Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben düzgün bir 645 için birçok şeyi satardım. 2 gündür satmaya çalıştığım 2008 520d premium ile dolanıyorum. COYİSTİK FİTES.
2.0 dizel 177 beygir. 90 bine gayet muhteşem bir araba. Dtc'yi kapatıp manuel moda yada spor moda alınca inanılmaz keyifli.
Motor 159 dizele göre çok çok canlı özellikle kalkışta ve ani gaz tepkilerinde. Yakıtı da şehiriçi dtc kapalı spor modda bayağı da gazlamama rağmen 8,2 l/100km idi. Bmw ile son zamanlarda içli dışlı oluyorum ve gerçekten fanatizm dışında saygı duyuyorum. Ki bu en alt motor seçeneği. 2-3 ay önce 1 hafta kadar e60 530d kullandım, onun motor karakteristiği 159 gibi 2008 520'ye nazaran daha cansızdı ama kuvveti bambaşkaydı. Yol tutuş, özellikle direksiyon muhteşem. Düşük hızlarda body control ve manevra kabiliyeti çok çok iyi. E39 hayranlığım var zaten ama e60'ın 2008 520d ve 2004 530d'sine de hasta oldum.

Bu arada küçük bir test yaptık. Sefa'nın GT'nin 60 ile girdiğinde arkadan kontrollü biçimde kayma yaşadığı viraja 520 ile 60'la girdik. 520 de hafifçe bıraktı arkasını. Tabiki toplamak kolay oldu.

Doğacım BMW ile ilgili diğer yorumları kenara bırakarak söyleyeceğim bir şey var yol tutuş konusunda, GT ile BMW'nin hangi modeli kıyaslanabilir bilmiyorum ama bu 5 serisi değil. Tek viraj üstünden yorum yapmak çok doğru olmayacaktır, benim bugüne kadar viraj denediğim araçlar arasında BMW'nin kasadan bağımsız 3-5-7-Z4 (son kasayı bilmiyorum) serilerinin GT karşısında pek yol tutuş şansı yok. Z3'e çok acayip yol tutuyor diyorlar, kullanmadığım için bilemiyorum ancak bir ihtimal xDrive'lar olmadıkça GT ciddi anlamda bahsedilen araçlardan önde görünüyor benim tecrübeme göre.

Abi aslında test kelimem biraz yanlış olmuş, öylesine bir denemeydi hatta daha ziyade o an bmw yerine başka bir arabada olsak da deneyecektik fakat bmw'yi götürdüğümüz galeri Sefa'ların evin orada. Sefa ısrarla o virajda kayma yaşadığını ama anlam veremediğini, gözle bakınca 60'ın gayet makul göründüğünü ama yinede tatlı tatlı kaydığını söylüyordu. Lastiklerden mi, ıvırdan mı zıvırdan mı derken tam o viraja 40-50 metre kala 60'da sabit kal şeritten ayrılma dışarı açılma bi bakalım dedi. Zaten haklısın karşılaştırılacak bile olsalar 5 serisi ile gt apayrı dünyalar. Ama öyle garip bi viraj ki 520 ile girdiğimde asla kaymaz gt'nin lastikleri kötü diye içimden geçirdim fakat harbiden hissedilir biçimde arkası oynadı. 159 ile de denemek istiyorum ama amacım karşılaştırmaktan ziyade gözle bakınca gerçekten arabayı zorlayacak bir viraj değil gibi görünüyor. Asfalt ve tam hissedemediğimiz bi dışa eğim söz konusu sanırım.

Bu arada Önder Abi, yol tutuş konusunda Bmw tecrübelerini daha ziyada bildiğimiz (yani benim simdiye kadar kullandıgım) alfalarla kıyaslamalarını öğrenmek de isterim :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Kurzuk

Benim bmw ile GT'yi karşılaştırabilecek kadar uzun süreli kullanım deneyimim olmadı ama GT gerçekten modifiye edilmiş pist için hazırlanmış çeşitli araçlarla bile yaşadığım deneyimleri hatırlatan bir yol tutuşa sahip. Ancak sanırım Q2'yi ayrı değerlendirmeliyiz değil mi? Q2 olmayan bir GT'yi uzun süreli hiç test etmedim ama okuduğum ve izlediğim kadarıyla fark var.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

master

Viraj pis eğimlidir :) Karşıyaka'da 1-2 tane ters eğimli viraj var mesela, beklenmedik arabaları üzüyorlar. Özellikle İzmir'liler bilir, Dudayev bulvarındaki anlamsızca dönen virajda nice gazcı yiğitler pert etti arabalarını :)

BMW - Alfa yol tutuş karşılaştırmasına girersek sayfalarca yazarız burada, sonuca da varır mıyız bilmiyorum :) Örnek olarak E90 ve F30 çok ideal ve çok güzel yol tutan arabalar kanaatimce, ama daha önemlisi limit üstünde çok güzeller. Arkadan itişin avantajı orada devreye giriyor işte. Misal 159 vs E90 dediğimizde aynı şartlarda (düzgün lastik, aynı ölçüde jantlar vs) 159'un limitleri daha yüksek görünüyor, ama limit üstüne çıktığında E90 o kadar güzel toparlamaya fırsat veriyor ki bu konuda 159'dan önde. 159 kötü değil limit üstünde, rahat da toplanıyor, ama viraja girdin, arkayı bıraktı diyelim ki. Ne yapacaksın? E90'da asılırsın, kontrayı verirsin, yan yan dönersin. 159'da sadece toplarsın :)

İşte burada devreye şu giriyor, iki arabayı piste salsan, E90'la daha çok eğlenirsin, ama TR'deki E90 sahiplerinin genel profilini de devreye alınca 3.20d üstünden gidelim, 184hp'lik arkadan itişli aracı limitte kullanabilecek sahipleri de az. Bu yüzden belki standart 159'la 3.20d düz yolda aynı hızda giden iki araba olsa (ki 3 ezer) virajlı bir yolda iyi bir şöför kullandığında ikisi kafa kafaya gidecek, belki 159 bir tık önde olacakken, 3 serisinin limit üstü tepkilerinde herkes onu toplayabilecek bileğe sahip olmadığı için yolda denk gelindiğinde 159 sahipleri virajlara çok daha kendine güvenerek girebildiği için 3'leri virajlarda geçebiliyorlar. 159'la benim 220'yle girdiğim viraja kadar düz yolda takip eden 3 serisi sahibi o virajda bakıyorum geride kalmış oluyordu. Neden? Belki o araba o virajı dönecek, ama ya dönmezse :) O hızdaki bir oversteer'da DSC de fayda etmez. Özellikle 3-5 sahibi arkadaşlarımın çoğunun söylediği "abi araba arkayı çok bırakıyo, yüksek hızda korkuyorum" minvalinde şeyler oluyor. Araba arkayı normalde bırakmıyor da, yanlış hareketlerin yüzünden bırakıyor. Eskiden 180-200hp'ler, daha önemlisi 350-400nm torklar spor araç rakamlarıyken şimdi altımızdaki aile arabalarında bulunuyor, herkes de bunu kontrol edemiyor tabii.

Ki zaten ben de uzun süre boyunca güçlü bir arkadan itiş aracı en iyi zamana yakın zaman yaparak limitte kullanabileceğimi düşünmüyorum. Sadece deneme şansım olduğu zaman araçları referans yollarım ve virajlarım mevcut, oralarda deniyorum. Geniş uzun virajlardan, dar virajlara, S virajlara, döner kavşaklara ve istediğin hareketi deneyebileceğin geniş ve boş alanlara vsvs bir sürü farklı yerde aynı koşulda deneyip kendimce karar veriyorum ama bu benim söylediğimin kesin doğru olduğu anlamına gelmiyor tabii ki.

Sadece bütün bu karşılaştırmalar içinde GT'yi apayrı bir yere koymak gerektiğini söylüyorum :) Manisa tarafında Sabuncubeli virajları vardır arka arkaya ve gerçekten çok bela, bilmeyenlerin maalesef önemli bir kısmının kaza yapmasına mahal veren gereksiz virajlardır. 20 km'lik orta karar virajları 90-120 arası süratlerle sakin sakin geçtikten sonra yokuş aşağı bir iniş başlar, ve hiç beklemediğiniz anda neredeyse 180 derece dönen ve bunu dar şekilde yapan virajlar çıkar. Yokuş aşağı yavaşlayamayan birçok otobüs-kamyon-araç ve yolu bilmeyenler orada kaza yapmıştır. Daha dün bu Sabuncubeli virajlarının dönüş kısmına gelene kadar takip eden bir 3 serisi vardı. Önüm dolu olmasına ve öndeki S60 da hızlı gitmesine rağmen tampon gidiyor, ben de ayar oldum. S60 da zaten dede gibi gitmediği için sıkıştırmıyorum, araya mesafe bırakıyorum sollamalarını bitirip öyle çekilsin diye. Sabuncubeli virajlarına gelince BMW artistik olsun ben virajda sizi ezerim mantığıyla sağ şeride geçip gazlamaya başladı. O virajlar adamı yer :) Ben de özellikle o viraj içinde riskli bir makas yemek istemediğim ve S60'la mesafem de olduğu için viraj içinde gazlamaya başladım, o yolu vermeyeceğim. Sevgili 3 serisinin kıçı başı oynamaya başlayıp DSC devreye girdiğinde ben konforlu şekilde, daha kilitlinin devreye girmesine ihtiyaç duymadan virajı döner vaziyette idim :) Gaz arkadaş o saniyeden sonra ne nane yediğini anladı ve gazlamayı bırakıp arkalarda bir yerde sakin sakin devam etti. Sabuncubelinde artistik yapılmaz :) Muhtemelen spin tehlikesini DSC sayesinde atlattığı için bi sigara yakmıştır.

You are not allowed to view links. Register or Login dediğim gibi son kasa Z4'ü bilmiyorum, ancak GT Q2'nin limitleri bir önceki Z4'ten daha yüksek genel anlamda. Limit üstünde ise her zaman arkadan itişi tercih ederim, o ayrı. GT Q2'nin olayı limitlerine diğer araçlara nazaran çok daha geç ulaşması.

Ki bu notu da bu tür muhabbetlerin ardından hep düşerim, trafik kurallarına en çok uyan insanlardan biriyimdir :) Daha bu hafta İzmir-İstanbul-Bursa-İzmir yolunu katettim, zoraki hızlı olması gereken sollamalar dışında hız limitini hiç aşmadım, viraj kesmeye kalkmadım. Herkese tavsiyem de bu yöndedir. Hem konforlu, hem ekonomik, hem stressiz oluyor :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ali kaynak

? :o
Lancia delta III

Kurzuk

? :o
156 high wing spoiler replikası yapmayı amaçlamışlar. Ama neden "bakımlı şahin"e bunu yapmak istediklerini bilmiyorum.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Doğa Tosun

Viraj pis eğimlidir :) Karşıyaka'da 1-2 tane ters eğimli viraj var mesela, beklenmedik arabaları üzüyorlar. Özellikle İzmir'liler bilir, Dudayev bulvarındaki anlamsızca dönen virajda nice gazcı yiğitler pert etti arabalarını :)

BMW - Alfa yol tutuş karşılaştırmasına girersek sayfalarca yazarız burada, sonuca da varır mıyız bilmiyorum :) Örnek olarak E90 ve F30 çok ideal ve çok güzel yol tutan arabalar kanaatimce, ama daha önemlisi limit üstünde çok güzeller. Arkadan itişin avantajı orada devreye giriyor işte. Misal 159 vs E90 dediğimizde aynı şartlarda (düzgün lastik, aynı ölçüde jantlar vs) 159'un limitleri daha yüksek görünüyor, ama limit üstüne çıktığında E90 o kadar güzel toparlamaya fırsat veriyor ki bu konuda 159'dan önde. 159 kötü değil limit üstünde, rahat da toplanıyor, ama viraja girdin, arkayı bıraktı diyelim ki. Ne yapacaksın? E90'da asılırsın, kontrayı verirsin, yan yan dönersin. 159'da sadece toplarsın :)

İşte burada devreye şu giriyor, iki arabayı piste salsan, E90'la daha çok eğlenirsin, ama TR'deki E90 sahiplerinin genel profilini de devreye alınca 3.20d üstünden gidelim, 184hp'lik arkadan itişli aracı limitte kullanabilecek sahipleri de az. Bu yüzden belki standart 159'la 3.20d düz yolda aynı hızda giden iki araba olsa (ki 3 ezer) virajlı bir yolda iyi bir şöför kullandığında ikisi kafa kafaya gidecek, belki 159 bir tık önde olacakken, 3 serisinin limit üstü tepkilerinde herkes onu toplayabilecek bileğe sahip olmadığı için yolda denk gelindiğinde 159 sahipleri virajlara çok daha kendine güvenerek girebildiği için 3'leri virajlarda geçebiliyorlar. 159'la benim 220'yle girdiğim viraja kadar düz yolda takip eden 3 serisi sahibi o virajda bakıyorum geride kalmış oluyordu. Neden? Belki o araba o virajı dönecek, ama ya dönmezse :) O hızdaki bir oversteer'da DSC de fayda etmez. Özellikle 3-5 sahibi arkadaşlarımın çoğunun söylediği "abi araba arkayı çok bırakıyo, yüksek hızda korkuyorum" minvalinde şeyler oluyor. Araba arkayı normalde bırakmıyor da, yanlış hareketlerin yüzünden bırakıyor. Eskiden 180-200hp'ler, daha önemlisi 350-400nm torklar spor araç rakamlarıyken şimdi altımızdaki aile arabalarında bulunuyor, herkes de bunu kontrol edemiyor tabii.

Ki zaten ben de uzun süre boyunca güçlü bir arkadan itiş aracı en iyi zamana yakın zaman yaparak limitte kullanabileceğimi düşünmüyorum. Sadece deneme şansım olduğu zaman araçları referans yollarım ve virajlarım mevcut, oralarda deniyorum. Geniş uzun virajlardan, dar virajlara, S virajlara, döner kavşaklara ve istediğin hareketi deneyebileceğin geniş ve boş alanlara vsvs bir sürü farklı yerde aynı koşulda deneyip kendimce karar veriyorum ama bu benim söylediğimin kesin doğru olduğu anlamına gelmiyor tabii ki.

Sadece bütün bu karşılaştırmalar içinde GT'yi apayrı bir yere koymak gerektiğini söylüyorum :) Manisa tarafında Sabuncubeli virajları vardır arka arkaya ve gerçekten çok bela, bilmeyenlerin maalesef önemli bir kısmının kaza yapmasına mahal veren gereksiz virajlardır. 20 km'lik orta karar virajları 90-120 arası süratlerle sakin sakin geçtikten sonra yokuş aşağı bir iniş başlar, ve hiç beklemediğiniz anda neredeyse 180 derece dönen ve bunu dar şekilde yapan virajlar çıkar. Yokuş aşağı yavaşlayamayan birçok otobüs-kamyon-araç ve yolu bilmeyenler orada kaza yapmıştır. Daha dün bu Sabuncubeli virajlarının dönüş kısmına gelene kadar takip eden bir 3 serisi vardı. Önüm dolu olmasına ve öndeki S60 da hızlı gitmesine rağmen tampon gidiyor, ben de ayar oldum. S60 da zaten dede gibi gitmediği için sıkıştırmıyorum, araya mesafe bırakıyorum sollamalarını bitirip öyle çekilsin diye. Sabuncubeli virajlarına gelince BMW artistik olsun ben virajda sizi ezerim mantığıyla sağ şeride geçip gazlamaya başladı. O virajlar adamı yer :) Ben de özellikle o viraj içinde riskli bir makas yemek istemediğim ve S60'la mesafem de olduğu için viraj içinde gazlamaya başladım, o yolu vermeyeceğim. Sevgili 3 serisinin kıçı başı oynamaya başlayıp DSC devreye girdiğinde ben konforlu şekilde, daha kilitlinin devreye girmesine ihtiyaç duymadan virajı döner vaziyette idim :) Gaz arkadaş o saniyeden sonra ne nane yediğini anladı ve gazlamayı bırakıp arkalarda bir yerde sakin sakin devam etti. Sabuncubelinde artistik yapılmaz :) Muhtemelen spin tehlikesini DSC sayesinde atlattığı için bi sigara yakmıştır.

You are not allowed to view links. Register or Login dediğim gibi son kasa Z4'ü bilmiyorum, ancak GT Q2'nin limitleri bir önceki Z4'ten daha yüksek genel anlamda. Limit üstünde ise her zaman arkadan itişi tercih ederim, o ayrı. GT Q2'nin olayı limitlerine diğer araçlara nazaran çok daha geç ulaşması.

Ki bu notu da bu tür muhabbetlerin ardından hep düşerim, trafik kurallarına en çok uyan insanlardan biriyimdir :) Daha bu hafta İzmir-İstanbul-Bursa-İzmir yolunu katettim, zoraki hızlı olması gereken sollamalar dışında hız limitini hiç aşmadım, viraj kesmeye kalkmadım. Herkese tavsiyem de bu yöndedir. Hem konforlu, hem ekonomik, hem stressiz oluyor :)
bilgiler, görüşler ve deneyimler için çok teşekkür ederim You are not allowed to view links. Register or Login Önder Abi :) keyifle okudum, ve anladım

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Reha

Hiç dikkatinizi çekti mi? 3.0 V6 quadrifoglio.  Çok özel bir Alfa.

rain man

Yani diyorsun ki abi arkadan itiş beceri ister, gt gerek duymadan taşır seni bir yere kadar. Sevindim gerçekten.

Ama bence tam tersi olması gerekiyordu. Dışarda her tipten aşk 3 harftir sürücüsü var. Gencinden yaşlısına bir çok sürücü. Sıkıntı şu ki bu adamlar bazı şeyleri kanıtlamak için limit üstünde nasıl davranması gerektiğini bir yerde bilmeyen adamlar. Haliyle kaza vs yapma riskleri daha yüksek. Keşke bizde öyle bir durum olsaydı sayımız az ve profilimiz belli olsa alfistiye bu bilgiyi ulaştırmak daha mümkündü.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

cem meric

Bu araca ne oldu ?

Hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Fiyat da baya düşmüş ...

Kurzuk

Bu araca ne oldu ?

Fiyat da baya düşmüş ...
Ne olduğunu bilmiyorum. Ama bilenler yazacaktır. Bana GT'yi sevdiren, aklıma düşüren, ara ara açıp konusunu okuduğum çok özel bir araçtı, bir zamanlar çok güzeldi. Kozmetik olarak hala fena değil gibi duruyor fotoğraflardan. Mercekli far, spoiler, body kit 18" jant, orjinal ekran, frenler brembo sanırım. Bir GT'ye yapılabilecek herşey var ama motor ve SS'in durumu nedir acaba?
2008 MY GT Q2

cem meric

Bu araca ne oldu ?

Fiyat da baya düşmüş ...
Ne olduğunu bilmiyorum. Ama bilenler yazacaktır. Bana GT'yi sevdiren, aklıma düşüren, ara ara açıp konusunu okuduğum çok özel bir araçtı, bir zamanlar çok güzeldi. Kozmetik olarak hala fena değil gibi duruyor fotoğraflardan. Mercekli far, spoiler, body kit 18" jant, orjinal ekran, frenler brembo sanırım. Bir GT'ye yapılabilecek herşey var ama motor ve SS'in durumu nedir acaba?

Bende hatırlıyorum servis sahibi birisiydi sahibi, sonra Tolga Özhan bey'e geçti sonrası bilinmiyor,

Şu ara kaşıntım varken bakıyorum açıkcası neyi var acaba

Kurzuk

Bu araca ne oldu ?

Fiyat da baya düşmüş ...

Bende hatırlıyorum servis sahibi birisiydi sahibi, sonra Tolga Özhan bey'e geçti sonrası bilinmiyor,

Şu ara kaşıntım varken bakıyorum açıkcası neyi var acaba
Konusu burada
2008 MY GT Q2

Koful

Konuyu inceledim, harika bir araçmış  ve hiç bir masraftan kaçınılmamış gerçekten. Hal böyle olunca ben de merak ettim doğrusu başına ne geldiğini. Yazık olmuş, sahibine de (Tolga bey sanırım) geçmiş olsun diyelim...

Kurzuk

Konuyu inceledim, harika bir araçmış  ve hiç bir masraftan kaçınılmamış gerçekten. Hal böyle olunca ben de merak ettim doğrusu başına ne geldiğini. Yazık olmuş, sahibine de (Tolga bey sanırım) geçmiş olsun diyelim...
Tolga Bey aracı 2014'te satmış sanırım bu satın alan kişi.
2008 MY GT Q2

Doğa Tosun

motor istiyor o GT. 4-5 ay önce bu gt'nin yine benzer bi ilanını Sefa için kurcaladık. Sahibi aracın yürümediğini, kiminin 2 bin kiminin 5 bin masraf var dediğini söylemişti. Şimdi de 4.silindirle ilgili bi problemi varmış sanırım. İyi bi pazarlıkla 20 binin biraz üstüne alınıp sıfır motor yapılabilir. (hasar kaydı falan da var)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

kocaoğlan You are not allowed to view links. Register or Login Sefa'ya hayırlı oldu :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

kocaoğlan You are not allowed to view links. Register or Login Sefa'ya hayırlı oldu :)

Ahhaa!... Hadi hayırlı olsun. GT gitti mi yoksa?

Koful

Hocam 159'un jantlar süper, bulabileceğimiz biyer var mı acaba? Gerçi şimdilik acelesi yok ta, görmüşken sorayım dedim :)

ssg

Serkan abininki mi bu? You are not allowed to view links. Register or Login Hayırlı olsun Sefa :)
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

OğuzCanAlantor

Ooo gizli kapaklı işler :)

You are not allowed to view links. Register or Login  söyle ona Alfine tatlısız gelmesin

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login  söyle ona Alfine tatlısız gelmesin

Şaka bir yana, Ankara' da Alfa piyasası hareketli bu sıralar ama hiç ıslatmalı muhabbet yapmıyoruz? Hayır yani, hepsinin mi tamponu düzgün arkadaş  :lol: Tatlı bahane, bir kafes buluşması şahane ;) :alfisti:

DarknessHero

Abiler sagolun daha iyileri sizin olsun. Serkan abime cooook tesekkur ederim Allah razi olsun  :)

sbk0655

Sen dükkana ugrasan gizli kapaklı olmadığını bilirdin. Geliyoruz yoksun.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sbk0655

Abiler sagolun daha iyileri sizin olsun. Serkan abime cooook tesekkur ederim Allah razi olsun  :)
Senden de kardeşim Güle güle ağız tadiyla kullan inşallah.

SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ali kaynak

Süpersprint Egsoz arayanlar baksın beyler..100tl ye verir bence

Lancia delta III