Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Abi herkes dilediği fiyatı yazmakta özgür yahu , neden bu kadar tartışma oluyor kaldı ki 15 milyarlık arabaya 60 bin tl yazmamış adam. Üzerindeki jantlar sadece 4800 yapıyor ve araç TI yani. Bence gayet şık ve güzel duruyor ve eder , piyasada 5 kuruş etmeyecek arabalara 50 bin 60 bin fiyat çekiyorlar kaldı ki canavar gibi duran bir 159 o fiyatı eder , etmese bile sahibi istiyor ve aşırı abartı veya uçuk bir fiyat değil. Adamın demek ki acil bir paraya ihtiyacı yok yazmış koymuş hayran olan , işine gelen alır biner yani , acelesi olsa zaten düşürürdü fiyatı. Bence biz alfa ların ve bu bizim suçumuz piyasada ki düşük fiyatına alışmışız , ilan sahibinin istediği fiyat uçuk görünüyor. Bugün bir giulietta almaya kalktığınızda şöyle kafanıza göre olsun isterseniz (dizel) 70 bin den aşağı alamıyorsunuz , gel gelelim 9k 10k km deki araçlar 55 e satılıyor ve bunu gördükçe üzülüyorum bu kadar düşük fiyata gitmemesi gerek diye. Adamlar 10 bindeki 20 bindeki golf üne 75-80 milyar istiyor bu mantıklımı ? Bırakın dileyen dilediği fiyatı yazsın bunun gerçekler acıdır falanla alakası yok , 159 Ti i poposu boklu golf le kıyalasmak ne kadar mantıksız ise bizimde bu fiyatları bu kadar öldürmemiz mantıksız.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login (36k de eski kasa)

ve bunun yığınla örneği var.

sbk0655

Normalde hiç sevmem ama jülyette bu renk muhteşem duruyor. Bu arada jantlarina dikkat. Forumda arayan GTV ve GT kullanıcıları vardı sanırım.

milano 75

Abi herkes dilediği fiyatı yazmakta özgür yahu , neden bu kadar tartışma oluyor kaldı ki 15 milyarlık arabaya 60 bin tl yazmamış adam. Üzerindeki jantlar sadece 4800 yapıyor ve araç TI yani. Bence gayet şık ve güzel duruyor ve eder , piyasada 5 kuruş etmeyecek arabalara 50 bin 60 bin fiyat çekiyorlar kaldı ki canavar gibi duran bir 159 o fiyatı eder , etmese bile sahibi istiyor ve aşırı abartı veya uçuk bir fiyat değil. Adamın demek ki acil bir paraya ihtiyacı yok yazmış koymuş hayran olan , işine gelen alır biner yani , acelesi olsa zaten düşürürdü fiyatı. Bence biz alfa ların ve bu bizim suçumuz piyasada ki düşük fiyatına alışmışız , ilan sahibinin istediği fiyat uçuk görünüyor. Bugün bir giulietta almaya kalktığınızda şöyle kafanıza göre olsun isterseniz (dizel) 70 bin den aşağı alamıyorsunuz , gel gelelim 9k 10k km deki araçlar 55 e satılıyor ve bunu gördükçe üzülüyorum bu kadar düşük fiyata gitmemesi gerek diye. Adamlar 10 bindeki 20 bindeki golf üne 75-80 milyar istiyor bu mantıklımı ? Bırakın dileyen dilediği fiyatı yazsın bunun gerçekler acıdır falanla alakası yok , 159 Ti i poposu ***lu golf le kıyalasmak ne kadar mantıksız ise bizimde bu fiyatları bu kadar öldürmemiz mantıksız.
:yukari-ok:yıl 2013 benim mahallemde 14k fiyata şahin satıldı,sebep;çok temiz aabi.şimdi ben 75 e değer biçsem 8k 9k mı diicem,herkes istediği fiyatı yazar ve yazıyoda,uymayan başka bakar,haa adam uçmuşsa o başka,ama ticarette +-%10-15 fiyatlar oynar.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

TRUPHASE

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım. 159'un iyi bir modeli, temiz olanı,en güzel rengi çok uzun bir süre 72 bin tl ye duruyor ve satılmıyorsa durup düşünmek gerekir.

1) Gerçek     =  159 kasasının ne modeli olursa olsun bir ederi ve psikolojik fiyat sınırı var
2) Duygusal = Her aksesuarının bir bedeli ve güzelliği var bu sebeple ederi de bu değil.

örnek;

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

TRUPHASE

Gti mış  >:( >:( >:( >:(

erim

38 bin miş bide pazarlıksızmış

redromeo156

2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

erim

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım. 159'un iyi bir modeli, temiz olanı,en güzel rengi çok uzun bir süre 72 bin tl ye duruyor ve satılmıyorsa durup düşünmek gerekir.

1) Gerçek     =  159 kasasının ne modeli olursa olsun bir ederi ve psikolojik fiyat sınırı var
2) Duygusal = Her aksesuarının bir bedeli ve güzelliği var bu sebeple ederi de bu değil.

örnek;

Abi örnek güzel olmuşda olaya hep pozitif yönlerinden yaklaşmışsın bide şöyle düşün istanbul Ankara vs. Büyük şehirler dışında güvenip arabayı emanet edicek usta bulmak kolay değil, yıllık vergisi 2600 lira ve 3.0 motor lpg takılıyomu bilmiyorum ozaman bile muazzam yakar. E bide alfisti değilde genel bi kullanıcı olarak düşününce caydırıcı oluyor bunlar.

Sercan Keklik

Ne kadar para o kadar iyisi sizin olur arkadaşlar ;) arabada mantık olsa şurda alfaya binen sayısını görürdüm.

Bahsedilen aracın lastiginin adedi 750 TL. 4 adet aldıgınızda ki rakam 3.000 TL jantını falan geçin.. Ne kadar görsellik güzellik düzgünlük o kadar para. Alfanın Çöpü ile Düzgününü ayırt edicek haldeyiz burdaki herkes.

He piyasası bu mu? degil.. ama sahip olunmak istiyosa herşeyinde bir bedeli var.

O zamanda zaten o arabaya degil çer çöp 159 lara bakmak daha mantıklı olucaktır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Doğa Tosun

o fiyattaki 159 TI gibi bi araba için bu yorumları kendimiz yapacaksak, yine içimizden kimse demesin ki "alfanın ikinci eli zayıf". Ayrıca, yarın o arabayı 63'e veriyorum dese ilk alacak kişiler belli, ve aynen 73'e ilana koyulacağından, ama foruma 72'ye bırakılacağından da eminim.

HEPSİNİN BEDELİ VAR MALESEF. bu adam tı'a normal dist. 159 parası vermedi sıfır alırken. örneğin, ben de tutup komik 45'e, 55'e verecek değilim neredeyse 15 bin TL harcadığım tık sorunsuz temiz bakımlı arabayı. bunu da söylemeye gerek yok. alfa var, alfa var..
neticede birgün o da satılır, bu da satılır, ederi neyse gider. herşeyi galerici zihniyet düşünmemek gerek.

cümleten iyi geceler

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

TRUPHASE

Arkadaşlar bir türlü anlaşamıyoruz aynı şeyleri düşündüğümüz halde.
1. Bu araçları çok seviyoruz.
2. Alfa olduğu için alıyoruz araba olduğu için değil
3. İçimizde bu arabaya kötü diyen yok.
4.Neyin ne kadar ettiğini de biliyoruz.
5. Zevk sahibiyiz.

Heee...

1. İçimizde 70 bin lirası olan mı yok iyisine binmiyor?
2. Bu kadar güzel de 159 seven mi yok?
3. Hadi TBI çok yakıyor, bunu da dizel olduğu için mi almıyorlar?
4. Bu arabanın sorunu ne ki fiyatı iyi olduğu halde kaç aydır satılık ve kimse bakmıyor?

Aslında hepimiz aynıyız, almak isterken ölücü satmak isterken diriciyiz. Ben bir aralar 156 yı satmak istersen sadece 2 bin lira fazla istediğim için yüzüne bakmıyorlar 150 yi devirmiş,nereden geldiği belli olmayan,aksesuarları bile eksik olan arabaları bana örnek gösteriyorlardı. İyi bir 156 ya binmek için 2000tl sine kıyamayan Alfacılar nasıl olacaksa güvercin kakalı,sunroofsuz,manuel koltuklu,manuel vitesli 159'a 70 bin vermeyi konuşacaklar.

Araçları yok pahasına alıp fahiş fiyat koyanlardan bahsetmiş arkadaş. Merak etmeyin bu forumda kim arabasını kaça aldı herkes çok iyi biliyor.

Gençliğimin en güzel yıllarını türlü türlü 145  ler ile geçirdim. Nerede 145 görsem alıp binek istiyorum ki alacağım da zaten. Bu marka benim vazgeçilmezim ki bu kadar aşk ile seviyorum. Ama var olanı yok yok olanı var kabul edemem.

Veloce

Beyler herkes kendinde laflar etsin öncelikle, laf sokmaya giden laflar var... Bahsi geçen araç benim fikrimce şu an Türkiye'de sahip olunabilecek en güzel 159 dizel. Fakat herşeyin bir bedeli var vs. laflarının dışında bir malın fiyanını sahibinin istediği değil, alıcnın ödediği ve anlaşılan fiyat belirler... Bu yüzden bu araç satıldığı gün tekrar bu konuya döneriz..

Veloce

Yahu şu fiyat kırma psikolojisini halen anlamlandırabilmiş değilim!...  :asagi-ok:

Sahibinden de iki tane 2010 model 1.9 JTD var, biri 61,5 diğer 69 lira. Biri standart paket, diğeri TI. TI üzerindeki jantların ne kadar olduğu hakkında fikir sahibi olan var mı acaba?

Bunu kendi içimizde biz yapıyorsak, başkası neler demez ki Alfalar için. Volkan hocam aracın edeceği için maksimum 60.000 TL demişsiniz. Bu araç sizde olsa, yine aynı fikirde olur muydunuz?

Kadir kardeşim sende bir ara kendi aracına 30.000 TL. istediğinde benzer polemikler olmuştu o yüzden senin, bahsi geçen satıcının yanında yer almanı normal karşılıyorum ve diyorum ki, evet bu araç benim olsaydı satmaya çalışacağım fiyat büyük ihtimalle 60 - 62 bin aralığında olurdu. Büyük ihtimalle de çok niyetine girip almaya kalkmış olsaydım, bu aracı 57 - 58 bine almış olurdum. Kısacası piyasasından ucuz olmadıktan sonra almazdım, piyasasından yükseğe de satmaya çalışmazdım...

Soruya bir cevap da şu şekilde vereyim, kendi GQV aracımı bugün 67 bin TL'ye satmaya çalışıyorum. İhtiyacım olduğu için 75 bin yazmasına rağmen müşterisini bulursam bu fiyata kadar ineceğim. Forumdaki arkadaşlara zaten bunu söyledim isteyen olursa pazarlık vs. ile uğraşmasına gerek yok kimsenin...

Şimdi son olarak şöyle düşünelim, Bahsi geçen araç pazrlıksız 69 olabiliyorsa, 22.000km'deki üzerinde 10.000TL. tutarında orjinal aksesuarı bulunan bir GQV ne kadar eder? Demek istediğim "araç senin olsa sen o fiyata verirmiydin" sorusu bana değil başka birilerine sorulmalı...

Veloce

o fiyattaki 159 TI gibi bi araba için bu yorumları kendimiz yapacaksak, yine içimizden kimse demesin ki "alfanın ikinci eli zayıf". Ayrıca, yarın o arabayı 63'e veriyorum dese ilk alacak kişiler belli, ve aynen 73'e ilana koyulacağından, ama foruma 72'ye bırakılacağından da eminim.

HEPSİNİN BEDELİ VAR MALESEF. bu adam tı'a normal dist. 159 parası vermedi sıfır alırken. örneğin, ben de tutup komik 45'e, 55'e verecek değilim neredeyse 15 bin TL harcadığım tık sorunsuz temiz bakımlı arabayı. bunu da söylemeye gerek yok. alfa var, alfa var..
neticede birgün o da satılır, bu da satılır, ederi neyse gider. herşeyi galerici zihniyet düşünmemek gerek.

cümleten iyi geceler

Doğa kardeşim, ben araçlarımı satarken forumdan arkadaşlara foruma şu kadar foruma bu kadar diye çok söylemiş biri olarak arada yazdığını üzerime alındım. Eğer sen gereçekten samimi isen bize söyle bu aracı kimlerin alıp da sonra foruma şu fiyat bu fiyat diye konuşacaklarını... Eğer samimi değilsen boş konuşmanın manası yok...

Kaldı ki, foruma bu fiyat bilmem nereye o fiyat demenin kimseye bir faydası yok zira forumdan benim araçlarımdan birini alan olmadı hiç. Ben burası için bir şey söylüyorsam, arkasından durmazsam benden şikayet edebilir muhatabı olan kişi.

Tüm bunların dışında hangi durumda araçların hangi fiyatlara alınıp hangi fiyatlara satıldığından daha çok bahsedersem kimi burada aracını yakar, kimi bir daha Alfa alırken İtalya'dan adam çağırır, kimi aracını ilandan kaldırır... Bu her marka için geçerlidir Alfa'ya özel olan bir durum değil. Allah hepimizi dürüst insanlarla karşılaştırsın, herkes birşeyler konuşurken birden fazla düşünüp konuşsun...

Not: Aracın sahibi ile GQV takası için mesajlaştım. Gayet kibar bir insana benziyor. Teşekkür ederek ilgilenmediğini belitti ve birkaç cümlelik daha kısa bir konuşma geçti aramızda. Hayırlı satışlar dileyip iyi temennilerle sohbeti noktaladık...

Umarım herkes dilediği fiyatlara araçlarını satar ama eleştiri yapılamayacak ise, mantıklı yönlendirmelere giremeyeceksek, bu sahibinden efsaneler konusu derhal kaldırılsın...

blackgear

Yahu şu fiyat kırma psikolojisini halen anlamlandırabilmiş değilim!...  :asagi-ok:

Sahibinden de iki tane 2010 model 1.9 JTD var, biri 61,5 diğer 69 lira. Biri standart paket, diğeri TI. TI üzerindeki jantların ne kadar olduğu hakkında fikir sahibi olan var mı acaba?

Bunu kendi içimizde biz yapıyorsak, başkası neler demez ki Alfalar için. Volkan hocam aracın edeceği için maksimum 60.000 TL demişsiniz. Bu araç sizde olsa, yine aynı fikirde olur muydunuz?

Kadir kardeşim sende bir ara kendi aracına 30.000 TL. istediğinde benzer polemikler olmuştu o yüzden senin, bahsi geçen satıcının yanında yer almanı normal karşılıyorum ve diyorum ki, evet bu araç benim olsaydı satmaya çalışacağım fiyat büyük ihtimalle 60 - 62 bin aralığında olurdu. Büyük ihtimalle de çok niyetine girip almaya kalkmış olsaydım, bu aracı 57 - 58 bine almış olurdum. Kısacası piyasasından ucuz olmadıktan sonra almazdım, piyasasından yükseğe de satmaya çalışmazdım...

Soruya bir cevap da şu şekilde vereyim, kendi GQV aracımı bugün 67 bin TL'ye satmaya çalışıyorum. İhtiyacım olduğu için 75 bin yazmasına rağmen müşterisini bulursam bu fiyata kadar ineceğim. Forumdaki arkadaşlara zaten bunu söyledim isteyen olursa pazarlık vs. ile uğraşmasına gerek yok kimsenin...

Şimdi son olarak şöyle düşünelim, Bahsi geçen araç pazrlıksız 69 olabiliyorsa, 22.000km'deki üzerinde 10.000TL. tutarında orjinal aksesuarı bulunan bir GQV ne kadar eder? Demek istediğim "araç senin olsa sen o fiyata verirmiydin" sorusu bana değil başka birilerine sorulmalı...

İki sorum var...

Madem piyasanın bu kadar bilincindesiniz, neden halen araçlarınız satılmadı?
İkincisi, 57-58' e veya 55' e veya 52' ye (galeri fiyatıydı ya bu)  bu aracı alıp, 60' a bana satabilir misiniz? Pazartesi günü krediye başvururum.

senati

Gerceklerle, olmasini istedigimiz seyleri karistirmamak gerekir.Eger bir arabanin psikolojik olarak bir bedeli ve daha once o ayarda bir arabanin ortalama ne kadara gittigini biliyorsak bunlari kabullenmek gerekir.

Eger bir amac ugrunda konusup, Alfa Romeo'nun piyasasini arttirmaya calismaksa amac, sadece lafta degil satin alirken de gostermek gerekir.Burda forumdakilere ozel fiyatlar surekli uygulaniyorsa ve satan kisiler belki de o fiyatin bile altinda satmak zorunda kaliyorsa bir dusunmek lazim.

Evet Alfa Romeo'nun hakettigi piyasanin altinda olduguna kesinlikle katiliyorum, buyrun bunu yukseltmek icin sadece satarken degil alirken de buna ozen gosterelim.

Veloce

Şimdi her yorum yapan, her özü sözü bir, her kıymetli dostum burada bu ilan You are not allowed to view links. Register or Login benim değilmiş gibi yorumlar yapsınlar ki, ben sadece milletin aracı için ahkam mı kesiyorum, yoksa söz konusu araç kendi aracım olduğunda işi kendime mi yontuyorum, yoksa her konuda elimden geldiği kadar objektif olmaya çalışıyor ve dürüst mü davaranmaya çalışıyorum, hep beraber değerlendirelim...

Not: Yorum yapamayan, bundan sonra benim yorum yaptığım herhangi bir iletinin ardından konuşmazsa memnun olurum.

Veloce

İki sorum var...

Madem piyasanın bu kadar bilincindesiniz, neden halen araçlarınız satılmadı?
İkincisi, 57-58' e veya 55' e veya 52' ye (galeri fiyatıydı ya bu)  bu aracı alıp, 60' a bana satabilir misiniz? Pazartesi günü krediye başvururum.

Benim satılmamış iki aracımdan birisi GQV ve hepimiz biliyoruz ki, model farketmeksizin AR araçların en zor satılanları, en pahalı olan modelleridir. Yüksek meblağları bir AR araca bağlamak herkesin işi değildir. GQV'nin satılmaması hem bu yüzden hem de benim burada telaffuz etmiş olduğum dip rakamı dışarıda tellaffuz etmemiş olmamdan. araca ben bugün 69 yazsam, bana gelecek olan teklifler de o oranda düşecektir.

GT'ye gelecek olursak, onun satılmaması gibi bir durum yok. Ayrıca GT'yi benim gerçekte neden aldığımı bilen arkadaşlar var burada. Herkesin bilmesine gerek yok. Şu an en son indiğim rakamdan sadece 1.000 TL aşağı versem forumdan dahi alacak olan en az 2 arkadaşım var. Fakat bu durumda ben zarar etmiş olacağım ayrıca GT'nin satılmasından yana değilim. (2006 olan diğer mavi GT 40 bin küsür fiyata satıldı. 1.5 yıl kullandığım bir araçtı)

Ben tek başıma burada piyasanın bilincinde olan yegane arkadaş değilim. En az benim kadar piyasayı bilen birçok arkadaşımız mevcut burada. Bahsettiğim 57 - 58 olan fiyat bir kullanıcının benim gözümde alıp binebileceği dip rakamdır bu araç için.

Sahibi satmazsa 68 bine de alamaz kimse. Fakat sahibi bir galeriye gitse teklif edilecek olan fiyatlar daha düşük bahsettiğim fiyatlar civarındadır. Ben alabileceğimi iddia etmedim, aracı ben bu fiyatlara alırım da demedim bu yüzden konuyu bu şekilde çekiştirmeye gerek yok. Sana şunu söyleyebilirim ki, biraz daha tetikte bekleyip sabırlı olursan bu aracı max. 62 bine alırsın...

blackgear

Gerceklerle, olmasini istedigimiz seyleri karistirmamak gerekir.Eger bir arabanin psikolojik olarak bir bedeli ve daha once o ayarda bir arabanin ortalama ne kadara gittigini biliyorsak bunlari kabullenmek gerekir.

Eger bir amac ugrunda konusup, Alfa Romeo'nun piyasasini arttirmaya calismaksa amac, sadece lafta degil satin alirken de gostermek gerekir.Burda forumdakilere ozel fiyatlar surekli uygulaniyorsa ve satan kisiler belki de o fiyatin bile altinda satmak zorunda kaliyorsa bir dusunmek lazim.

Evet Alfa Romeo'nun hakettigi piyasanin altinda olduguna kesinlikle katiliyorum, buyrun bunu yukseltmek icin sadece satarken degil alirken de buna ozen gosterelim.

Ama bu olmaz işte, olamaz!... Şu anda forumdan biri bu arabaya sıkı pazarlık yaptım 67' ye aldım dese, birilerinin yorumları sebebi ile enayi konumuna düşer. Ben bu zamana kadar çok araç kullandım, iki tane Alfam oldu.

145' imi piyasanın 1000 - 1500 TL üzerinde bir bedelle aldım. Aracı gösterebileceğim hiçbir yer (tanıdık servis) yoktu, satıcı aracını kendi servisinde bana tanıttı. Güvendim, aldım.

156' mı alırken, ilanlardaki en pahalı ikinci araçtı, 30.000 TL diyorlardı, kendi servisimde aracı gösterdim, 28,500' e kapattım.

Her iki araçta da, bu güne kadar en ufak bir problem, sorun yaşamadım. Kimse demesin ki, Alfa alacak adam, cebinde sürprizlere karşı 2,5-3 lira ayırsın. Ne çıkacağı belli olmaz.

Bu demek değildir ki, araç pahalı ise düzgündür. Burada alıcı ile satıcı arasındaki karşılıklı güven önemlidir. Eğer araç, alıcının içine sindi ise, ve bu Alfa ise, bedeline bakmamalıdır. Ruh dediğimiz şey budur. Ama biz ne yapıyoruz, gidip sağdan soldan geçmişi bilinmeyen aracı alıp, sorunları, sıkıntıları ile uğraşıp, bununla da gurur duyuyoruz. Neden, çünkü ruha sahibiz, o virüs bulaştı ya, uğraş dur.

Ondan sonra da yok bu pahalı, yok kuş kakası bulaşmış, yok tekerine taş deymiş...

Şu an burada yapılan şey, alıcı adayını enayilikle itham etmekten başka bir işe yaramıyor. Ve bunu biz yapıyoruz. Bu benim kanıma dokunuyor.

Bir kişi diyemiyor ki bu araç sorunlu, problemli. Yok efendim çok pahalıymış. Bu fiyata satamazmış, hatta ederi şuymuş buymuş!...

Kimse kusura bakmasın ama, adabı olan "Vayy bee, sağlam makina ama pahalı, inşallah alıcısını üzmez" der, geçer!...

Sahibinden Efsaneler başlığı da anlamına kavuşmuş olur. Aracı forumdan alan kişi de eğer araç onu üzmez ise, "vay bee, bir efsaneye sahip oldum der"

Alana da satana da hayrı olur.

Merak ediyorum, aracı forumdan yada forum dışından bir yakınımız satıyor olsaydı da aynı yorumları yapar mıydık?

blackgear

Bu arada kimse yanlış anlamasın, ben de herkes gibi yorumlarımı katıyorum.

Lakin, şöyle bir gerçek var, al satçıyız!... Yukarıda dönen muhabbetin de tek sebebi bu.

Değişen mi var, aman abi, boyalı mı? uzak dur!... Niye? Çünkü satamazsın...

Bu mudur Alfa Ruhu, Alfa virüsü?

Hımm, şu konuda haklısınız, TR şartlarında satmayacağın bir araç alıp, üzerine yenisini alıp, üzerine eski ama performanslısını almak... 75 milyonda 100 kişi böylesi bir güce sahiptir, onların da çok olsun 10 tanesi Alfa ruhuna sahiptir.

O yüzden de kimse kızmasın neden bu ülkede GTA yok, 2,0 manuel MK2 kasa 156 yok denecek kadar az, 8C den sadece 2 tane var diye, yada yurt dışında adam şunu bunu kullanıyor diye üzülmesin. Adam pazarı hepimizden iyi bildiği için yok. Peynir ekmek gibi linea satmak varken, ne diye Alfacı psikopatlarla uğraşsın?

senati

Olamayan ne onu anlamadim..Yanlis bir sey mi dedim?Bizim sadece satarken araci ovmemiz ve cok para eder bu diye dusunmemiz degil, alirken de evet Alfa aliyorsam ve ben bu araci cok sevip, hak ettigi degeri gormesini istiyorsam buralarda bizim gibi temiz ve saglam Alfa sahiplerinin, piyasada o temizlikte bir aracin 5-10.000 tl asagisina satamamasi sacmaliktir.

Ben size kisisel olarak bir sey soylemedim zaten.Mevcut olan durumdan bahsettim.Hem 69.000e bu arac alinir cok uygundur diyerek hem de 60.000e getir o arabayi kredi cekerim demek ne kadar tutarli bundan bahsediyorum.Bu belki de hepimiz icin gecerli olan bir durum.Pasa pasa en yuksek fiyattan odeyelim alalim Alfa'lari bundan sonra eger bu durum can sikiyorsa.

Veloce

Sen bu aracı alır ve kimseye fiyatından bahsetmezsin o halde veya başkalarının lafına bu kadar itibar etmezsin. Aracı alırsan istediğin kadar "vaaay be" çekebilirsin bence çünkü az önce belirtmiş olduğum gibi piayasada bence alınabilecek "en güzel 159 dizel" araç bahsi geçen araç. Bence etrafını bu kadar hesaba katma yoksa hiçbirşey sahibi olamazsın...

Yakınıyorsun şimdi fakat sabredersen göreceksin ki, yorumlarda haklılık payı büyük ve sen belkide diyeceksin ki atıyorum, "fazladan cebimde 5000 TL. kaldı iyikide sabretmişim".

Bu arada bu araç Alfa'ya göre pahalı olmasının dışında model yılı ve birçok mevzu gözönüne alındığında genel olarak da pahalı bir araç. Bu aracı alan kesinlikle enayi damgası yemez benim gözümde. Gerçekten Alfa Romeo markasına gönül vermiş ve birçok alternatif varken yine de gidip bu aracı almış, helal olsun denilebilecek bir adam. Alfa'ya belirli bir limit üzerinde para veren tüm arkadaşlara saygı duyuyorum...

Ben de dahil olmak üzere sayıları çok da fazla olmayan dostlar o anki piyasa şartlarında AR araçlarına abuk subuk fiyatlar verirken "birileri bize enayi der mi" diye düşünmediysek, bence sen de bu zihniyetten kurtulup onun bunun ne dediğini bırakıp gir krediye al bu aracı kardeşim.. Hayırlı uğurlu olsun. Beni dinlersen sadece 1 ay daha sabret, artan parayla bir akşam bize bir sofra kurarsın ;)

Veloce

Bu arada kimse yanlış anlamasın, ben de herkes gibi yorumlarımı katıyorum.

Lakin, şöyle bir gerçek var, al satçıyız!... Yukarıda dönen muhabbetin de tek sebebi bu.

Değişen mi var, aman abi, boyalı mı? uzak dur!... Niye? Çünkü satamazsın...

Bu mudur Alfa Ruhu, Alfa virüsü?

Hımm, şu konuda haklısınız, TR şartlarında satmayacağın bir araç alıp, üzerine yenisini alıp, üzerine eski ama performanslısını almak... 75 milyonda 100 kişi böylesi bir güce sahiptir, onların da çok olsun 10 tanesi Alfa ruhuna sahiptir.

O yüzden de kimse kızmasın neden bu ülkede GTA yok, 2,0 manuel MK2 kasa 156 yok denecek kadar az, 8C den sadece 2 tane var diye, yada yurt dışında adam şunu bunu kullanıyor diye üzülmesin. Adam pazarı hepimizden iyi bildiği için yok. Peynir ekmek gibi linea satmak varken, ne diye Alfacı psikopatlarla uğraşsın?

Bu arada elma ile armudu birbirlerine karıştırmamak lazım... Biz burada arkadaşlarımızla dostlarımızlayız diye konuşuyoruz. Sokakta sohbet ettiğim biri sorsa al kardeşim on numara araba derim. Kaça alırsa alsın beni ilgilendirmez... Her markanın forumları da bahsettiğin al sat zihniyetinde olacaktır.

Bunun dışında bir ortam göremezsin... Bentley forumu ya da Ferrari vs. gibi markaların forumlarında zaten fiyat konuları konuşulmuyorur bile... Bu tip markaların dışında her markanın müdavimleri araçlarını en düşük fiyattan alma çabasında olur. Alfa'ya özgü bir durum değil...

Ayrıca bahsettiğin üst model (GTA vs.) araçlar ülkemize gelmiş olsaydı şu an onların belirlemiş olduğu bir üst fiyat sınırı olurdu ve diğer modeller daha akla yatkın efendi fiyatlandırmalar yaparlardı. Gerçi o da belirleyici olmayabilirdi nitekim Türkiye'de yaşıyoruz.. Anormal vergi sistemi ile sıfırları ile aralarında iki kat fark olan araçlar ikinci elde aynı fiyata alıcı bulabiliyorlar...

Doğa Tosun

@senati; Bu forumda 2 kişiyle pazarlık yaptım, mazda3 pert olmasaydı ve GT'yi almak durumunda kalmasaydık, Alper Abi'nin SS'i 19.500'e alacaktım. 14'e de selespeed satılık vardı. Kendisine sorun, bir kere demiş miyim "abi şu fiyata da selespeed var. bu arabayı bu fiyata satamazsın. düşür fiyatı" bilhassa kendisinin de söylediği gibi "dökük olanlara girersem bana 20'ye patlar" demişimdir.
İkincisi, Kutay Abi. Kendisine sadece kaça bırakırsın en son, yabancıya gitmesin dedim, şu dedi. peki dedim, anlaştık, arabayı da gösterdik fakat bazı şeyler yolunda gitmedi, ve iptal ettik. ona da "abi şu fiyata da var, bunun psikolojik sınırı şu, bu, vırt,zırt demedim çok şükür. bu aralar zender body'li 147'yi ciddi düşünüyorum, çevremdeki insanlar pahalı diyor, ben de biliyorum, ama diğerlerinden farkı olduğu için, daha temiz daha bakımlı, daha düşük km'de olduğu için aradaki farkı içim rahat vereceğim almaya karar verirsem. nakit son kaç olur dedim, x dedi. peki dedim, ve düşünmekteyim. daha iyi bir seçenek bulamazsam, 1-2 haftaya alıp konusunu açacağım.

ben 159 sahibiyim ve burada bu konuda gerçekler dışında olmasını istediğim birşey yok, benim öyle ince hesaplarım olmaz.

gelelim "GERÇEKLERE"; telefon numaraları verebilirim beni yolda orada burada avm otoparkında falan görüp "kaç istiyosun- 65 civarı- 63'e verirsen talibim","biraz sen düş biraz ben çıkayım anlaşalım","çok beğendim, satmak istediğinizde arayın, anlaşırız" vs vs. telefon numarası bırakan, yolda çeviren insanlar. hadi diyelim ki sarı'da kaplama var jant var opsiyonlu bakımlı temiz ve emsalsiz bi araba. model-km emsaline 20 bin TL fark mı atacak ? gelgelelim, ben memnunum arabadan da şu anki müşteri potansiyelinden de. ne "amaç uğrunda konuşup piyasasını artırayım"?
benim derdim benim 159'um değil yani, onun isteyeni zaten var çok şükür.
bu mantıkla , 2006-2007 159'lar "96 e36 parasına gitmeli sanırım..

yine söyleyeyim, o araba normal bi 159 değil, özel yanları var. 75'e forum dışına satılmadığına göre, GQV'de de aynı durum geçerli olmalı öyleyse..
sonuçta araç özel, ve fiyat farkı var. psikolojik sınırlara dönecek olursak, 159 modelinin sınırı 60 binse ve 2010 model bir TI bile sınırın altında kalacaksa, gqv'de psikolojik sınır kaç ? araçlar arasındaki imaj, donanım, konfor, kalite ve sınıf farkını, ayrıca kullanım maliyetleriyle mantık çerçevesinde düşünmek gerek.

diyelim ben Volkan Abi'nin GQV'si için o fiyatı fazla buluyorum? bunu asla gelip şu konuya "Giu belli, psikolojik sınır şu, galeriye verse bu, şuraya çekse şu, fiyatı duşse o" falan yazmam.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)