Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fluhayat

You are not allowed to view links. Register or Login
Aracın açıklama kısmında distinitive olmadığı ama ekstra paketlerle distinitive modelindeki çoğu özelliğin olduğu soylenmiş zaten

Öyle olsa bile model kısmına distinitive yazması ilkeli bir davranış değil.
alfa romeo 2004 156 distinctive

emnalp

Aramızda araç hakkında bilgisi olan var mıdır? Beni de bilgilendirebilirse çok sevinirim.

fikri.şakar

Ben diğer arkadaşa distinitive olmadığını ama ekstraları oldugunu söylemek istedim.
Sizde haklısınız oda ayrı bir durum.

E.Ç.M. (MiTongin)

Aramızda araç hakkında bilgisi olan var mıdır? Beni de bilgilendirebilirse çok sevinirim.
selamlar. arkadaşımızın arabası idi. çok düzgün ve bu fiyatlara indiğini görünce param olsa geri alırım dediği bir araç :nazar:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Onurzk

Aracın üzerinde 17 inç distinctive jantları mevcut, fazladan kapı altı etekleri takılmış, bunlar ilkeli ama aşağıda açıklamasında prog plus yazılı olduğu halde disctinctive işaretlenmiş olması ilkesiz? Okuyan zaten görüyor açıklamasında, bilen de zaten basit bir cam çıtasından bile anlıyor. Gizli değil. Amaç sadece progression diyerek geçilmemesi, çünkü birçok distinctive araçtan daha temiz, neredeyse aynı özelliklerde ve artı olarak etekler alınıp takılmış. Ayrıca aynı fiyata ve daha yükseğine CAM TAVANSIZ araçlar mevcutken İLKESİZ diyerek karalamak, satıcıyı araştırmadan, tanıyıp bilmeden bu şekilde yorum yapmak bana çok daha ilkesiz geldi...

agucba

Aracın üzerinde 17 inç distinctive jantları mevcut, fazladan kapı altı etekleri takılmış, bunlar ilkeli ama aşağıda açıklamasında prog plus yazılı olduğu halde disctinctive işaretlenmiş olması ilkesiz? Okuyan zaten görüyor açıklamasında, bilen de zaten basit bir cam çıtasından bile anlıyor. Gizli değil. Amaç sadece progression diyerek geçilmemesi, çünkü birçok distinctive araçtan daha temiz, neredeyse aynı özelliklerde ve artı olarak etekler alınıp takılmış. Ayrıca aynı fiyata ve daha yükseğine CAM TAVANSIZ araçlar mevcutken İLKESİZ diyerek karalamak, satıcıyı araştırmadan, tanıyıp bilmeden bu şekilde yorum yapmak bana çok daha ilkesiz geldi...

Araç gerçekten çok temiz olabilir, jant ve marşpiyel takılmış olabilir, belki çok daha özel ilaveler de yapılmış olabilir ama bu yine de aracın Progressin Plus olarak yazılmasına bir engel değil, gerçekte Distinctive değil çünkü.

Progression Plus olup, mesela Quadrifoglio'larda olan aksesuarlar olsa bir Giulietta'da, ona da Giulietta QV mi demek gerekir?

Biraz uç bir örnek vermek istiyorum. Normal bir Subaru Impreza'ya WRX aksuarları takıldığında nasıl ki WRX denemez ise, Progression Plus olan bir modele, en azından "satış ilanı sınıflandırmasında" Distinctive denmemeli.

Ancak, satıcının ilan açıklamasında bu durumu belirtmesi, yine de onun işine olan saygısını gösterir, bu konuda kendisini tebrik etmek gerek. Bunu yapmayanlar da var.

Aynı tartışma daha önce bir 159 Distinctive'in 159 TI olarak yazılmasında da yaşandı. Araç TI değildi, ancak ilan başlığında 159 TI yazıyordu.

Cam tavanlı ve cam tavansız fiyat karşılaştırmasında ise bence haksızsınız. Araç sahibi kendi aracına istediği fiyatı belirler, istediği fiyattan satar. Herkesin kendine göre, ihtiyacına göre belirlediği bir rakam vardır. Fiyat doğru ise satılır, değilse satılmaz.

///////////////

Onurzk

Araç gerçekten çok temiz olabilir, jant ve marşpiyel takılmış olabilir, belki çok daha özel ilaveler de yapılmış olabilir ama bu yine de aracın Progressin Plus olarak yazılmasına bir engel değil, gerçekte Distinctive değil çünkü.

Progression Plus olup, mesela Quadrifoglio'larda olan aksesuarlar olsa bir Giulietta'da, ona da Giulietta QV mi demek gerekir?

Biraz uç bir örnek vermek istiyorum. Normal bir Subaru Impreza'ya WRX aksuarları takıldığında nasıl ki WRX denemez ise, Progression Plus olan bir modele, en azından "satış ilanı sınıflandırmasında" Distinctive denmemeli.

Ancak, satıcının ilan açıklamasında bu durumu belirtmesi, yine de onun işine olan saygısını gösterir, bu konuda kendisini tebrik etmek gerek. Bunu yapmayanlar da var.

Aynı tartışma daha önce bir 159 Distinctive'in 159 TI olarak yazılmasında da yaşandı. Araç TI değildi, ancak ilan başlığında 159 TI yazıyordu.

Cam tavanlı ve cam tavansız fiyat karşılaştırmasında ise bence haksızsınız. Araç sahibi kendi aracına istediği fiyatı belirler, istediği fiyattan satar. Herkesin kendine göre, ihtiyacına göre belirlediği bir rakam vardır. Fiyat doğru ise satılır, değilse satılmaz.

Sizi anlıyorum fakat kıyaslamanızdaki araçların motorları da farklı, farklı dünyaya ait araçlar. WRX üzerinde tamamen farklı teknolojiye sahip çok daha güçlü bir motor var, aynı şekilde QV'de normal versiyondan farklı çok daha güçlü bir motora sahip. Aksesuar farkından çok öte değişiklikler bunlar, kıyaslanamaz. TI örneğiniz ise benzer bir örnektir. TI bir aksesuar paketidir neticede. Kapı altı etekleri yüzünden spor paket yazanlar var araçlarına. Belkide yanlışlıkla işaretlendi distinctive bunu da bilemeyiz. Geçmiş ilanlarda bu yapılıyor mu, diğer ilanlarda benzeri durumlar söz konusu mu vs. Buna göre konuşmak da gerekir.

Cam tavan mevzusunda ise sahibinden ilanlarına göz attığınızda fiyatları sıralar incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Haksız olmam bunun neresinde fiyatlar ortada, kendi özgür iradeleriyle istediği fiyatı yazan cam tavansız araç sahiplerinin belirlediği fiyatları inceleyebilirsiniz.

Sonuç olarak konuya dönersek araç distinctive midir? HAYIR. Tartışmaya değecek bir konu mu, değil. Burdaki en önemli konu bu kadar basit bir şeyden dolayı İLKESİZ gibi bir yakıştırma yapılması. İlkesiz diyene, karalayana kadar açıp ilan sahibiyle görüşülemiyorsa, arkadan bu şekilde yakıştırmalar yapılabiliyorsa bu da doğru değildir. Ben bunları kendisini tanıdığımdan dolayı yazıyorum, görüşleri kendisine de ileteceğim zaten.

emnalp

selamlar. arkadaşımızın arabası idi. çok düzgün ve bu fiyatlara indiğini görünce param olsa geri alırım dediği bir araç :nazar:
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Fırsat yaratabilirsem benim de kaçırmak istemediğim bir araç.  :alfisti:

Sercan Keklik

Arkadaşlar ben bu tür tartışmları veya konuşmaları gerçekten çok boş buluyorum.

Araç Progression mu? evet. İstediği donanımın kralı olsun isterse 1 km de olsun. Noterde ve ruhsatta progression Boş araç mı? evet. Bitti gitti. Adam yalnış işaretlemiş bilerek bilmeyerek ama uzatmanın manasısız oldugunu düşünüyorum.

He bu arada kimsede birini arayıp kardeş bu araba TI degil, bu araba Dist. degil dese emin olun küfür yersiniz. Memleket değişti. Kimsede Kimseye bela olmak zorunda değil.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ysbilgin

Burada arkadaş yine yazmış açıklamaya.

VW ilanlarını gezin. Full+full diye trendline passat satan bile var, kime denk gelir de çakarız diye bakıyorlar. Memlekette hidrolik direksiyon, merkezi kilit, 4 cam otomatik = full araba algısı olan insanlar var halen.

1.6 Ecoboost (turbo benzinli) Focus'u 1.6 TDCi yani dizel kategorisinde ilana koyan birine sormuştum neden yaptın diye, millet dizel arıyor, burada rahat görüyorlar demişti. Anlayış bu. :)
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

Dellobaltino

17 jant ve eteklik takmakla nasıl distictive ile aynı özelliklerde oluyor anlamadım. Benim aracım 2014 distinctive, arkadaşımda 2015 progression plus var. Katlanır ayna, krom ayna kapağı, krom cam çıtası, siyah kumaş tavan, yol bilgisayarı ekranı gibi görebildiğim farklar var. Dna, hava yastıkları, güvenlik sistemleri zaten hepsinde standart. Bilen elbette anlıyor fakat ben aracımı alırken bunları bilmiyordum. Doğru olan progression plus donanımı seçilmesi ve yapılan extraların açıklamada yazılması.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurzk

Aldığım cevabı aynen anlatayım. Bu tip bir konuda tartışmanın tamamen anlamsız olduğunu, böyle konularda ve araçların paket-aksesuar-donanımları kousunda çok titiz ve bilgili oldukları cevabını aldım. Ben söyleyince bakıp o an farketti ve düzeltti. Burda yazılan çizilen ilkesizlik konusuna ben bilerek orda girmedim. İlandaki hata açıkça gayri ihtiyari oluşmuş bir konu belliki. "Böyle bir hata gören çekinmeden arayıp söyleyebilir." dedi. Bu arada progression plus olanları özellikle PLUS ibaresinden dolayı üst paket zanneden birçok insan varmış. "Distinctive ya da Progression Plus yazmak artı ya da eksi bir durum değil neticede araç ortada, bir yanlışlık olduğunu çok açık değil mi, açıklamada herşey yazıyor." dedi ve konuyu geçtik.

Son olarak 2014 ve 2015 arasındaki farklardan bahseden arkadaşımıza belirteyim ki 2010-11-12-13 zaten bunlar mk1. Örnek verdiğiniz araçlar ise mk2 (2014-2015) Bu araçların (mk2) arasındaki farklar ile eski araçlar (mk2) arasındaki progression / distinctive farkları birbirleriyle aynı değil. Örneğin katlanır ayna vs mk1 araçların hiçbirinde standart değildi. Siyah tavan, krom ayna, gibi özellikler ise sadece spor spor paket ile geliyordu. "Doğru olan progression plus donanımı seçilmesi ve yapılan extraların açıklamada yazılması." sözünüze katılıyorum. Zaten gerçekte bu konunun ana unusuru "İLKESİZLİK" yaftası yapıştırılması ve hiç düşünmeden, geçmiş işlerine bakmadan ya da ticari ahlakını bilmeden insanlara kolayca yakıştırma yapılması. Zaten ilan ben söylediğim anda düzeltildi ve gülünüp geçildi. Bu arada aracı gördüm almak isteyen varsa mutlaka görsün derim. Hayırlı akşamlar.

Onurzk

araç hakkında bilgi sahibi olan birisi var mı acaba aramızda . ciddi ilgineliyorum şuanda :alfisti:

Ziyaret amaçlı gittim ve aracı yerinde gördüm. Gidip mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

fluhayat

Sizi anlıyorum fakat kıyaslamanızdaki araçların motorları da farklı, farklı dünyaya ait araçlar. WRX üzerinde tamamen farklı teknolojiye sahip çok daha güçlü bir motor var, aynı şekilde QV'de normal versiyondan farklı çok daha güçlü bir motora sahip. Aksesuar farkından çok öte değişiklikler bunlar, kıyaslanamaz. TI örneğiniz ise benzer bir örnektir. TI bir aksesuar paketidir neticede. Kapı altı etekleri yüzünden spor paket yazanlar var araçlarına. Belkide yanlışlıkla işaretlendi distinctive bunu da bilemeyiz. Geçmiş ilanlarda bu yapılıyor mu, diğer ilanlarda benzeri durumlar söz konusu mu vs. Buna göre konuşmak da gerekir.

Cam tavan mevzusunda ise sahibinden ilanlarına göz attığınızda fiyatları sıralar incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Haksız olmam bunun neresinde fiyatlar ortada, kendi özgür iradeleriyle istediği fiyatı yazan cam tavansız araç sahiplerinin belirlediği fiyatları inceleyebilirsiniz.

Sonuç olarak konuya dönersek araç distinctive midir? HAYIR. Tartışmaya değecek bir konu mu, değil. Burdaki en önemli konu bu kadar basit bir şeyden dolayı İLKESİZ gibi bir yakıştırma yapılması. İlkesiz diyene, karalayana kadar açıp ilan sahibiyle görüşülemiyorsa, arkadan bu şekilde yakıştırmalar yapılabiliyorsa bu da doğru değildir. Ben bunları kendisini tanıdığımdan dolayı yazıyorum, görüşleri kendisine de ileteceğim zaten.

Hata var ise arkadaştan özür dilerim. Burada yapılan yakıştırma değil. Yakıştırma başka birşeydir. Hem ben burada o kişinin kişiliğiyle ilgili de bir yorum/yakıştırma yapmıyorum. Eğer bilinçli ise, tutumundan bahsediyorum. Bu tutumu o kişiyi bütün olarak yargılamak değildir. Bu da benim haddime değildir. Sorun prog. araca dist. olarak işaretlenmiş olması. Bu ve bunun gibi ilanları bir çok kere görüyoruz. Fabrika çıkışı prog. bir aracın dist. olarak işaretlenmiş olup da bu şekilde sunulması "eğer bilinçliyse(bu kısmı es geçip hata etmişsem araç sahibi yanlışlıkla işaretlemişse kusura bakmasın) yanlış bir tutum. Herkes bu markaya ve paketlerine bukadar hakim  değil. Senin veya bu marka modeli bilen birinin cam cıtasından anladığı şeyi pek tabi bilmeyen kişi anlayamaz. Ben bu piyasada mevcut bir durumu kastederek o kelimeyi kullandım. Yoksa işim gücüm yok şu adam böyledir şöyledir demem.

fluhayat

Aldığım cevabı aynen anlatayım. Bu tip bir konuda tartışmanın tamamen anlamsız olduğunu, böyle konularda ve araçların paket-aksesuar-donanımları kousunda çok titiz ve bilgili oldukları cevabını aldım. Ben söyleyince bakıp o an farketti ve düzeltti. Burda yazılan çizilen ilkesizlik konusuna ben bilerek orda girmedim. İlandaki hata açıkça gayri ihtiyari oluşmuş bir konu belliki. "Böyle bir hata gören çekinmeden arayıp söyleyebilir." dedi. Bu arada progression plus olanları özellikle PLUS ibaresinden dolayı üst paket zanneden birçok insan varmış. "Distinctive ya da Progression Plus yazmak artı ya da eksi bir durum değil neticede araç ortada, bir yanlışlık olduğunu çok açık değil mi, açıklamada herşey yazıyor." dedi ve konuyu geçtik.

Son olarak 2014 ve 2015 arasındaki farklardan bahseden arkadaşımıza belirteyim ki 2010-11-12-13 zaten bunlar mk1. Örnek verdiğiniz araçlar ise mk2 (2014-2015) Bu araçların (mk2) arasındaki farklar ile eski araçlar (mk2) arasındaki progression / distinctive farkları birbirleriyle aynı değil. Örneğin katlanır ayna vs mk1 araçların hiçbirinde standart değildi. Siyah tavan, krom ayna, gibi özellikler ise sadece spor spor paket ile geliyordu. "Doğru olan progression plus donanımı seçilmesi ve yapılan extraların açıklamada yazılması." sözünüze katılıyorum. Zaten gerçekte bu konunun ana unusuru "İLKESİZLİK" yaftası yapıştırılması ve hiç düşünmeden, geçmiş işlerine bakmadan ya da ticari ahlakını bilmeden insanlara kolayca yakıştırma yapılması. Zaten ilan ben söylediğim anda düzeltildi ve gülünüp geçildi. Bu arada aracı gördüm almak isteyen varsa mutlaka görsün derim. Hayırlı akşamlar.

İyi de arakdaşım ben tutup adamın kişiliğine mi laf söyledim. Oradaki duruma binaen kullandığım bir kelime. Herkes o farkları ayırt edecek diye bir durum da söz konusu değil ayrıca. Markayı bilen var bilmeyen var. Neyse uzamasın daha fazla. Üzdüysek affola.

Onurzk

İyi de arakdaşım ben tutup adamın kişiliğine mi laf söyledim. Oradaki duruma binaen kullandığım bir kelime. Herkes o farkları ayırt edecek diye bir durum da söz konusu değil ayrıca. Markayı bilen var bilmeyen var. Neyse uzamasın daha fazla. Üzdüysek affola.

Estağfurullah. Zaten medeni bir ortamda anlaşmış insanlar olarak ikimize de yakışan budur diye düşünüyorum. Ben tanıdığımdan nelere dikkat ettiklerini bildiğimden bu şekilde bir nevi araya girmiş, tepki vermiş oldum. Gidip tanışırsanız ya da birgün marka ile ilgili herhangi bir durumda ihtiyacınız olur da görüşürseniz bana hak verecekseniz. Buradan zaten onlarca arkadaşı, dostu olduğunu biliyorum. Zaten aktardığım tutum da ortada. Benim de kırıcı bir söylemim olduysa siz kusura bakmayın. Selamlar.

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

devirsever

Turkiye`de hard top 916 Spider varmiydi  :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

fluhayat

Araba çok güzel diyorum hayranlıkla bakıyorum ki karşımda direksiyonu! Bir benim mi gözüme batıyor? :S

coyote

Araba çok güzel diyorum hayranlıkla bakıyorum ki karşımda direksiyonu! Bir benim mi gözüme batıyor? :S

Bence gayet güzel, ama davul fırın olarak  :D

pierrecardin

Temiz ve problemsiz bir 145 arayışı için bu nasıl?
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

murat

Temiz ve problemsiz bir 145 arayışı için bu nasıl?

Bence nefis duruyor..Ama fiyatı az daha kırdırırsak mantıklı olur derim. Zira 22-25 civarlarına stok ve fena olamayan 156 bulmak mümkün olabiliyor. Ha ben direk 145 e binmak istiyorum, hayalim bu arabaya sahip olmaktı ise, direk aracın başına gidip konuşun derim ve kaçırmamak lazım. Bu zamanda böyle kozmetikte boxer bulmak imkansız gibi, TS bile kalmadı  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ebirol

Merhabalar, linkteki gibi bir araç için yorumunuz ne olurdu? Beni çekme sebebi bilhassa rengi. Bu aracı tanıyan var mı ayrıca? Selamlar.

ebirol

Merhabalar, linkteki gibi bir araç için yorumunuz ne olurdu? Beni çekme sebebi bilhassa rengi. Bu aracı tanıyan var mı ayrıca? Selamlar.

Link paylaşmayı unutmuşum  :))

E.Ç.M. (MiTongin)

sonradan yapma yani fiber dedi sahibi
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )