Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

düşportacı

ve Giulia 2.el satış sitesinde.İlk ilan  8)
You are not allowed to view links. Register or Login

akıllı

Servis müdürü takılıyordu en son. Heralde test sürüşlerini yaptırıp ilana koymuşlar hemen.

Emniyet kemerinin plastiği elimde kalmıştı bir de bunun

dr_eros

Allah alfa romeoya akıl fikir versin. Birisi 2. el diğeri 0 km.

murat

Bence bugün deprem İzmir'de değil Bursa'da oluyor  :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

muğlalı

Allah alfa romeoya akıl fikir versin. Birisi 2. el diğeri 0 km.

Biri gerçek premium diğeri ise premium olmaya çalışmış  ancak (bence başaramamış) ne yapmaya çalışacağına bir türlü karar veremeyip sonunun ne olacağı belli olmayan bir marka ve daha kötüsü 200 bin tl lik araca 80-100 bin kar ekleyip satmaya çalışan bir distribiritör ve malum sonuç, ayda 20 giulietta satılıyor kaçı kiraya gidiyor artık bilmiyorum varsın hiç gitmesin rezalet ötesi bir rakam rakiplerin focus,golf,megane 1500-2000 lerde sen 20 satmışssın ve buna karşılık çözümünde yok cevabın belli bu ülkede alfa romeo satılmıyor ya diyerek showroomu jeep ile doldurmak zamınında nasıl sattın peki ayda 250- 300 giuliettayı ?   

admin

80.000-100.000 TL kar nereden çıkıyor? Bunun mantıklı bir şekilde izah edilmesi gerekir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

murat

Tofaş ÖTV'yi de cebe atıyorsa olur Serkanım neden olmasın  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

akıllı

İlanın linki de değişmiş. Resimleri yenilemiş, maserati salonunda çekmişler.  :)

muğlalı

Satış temsilcisinden aldığım bilgi Volkan da hesabi yapmıştı zaten 5 serisinden bile pahalı kalıyor fiyati bu sebeple, niye şaşırıldı anlamadim yedek parçada çok satilan ürünlere zam yapan Tofaş değil mi? Giulia dan 80 bin kazanmak istemiş çok mu?

halil

320000 tl ye satılan gulia'nın çıplak fiyatı 130000 tl dir.bu fiyatın üzerine % 110  ötv ve toplamına % 18 kdv ilave ettiğinizde 320000 tl yi bulursunuz. 130000 tl de 32500 euro yapar.aynı aracın almanya satış fiyatı (almanya'da sadece %19 kdv var)36100 euro.kdv siz fiyat 30336 eurodur.görüldüğü üzere ortada 80 -100 bin kar yok.kimse kimseye de 80-100 bin para yedirmez.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

murat

320000 tl ye satılan gulia'nın çıplak fiyatı 130000 tl dir.bu fiyatın üzerine % 110  ötv ve toplamına % 18 kdv ilave ettiğinizde 320000 tl yi bulursunuz. 130000 tl de 32500 euro yapar.aynı aracın almanya satış fiyatı (almanya'da sadece %19 kdv var)36100 euro.kdv siz fiyat 30336 eurodur.görüldüğü üzere ortada 80 -100 bin kar yok.kimse kimseye de 80-100 bin para yedirmez.

Yok be abi niye yedirmesin, bak satış temsilcisi söylemiş. Arabanın kaç farklı donanımını olduğunu bilmeyen satış temsilcilerinden bahsediyoruz  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Serhat59

Teşekkür ederim, aynı hesabı yapıp ben de yazacaktım açıkçası değmez diye yazmadım, üşendim. 80000 kâr desek kabaca 21000 kusur euro yapar.  E o zaman da bu araba 15000 euroya mal ediliyor. Valla Alfa Romeo' ya helal olsun Chery bile bu paraya araba mal edemez.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

halil

Yok be abi niye yedirmesin, bak satış temsilcisi söylemiş. Arabanın kaç farklı donanımını olduğunu bilmeyen satış temsilcilerinden bahsediyoruz  :duvar:

ancak ve ancak öyle bir satış temsilcisi, böyle bir şey söyleyebilir.böyle hesap kitap bilmez adamları satış temsilcisi yaparsan olacağı budur.

muğlalı

ancak ve ancak öyle bir satış temsilcisi, böyle bir şey söyleyebilir.böyle hesap kitap bilmez adamları satış temsilcisi yaparsan olacağı budur.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] ilk başta 5-6 bin indirim vardi 30 bine çıktı yakın zamanda elde kalinca 50-60 li rakamlarida görürüz maliyetine verecek halleride olmadığına göre çokta abartmamak lazım  dop dolu e segmenti 2.0 motor 5 serisini Borusan 320-330 verip zarar ettimi etmedi demek ki tofasta verebilir bu arada 80 bin tl bayii ve distribiritör arti diğer masraflarin toplami.

halil

Tuğrul çıplak vergisiz fiyatı 130 bin olan bir araçtan ,80 bin nasıl kar edilir ?ben anlayamadım.

HTC mobil

muğlalı

Tuğrul çıplak vergisiz fiyatı 130 bin olan bir araçtan ,80 bin nasıl kar edilir ?ben anlayamadım.

HTC mobil
Ediliyor abi zaten etmeseler nasil cikacaklar 31 bine ki bu teklif is ciddiye binerse artar biliyorsun,  giulia veloce metalik renk, sunroof,ekstra güvenlik paketli araçta 80 bin var kar kabaca neti 74-75 tir belki, orda ki hesapla yola çıkma banada mantiksiz gelmişti ancak hesap bu  maalesef zaten rakiplerinden 80-100 bin pahalı olmasının ana sebebi bu baz super donanimdan hesap yaparsan rakam tabii ki azalir.

octinum

Ciddi hesap hatası yapıyorsunuz yahu. 80 bin nasıl kar etsinler? Zaten verdikleri vergi tutarı 180 bin TL. 80 bin TL kar etse, karsız baz fiyat 240.000TL oluyor. Böyle hesaplarsak:

(Baz fiyat + ÖTV ) * 1,18 = 240.000
Baz fiyat + ÖTV = 240.000/1,18
Baz fiyat + ÖTV = 203.390TL

Baz fiyat + ÖTV = Baz fiyat + (Baz fiyat * 1,1) = 203.390
Baz fiyat ( 1 + 1,1) = 203.390
Baz fiyat = 203.390/2,1
Baz fiyat = 96.852TL

Yurtdışından nakliyesi sigortası bilmemnesi dahil 24 bin Euro'ya gelmesi gerek ki 80 bin TL kar etsinler.

Patates gibi düşünmeyin arabayı. O BMW'nin son sattığı 5'lerin fiyatları gelişin altında bile olsa kar etmiş sayılabilirler. Elde kalması, stok bilmemne maliyeti, satış yavaş kalsa ve üç ay sonra satsa edeceği zararı filan hesaplayınca başka türlü çıkmıştır sonuç. Bazen başka işi finanse etmek için zararına sattığın mal sırf banka faizinden daha az diye kar etmiş bile sayılır.

denozor

komedi ötesi

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

qrkmtp

komedi ötesi

Hahahha sabah sabah cok guldum adama yazik ya :)))

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halil

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] ilk başta 5-6 bin indirim vardi 30 bine çıktı yakın zamanda elde kalinca 50-60 li rakamlarida görürüz maliyetine verecek halleride olmadığına göre çokta abartmamak lazım  dop dolu e segmenti 2.0 motor 5 serisini Borusan 320-330 verip zarar ettimi etmedi demek ki tofasta verebilir bu arada 80 bin tl bayii ve distribiritör arti diğer masraflarin toplami.

hesabı yanlış yapıyorsunuz.
liste fiyatı 382000 tl olan aracın çıplak vergisiz fiyatı 154200 tl dir.
indirimli  355 tl ye verdikleri fiyatın çıplak vergisiz hali 143260 tl dir.

bu hesapla indirim tutarı yaklaşık 11000 tl dir. gerisi vergidir.vergi devletin kasasına gidiyor.tofaş'ın değil.

liste fiyatı üzerinden yapılan indirim tutarının içinde %110 ötv+%18 kdv de vardır.vergi kısmı tofaşı ilgilendirmediği için 30000 tl indirim yaptığında hepsi cebinden gitmiyor.zaten öyle 80-100 bin gibi bir kar da yoktur. onu hangi satış elemanı söylediği ise ya cahillikten ya da hesap bilmemezlikten söylemiştir.

judge_85

içinden ne çıkacak bakın :)
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

qrkmtp

içinden ne çıkacak bakın :)
Ben kia bekledim ters kose oldu :(

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

master

Tamam vergiden falan yiyor, premium orta sınıfı yıkıp geçecek kadar kaliteli, eyvallah ama, arkadaş kendini hardcore Alfisti sayan ben, hastası olduğum şu aracı, bu fiyatlarla, bir arabaya o kadar para verecek düşüncede olsam kesinlikle 3., 4. veya 5. sıradan öncesine koymam.

Premium sınıfın her daim bir numarası olan Mercedes, yepyeni E serisinin AMG donanımlı versiyonunu, Türkiye pazarında kendisinden bir alt sınıftaki Giulia'nın baz versiyonundan 40.000 TL ucuza satarken, Giulia'yı ancak ve ancak 4. , 5. arabasını falan alan ve sıfır hesap kitap yapan insana satarsın. "Ama Mercedes 1.6 lt motorlu, Giulia ile alakası yok" demek de bir şeyi değiştirmez. Mercedes E serisi Alfa Romeo'nun bir alt sınıftaki aracından ucuza satılıyorsa, bu, Alfa Romeo'nun satılmayacağı anlamına gelir.

Hadi onu geçelim, aynı sınıfa inelim, 245 hp'lik C300 Coupe gibi bir şaheser de, 280 hp'lik Giulia'dan daha ucuz. Ki hepimiz biliyoruz, Coupe karoserler her zaman Sedan'dan daha yüksek fiyata satılır. Ona rağmen Giu'dan daha ucuz bir Mercedes ile karşı karşıyayız.

O da mı olmadı? 2 litre 252 hp motorlu, yani Giulia'dan daha kuvvetli motorlu daha taptaze piyasaya çıkan BMW 5.30i fiyatı 326.000 TL arkadaşlar. 5 serisinden bahsediyoruz. Rakibi olan 3 serisi değil, bir üst sınıftaki 5 serisi, Giulia ile aynı fiyata, daha iyi motoru olan ve daha üst sınıf bir araba veriyor.

Yani "ama vergisi yüksek" de geçerli bir bahane değil. BMW, Mercedes aynı vergileri yerken aynı sınıftaki arabayı senden daha ucuza, bir üst sınıftaki arabayı seninle aynı fiyata satabiliyorlar. Yurtdışında it gibi Giulia satarken Türkiye'de ise kesinlikle satmasın diye fiyatlandırıyorsun.

Şu gün memlekette 240-250.000 TL'ye çiçek gibi donanımlı dizel 3.20d alabilecekken, 70.000 TL daha fazla verip aynı güçte benzinli bir Giulia alacak kaç kişi sayabiliriz? Ya da ben 320.000 TL'yi gözden çıkardım diyen bir adam, 5.30i dururken gerçekten gidip Giulia mı alacak?

Giulia'nın bu fiyatları verecek müşteri kitlesi bulabilmesinin tek yolu önünde bir Rolls Royce amblemi olması. Aksi takdirde bunun vergiymiş, gidermiş, hiçbir açıklaması yok.

Türkiye'de şu Alfa Romeo'yu bi adam edemediler hakikaten, marka ölsün gebersin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bu fiyatlarla Giulia satmaya kalkmak kendisini dev aynasında görmekten başka bir şey değil. "Biz Alfa Romeo'yuz, prestijliyiz, premium markayız" diyorsun, altı bomboş bir şekilde bunu yapmaya çalışıyorsun. BMW'yi Türkiye'de hiç sevmem, ancak bu adamların neden o fiyattaki arabaları peynir ekmek gibi sattığını showroomlarına gidince görüyorsun.

Showroom'da yüzüne bakmayan servis elemanlarıyla premium olunmuyor değerli Alfa Romeo. Gidip biraz BMW'den ders alın. Onun üstüne böyle fiyatlarla kendi ipini çekiyorsun farkında değilsin.

Alınacak tek Giulia, Giulia QV olarak duruyor. Bir tek onun fiyatı rakiplerine oranla mantıksız değil. Ama o sınıfta da sıfır araba doğru düzgün gitmiyor zaten. 3-5 tane QV satılırsa satılır.

Bu yüzden önümüzdeki dönemde ben ellerimizdeki Alfa Romeo'ların, özellikle 159'ların değerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Giulietta'nın da bu kasasının üretiminin bitmesi ile birlikte, yeni gelen modellerde güncel Alfisti dünyasının arabaya ayırdığı bütçe üzerinden bir fiyatlandırması kalmayacak gibi görünüyor Alfa Romeo Türkiye'nin. Yeni model serileri gelince 3-5 marjinallik meraklısına satarlar, aşırı yüksek fiyatlarından dolayı alabilecek olan Alfisti de gidip BMW, Mercedes, Audi gibi "premium" kelimesinin hissiyatını gerçekten veren markalara yönlenir. Alfa Romeo da kendi kendine premiumculuk oynamaya devam eder, zarardan ayakta durabilirse.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

umitkilic

Tamam vergiden falan yiyor, premium orta sınıfı yıkıp geçecek kadar kaliteli, eyvallah ama, arkadaş kendini hardcore Alfisti sayan ben, hastası olduğum şu aracı, bu fiyatlarla, bir arabaya o kadar para verecek düşüncede olsam kesinlikle 3., 4. veya 5. sıradan öncesine koymam.

Premium sınıfın her daim bir numarası olan Mercedes, yepyeni E serisinin AMG donanımlı versiyonunu, Türkiye pazarında kendisinden bir alt sınıftaki Giulia'nın baz versiyonundan 40.000 TL ucuza satarken, Giulia'yı ancak ve ancak 4. , 5. arabasını falan alan ve sıfır hesap kitap yapan insana satarsın. "Ama Mercedes 1.6 lt motorlu, Giulia ile alakası yok" demek de bir şeyi değiştirmez. Mercedes E serisi Alfa Romeo'nun bir alt sınıftaki aracından ucuza satılıyorsa, bu, Alfa Romeo'nun satılmayacağı anlamına gelir.

Hadi onu geçelim, aynı sınıfa inelim, 245 hp'lik C300 Coupe gibi bir şaheser de, 280 hp'lik Giulia'dan daha ucuz. Ki hepimiz biliyoruz, Coupe karoserler her zaman Sedan'dan daha yüksek fiyata satılır. Ona rağmen Giu'dan daha ucuz bir Mercedes ile karşı karşıyayız.

O da mı olmadı? 2 litre 252 hp motorlu, yani Giulia'dan daha kuvvetli motorlu daha taptaze piyasaya çıkan BMW 5.30i fiyatı 326.000 TL arkadaşlar. 5 serisinden bahsediyoruz. Rakibi olan 3 serisi değil, bir üst sınıftaki 5 serisi, Giulia ile aynı fiyata, daha iyi motoru olan ve daha üst sınıf bir araba veriyor.

Yani "ama vergisi yüksek" de geçerli bir bahane değil. BMW, Mercedes aynı vergileri yerken aynı sınıftaki arabayı senden daha ucuza, bir üst sınıftaki arabayı seninle aynı fiyata satabiliyorlar. Yurtdışında it gibi Giulia satarken Türkiye'de ise kesinlikle satmasın diye fiyatlandırıyorsun.

Şu gün memlekette 240-250.000 TL'ye çiçek gibi donanımlı dizel 3.20d alabilecekken, 70.000 TL daha fazla verip aynı güçte benzinli bir Giulia alacak kaç kişi sayabiliriz? Ya da ben 320.000 TL'yi gözden çıkardım diyen bir adam, 5.30i dururken gerçekten gidip Giulia mı alacak?

Giulia'nın bu fiyatları verecek müşteri kitlesi bulabilmesinin tek yolu önünde bir Rolls Royce amblemi olması. Aksi takdirde bunun vergiymiş, gidermiş, hiçbir açıklaması yok.

Türkiye'de şu Alfa Romeo'yu bi adam edemediler hakikaten, marka ölsün gebersin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bu fiyatlarla Giulia satmaya kalkmak kendisini dev aynasında görmekten başka bir şey değil. "Biz Alfa Romeo'yuz, prestijliyiz, premium markayız" diyorsun, altı bomboş bir şekilde bunu yapmaya çalışıyorsun. BMW'yi Türkiye'de hiç sevmem, ancak bu adamların neden o fiyattaki arabaları peynir ekmek gibi sattığını showroomlarına gidince görüyorsun.

Showroom'da yüzüne bakmayan servis elemanlarıyla premium olunmuyor değerli Alfa Romeo. Gidip biraz BMW'den ders alın. Onun üstüne böyle fiyatlarla kendi ipini çekiyorsun farkında değilsin.

Alınacak tek Giulia, Giulia QV olarak duruyor. Bir tek onun fiyatı rakiplerine oranla mantıksız değil. Ama o sınıfta da sıfır araba doğru düzgün gitmiyor zaten. 3-5 tane QV satılırsa satılır.

Bu yüzden önümüzdeki dönemde ben ellerimizdeki Alfa Romeo'ların, özellikle 159'ların değerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Giulietta'nın da bu kasasının üretiminin bitmesi ile birlikte, yeni gelen modellerde güncel Alfisti dünyasının arabaya ayırdığı bütçe üzerinden bir fiyatlandırması kalmayacak gibi görünüyor Alfa Romeo Türkiye'nin. Yeni model serileri gelince 3-5 marjinallik meraklısına satarlar, aşırı yüksek fiyatlarından dolayı alabilecek olan Alfisti de gidip BMW, Mercedes, Audi gibi "premium" kelimesinin hissiyatını gerçekten veren markalara yönlenir. Alfa Romeo da kendi kendine premiumculuk oynamaya devam eder, zarardan ayakta durabilirse.
Şu yazıda katılmadığım tek kelime yok.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vieri

Satabilir. :D