Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
sahibinden'de yaklaşık bi'kaç aydır temiz gibi duran 100k altı bir 159 duruyordu. fiyatı biraz yüksek gibiydi. bir anda ciddi diyebileceğimiz bir indirim yapmış satan bey efendi.

tam alınacak kıvama gelmiş araç. dışı siyah, içi en sevilen renk kombinasyonunda (söylemiyorum bile, o derece kabul görmüş bir renk) tamponda boya var sadece.

soru şu, türkiye'nin bir ucundan bir ucuna gidip nasıl kontrol edilebilir şimdi...

isteyen olursa gösterebilirim aracı. siteye girseniz görürsünüz zaten de araç kapılsın istemiyorum  :p

Söyleyin hangi ilanki..millet yorum yapsın.

araç kapılmasın demem tabii ki espri. ilanı direk paylaşmama nedenim biraz hassastı aslında. dedim ya ciddi indirim olmuş diye. satıcının düşük bir ihtimalle bu forumdan çıkma ihtimalini düşündüm. hoşuna gitmez belki diye. abarttım galiba.

paylaşalım haklısınız. benim s40'ı sattığım an direk alasım var. araç sorunsuzsa satılmaz inşallah, hayırlısı ne diyim  :)

47 bin küsür liraydı galiba. Adana plaka ama Şırnak'ta araç. sağlık ocağında duruyor park halinde. Tıp personeli olma ihtimali var sahibinin. arayıp konuşmak lazım. ortada bir şehirde buluşulur mu? Adana'ya geçtiği an orası biraz daha yakın, öyle bir şey olabilir mi?..

Neyse uzatmayalım.

97.000'de, manuel, 47 binlerden 40.500 bine düşürülmüş bir araç. buyrun;

Fiyatı 47 yaz şişir..sonra indir 40.500..!!
Ne anladım ben bundan :))

Şimdi.. 40.500'e konuştunuz..40.000'e anlaştınız diyelim.. Aracın servis geçmişi bellimi..?
Ne zaman ne değişmiş..vs..? Kime gitmiş..? Nerede yapılmış..?
Boya, değişen vs..girmiyorum bile..!!!

Eğer triger, v kayış, debriyaj, vs.. yapılmamışsa..Araca en az 3-4 bin daha masrafınız olur..en az..!!!!
Bunları bence hesaba katınız.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

un italiano vero

sahibinden'de yaklaşık bi'kaç aydır temiz gibi duran 100k altı bir 159 duruyordu. fiyatı biraz yüksek gibiydi. bir anda ciddi diyebileceğimiz bir indirim yapmış satan bey efendi.

tam alınacak kıvama gelmiş araç. dışı siyah, içi en sevilen renk kombinasyonunda (söylemiyorum bile, o derece kabul görmüş bir renk) tamponda boya var sadece.

soru şu, türkiye'nin bir ucundan bir ucuna gidip nasıl kontrol edilebilir şimdi...

isteyen olursa gösterebilirim aracı. siteye girseniz görürsünüz zaten de araç kapılsın istemiyorum  :p

Söyleyin hangi ilanki..millet yorum yapsın.

araç kapılmasın demem tabii ki espri. ilanı direk paylaşmama nedenim biraz hassastı aslında. dedim ya ciddi indirim olmuş diye. satıcının düşük bir ihtimalle bu forumdan çıkma ihtimalini düşündüm. hoşuna gitmez belki diye. abarttım galiba.

paylaşalım haklısınız. benim s40'ı sattığım an direk alasım var. araç sorunsuzsa satılmaz inşallah, hayırlısı ne diyim  :)

47 bin küsür liraydı galiba. Adana plaka ama Şırnak'ta araç. sağlık ocağında duruyor park halinde. Tıp personeli olma ihtimali var sahibinin. arayıp konuşmak lazım. ortada bir şehirde buluşulur mu? Adana'ya geçtiği an orası biraz daha yakın, öyle bir şey olabilir mi?..

Neyse uzatmayalım.

97.000'de, manuel, 47 binlerden 40.500 bine düşürülmüş bir araç. buyrun;

Fiyatı 47 yaz şişir..sonra indir 40.500..!!
Ne anladım ben bundan :))

Şimdi.. 40.500'e konuştunuz..40.000'e anlaştınız diyelim.. Aracın servis geçmişi bellimi..?
Ne zaman ne değişmiş..vs..? Kime gitmiş..? Nerede yapılmış..?
Boya, değişen vs..girmiyorum bile..!!!

Eğer triger, v kayış, debriyaj, vs.. yapılmamışsa..Araca en az 3-4 bin daha masrafınız olur..en az..!!!!
Bunları bence hesaba katınız.

sadece onlar olsa yine iyi, şehir içi 7 litreyi aşan dizeli mantığım reddettiği için, yazılım + egr iptali + dpf temizliği vb. işlemler de yapılacağı için toplamda 47'den de fazla ödemek var.
elimde nakit olsa rahat rahat arayıp sorardım her şeyi ama şu an çocukça ve gereksiz geliyor açıp konuşmak.

bir de şöyle bir şey var. ben bu aracın pazarlıkta 45'ten aşağı hiç inmediği için satılmadığını düşünüyordum. aylardır ilanda çünkü. dediğiniz gibi işin aslı öyle değilmiş. başka şeyler söz konusuymuş o kesin.

onun da ne olduğunu nakti ve vakti olan ciddi alıcılar öğrenecek. ama araç burdan çok güzel duruyor.

ku2

Şehiriçi 7 yakan dizeli reddediyorsanız.. Bence 1.6 dizel başka birşey bakın.
Araç haliyle kilolu bir araç..bence o kadar yakması normal.

DPF, EGR den sonra 7'nin altında kalacak mı..?
Sanmam.
--

un italiano vero

işe gidiş geliş güzergahıma güveniyorum biraz. görece dur kalksız bir yol. ort. 80 km/s görürüm gibi geliyor. e orda da 7'nin altına düşmezse o zaman hakkaten 1.6 otomatik dizel yani :)

ama biliyorum düşer. ordan kırpıcaz ki hafta sonu gezmelerinde küçük ani hızlanma zevkinden mahrum kalmayalım. yakacaksa orda yaksın.

Adza

işe gidiş geliş güzergahıma güveniyorum biraz. görece dur kalksız bir yol. ort. 80 km/s görürüm gibi geliyor. e orda da 7'nin altına düşmezse o zaman hakkaten 1.6 otomatik dizel yani :)

ama biliyorum düşer. ordan kırpıcaz ki hafta sonu gezmelerinde küçük ani hızlanma zevkinden mahrum kalmayalım. yakacaksa orda yaksın.

Bence böyle bir indirim çok iyi bişey değil. Araca pazarlığa gidenler birşeyler görüp vazgeçmişler ve bu masraftan ötürü vazgeçmişler bence.
S40 ınızla ilgili bilgi almam mümkün mü acaba?

Rotweiler

Laf arasında s40ı sattı bak görüyo musun? :D
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ku2

Ben 6.7-6.8 falan yakıyorum kendi güzergahımda..
Şehiriçinde en yüksek gördüğüm ise 7.3 lt

159 ise GT'den 200 kg ağır bir araç..ve çok normal 7 lt üstü yakması.

--

ku2

Volvo, Saab, Subaru'dur gidiyor bu aralar  :serefe:
--

un italiano vero

Bence böyle bir indirim çok iyi bişey değil. Araca pazarlığa gidenler birşeyler görüp vazgeçmişler ve bu masraftan ötürü vazgeçmişler bence.
S40 ınızla ilgili bilgi almam mümkün mü acaba?

valla ben iyi yaklaşmak istiyorum, öyle yaklaşamazsak araba maraba alamayız bu gidişle.

gerçi s40'a iyi yaklaştım da ne oldu. ağzımız yandı sütten.

o zamanlar c kasa vectra bakıyordum. alfa'dan iyi olmasın volvo'nun da güvenlik yönünden etkilendim ve s40'a yöneldim. istanbul'da bir iş adamından aldım. o da bir iran'lı doktordan almış. yani kullananların tuzu kuruymuş. millet zenginden aldığı için bakımları aksatılmamış araba bulur. bize de yağı düzenli koyulmamış araç denk geldi. krankın altı kurum tarzı bir şey yapmış. komple orijinaliyle değiştirdik. hazır yapmışken debriyaj baskı balata ne varsa değiştik. sonradan uğraşmamak için. sonra lavoto lpg taktırdık. araçta çekiş olarak düşüş olmadığı gibi yakıt sarfiyatı da şehir içi 25 kuruşun altına düştü. daha geçen hafta sonu bursa-ankara 3 küsür saatte gidip geldim. cruise kontrol 120, yer yer 140, radarlı yerlerde 80-100 arası. yaktığı yakıt 19 kuruş. (lpg litre fiyatı 2.5 tl ile).

bunun öncesinde bir de ufak kavşak kazası oldu peder kullanırken.

şu anda da burnu soyuldu. park halinde dokundurunca. oraya rütuş yapılacak. ben carrefour'un parkında kapıyı yüksek kaldırıma sürttüm. kapıya rütuş yapıcam ve rütuş öncesi sonrası resimleri çekip ilana koyucam.

2005, dynamic donanım, siyah, içi bej, lpg işli.

bu kadar  :)

neye niyet neye kısmet  :D

Ben 6.7-6.8 falan yakıyorum kendi güzergahımda..
Şehiriçinde en yüksek gördüğüm ise 7.3 lt

159 ise GT'den 200 kg ağır bir araç..ve çok normal 7 lt üstü yakması.

valla ben bugüne kadar okuduğum 3212 adet 159 sahibinin yakıt ortalamasına sığınarak yazıyorum. bilmiyorum yani. sabır ve bilek işi bu biraz. ama mucizelere de inanmıyorum.  :) yakıyorsa yakıyodur, kaçıyorsa kaçıyodur. bu kadar basit.

a.r.'nun ruhuna inanmasam, gidip s40 dizel alıcam. malum sevgi karın doyurmuyor  :p

Kibitzer

159'un şehiriçi 7lt yakacağına emin olayım başka araba düşünmem bile. Yakıt ve vergi dışında hiçbir eksisini göremiyorum.

un italiano vero

e madem öyle dünyanın belkisi yok, en yakışıklı d sınıfı aracı bize gelmiyor malesef. bana kalsa yıllık meblağya vurduğumuzda 2 lt fazla yakması sorun değil, insanlar kendini kandırıyor biraz, aldığın araç (159) sonuçta ederinin çok altında bir piyasaya sahip ama bu insan babanız olunca işler daha da içinden çıkılması güç bir hâl alıyor. ona gel de anlat şimdi sakin kullanım şehir içi 8,5 lt'nin bu arabaya az bile olduğunu...

o zaman 45.000 tl'ye 50.000 km'de dizel otomatik citröen c4, kia ceed, megane gibi şeylere yöneleceğime, aynı fiyata (üç aşağı beş yukarı) dizel cülyetta alırım. varsın manuel olsun. varsın navigasyonu olmasın. dış tasarımı yeter.

60-70 bin km'de bakımları yapılmış bir 1.6 jtd'nin ederi nedir arkadaşlar? ona göre bütçe ayarlaması yapalım...

(ben de epey araştırdım ama bazen bambaşka rakam tavsiyeleri gelebiliyor sizden artı ya da eksi şeklinde, dürüst ve gerçekçi bir rakam lazım)

Rotweiler

Vallahi alacağınız 159'a zaten yazılım + dpf + egr iptalini kesin kalem olarak yazın.
Erkay'ın arabası 6 litre civarı tüketiyor deli gibi zorlasa dahi.

Benim rahmetli de şehir içi maksimum 7,5 litre gördüm. Ha tabi bi'çoğunuz otomatik bakıyosunuz. Kafadan 1,5 litre ekleyin.
|||||||||||||||

un italiano vero

yo ben 159 için otomatikten öcü görmüş gibi kaçıyorum. ama işte Erkay bey gibi 159'a zorlasa dahi 6-7 lt yaktırma ihtimali zor değilse, gerçekten varsa 7 altı yakma ihtimali ve ben başka araca geçersem kendimi hiç affetmem. çünkü aracın yaşı yavaş yavaş geçiyor. yakında 140 bin km altı bulmak imkansızlaşacak. vakit çok geçmeden bu arabayı iyisiyle kötüsüyle yaşamak lazım diyorum.

giulietta da az kaşar değil. kırıtıyor, iş atıyor insana resmen.

giu'ya dashboard üstü navigasyon ünitesi için siparişler ne durumda? Sarah hanım nasıllar  :p

konuyu baştan sona okudum, 8 gündür yazılmamış. hortlatmak istemedim, bekleyenler boş yere heyecan yapmasın diye :)

Erkay KAHYA

Yakıt tüketimi konusunda detay olarak;
Benim araçla şehir içi tüketimim ortalama 5 - 7 lt (100 km de) lerde geziyor.
Ecu yü ilk yaptırdığımda bir haftalık ortalama tüketimim 14.5 lt idi. (Ama insan gibi gitmeyince öyle oluyor.)
Dün akşam arkadaşlarla biraz keyfini çıkarttık. Eve geldiğimde ortalamam 5.8 di.
Otoyolda 110 - 120 km sabit hızda kullanırım.
Hatta gerekirse yolu 10 km uzatıp sabit hızda kullanmayı tercih ederim.
(Keçiören - Etimesgut haftanın neredeyse her günü kullandığım güzergah.)
Araç yıpranmasın, yol konforu vs. ortalama tüketimim 3.8 lerde gezer.
(Bu arada yol bilgisayarı verileri aldığım yakıt ile kıyasladığımda aynı.)
Yani şehirde ideal kullanımda yakıt tüketimi olsun olsun 7 lt olsun. (Orjinal 159 da tüketimim 9 - 9.5 lt lerde geziyordu.)
You are not allowed to view links. Register or Login ile otoyolda sabit hızda yakıt denemesi yapmıştık. Birisi 2.5 - diğeri 2.2 göstermişti ortalama.

Focus, c4 ... dizellerde  4-5 lt  lerde gezenler var. 159 şehir içi bu değerlere düşemez.
Herkesin fikri ve zikri var. Tercih meselesi.

un italiano vero

bence yüksek oranda şans işi bu. sonuçta hiç birimiz sıfır km alamıyoruz. evveliyatını ne kadar iyi bilirsek bilelim, satan kişi iyi niyetli olsa bile, bakım şeklini yanlış uyguluyor olabiliyor. aracın huyu suyu ona göre beliriyor, karakteri oturuyor ve en son yaptığınız uygulamalarla son şeklini siz veriyorsunuz. şansınız varsa, her şey iyi giderse sizin gibi mükemmel rakamlar çıkıyor ortaya. ama benim gibi ya şansınız yoksa? kaderimmiş çekerim demekten bıktığım için düşük km'li dizel guilietta'ya yönelicem galiba. şans faktörünü en aza indirip sürprizleri bertaraf etmekten mütevellit.

konuyu dağıtmıyım ben, araç sorgulamalarına devam etsin arkadaşlar. bu arada 159'u ezberledim fakat, temiz 50.00 km üstü, yıl farketmez, dizel guilietta için de piyasası açısından ''fiyat aralığı'' verecek varsa çok makbule geçer.

erdem1904

Bu araç iç dış renk kombinasyonu olarak gerçekten çok güzel görünüyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Rotweiler

Erdem abi tam bunu koymaya gelmiştim.
En bayıldığım mavi tonu bu arabada. Döşemeyle çok harika olmuş. Ahhhhh bide manuel olsa.
|||||||||||||||

Alfadanadam

6 ay kadar pejo 308 1.6 dizel 90'lık kullandım. 110 sabit hızda 3,5 gördüğüm zamanlar oluyordu. Ciddi ekonomik motorları var. PEşine 159 aldım. Standart 1.9 dizel q-tronic. Alır almaz kapsamlı bakım ve tatile uzun yola çıktım. Normalde gidemeyeceğim kadar tasarruflu gittim ama 6-6,5 arası yakınca ürktüm. Aslında gayet normal rakamlar ama pejo üzerine binince biraz iştahlı geldi bana. Kısa süre önce de kardeşime sıfır giu dizel almıştık. Kullanımını sevdim, tüketimleri de görünce tekrar giu arayışına girdim ve muradıma erdim..

Gelelim tüketime. Yukarıdaki 100 şartlarında giu, 4 -+0,5 litre yakıyor. Şehiriçinde çok tempolu olmazsa 6-6,5 litre civarında geziyor ki pejo da en fazla 0,5 lt. kadar az yakıyordu.
Gelelim uzun yola. Eğer 159 gibi kullansam maksimum 5 litre yakarım.
Uzun yol dahi olsa hatta özellikle uzun yolda hep D modda kullanıyorum. (Rampa vs yerlerde arabanın bayılmasından nefret ediyorum.)
Son seferde 119 km/h ortalamada 750 kilometrelik yolda geçtiğimiz haftalarda 6,8-7,1 gibi tüketimlerim oldu. Ama ciddi yüksek tempoda geçen ve neredeyse ne kadar gidilebiliyorsa o kadar gittiğim bir yolculuktu. Gene de eskiden olduğu kadar hızlı değildim elbette hanım ve çocuk olayından dolayı. Haziran ayında gittiğimde aynı parkurda 102 km/h civarı bir ortalama hızım vardı yol bilgisayarında ve tüketim 5,8-6 cibarındaydı. Ki, 100 km/h'lik ortalama arada yapılan ihtiyaç molaları, benzin almalar vs düşünüldüğünde gene de yüksek sayılabilecek bir tempoya işaret ediyor.

Benim 159'dan Giu'ya geçişim hem tüketim, hem model yenileyerek yaşadığım yerde bakım ihtiyacının sıfırlamak yada minimize etmek, 159 kullanmaya devam etseydim aklımdan geçen deri döşeme, jant-lastik, multimedya ünite ve devamında ses sistemi, bi-xenon'a geçiş gibi masraf kalemlerini bertaraf etmek sebebiyleydi. Tabi bunda 159'un iç hacmiyle giu'nun iç hacminin sanılanın aksine oldukça yakın olması da etkili oldu. Bunu derken giu'ya içi genişten ziyade, 159'un heybetinin yanında içinin dar olmasını belirtmek istiyorum. Bagaj elbette karşılaştırma dışı.

Neredeyse aynı maliyete giu'ya biniyorum şu anda. Neredeyse 1 sene oluyor alalı ve 159 hala aynı değerindeyken giu neredeyse 6-7 lira prim yaptı. Yaş 40 olup çoluk çocuğa karışınca araç seçimindeki kriterler de bambaşka oluyor haliyle.
Yazdıklarım ışığında çıkan sonuç giu'nun "bana" daha uygun olduğu. Ancak bu herkes için de böyledir diye düşünmek saçma. Evde 2 araç var ama ailemin seyahat ettiği "ana araç" benim arabam olduğu için seçimim bu aslında.
Kafamda eşimin aracını (mitsubishi colt) citroen c4 picasso yada pejo 3008-5008 dizel otomatik ile değiştirmek var. Eğer becerebilirsem benim aracım ailenin ana aracı olmaktan çıkacağı için tercihlerim bambaşka kriterlere göre olabilecek. Bu durumda kafam GT, Mito gibi alternatifler var.

Uzun uzun yazmamın sebebi şu. Bir kişinin alacağı araba ile ilgili kişinin kendiyle ilgili birçok değişken ve parametre var. Ama tavsiye olarak  alırsanız eğer durumunuz benim gibi değilse yada benim kriterlerim sizin için çok önemli değilse mutlaka "çok geç olmadan" 159'un da tadına bakmanız gerekir. Zira giu zaten üretimi devam eden, imkanlara göre sıfır yada ikinci el olarak daha birkaç sene daha rahat rahat temin edebileceğiniz bir Alfa Romeo. Aceleye gerek yok :)

Bu karşılaştırma aslında benim neden 159'dan Giu'ya yöneldiğimi açıklamak için fırsattan istifade yazdığım bazı arkadaşların merak ettiği hususları aydınlatmayı hedeflediğim bir yazıydı. İşlerim müsaitken yazıp aradan çıkarayım istedim.

:alfisti:

OğuzCanAlantor

Erdem abi tam bunu koymaya gelmiştim.
En bayıldığım mavi tonu bu arabada. Döşemeyle çok harika olmuş. Ahhhhh bide manuel olsa.

Abi sana bahsettiğim Mehmet Abinin arabada aynı kombinasyon ve manuel :)

max-ime

Bu aracın satıldığı dönemi net hatırlayamıyorum ama eğer km orjinal ise km vs fiyatı da çok iyi, kombinasyonu da.

ku2

Bülent..ne kadar güzel anlatmışsın.
Gerçekten de çocuk olduktan sonra aile aracı seçimi bir sürü parametreye bağlı oluyor. Ailede 2 aracımız vardı..2.5 v6 varken ben de, eşimde Mazda 3 vardı. Hanım hamileyken, 2.5'u sattım ve WRX aldım. Oğlan 7 aylığa kadar WRX'e bindi.. :) O sırada Legacy SW bulunca aldım. Hanım SWyi kullansın, ben WRX ile devam ederim diyordum. Legacy SW aile aracı olacaktı böylece. Tatile giderken vs..çok rahat edecektik. Ancak Mazda'yı satmak istemedi eşim, ayrıca WRXden korktuğunu, aklının hep bende kaldığını söyledi. Ben de sattım WRXi. Legacy ile yola devam ettim. Bir yıl sonra bir arkadaşım 2008 Legacy SWyi satıyordu. 2006 olan bizimkini satıp, onu aldık. 6 ay falan ben kullandım SWyi. O Mazda 3 ile gidip geldi işe. Hanım bir daha hamile kalınca, benim sabah işe gidiş saatim değişti. Oğlanı kaldıramıyor, kaldırıp tezgaha koyup altını değiştiremiyordu..vs.vs.. Haliyle sabahları benim sorumluluklarım arttı, ben de dizel araba arayışına girdim.. Legacy benim güzergahımda 10.5 lt yakıyordu.. Eee. Hergün 100 km git-gel..!! Sıkıntı. Eşim 2008 modeli beğenmişti :) ve Mazda 3'ü sattık. O aile aracımız olan 2008 Legacy SW ile devam ediyor şimdi. Ben de dizel GT Q2 aldım. Hergün düzenli işe gidip geliyorum. Haftada minimum 550 km yapıyorum. 55 lt mazot ile 800 km yol gidince ne kadar isabetli bir karar aldığımı anladım. Aslında Alfa'ya dönme GT ile oldu..ama 159 hiç düşünmemiştim.. İstemedim. Zaten aile aracımız kocaman bir SW..neden sedan bir araç alayım diyordum. Gidip Polo Bluemotion bile baktım :))) Az daha alıyordum. O sırada bu GTyi ilanlarda buldum..Aradım. Konuştuk. falan filan derken..Aldım ve biniyorum.
Haaa..Polo ile tabiki daha az yakardım. Daha az para verirdim alırken..(37-38 bin 2. elleri).. GTnin hem gidişi, hem duruşu, hem Q2 olması, hem dizel olması beni çok etkiledi.

Sevgilerle.
--

fevkalbeser12

Bu adam hondaya takas önerdi:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

zephry

Özgür usta İzmir Alfa Teknik'in ortaklarından Kemal...Kendi adına ilan açmış.Takas işine sen ne dedin:)

fevkalbeser12

Özgür usta İzmir Alfa Teknik'in ortaklarından Kemal...Kendi adına ilan açmış.Takas işine sen ne dedin:)
Benim çıktığım var dedim:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Utku

Benim çıktığım var dedim:)

Kemal araba güzel duruyor.Takas da teklif ettiyse düşün bence :)
Yalnız bu renk 159 da ilk kez gördüm, lacivert değil, farklı mat bir duruşu var.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic