Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Can Çimir

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu mitoyu bilen var mı arkadaşlar? 90.000 km de. Değişmiş olması gereken kritik parçalar nelerdir? Mito'yu kullanan yada bilen arkadaşlar özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır?

Ben geçen hafta almaya niyetlendim, İstanbul Kadıköy'den çoğunuzun tanıdığı Alfa'cı bir arkadaşıma da gösterdim, başka MiTo aldım.
MiTo 1.6 Jtd - 34 FY 433

takahara

Bu mitoyu bilen var mı arkadaşlar? 90.000 km de. Değişmiş olması gereken kritik parçalar nelerdir? Mito'yu kullanan yada bilen arkadaşlar özellikle dikkat etmem gereken şeyler var mıdır?

Ben geçen hafta almaya niyetlendim, İstanbul Kadıköy'den çoğunuzun tanıdığı Alfa'cı bir arkadaşıma da gösterdim, başka MiTo aldım.
Teşekkür ederim cevap için.  Sanırım almamak için bazi sebepler var.
2006 147 1.6 distinictive

saskuran

yazilanlara pek guvenme ... benzer bi araci bizim muhasebeci aldi (bendede 2009u vardi o ara) benimki cok daha iyiydi bu araclar genelde genc ve hizli arkadaslarda oldugu icin hor kullaniliyo .... İlgileniyosan git bi bak once ... fiyatida uygun bu arada

SAS....

Turkay33

herkese selamlar arkadaşlar bu araç hakkında bilgisi olan var mı teşekkrler
1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

vieri

herkese selamlar arkadaşlar bu araç hakkında bilgisi olan var mı teşekkrler

Turkay33

You are not allowed to view links. Register or Login ilginiz için çok teşekkür ederim  :clover:
1994  33  1.5 ie / 2001 Başlangıç
2004 156 1.6 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2005 156 2.0 Selespeed White
1998 156 1.6 TS
2003 156 1.6 TS
2000 156 2.4 JTD
2006 156 1.6 TS
2004 156 2.0 Selespeed
2001 156 1.9 JTD
1998 156 2.0 TS
2006 159 1.9 Jtdm
2000 156 2.0 TS
2006 147 1.6 TS
2001 156 2.0 TS

ugur_1903e

şu araçta motor testi yaptırmışlar motor gücü 75 hp çıkmış görünüyor bu kadar düşüş olması için motorun ölmüş olması lazım değil mi?

tolga_ozhan

Böyle şehir efsanelerine inanmayın.
Trilyon tane örnek verebilirim.
Mesela 100 TL'lik debimetre bozuksa değil 75, 50 HP'lik kadar bile gitmez.
Bir bobin, bir buji bozuksa sonuç yine aynı.

Kısacası saçma sapan ne yediği belirsiz bir dyno ölçümü benim gözümde motorun sağlık durumu hakkında zerre kadar bile bir bilgi içermez. (Dyno her şeyiyle dört dörtlük ölçüyor olsa bile)

KUY65

zaten %100 çıkması da mümkün değil tekere iletemez 120hpyi daha doğrusu hiçbir araç tüm gücünü tekere iletemez
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ugur_1903e

%100 çıkması zaten beklenemez ama 75 hp felan görünce çok şaşırdım açıkcası.
Alfaların genelde bu tarz testlerde düşük çıktığı gibi bir şeyler duymuştum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.

tolga_ozhan

zaten %100 çıkması da mümkün değil tekere iletemez 120hpyi daha doğrusu hiçbir araç tüm gücünü tekere iletemez

Benim demek istediğim bu da değil.
Şimdi stock arabayı alsam chip, egzoz, filtre falan yapsam.
Dyno sonucu 126 HP çıksa, benim motorum %105 sağlıklı mı olacak.
Tabii ki hayır belki çoğu motordan daha sağlıksızdır kondisyonu.
Tekrardan kısacası Dyno sonucu ne olursa olsun. Motorun sağlık durumu hakkında bilgi içermez. En azından 100'den fazla parametresi olan bir şeyin belki tek parametresini oluşturuyordur.

yigitekimdemir

İzmirdeki en temiz ve bakımlı alfalardan birisi bende, triger buji ıvır zıvırı tüm ağır bakımından çıktıktan sonra dynoda 100 bg çıktı, her binen ben böyle sağlam çeken Alfa 156 görmedim diyor :)

Hakikaten sağlam bir dynocu olmadan bunlara inanmayın fakat tork beygir eğrisi düzgün ve tutarlı olsun yeterli :) direkt numerik değerlere takılmayın :)

2.0 bu arada :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

tolga_ozhan

Tork beygir eğrisi de dyno'da görebileceğiniz başka her haltta bir şey göstermez.
:)
Tekrar örnek vereyim. Dyno'ya göre herşeyi harika bir Twin Spark düşünün. Fakat triger'i uzun süredir değişmemiş olsun.
O triger kayışı sıyırana kadar ya da kopana kadar deli fişek gibi gidiyor olabilir ya da dyno'da tüm emsallerinden daha güzel değerler veriyor olabilir.
Triger kopupta 5-6 bin TL masraf açtıktan sonra nerede kalacak o arabanın sağlığı :)

Şimdi hemen triger örneğine takılmayın, bu söylediğim, adı üstünde olduğu gibi örnek ve bu örnekler epey uzun bir liste halinde çoğaltılabilir.
Dyno'cu sağlamda olsa, dyno dünyanın en doğru ölçen dyno'su da olsa, araba fabrikasyon değerleri de veriyor olsa tek başına hiç bir şey göstermez. Hatta bana arabanın sağlık kondisyonu ile ilgili bilgi vermez.

yigitekimdemir

Tork beygir eğrisi de dyno'da görebileceğiniz başka her haltta bir şey göstermez.
:)
Tekrar örnek vereyim. Dyno'ya göre herşeyi harika bir Twin Spark düşünün. Fakat triger'i uzun süredir değişmemiş olsun.
O triger kayışı sıyırana kadar ya da kopana kadar deli fişek gibi gidiyor olabilir ya da dyno'da tüm emsallerinden daha güzel değerler veriyor olabilir.
Triger kopupta 5-6 bin TL masraf açtıktan sonra nerede kalacak o arabanın sağlığı :)

Şimdi hemen triger örneğine takılmayın, bu söylediğim, adı üstünde olduğu gibi örnek ve bu örnekler epey uzun bir liste halinde çoğaltılabilir.
Dyno'cu sağlamda olsa, dyno dünyanın en doğru ölçen dyno'su da olsa, araba fabrikasyon değerleri de veriyor olsa tek başına hiç bir şey göstermez. Hatta bana arabanın sağlık kondisyonu ile ilgili bilgi vermez.

O kadar da dynonun hakkını yemeyelim :) Değerlerden bağımsız olarak tork beygir eğrisinin zigzag çizmeden düzgün bir şekilde olması gerektiği şekilde çıkması ve düşmesi en azından temelde motorun ve yürüyen aksamın düzgün işlediğini yine gerekirse elle ve gözle muayeneyle birlikte gösteriyor.

Tabii ki tek başına aman dyno iyi kötü çıktı dememek lazım ama adı üstünde ekspertiz, bilmediğimiz bir aracın olabildiğince çok bilgisini edinmeye çalışıyoruz. :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

engin uzun

İş arkadasım için 156 bakmaktayız..
nasıldır acaba,fiyat asırı uygun,görünüş güzel gibi..Fikri olan var  mıdır?
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

Erdinc küflü

Fotolara güvenmeyin !! Plaka veya şase sorgulayın .. Yanına gıdın ilk önce bakın kafanıza yatarsa rica edip kullanarak servise goturup baktırın .. Iyıse araba sizin

engin uzun

Sportivo bakimliymis. Aradik servisi, son 3 yil devamli bakimlara orda devam etmis. Ustelik aracinda son 12 yildir sahibiymis.
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

erk1n

İş arkadasım için 156 bakmaktayız..
nasıldır acaba,fiyat asırı uygun,görünüş güzel gibi..Fikri olan var  mıdır?

Bagaj kapağı ve farlar olması gerektiği gibi durmuyor sanki?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

turbocharger41

Arkadaşlar son aracımız golf güzeldi maalesef sattık şimdi ise temiz bir 156 arıyorum.Öncelikle merak ettiklerimi soruyim sonra baktığım bir aracın linkini koyucam.Arkadaşlar golfun ön konsol yumuşaktı ve hoşuma gidiyordu yumuşak olmsası 156 da da öylemi ? Birde baktığım araç kumaş koltuk sonradan deri yaptırsam bi sorun olurmu hava yastığı ve ya sensörlerle alakalı birde mk2 156ların şaşesi çok mu zayıf malum o 1997 model crash test yapılan Alfa Romeo fena eziliyordu.MK2 de düzeltilmiştir umarım bunu yazarsanız sevinirim.Hoparlörlerin sayısı 8 mi 4 mü pandizottada varmı ? Son olarak trim sesi çok mudur ? Teşekkür ederim.
İLAN LİNKİ:

önderözcan

arkadaşlar iyi You are not allowed to view links. Register or Login zamandır mk2 156 arıyorum.denizlide şu arabayı beğendim sahibiyle görüştüm.tanıyan,geçmişini bilen var mıdır acaba.teşekkürler.

ermancelebi052

Merhaba arkadaşlar Alfa Romeo 147 1.6 TS Progression 2008 100.000 km bir araç buldum hasar kayıtlı . boya değişen yok diyorlar . Motoru değişmit 2009 yılında sadece orginal motor takılmış yurt dışından 21.000 Tl anlaştım yardımcı olurmusunuz alayım mı ? Hastasıyım bu arabaların . Yakıtı Lpg var ! :alfisti:

Wolfshade1989

Hasar kaydı ne kadar?
Boya, değişen yok demişsiniz de..
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

ArinFırat

Böyle şehir efsanelerine inanmayın.
Trilyon tane örnek verebilirim.
Mesela 100 TL'lik debimetre bozuksa değil 75, 50 HP'lik kadar bile gitmez.
Bir bobin, bir buji bozuksa sonuç yine aynı.

Kısacası saçma sapan ne yediği belirsiz bir dyno ölçümü benim gözümde motorun sağlık durumu hakkında zerre kadar bile bir bilgi içermez. (Dyno her şeyiyle dört dörtlük ölçüyor olsa bile)
2011 de 156 mı aldığım zaman dynoda %68 çıkmıştı,amortisörlerden birine %41 ve patlak dedi,oysa patlak değildi..2 ay sonra yağ filtreler bujiler ve buji kablolarını değiştirdim dynoda %72 çıktı.. sene 2015,sattığım zaman %73 çıktı,amortisör sağlam çıktı....Tolga Özhan arkadaşımıza katılıyorum,dyno olayını AVM girişlerinde 1 TL ye kolestrol ve şeker ölçümü yapan,etiniz ayrı kemiğiniz ayrı tartım yapan cihazlara benzetiyorum :)

alfizml

İzmirde bu araç hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Bandırmalı

Selam Arkadaşlar,

Bu gün Adapazarına arkadaşımın beğendiği linkte ki araç için gittik.

1- Motor fena, Yağ kapağının üstünde patates cips yapabilirsiniz.
2- Üst kapaktan akan yağ ile yağ değişimi yapar, üstüne de bagaja tamamlamak için yedek kalır.
3- Ön tampon sağ köşeden kırık, far değişmiş, şase uçlarında işlem var.
4- İç döşemeler elden geçmeli, vites körüğü kesin değişmeli.
5- Orjinal teyp değiştirilmiş.
6- Bilgi ekranı gitmiş, yazılar bir birine girmiş.

Son fiyat olarak 16500 aşağı inmiyor.
15000  Alınır mı ? Ben almazdım.

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]