Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

SATILIK 147 ti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login
Birşey öğrenmek istiyorum. Bose müzik sistemi standart mı 147 de?

ben az daha 4-5 milyar masraflı 147 alıyodum hemde 2003 model . Fiyatını 18 milyardan aşağı indirememiştim , forumdan arkadaşlar bilir  :)

Deri koltuğa bose sistemine hayran kalmıştım az dahada alıyodum ama olmadı  :)

@dragut nickli arkadaşın arabası hem makyajlı kasa Ti paket .  :D

Son yazdığı fiyat makul görünüyor .

:rock:

Metehan

Bu arada bütçem max 18.500.

Metehan

Alfacan sen satmayı düşünmez mısın :))

alfacan

Alfacan sen satmayı düşünmez mısın :))

Alalı 5 ay oldu , satmayı düşünmüyorum . Yalnız araç alıcaksanız doğru yerde ve şanslısınız diyebilirim . Ben 2 ay aramıştım , baktığım zamanlarda  satılık araç yoktu sitede ..

Metehan

Bende umarım istediğim gibi bir şey bulurum.

Metehan

Alfacan mail attım eğer yardımcı olursanız çok sevineceğim.

dragut

Öncelikle aracımla ilgili güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Umarım aramızda Alfa sahibi olmayanlar da en kısa zamanda gönüllerine göre bir Alfa bulurlar.

Benim bildigim kadarıyla da bose sistemi opsiyonel. Bu aracı aldıgım zamanlarda İstanbul'da satılan bir 147 ti vardı. Ama recaro deri koltuklar ve bose ses sistemi yoktu. Sadece ti jantlar, ti logolu kapı içi çıtaları vs vardı. Kendi aracımı övmek veya abartmak adına söylemiyorum(yanlış anlaşılmasın); gerçekten de ne blackline'de, ne collezione'de ne de diger ti paketlerde bu kadar orijinal fabrika çıkışlı donanımlar göremedim.
"Alfa sevgisi"

egeozal1

Öncelikle aracımla ilgili güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Umarım aramızda Alfa sahibi olmayanlar da en kısa zamanda gönüllerine göre bir Alfa bulurlar.

Benim bildigim kadarıyla da bose sistemi opsiyonel. Bu aracı aldıgım zamanlarda İstanbul'da satılan bir 147 ti vardı. Ama recaro deri koltuklar ve bose ses sistemi yoktu. Sadece ti jantlar, ti logolu kapı içi çıtaları vs vardı. Kendi aracımı övmek veya abartmak adına söylemiyorum(yanlış anlaşılmasın); gerçekten de ne blackline'de, ne collezione'de ne de diger ti paketlerde bu kadar orijinal fabrika çıkışlı donanımlar göremedim.
Ben daha donanımlısını gördüm türkiye'de Alfa Bayrak satmıştı. 2007 147 Blackline Selespeed Araçta yok yoktu. Recaro orjinal xenon farlar far yıkama sensör paket bose bluetooth sunroof vs vs aracın plakası bile aklımda 34 NYT 13. Çok güzel araçtı fakat bize kısmet olmadı. :'(

ismet

Alıntı Yap2007 147 Blackline Selespeed Araçta yok yoktu. Recaro orjinal xenon farlar far yıkama sensör paket bose bluetooth sunroof vs vs

kaça satıldı acaba.. blackline'lar bile 30 civarı, bu heralde 35e filan gitmiştir..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

egeozal1

Alıntı Yap2007 147 Blackline Selespeed Araçta yok yoktu. Recaro orjinal xenon farlar far yıkama sensör paket bose bluetooth sunroof vs vs

kaça satıldı acaba.. blackline'lar bile 30 civarı, bu heralde 35e filan gitmiştir..
32,750 ye gitmişti. Blackline 1,6 lar 25-27 arasıydı ama bu tam doluydu siyah tavan + sunroof falanda vardı.18" Özel Blackline jantları falan vardı. :yukari-ok:

ismet

ehh arada 6bin lira fark var ve üstlelik lpg'li bizim araç, gayet makul görünüyor fiyat / performans olarak  :)

shadycome

Donamim olarak 147 Q2 leri de unutmamak lazım ;)

egeozal1

Q2 ler bile bu kadar donanımlı değildi abi. Araçta orjinal Bluetooth Sunroof Bose Recaro Deri koltuklar Orjinal Alarm Orjinal Xenonlar Far yıkamalı (Merceksiz ama muayeneden direkt geçiyor balastlar ve beyin orjinal diye) 18" Orjinal Jant 150 PS Selespeed ti araç.

ehh arada 6bin lira fark var ve üstlelik lpg'li bizim araç, gayet makul görünüyor fiyat / performans olarak  :)
Doğrudur kim kaçırmak ister ki abi bende yetişemedim :'(

ismet

ben bizim araç makul demek istemiştim..

hayatta gidip 32bin lira vermem o araca.. 6bin lira ile neler yapılır sen düşün :)

kaldı ki arada sadece xenon far ve 18 jant farkı var.. bizim araçta 17 jant var, hiç gerek yok 18e geçmeye.. sırf km ve xenon far için 6bin lira fazla vermek ne derece mantıklı? lpg bile yok diğerinde  :)

egeozal1

ben bizim araç makul demek istemiştim..

hayatta gidip 32bin lira vermem o araca.. 6bin lira ile neler yapılır sen düşün :)

kaldı ki arada sadece xenon far ve 18 jant farkı var.. bizim araçta 17 jant var, hiç gerek yok 18e geçmeye.. sırf km ve xenon far için 6bin lira fazla vermek ne derece mantıklı? lpg bile yok diğerinde  :)
Kendi düşüncem abi ama ben Lpg li araca binmiyorum (binemiyorum) Bana güvenli gelmiyor. Mesela senin araçta Lpg olmasa düşünebilirdim tabii.  :)) Sonuçta forumun aracının forumda kalması güzel şey. Ben aradaki farkı verip fabrikasyon dolu bir araç almak daha mantıklı. Sonradan yapınca pek kurtarmıyor. Ben birde olursa Selespeed olsun diyorum artık. Ben düze alışkınım da bazen annem alıyor stop ediyor hani araca da böyle stop etmeler yakışmıyor. Otobanda hakkını verebiliyor. Ama trafikte telaşlanıyor mu desem heyecanlanıyor mu anlamadım.

dragut

Ben daha donanımlısını gördüm türkiye'de Alfa Bayrak satmıştı. 2007 147 Blackline Selespeed Araçta yok yoktu. Recaro orjinal xenon farlar far yıkama sensör paket bose bluetooth sunroof vs vs aracın plakası bile aklımda 34 NYT 13. Çok güzel araçtı fakat bize kısmet olmadı. :'(

Haklısınız arkadaşlar; ama ben 1.6 TS motor seçeneklerinden bahsettim sadece. Yoksa blackline selespeed ve 1.9 jtd Q2 tabii ki birkaç ekstra artıları ve güçlü motorlarıyla benim aracın önüne geçecektir.
"Alfa sevgisi"

ismet

Alıntı YapKendi düşüncem abi ama ben Lpg li araca binmiyorum (binemiyorum) Bana güvenli gelmiyor. Mesela senin araçta Lpg olmasa düşünebilirdim tabii.

2013te hala lpg güvenli değil denmesini kusuruma bakma ama biraz ayıplıyorum.. en son ne zaman duydun bir lpg tankının patladığını? teknoloji gelişiyor.. kaç ton basınca dayanaklı yapılıyor kazanlar.. güvenlik önlemleri de arttırılıyor.. kaldı ki artık senin deyiminle lpg fabrikasyon olarak çıkıyor, öyle değil mi? bu kadar güvensiz olsa adamlar fabrikasyon lpg koymaz ve asla da önermezlerdi.. ama yine de tercih meselesidir, bir şey diyemem..

Alıntı YapBen aradaki farkı verip fabrikasyon dolu bir araç almak daha mantıklı. Sonradan yapınca pek kurtarmıyor.

bir tek sunroof sonradan yapılamıyor.. jant desen, yay desen, hatta deri koltuk desen hem çok daha güzel hem de daha uyguna yapılabiliyor.. uğraşmaktan zevk alan için ekstra keyifli işler.. mesela art-car'da orijinalinden daha güzel deri kaplama yapılabiliyor ve tasarımı da sen belirliyorsun..

Alıntı YapBen birde olursa Selespeed olsun diyorum artık. Ben düze alışkınım da bazen annem alıyor stop ediyor hani araca da böyle stop etmeler yakışmıyor. Otobanda hakkını verebiliyor. Ama trafikte telaşlanıyor mu desem heyecanlanıyor mu anlamadım.

mesela selespeed de beni korkutuyor :)) ama tercih meselesi elbette..

egeozal1

Alıntı YapKendi düşüncem abi ama ben Lpg li araca binmiyorum (binemiyorum) Bana güvenli gelmiyor. Mesela senin araçta Lpg olmasa düşünebilirdim tabii.

2013te hala lpg güvenli değil denmesini kusuruma bakma ama biraz ayıplıyorum.. en son ne zaman duydun bir lpg tankının patladığını? teknoloji gelişiyor.. kaç ton basınca dayanaklı yapılıyor kazanlar.. güvenlik önlemleri de arttırılıyor.. kaldı ki artık senin deyiminle lpg fabrikasyon olarak çıkıyor, öyle değil mi? bu kadar güvensiz olsa adamlar fabrikasyon lpg koymaz ve asla da önermezlerdi.. ama yine de tercih meselesidir, bir şey diyemem..

Alıntı YapBen aradaki farkı verip fabrikasyon dolu bir araç almak daha mantıklı. Sonradan yapınca pek kurtarmıyor.

bir tek sunroof sonradan yapılamıyor.. jant desen, yay desen, hatta deri koltuk desen hem çok daha güzel hem de daha uyguna yapılabiliyor.. uğraşmaktan zevk alan için ekstra keyifli işler.. mesela art-car'da orijinalinden daha güzel deri kaplama yapılabiliyor ve tasarımı da sen belirliyorsun..

Alıntı YapBen birde olursa Selespeed olsun diyorum artık. Ben düze alışkınım da bazen annem alıyor stop ediyor hani araca da böyle stop etmeler yakışmıyor. Otobanda hakkını verebiliyor. Ama trafikte telaşlanıyor mu desem heyecanlanıyor mu anlamadım.

mesela selespeed de beni korkutuyor :)) ama tercih meselesi elbette..
1-En son Lpg nin patladığını bizzat gördüm 2 ay önce Cherokee Atiker varmış üzerinde lpgyi yeni takmış. Tanıdığın arabasıydı. Hem arabasına yazık oldu hemde az daha canından oluyordu.

2-Son zamanlarda Sunroof benim önceliğim oldu ama elbet yay, jant , art car da çok başarılı deri kombinasyonları var.

3-Selespeed kadar zevkli bir şanzımanı ben daha önce ne gördüm ne duydum. Ayrıca tabii ki tercih meselesi

Bana kalırsa Lpg nin bir dezavantajı daha var. Bir kere aracının kendi bakımları yetmiyor gibi  birde lpg nin bakımları var filtresi yok bilmemneyi. Sonuç olarak abi sen sonradan yapmayı daha çok seviyorsun ben fabrikasyonu daha çok seviyorum gibi bir izlenim çıktı.  :)

ismet

aslına bakarsan olay tamamen bütçe.. keşke param olsaydı da donanım olarak ne var ne yok ekletseydim.. ama para olmayınca maalesef işin içine yöneylem araştırması giriyor benim açımdan :)

erdem1904

SS i sevin, korkmayın  :) şu ana kadar kullanmaktan en çok keyif aldığım araçdır kendileri  :) geçenlerde istanbul yolunda 70 e sabitledim hız sabitleyici ile... 5 te gidiyor tısır tısır.. Alt geçide indim çıkışta yemedi 3 e çekti ara gazıyla homurdana homurdana çıktı.. Çıkar çıkmaz 5 e attı sessizce devam etti... :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

biz SS'i seviyoruz da bazen o bizi sevmeyebiliyor.. şu robot muhabbeti korkutuyor insanı :)

egeozal1

biz SS'i seviyoruz da bazen o bizi sevmeyebiliyor.. şu robot muhabbeti korkutuyor insanı :)
Katılıyor gibi oluyorum ama ss yi seviyorum  :)) :alfisti:

dragut

Bu arada konuyu toparlamak adına :)

-Araç şu an 122.000 km'ye geldi.
-Motorda tık yok. Saat gibi maaşallah.
-Baskı balatada sorun yok.
-Varyatör ilk çalışmalarda bazen 2-3 saniye dizel sesi çıkartıyor; ama yağ bakımını ihmal etmedikçe ve diğer Alfa kullanma prensiplerine (İlk çalışmada 1-2 dk bekleme, ısınmadan devir çevirmeme vs) uydukça sıkıntı olmuyor ve sorun büyümüyor.
-Alt takımlarda genel olarak sorun yok. Ama memleketteki arazi şartlarından dolayı ufak tefek tak-tuk sesler geliyor arada. Ama kesinlikle garç gurç sesler yok.
-Lastikler uzun yolda istenen verimi vermiyor. Kısa mesafelerde sorun yok. Ama en geç 6 ay içinde değişilmesi gerekecek. (Şu an için aracın en önemli eksiği lastikler diyebiliriz.)
-Kaportada ufak tefek taş izleri ve kuş pisliği yanıkları var. Güzel bir pasta cilayla araç mükemmel bir görünüme kavuşur. Bir de sol arka kapının alt tarafında basit bir sürtme (aldığımda vardı) ve üst tarafında kasti olarak yapılmış bir çizik var. Çiziğe şimdilik rötuş boyası attırdım. Ama pasta cilayla geçeceğini düşünüyorum. O yüzden o bölgeyi boyatmadım.

Her şeyi tüm açıklığıyla yazdığımı düşünüyorum. Bana göre lastiklerin haricinde diğerlerinin hiçbir aciliyeti yok.

Alfistaya en son fiyat 26.500 TL. Bu fiyatın, araca yapılan masraflar ve aracın özel bir paket olduğu göz önünde bulundurulursa, alfista için gerçekten çok güzel bir ikram olduğunu düşünüyorum.

"Alfa sevgisi"

celalAR

abi araca bittim yaa  :D 156 yada 320 bakmak istiyorum ama maşallah senin aracta insanın aklına takılıyor :D

dragut

"Alfa sevgisi"