan biliyorum..O nedenle bizlerin de hatası olabilir ama lütfen ilk sayfadan son sayfaya kadar bir kez daha göz gezdirin yazdıklarınızı bence...İlk mesajlardan itibaren büyük bir coşku ile 147 isteyih rüyalarınıza girdiğinizi yazıp , bazı seçenekler üzerinde uzun süre tartıştıktan sonra ortaya Auris'in atılması tabi ki algı şekillerine  göre insanların alay konusu edebileceği bir durum oluşturabilir...

Edited by - murat on 21/04/2010  12:05:01
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Gouki

quote:
*Benzinli Motorlarda Alfa147 Turbolu motoru sayesinde auristen daha seriidir.

quote:

*Alfa Romeolar En fazla 80.000 kmden sonra satmanızı gerektirir. Satmak isteyip satamazsınız.

Bunlar şehir efsanesi

quote:

Ankara Şaşmazdaki Arslanlar Alfa Özel servisinin sahibinin yiğeni olan arkadaşıma ne zaman sorsam 'Binilecek araba değil diyor'.

Yiğen bey buyurmuş zaten artık bize laf düşmez.

master

Onur Bey 147'lerin turbo motoru yoktur benzinlilerde.

Bu yüzden işkembeden sallandığı gibi turbo arızası da veremez, gaza basmaya da korkmazsınız.

Son Alfa Romeo'mu 108.000 km'de istemeyerek, 1 sene ondan uzak kalacağım için sattım. Eğer şartlar ayrılmamızı gerektirmese en az 150.000'e kadar birlikte olurduk. Satmak isteyip satamazsınız denmiş. Ben satmak istemeyip de sattım.

İlk aldığınızda sessiz olan Alfa'nın sesi ileride artar doğrudur. Çünkü motor sesinin güzelliğini bir kere duyup mest olunca, artık daha yüksek devirde vites değiştirmeye başlarsınız. Bu yüzden motor sesi artar. Hepsinde olan bir şeydir. Ayrıca yakıt tüketimi de yüksektir bu yüzden.

Yine aynı bahane "amcamın halasının oğlunun ilkokul arkadaşına sordum Alfa alma dedi". E iyi çok güzel yapmış. Servis sahibinin yeğeninin Alfa'yla haşır neşirlik derecesi neymiş peki?

Ferrari de zaten Alfa'nın hızlı olanı. Hepsi aynı şey.

Yazdıklarım size değil yanlış anlamayın, ancak Alfa'dan zerre anlamayan insan Alfa hakkında yorum yaparsa böyle oluyor. İşte Alfa bu yüzden kötülenir bizim ülkede. İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu için.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Çok yanlış cevaplar vermiş. Tek tek düzeltecek olursam baya uzun bir yazı yazmış olacağım ve siz dalga geçiyorsunuz diyebileceğinizi bile bile zahmet edip uzun uzun açıklayacağım. TS motor için açıklıyorum, q2 almayı düşünmüyorsunuz belli ki.

*147'ler c segmet aile otomobilleri olduklarından dolayı konforlu sürüş için her ne kadar yumuşak karakterli bir süspansiyona sahipsede, 2003 yılında tasarlanmış olmasına rağmen ileri derecedeki sürücüleri bile tatmin edebilecek bir yol tutuşa sahiptir.

*TS Motorlar ilk günden itibaren kullanım klavuzundada yazdığı gibi devirli kullanımda bir miktar yağ eksiltir. Bu motorun karakteristik özelliğidir zaten.

*Dizel herhangi bir araç düşük devirlerde aynı güçlerdeki benzinli motordan daha güçlüdür. Dizelin devir aralığı az olması ve max torkunu düşük devirde vermesi ile alakalıdır.Bu duruma Auris dizel&147 benzinli olarak bakmamak gerekir. TS motor zaten performansını 3500-4000rpm'den sonra gösterir.

*Motor sesi artmaz, TS motorda kronik sorunu olan varyatör ses yapar. Zaten normalde varyatöre 150.000km ömür biçilmiştir. Çözümü vardır. Alfanın üsettiği her motorda olmayan birşeydir!
İdda ediyorum ki 1600cc'de ts motor kadar güzel çıkaran bir motor halen yoktur. (VTI dahil)

*Benzinli Auris, benzinli 147den daha az yakar doğrudur. Daha yeni, daha teknolojik ve daha güncel bir motora sahiptir. Egzoz emilsyonuda daha düşüktür diye tahmin ediyorum.

*benim gittiğim servsin ustalarında da 146 boxer var iki tane, alınacak araç olmasalar onlar binmezdi boxer'a.

Edit: Ben uzun uzun yazıncaya kadar gerekli cevaplar verilmiş, ondan bazı maddeleri sildim =)

Edited by - ATA on 21/04/2010  12:45:45
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wunderman

Teşekkürler, demekki gayet düzgün cevaplar verilebiliyormuş.
Tamam isterseniz bu konuyu kapatalım artık,
Özet olarak, iki arabanında kendine göre artıları ve eksileri var.  
Son olarak dediğim gibi haziranın ikinci haftasına kadar Alfa 147 arayacağım, umarım güzel temiz bir araç bulabilirim.
Herkesin vermiş olduğu bilgiler için teşekkür ederim.

ATA

quote:
Teşekkürler, demekki gayet düzgün cevaplar verilebiliyormuş.

Ne demek şimdi bu ya? 3 sayfadır ayrı ayrı verilen cevapları anlamadıysan problem sende. Ne bu özgüven anlamadım gitti...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Bir önceki mesajımda da belirtmiştim aurisi bilmiyorum ki neyiyle kıyaslayacağım diye. Ben haddimi bilmişim susmuşum ama arkadaşınız resmen sallamış. Bizden de sallamamızı mı isterdiniz???

Kıyaslama kelimesinin anlamını doğru bilmek lazım öncelikle. Birşeyi diğer birşeyle "mukayese" edebilmek için "ikisini de" iyi bilmek gerekir. Sizin arkadaşınız 147'yi nerdeyse "hiç" bilmiyor. Biz de Auris'i bilmiyoruz.
Bu kıyaslama işi nasıl olacak?

wunderman

Ata arkadaşım, !!!
Hani bir deyim vardır, yırtık dondan çıkmak, Şimdi senin yaptığın bu oluyor galiba, 3 sayfanın özeti, alfa 147 istiyorum du, bilmem okudun mu? Sadece alfa kullanıcıları arasında aracı satmak isteyen var ise, ben talibim demekti. Sonradan elim kırılsaydıda yazmaz olaydım, auris ile 147 arasında ki farkı sordum. Net bir cevap alamadım, dalga geçildi. İstersen geriye dönüp okuyabilirsin.
Özgüven derken, sen kendine hiç güvenmez misin?
Bu konuyu kapatalım dedim, inatla cevap yazıyorsunuz.
Arkadaşlar, tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum.  Cevap vermiş ve vermemişlerin hepsine.
Ben istediğim bilgileri aldım, rutin olarak sitenizi ziyaret edeceğim, herkese iyi ve keyifli sürüşler.

erdem1904

bu deyim bu siteye hiç yakışmadı....
quote:

Ata arkadaşım, !!!
Hani bir deyim vardır, yırtık dondan çıkmak, Şimdi senin yaptığın bu oluyor galiba, 3 sayfanın özeti, alfa 147 istiyorum du, bilmem okudun mu? Sadece alfa kullanıcıları arasında aracı satmak isteyen var ise, ben talibim demekti. Sonradan elim kırılsaydıda yazmaz olaydım, auris ile 147 arasında ki farkı sordum. Net bir cevap alamadım, dalga geçildi. İstersen geriye dönüp okuyabilirsin.
Arkadaşlar, tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum.  Cevap vermiş ve vermemişlerin hepsine.
Ben istediğim bilgileri aldım, rutin olarak sitenizi ziyaret edeceğim, herkese iyi ve keyifli sürüşler.

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

quote:

Japon arabaları iyidir, sağlamdır, performanslıdır, her sokakta cadde onlarca vardır, bunların bir çoğu da birbirinin aynısıdır. Devamlı reklamı yapılır her yerde. Herkes çok beğenir, seveni çoktur, fena bir imajı yoktur. Bir Alışveriş Merkezi'nin otoparkında yanlışlıkla başka birisinin arabasına yönelme ihtimaliniz  yüksektir, aynısını görünce canınız sıkılır. Japon arabasını kullanırsınız, park edersiniz, kapıyı kapatırsınız, arkanızı döner gidersiniz. Sabah olunca kapıyı açar, içine oturur, anahtarı çevirir, yüksek devir çevirip gidersiniz. Eğer bir japon arabasını seçerseniz, bir çok artınız olur, "ne iyi yapmışsınız" derler. Sürü psikolojine sahip olursunuz.

Bunlar Alfa'da yok. Alfa iyi değildir, sağlam değildir, performanslı değildir, bir mahallede ancak bir elin parmağı kadar vardır. Arasıra reklamı yapılır. Pek beğenilmez, sevmezler de, imajı yerlerdedir. Bir Alışveriş Merkezi'nde gözünüz bir Alfa'yı arar, görürseniz mutlu olursunuz. Alfa'yı kullanmazsınız, "o" size eşlik eder, park edersiniz, direksiyonunu seversiniz, kapıyı kapatırsınız, ondan uzaklaşmadan şöyle bir bakarsınız, bir kaç adım attıktan sonra arkanızı döner yine bakarsınız, apartmanın kapısından girerken bir kez daha bakarsınız, eve çıkınca camdan bir daha bakarsınız, akşam ara ara cama yönelir, göz ucu ile yine bakarsınız. Sabah olunca, camdan gözünüz onu arar, sonra yanına gidersiniz, sevdiğinize bakar gibi süzersiniz, kapıyı açarsınız, koltuğuna kurulursunuz, anahtarı çevirirsiniz, motor devrinin ideal devre gelene kadar düşmesini beklersniz, hareket ettikten sonra motor yağı ideal sıcaklığına gelene kadar 2500-3000 devir aralığını geçmezsiniz. Eğer Alfa'yı seçerseniz, "ne kötü yapmışsın" derler, sürüden farklı olan olursunuz.

harika bir özet olmuş
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ATA

quote:

Ata arkadaşım, !!!

Okumuşum ki yazdığın her şeye rağmen, seni kaale alıp cevap yazmışım
Senin kafan karışmış bence, hayatta başarılar dilerim sana.

Edited by - ATA on 21/04/2010  16:43:19
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

murat

Terbiyesizliğin lüzumu yok diyorum ben, insan gibi yanıt yazmaya çalışıyor arkadaşlar ,yırtık don filan nedir ? Ayıp
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

metabax

Onur Bey, siteye yazmama konusunda kendime söz vermiş olmama rağmen sizin diyaloğunuzu okuyunca uzun bir süre sonra ilk kez yazmak istedim.

Bu tür diyalog problemlerini yaşayan ne ilksiniz ne de son kişi olacaksınız.. Her yeni arkadaşın yaşadığı sorunlar bunlar.. Ben henüz şu an okudum geçen diyalogları ve siz tepkinizde kesinlikle haklısınız, kesinlikle alaycı tavırlarla verilmiş cevaplar almışsınız.. Bilgi aktarmak konusunda suskun olan klavyeler, konu tartışmaya döndüğünde takır takır yazmaya başlıyor ve takip ederseniz bunun hiç şaşırtıcı bir durum olmadığını zamanla göreceksiniz. Ve burada olmaya devam ederseniz 6-7 ay sonra yeni bir soru sorduğunuzda "beni tanıyan tanır hiç kin tutmam ama... " şeklinde başlayan ve bu günkü sürtüşmenizi gündeme getiren kişilerle de karşılaşacaksınız.. Siz şu an Alfa sahibi olmanın dahi verdiği heyecanla etrafınızdakilere kulak tıkayıp kendi tercihinizi destekleyen bir kaç cümle okumak amacıyla soru soruyorsunuz anlıyorum ama "sen git auris al alfa bize kalsın" şeklinde çok ciddi, hiç alaycı olmayan.! mantıklı bir cevap alıyorsunuz. Tabi ki herkes değil ama sabit bir kaç kişi hep aynı olumsuz tavırda takılıyor burada.. Agresifliklerini alfalarının görünümlerinden almışlardır herhalde diye yorumluyorum.. Sorularınıza bir kaç kişi ile tartışmaya girmeden cevap almanız çok zor. Bu sabit kişileri kaale alıp tartışmaya değer görmüyorsanız siz de benim gibi sadece konuları okumakla yetinmelisiniz, bu şekilde çok daha faydalı oluyor bu site..

Selamlar..

agucba

Hüseyin bey, yardım istediğiniz bir konuda gelen cevaplara istinaden kurulmuş olan aşağıdaki cümle size aittir... Tarih 01.04.2008.

"arkadaşlar önerileriniz için çok tşk ederim, inanın bu kadar ilgi ve yanıt beklemiyordum..."

Buna rağmen site üyelerini eleştiriyorsanız, inanın yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Bir çok farklı foruma üye olan bir çok kişi vardır. Kimisi, o forumun kimyasına uyar, kimisi uyamaz. Uymak zorunda olmadığı gibi, katılım sağlamak zorunda da değildir.

"Bizim" forumumuza da yeni katılan üyeler olmakta ve bir çoğu burada olmaktan memnun. Katılan her yeni on kişiden dokuzu memnun iken, biri memnun olmayabilir. Bu doğaldır. Herkes her yerde memnun olacaktır diye bir şey yok.

Sizin uzun zaman sonra memnun olmayan bir üyenin serzenişine destek olmanız da kabul edilebilir, ancak You are not allowed to view links. Register or Login üyelerinin hepsini kavgacı olarak göstermeniz ve sırf kavga etmeye meyilli olmalarını kullandıkları Alfa Romeo'larının agresiflikleri ile bağdaştırıyorsanız, sizde art niyet ararım.

Aslında, yazmış olduğunuz son bir kaç mesajın haricinde her zaman katılımcı idiniz, sonra ne oldu ise birden döndünüz ve bir daha da mesaj yazamdınız. Sizin seçiminiz, karışamayız, ancak bizleri kavgacı gibi göstermeye çalışmanız hoş bir davranış değil.

Eminim Onur bey de bir süre sonra sitemizin "dostane" havasına uyacak ve memnun olacaktır.

Öncelikli hedefimiz, Onur beye arzu ettiği Alfa Romeo'suna kavuşmasına yardımcı olmak.

///////////////

erdem1904

üşenmedim tüm mesajları okudum. Onur beyin tarzı agresif geldi bana gerçekçi olmak gerekirse. Herkes Onur bey ellerinden geldiğince cevaplar yazmış hatta ilk 2 sayfada Onur beyden siz süpersiniz ya tarzı cevaplar bile var...  onur beyinse kaç tane afferim isteyince oluyormuş tarzında mesajları mevcut. Hiç hoş değil.
Bu arada bende yeni üye sayılırım birçok kişiylede sürtüştüğüm hatta ilk başlarda ne bu alaycı tavırlar diye sorduğum olmuştur. Ama şimdi forumu iyice kitap gibi okuyunca her türlü başlıın fazla fazla mevcut olduğunu görüp, araştırmadan açılan anlamsız mesajlara insanların tepkilerinin sıkılganlıktan gelen bir alaycılığa büründüğünü anlayabiliyorum. siteye yazın çizin yorum yapın ama önce araştırın. başlıklar soruya cevap olamıyorsa ya eski başlığa devam edin yada yeni başlık açın.
arabam rampa yukarı 140 basmıyor diye başlık açanlar bile var forumumuzda ve sağolsun kimseyede sinir yapmıyor
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ATA

İlk iki mesaja bakıyorum, içimden bu başlığı cevaplayasım gelmiyor? Neden mi çünkü benim satmak istediğim bir 147'm yok ve kendileri "satmak isteyenler benimle irtibata geçsin, ne bu ya alfa almak istiyoruz alamıyoruz diyor." Burası galeri değil, ben galerici değilim, ne yazayım ben buraya.
Konforlumu, arızalanırmı denmiş. Sitede kısa bir araştırma yapsa hem zaten aradığından çok daha fazla bilgi bulacak hemde cevap için beklememiş, zaman kaybetmemiş olacak.
Bütün mesele bu işte!

Metabax sizin foruma katılımız vardı, isim soyisim yüzünden bir tartışma çıkmıştı öyle hatırlıyorum. İçinizde kalanlarıda buraya dökmüşsünüz, daha da varsa yazın içinizde kalmasın. Yazmamak için karar almışsınız, saygı duyarımda o zaman neden buraya bunları yazdınız onu anlamayamdım?
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

asklepios

ben bu filmi daha önce gördüm.hem de çok defa

şaka bir yana tamamen gereksiz,saçma polemikler bunlar.sarfedilen ifadeler ise tek kelime ile "ayıp".hani derler ya "kalıbına yakışıyo mu? " diye.öyle işte.

Dentist

Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

metabax

Saygıdeğer arkadaşlarım, üstüne basarak söyledim "tabi ki herkes değil sabit bir kaç kişi" diyerek altını çizdim, lütfen söylemediğim bir cümle ile beni yargılamayınız.. Ayrıca bazı cümleleri koca bir paragrafın içinden cımbızlayıp almak elbette o cümlenin çok farklı  görünmesine neden olabilir,  o yüzden "demek ki isteyince oluyormuş" gibi cümleleri çıplak haliyle okumamak lazım ya da neye hitaben söylendiğine de bakmak lazım.. Bunun yanı sıra bazı cümleler de sadece o anı anlatıyor olabilir, bunları da geniş zamanlı kabul etmemek gerekir.

İnsanların, kimine göre hatalı da olsa web üzerinde "aklına geleni sormak" şeklinde bir araştırma yolları olduğunu unutmayalım. Ama bu hatayı doğru şekilde ikaz edebilecek cümleler kuramıyoruz maalesef. "Satmak isteyenler benimle irtibata geçsin" derken aslında arkadaşın amacının bir şekilde alfa hakkında iyi kötü, küçük büyük bilgi sahibi olmaya, bir şekilde diyalog kurmaya çalıştığını hepimiz anlıyoruz. Peki arkadaşımız sitedeki seviyeyi ve yazışma tarzını anlayana kadar neden sabredemiyoruz? (Örnek verildiği için ben de tekrarlıyorum) "Galerici miyim ben" gibi zekice cevaplar yazmak yerine arkadaşın istediği bir kaç cümleyi yazMAmanın bize ne gibi bir pozitiflik getirdiğini merak ediyorum.

Katılımcı iken Onur Beyin yaşadığı problemi kısa sürede iki kez yaşadığımda ve birden bire karşımda avukatmışcasına taraflı mesajlar yazan bir çok kişi gördüğümde, çekilme kararı almıştım. Merak etti iseniz sebebi budur..

Siteyi takip ettiğime göre bu siteden nefret etmiyorum, aksine seviyorum ve "agucba" gibi üyeleri olduğunu görmekten de mutluluk duyuyorum. Ama bir çoğunuzun yaptığı şekilde "agucba" gibi olmayanları da görmezden gelemiyorum.. Bunun için kendimi siteye adapte edememiş biri olarak görmüyorum.

Mesajımla içimde kalanları dökmüyorum, sadece bu siteden faydalanmanın yollarından birini bu yeni arkadaşa sunuyorum o kadar..

Uzun süre sonra ilk mesajımı neden yazmak istediğimi küçük bir sebep göstererek ilk mesajımın ilk cümlesinde anlatmaya çalışmıştım.

İkinci mesajı neden yazdığımı da merak ediyorsanız eğer; mesajlarınızdaki nezaketiniz ve ciddiyetinize karşılık saygı gereği  yazıyorum.

İyi sohbetler..

Gouki

quote:

Çok komik yaaa, 58 okumu 0 cevap !! birde derlerki Alfa Romeo nun piyasası yok satamassın elinde kalır derler, ama bakıyorum alamıyorsun ki satabilesin!!!!

Bence bu 58 kişi bulunup cezalandırılmalı

Tolga abi herşeyi özetlemiş aslında zamanında: You are not allowed to view links. Register or Login

ATA

koocaaa paragraftan cımbızla seçtiğim cümle, paragraftan alıntı değil tek bir cümle
Bu seferde siz wonderman'ın avukatlığına soyunmuşsunuz sanırım, avukatmışcasına mesajlar yazıyorsunuz çünkü. Belkide avukatsınız bilemem...

Siz konuyu tam okumadınız sanırım. Ben arkadaşın istediği bir kaç cumleden fazlasını gayet ciddi ve özenli bir şekilde yazdım. Karşılığında ukalca bir tavır ve sanki cevap vermek zorundaymışız gibi bir tavırla karşılaşınca, birde bunun üstüne yırtık dondan çıkınca, haliyle süper üstün zekamın ürünü olan zekice cevabı verdim, idare edeceksiniz artık. Benim orda anlatmak istediğim anlaşılır sorular sorulsun ki, bilmem kaç kişi okuyup geçmesin cevaplasın. Elinde satılık 147si olmayan cevap yazmaz tabi, konuda anlaşılan o. Aranan konfor, bakım vs ise o sorularda açık değil. Konfor zaten göreceli bir kavram.

Tekrar tekrar ve daha fazla aynı şeyleri yazıp kimsenin canını sıkmayacağım. Çünkü çok boş muhabbet dönüyor kusura bakmayın. Bende bu siteye ilk üye olduğumda uyum sıkıntısı yaşadım, hatta yadırgandım. Bunlar çok normal şeyler. İlk defa girdiğiniz kaynaşmış bir sınıfta herkes size kucak açıp fikirlerinizi kabul etmez öyle değil mi?

Edit1: Özgün link çok iyi olmuş, iyi etmişsin =)
Edit2: Bu tarz tartışmalar bu forumda defalarca çıktı, hiç birinin içinde olmamaya çalıştım. Bu konununda buralara geleceğini en başında hissetmiştim, keşke hiç yazmasaydım. Bu şekilde foruma yazmayı bırakmış çok üye hatta kurucular var. Her şey olacağına varırmış =)
Bu konuyada dahada yazmam, bana bir şey söylemek isteyen varsa bi zahmet pm ile ulaşsın.

Edited by - ATA on 22/04/2010  02:02:23
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Bu tür topicler bütün moral ve motivasyonumu alıp götürüyor.....

wunderman

"Öncelikli hedefimiz, Onur beye arzu ettiği Alfa Romeo'suna kavuşmasına yardımcı olmak." Agucba nicli arkadaşım, bekliyorum :) teşekkür ederim.  
Öncelikli Metabax nickli ve diğer arkadaşlara yorumlardan dolayı tekrardan teşekkür ediyorum.
Daha fazla uzatmanın bir anlamı yok, ben saygısızlık ettiysem özür dilerim, sizin de beni anlamanızı isterim.
Herkese iyi günler,