Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

=)))
Abi hiç mi demediniz bu araba yan camlardaki buğuları nasıl ön camdan gelen hava akımı ile TAMAMEN yok ediyor =)))
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
=)))
Abi hiç mi demediniz bu araba yan camlardaki buğuları nasıl ön camdan gelen hava akımı ile TAMAMEN yok ediyor =)))

benim camlar her hafta cam-sil kristal ile siliniyor, kışın da hep anti fog kullandığım için buhar olmadı hiç  :haydi:

o yüzden deneyecek fırsat olmamış, ama gerçekten bilmediğim bir özellikti.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

misket

şark köşesi mübarek  :D
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Murad

Hıhı tamam oldu.

ozoozo

Hahaha içi ne güzelmiş :D dışarda cafede vs oturmaya gerek yok şehirin en manzaralı yerine park et sonra muhabbete devam :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

max-ime

Makyajlı, kırmızı ve sunrooflu :) Güzel kombinasyonmuş. Fiyat/Km nasıldır bilemiyorum ama Sw arayanlar için ideal.

ku2

Makyajlı, kırmızı ve sunrooflu :) Güzel kombinasyonmuş. Fiyat/Km nasıldır bilemiyorum ama Sw arayanlar için ideal.

Buna You are not allowed to view links. Register or Login nun 18 inç, siyah 8C jantları tak..bir de 30 mm yay..
Mmmmmm..:)
Km..biraz düşük olsaymış keşke.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Gouki

Biraz once Alanya'daki Gurses'e gittim su meshur kirmizi Gt Q2 icin ama dun satilmis :) Kaza durumu neydi dedim 6 parca boya 1 parca degisen varmis.

Tolga033

Hahaha içi ne güzelmiş :D dışarda cafede vs oturmaya gerek yok şehirin en manzaralı yerine park et sonra muhabbete devam :)

LPG nin yeri de efsaneymiş.  :alkis:

fevkalbeser12

LPG nin yeri de efsaneymiş.  :alkis:
Patlarsa herkes ölsün diye:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tunerviper

Hıhı tamam oldu.

Kafayı yiyeceğim şu jant bütün cacık arabaların üstünde bir tane satılık yok.
Turbo Twin Spark

delıfısek

Hıhı tamam oldu.

aynen bu mereti bende çok aramıstım. :asagi-ok: hatta pert kayıtlı bi alfanın üstünde buldum aradım adamı jantları tek verirmisin dedim cık dedi başka bişey demedi. hurdayla birlikte heba yapacaklar güzelim jantı  :(

delıfısek

Hıhı tamam oldu.

şansın boylesi valla  :D :D You are not allowed to view links. Register or Login bu link senin için  You are not allowed to view links. Register or Login

max-ime

Lpg teknolojilerini takip edenleriniz varsa, biliyorsunuz direk injeksiyonlu modeller için yeni kitler çıktı. Şuanda Vialle v Prins Vsi DI adıyla 2 marka var piyasada. Sistemin can alıcı noktası aracın kendi enjektörlerini kullanması, aracın lpg ile çalışması ve çok daha sade bir kurulum yani araca minimum seviyede müdahale.

Sistemin fiyatı yaklaşık olarak 5.500-6.000 arası. Şuan Tsilara, i30 lara uygulamalar başladı v gayette başarılı ilerliyor.
Ben de açıkcası JTSlere uygulanmasını bekliyorum. Eğer uygulama başlarsa

Şu tarz düşük km, yüksek model lpg ile birlikte 45binlere mal edebileceğimiz bir 159mu yoksa Jtd mi tercih edersiniz? Nispeten daha yüksek kmli.

tolga_ozhan

Bilgim %100 değil ancak direkt enjeksiyonlu motorlara uygulanan LPG dönüşüm sisteminin diğer klasik sıralı sistemde ki gibi universal olmadığını motora özel olarak geliştirildiğini biliyorum. Yani aşırı yaygın olan tsi, fsi gibi motorlara kit üretmek mantıklı olabilir ama bir elin parmağını geçmeyen JTS için kim yatırım yapar. Hadi yurtdışında birisi yaptı diyelim hangi dönüşüm firması 3-5 tane takabilmek için bunu Türkiye'ye getirir.

max-ime

Bilgim %100 değil ancak direkt enjeksiyonlu motorlara uygulanan LPG dönüşüm sisteminin diğer klasik sıralı sistemde ki gibi universal olmadığını motora özel olarak geliştirildiğini biliyorum. Yani aşırı yaygın olan tsi, fsi gibi motorlara kit üretmek mantıklı olabilir ama bir elin parmağını geçmeyen JTS için kim yatırım yapar. Hadi yurtdışında birisi yaptı diyelim hangi dönüşüm firması 3-5 tane takabilmek için bunu Türkiye'ye getirir.

Aynen dediğin gibi Tolga ama Vialle menşeili olmasından dolayı muhakkak geliştireceklerdir. Getirme olayı ise zaten çok az kit getiriyorlar diğer modeller için de, Jts'in de az olması ne getireni ne de tüketiciyi olumsuz yönde etkileyecektir.

Benim asıl öğrenmek istediğim insanlar çok az yakan bir JTSi JTDye tercih ederler mi?

tolga_ozhan

JTS'nin çok yakacağı (159 için konuşuyorum) bana çok olası gelmiyor. Aracın altında ezildiği ciddi bir ağırlık var ve TS, GT JTS ya da TBi gibi zevkli bir motor değil. Ben şahsen tercih etmezdim.
Hele ki hiç araştırdın mı bilmiyorum ama kabus gibi bir parça sıkıntısı var. Ya parçalar yok (1 aydan fazla italya siparişi) ya da çok absürd rakamlara satılıyor. Çok basit bir örnek ama JTS'nin baskı balatasını bulmak için bile ciddi mesai harcamak gerekiyor. Çok problematik bir motor değil ama sıkıntı çıktığı zaman da V6 TB'den bile fazla meletiyor adamı.
Kısacası o kadar az sirkülasyona sahipki yetkili serviste bile stoklarda birşey yok :)

tunerviper

Hıhı tamam oldu.

şansın boylesi valla  :D :D You are not allowed to view links. Register or Login bu link senin için  You are not allowed to view links. Register or Login
Aynı jant değil bunlar :(
Turbo Twin Spark

Doğa Tosun

JTS'nin çok yakacağı (159 için konuşuyorum) bana çok olası gelmiyor. Aracın altında ezildiği ciddi bir ağırlık var ve TS, GT JTS ya da TBi gibi zevkli bir motor değil. Ben şahsen tercih etmezdim.
Hele ki hiç araştırdın mı bilmiyorum ama kabus gibi bir parça sıkıntısı var. Ya parçalar yok (1 aydan fazla italya siparişi) ya da çok absürd rakamlara satılıyor. Çok basit bir örnek ama JTS'nin baskı balatasını bulmak için bile ciddi mesai harcamak gerekiyor. Çok problematik bir motor değil ama sıkıntı çıktığı zaman da V6 TB'den bile fazla meletiyor adamı.
Kısacası o kadar az sirkülasyona sahipki yetkili serviste bile stoklarda birşey yok :)
bencede.
(1 ay falan önce GT JTS ss'in debriyaj baskı balatası değişti yetkili serviste, volanla birlikte 1600 tl )
Uğur Abi'nin sorusuna geleyim, abi JTS 159'un bence tek sıkıntısı yakıt değil, performansı da sıkıntı. 0-100'e bakınca JTD ile çok fark yok ama bence esnekliği, çıtırdan oynanabilirliği vs. çok dezavantaj. o yüzden JTD derim
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Nası yok abi farkı Doğa?

Arada 100+NM tork farkı var. 0-100 nası etki etmez?
|||||||||||||||

hi_cazz

Nası yok abi farkı Doğa?

Arada 100+NM tork farkı var. 0-100 nası etki etmez?
0-100 arasında 0.2sn olması lazım Azmi.

Rotweiler

0,3 var abi fabrika verilerine göre.
Ama tabi sıkıştırma oranları da epey bi farklı. Ben realde daha farklı olacağı kanısındayım.
|||||||||||||||

hi_cazz

Olabilir. Ben hatırladığım kadarını yazdım sadece.

max-ime

Satıldı zannetmiştim, ilan geri döndü. Bukadar süre satılmaması hepten entresan.

halil

direk enjeksiyonlu araçlara lpg uygulaması yapılıyor.fakat sistem hem pahalı ,hem de ekonomik değil.klasik sıralı sistem lpg  lerde aracı çalıştırıp,lpg ye geçtiğinde gaz bitene kadar lpg ile yola devam edebiliyorsunuz.direk enjeksiyonlularda ise enjektörlerin soğuması için 7 birim gaz ardından 1 birim benzin püskürtülmesi yapılıyor.lpg ile giderken arada benzinde yakıyorsunuz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A