Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147 alacağım. Tavsiyeleriniz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Doğukan

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılmakla birlikte ilk defa Alfa Romeo sahibi olmak üzereyim. 1 hafta önce Peugeot 307 lere bakarken arkadaşımın yeni almış olduğu 147'ye binmemle birlikte C segmentinde ki tüm araçlar gözümden düştü (147 hariç). Tıpkı Adriana Lima'yı görüce bütün kızların gözüme çirkin gelmesi gibi birşey bu. Velhasıl kelam Alfa Romeo'ya aşık oldum. Dün aracı bir Alfa Romeo ustasına gösterdim. Tipik varyatör sorunu ve BRC marka LPG'nin neden olduğu bir arızadan bahsetti. LGP'nin neden olduğu arıza garanti kapsamından dolayı bedavaya getirilecek. Ancak motorda ki diğer varyatör sorunu için bana 1000 TL masraf çıkarıldı. Tabii aciliyetinin olmadığını, sadece araç ilk çalıştığında dizel sesi çıkarıp, çekişinde az bir miktar düşüş olacağını söyledi.

Araba bu:
You are not allowed to view links. Register or Login

NOT: Konunun hangi başlık altında açılacağına bakındım ama en uygun yerin burası olacağını düşündüm. Eğer bu tip yardımlarla ilgili bir bölümünüz varsa, site yöneticileri tarafından taşınmasını rica ederim.

İlginize şimdiden teşekkür eder, tavsiyelerinizi esirgememenizi dilerim :)

Gouki

Yiğit bey aramıza hoşgeldiniz. Varyatörden başlıyorum. Uzun süre varyatörü bozuk kullanmanız egzantrik için sorun olacaktır. 1000 tl masraf tek varyatör için çok fazla bir ücret eğer yanında kayışlar da değişmiyorsa. Normalde 600 - 700 liraya halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben ebay'den alıp taktırmıştım 300 liraya maletmiştim mesela. Bu ilandaki aracı gözüm pek tutmadı yalnız. Ön ızgarasında eksikler var. Yorgun görünüyor. En önemlisi ise bu 147 Distinctive değil Progression. Bence bir miktar bütçeyi arttırıp daha diri bir 147 alın. Çünkü Alfa'ya sorunlu diyen insanların %75'i ikinci elde en ucuz arabayı alıp sonra çıkan sorunlarla uğraşanlar oluyor.

Yiğit Doğukan

Yiğit bey aramıza hoşgeldiniz. Varyatörden başlıyorum. Uzun süre varyatörü bozuk kullanmanız egzantrik için sorun olacaktır. 1000 tl masraf tek varyatör için çok fazla bir ücret eğer yanında kayışlar da değişmiyorsa. Normalde 600 - 700 liraya halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben ebay'den alıp taktırmıştım 300 liraya maletmiştim mesela. Bu ilandaki aracı gözüm pek tutmadı yalnız. Ön ızgarasında eksikler var. Yorgun görünüyor. En önemlisi ise bu 147 Distinctive değil Progression. Bence bir miktar bütçeyi arttırıp daha diri bir 147 alın. Çünkü Alfa'ya sorunlu diyen insanların %75'i ikinci elde en ucuz arabayı alıp sonra çıkan sorunlarla uğraşanlar oluyor.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Şimdi araç sahibi ile görüştüm ve pazarlığımızı yaptık. 18.000 tl de anlaştık. Konu detayında bahsetmeyi unuttuğum bir kaç seyden de bahsetmek istiyorum. Aracın 4 lastiği yeni değişmiş ve ön Düzen komple bakımdan geçip 10.000 bakımı daha yeni yapılmış. Aracı gösterdiğim usta araçta yağ yakma yok demişti ama bugun yağ çubuğunu çıkardığımda yağ haznesinde hafif duman çıktığını gördüm. Bu normal mi ? Fiyat konusuna gelirsek benim butcem en fazla 18.000-19.000 arası ama Alfa'dan da vazgeçemiyorum.

erdem1904

Yağ çubuğundan tütme hayra alamet değildir. Yağ eksiltmeyle çok uğraşmış biri olarak söylüyorum. Tavsiyem Kurban Bayramı geçsin ondan sonra bakın. Piyasa rahat 1000-1500 tl düşer....
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Yiğit Doğukan

Yağ çubuğundan tütme hayra alamet değildir. Yağ eksiltmeyle çok uğraşmış biri olarak söylüyorum. Tavsiyem Kurban Bayramı geçsin ondan sonra bakın. Piyasa rahat 1000-1500 tl düşer....

Aynen hocam bu yağ yakma olayından bende çektim. Bu ilanda ki Alfa'dan vazgeçtim. Bu ilanda ki araca bakıyorum:

Ağır bakımları ( ön düzen, triger kayısı, bujiler v.s ) aklıma gelmeyen bir çok parçası yenilenmiş. Faturalarıyla gösterdi adam. Tek sorun varyatorunun değişmesi lazım. Ayrıca 4 lastik yeni ve atiker marka sıralı LPG var. Araçta surtmeden dolayı tavan hariç boya var diyor. Yalnız arabanın motoru Allah var çok iyi. Yarın sanayii de gorecez bakalım...

alfa147black

Öncelikle hoşgeldiniz.
Bence çok acele ediyorsunuz. Biraz bütçe arttırarak ve biraz daha araştırarak daha uygun bir 147 bulunabilir. Aşkınız hayal kırıklığı ile bitmesin biraz ağırdan almakta fayda var.
Şimdiden hayırlı olsun.

asklepios

hoşgeldiniz...

ben olsam;

-iyice araştırıp sağlam-masrafsız bir 147 bakardım,acele etmezdim

-kesinlikle kırmızı+distinctive+sunroof olurdu :)

hayırlısı olsun şimdiden

selim

öncelikle 147 kararında tebrikler.uamrım seni mahçup etmeycek bir tane bulursun.valla bence (burası çok önemli) içi temiz ve yıpranmamış olsun dışında ise ciddi bir kazası yoksa kaçırma derim.yukarı fiyatlarda 147 bulup ortalrda buluşmaya bak.yüriyeninde tıkırtı iç trimlerinden gelen sesler olmamasına dikkat et.Rengi ve porg. mu distinctive mi diye fazla irdeleme hangisi en temiz ise ona yönel derim.direksiyondan kumanda ve birkaç özellik yok diye progession ları es geçmek olmaz.unutma önemli olan diri olması hem içi hem kasasının görüntüsü.
Varyatör sornu ise eninde sonunda olacak.sakın tamir ettirme,yaşadım o yüzden söylüyorum 1000km sonra yine aracım dizel gibi çalışmaya başaldı.git yeni bir varyatör al,uzun bir süre kurtul deridnden.ön takımalrı yapılmışsa önceden iyice kontrol ettir yan sanayi mi diye.
hatta ön takımı yan sanayi parçaları ile yapılmış bir 147 almak yerine ön takımı masraflı olanda pazarlık yapmak daha mantıklı.en azından kendin nasıl parça kullandığnı bilirsin.ama önceden bir rotçuya kontrol ettir parçalrı not et ona göre indrim iste.
lpg li olanı tercih et ama iyice kullan bak lpg ile nasıl peformansı diye.
motor yedek parçalrını sakın servisten alma.parça numarasından bak kendin al.mesela lambda sensörü,üstndeki no ile araştır bosch'dan çok daha ucuza al.
Hayırlı bir 147 karşına çıkar ve umarım sahibi olursun.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Dentist

Öncelikle 34 GS 0347 konu başlığımı dikkatle incelemenizi,sonra da acele etmeden aramaya devam etmenizi öneririm.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

selim

bence buna bir bak.düşük km li olduğu söyleniyor ve hiç de fena durmuyor resimelrden.

156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Yiğit Doğukan

bence buna bir bak.düşük km li olduğu söyleniyor ve hiç de fena durmuyor resimelrden.

Uygun fiyat, yeni kasa, diri ve temiz görünüyor. Fakat ben Gaziantep'te yaşıyorum ve benim oraya git-gel yapmam çok zor. Daha çok Gaziantep civarında ki illere bakıyorum. Eğer Gaziantep ve çevresinden bir alfisti arabasını satıyorsa bana ulaşsın :)

Yiğit Doğukan

Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Bazılarınız acele ediyorsun, üstüne biraz daha koy temizini al demişler. Aslında bende öyle birşey istiyorum ama önümüzde ki 2 yıl para arttırmam zor. Acele etme konusuna gelirsek, evet Alfa konusunda acele ediyorum ama inanın 3 aydır arabasız geziyor ve araba arıyorum. Fazla acele etmedim çünkü fazla vaktimde yoktu ki hala yok. Ama söz konusu Alfa Romeo olunca acele ediyorum. Beni en iyi sizin anlamanız lazım :) Daha önce ki yorumumda paylaştığım bir ilan vardı. Tekrar paylaşıyorum: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün bu aracı iyi bir Alfa Romeo ustasına gösterdim. Yaklaşık yarım saat test ettik. Arabanın Triger kayışı, bujileri, arka ve ön salıncakları, balataları, lastikleri ( 1 numara büyük ), ön düzende günü gelmiş parçalar v.s hepsi 100.000 bakımında değişmiş. (Ön düzen ve salıncaklar 1 ay önce değişmiş). Bir tek arabada hatrı sayılır bir motor sesi var. O da varyatörden kaynaklı. Yani anlayacağınız arabanın yürüyeni çok iyi durumda. Arabada aksesuar olarak zenon far, park sensörü ve hız sabitleyici var. ABS, ASR çalışır durumda ve 8 hava yastığı da açılmamış. Benim kafama takılan tek nokta daha önce başından bir kaza geçmiş olması. Araba sol ön taraftan kaza yapmış fakat şaseye baktığımda herhangi bir oynama görünmüyordu. Arabanın tavan hariç diğer boyalı yerleri ise araç sahibinin dediğine göre sürtmeden kaynaklı imiş.. Bugün vaktim olmadığı için kaportacıya gösteremedim. Kaportacı eğer ağır kazası yok derse anlaşmayı düşünüyorum. Fiyat ise 18.500 e indirdim ama pazarlığı kapatmadık daha.

Bu şartlar altında siz Alfa Romeo kullanıcılarının fikrini almak istiyorum. Bu fiyata ancak bunu bulabildim. Eğer ki bu fiyata kazasız belasız bulursun diyorsanız beklemeyi düşünüyorum.
Bu arada aklıma gelmişken bu paylaştığım ilanda ki araba Distinctive mi? Değilse Progression mu yoksa Distinctive mi olduğunu nasıl anlıyoruz?

Son bir soru daha. Bugün usta ile varyatör sorununu konuştum ve bana değişmek yerine tamir ederiz, daha uzun ömürlü olur dedi. Varyatör tamiri sırasında dikkat edilmesi gereken bir kaç şeyden bahsetti, püf noktaları mı ne varmış... Sizin tecrübeleriniz nelerdir bu konuda?

emin

hoşgeldiniz...

ben olsam;

-iyice araştırıp sağlam-masrafsız bir 147 bakardım,acele etmezdim

-kesinlikle kırmızı+distinctive+sunroof olurdu :)

hayırlısı olsun şimdiden

307'den se kesinlikle katılıyorum ama sabredin, temizini bulun, iki kuruş ucuzuna kaçmayın. Keyfinize göre bir 147 bulabileceğinizi düşünüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

shadycome

ama kmsi ne kadar doğrudur bilemem..

Alfadanadam

Son ilanınızdaki araç Progression. En basit anlama şekli klima kumandalarıdır. Prog.'larda manuel, Dist.'lerde  dijital kumandalıdır. Prog.'da muhtemelen ASR ve cruise control yoktur. Varyatör tamirini herkes iyi yapamıyor. Klasik tamir takımını değiştirmek kısa süreli çözüm, eğer ustanızın özel bir yöntemi varsa durum farklı tabi.
Aracın saydığınız durumunu hesaba katarsak ikinci el değeri bundan daha yukarı zor zaten.

murat

Progressionu direk unutun o en son koyduğunuz 147 en fazla 17 eder bence..arkadaşın paylaştığı Hatay ilanını bir değerlendirin.  + temiz araba alınacaksa İstanbul'a da gelinip gidilir İzmir'e de..Bence böyle yaklaşın. Oralarda çok çok düzgün bir Alfa bulabileceğinizi pek zannetmiyorum
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

asklepios

bence de istanbul-izmir-ankara'ya gitmeye üşenmeyin...

ben 147'yi istanbuldan aldım...sağolsun (hakkını ödeyemem) murat abi(dentist) çok yardımcı oldu...2 araç vardı beğendiğim ve ben daha gitmeden bütün seceresini çıkartmıştı...uçağa atladım,aldım,geldim...

satarken de yine murat abi ve tabii ki alfistiturkey aracılığıyla ankara'ya verdik...

demek istediğim; bu sitenin en güzel yanı bu gibi dostlukları-yardımlaşmaları mümkün kılması...

yakuzagokhan

bursaya gelme durumunuz varsa full+full alfa 147 'im var

Yiğit Doğukan

Bursa'da tanıdığım var. Telefon numaranızı bırakırsanız daha detaylı konuşabiliriz.

Profil bölümünde ki numaranızı arayinca başka birisi çıkıyor. Haberiniz olsun. Alfa Romeo diyorum, "Ne arsası?" diyor dayı :)

Yiğit Doğukan

bence de istanbul-izmir-ankara'ya gitmeye üşenmeyin...

ben 147'yi istanbuldan aldım...sağolsun (hakkını ödeyemem) murat abi(dentist) çok yardımcı oldu...2 araç vardı beğendiğim ve ben daha gitmeden bütün seceresini çıkartmıştı...uçağa atladım,aldım,geldim...

satarken de yine murat abi ve tabii ki alfistiturkey aracılığıyla ankara'ya verdik...

demek istediğim; bu sitenin en güzel yanı bu gibi dostlukları-yardımlaşmaları mümkün kılması...

Bende bu tip yardımlara her zaman açığım. Yani git gel yapmaktan kastım, ben gidersem elim boş dönmemeliyim. Ayrıca son paylaştığım ilanda ki Alfa'dan vazgeçtim.

yakuzagokhan

sonu yanlıslıkla 90 yazmısım 0537 223 3891 ararsana daha detaylı görüşürüz adım gökhan

yakuzagokhan

Bursa'da tanıdığım var. Telefon numaranızı bırakırsanız daha detaylı konuşabiliriz.

Profil bölümünde ki numaranızı arayinca başka birisi çıkıyor. Haberiniz olsun. Alfa Romeo diyorum, "Ne arsası?" diyor dayı :)
0537 22338 91 kardeşim yanlıslıkla 90 yazılmıs :)

ismet

şu konuya bakarsanız belki ilginizi çekebilir:

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

Diğer konuda alma hikayesini paylaşmış ya arkadaş.

ismet

Diğer konuyu görmedim abi. belki bu gibi durumları önlemek için, özellikle 2. el konusunda artık geçerli olmayan ilanlar kilitlenebilir?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul