Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Satılık 2003 Mk1 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

herkese merhaba,

bazı maddi sebepler yüzünden aracımı satmaya karar verdim. benim için çok zor bir karar oldu bu ancak şu an için bunu yapmak zorundayım. belki, belki değil ilerde kesin, yine alfa (veya lancia) almak istiyorum.

aracımın resimlerine ve birkaç bilgisine şuradan ulaşabilirsiniz:

You are not allowed to view links. Register or Login

henüz sahibinden'e ilan koymadım çünkü bu özel bir araç ve özel birisine gitmesini istiyorum. biraz bilgi vereyim:

- alfa romeo 147 - 2003 model - 1.6ts distinctive - 106.000 km - siyah (sanırım jamara ya da jarama siyahı olarak geçiyor)
- aracı 95.000 km'deyken aldım ve atiker lpg taktırdım. şu an yakıt şehir içinde 21-22 kuruş arası gidip geliyor. kullanıma göre artabilir de azalabilir de.
- taba rengi (delikli) deri döşemeler var. aşınma yok. resimlerden belli oluyor zaten
- sunroof
- bose ses sistemi
- bagajda 10'lu cd changer
- 16" teledial jantlar ve michelin hp primacy lastikler (lastikler en az 2 yıl daha çok rahat gider)
- orijinal alfa romeo supersprint egzost
- distinctive modelin diğer tüm artıları

bütün opsiyonlar fabrika çıkışıdır. sonradan ekleme yoktur.

aracımın yaklaşık olarak 1000 tl kadar masrafı vardır ama hiçbir aciliyeti yoktur. zaten acil olsa kendim yaptırırdım. onlar da şöyle:

- sağ arka amortisör (tamir 80 tl, değişim 200 tl)
- ön alt salıncaklar (şu an için gayet idare durumdalardır, acele bir durum söz konusu değildir. kasislerden geçerken bazen hafif bir gırç sesi geliyor ama havaların soğuk olmasından ötürü de olabilir)
- arka uzun denge kolu
- birkaç minik işi var ama onları ben zaten yaptırıcam. o yüzden onları yazmıyorum. merak eden olursa özel mesajla açıklarım.
- muayene ve lpg işletme (lpg'yi taktırdığım yer tanıdık olduğundan proje çizdirmedim ve fatura kestirmedim maliyeti kısmak için. ancak muayene zamanı geldi ve dolayısıyla sızdırmazlık raporu ile muayene yaptırmak gerekiyor. toplam maliyeti her şeyiyle beraber maks 300 tl'dir)

aslında yukarda yazılı işlemler 1000 tl'den az tutuyor. ama zaten sıkışık olmasam, aracımı satmam. o yüzden alacak arkadaşa satmak istediğim fiyattan 1000 tl indirim yapıcam.

bu arada aracı ilk aldığımda yaptırdığım bakımları listeleyeyim:

- varyatör 0 olarak değiştirildi, tamir değildir.
- varyatörle beraber trigger seti ile v kayışı değiştirildi
- NGK buji seti takıldı
- yağ, hava, polen filtreleri değiştirildi.
- akü değiştirildi

bütün bunların bana maliyeti 1250 tl'dir. dileyen kalem kalem detaylandırabilirim. ancak bu işlerde tecrübesi olanlar yapılan masrafın makul olduğunu hatta makulden de iyi olduğunu görecektir. yaptırdığım kişi yakın arkadaşım olduğundan fiyatta 200-300 liralık bir kolaylık sağladı.

kaza, boya durumuna gelirsek.. bendeyken hiçbir kaza bela olmadı. benden önceki sahibinde ise aracı her iki yanından çizdiklerinden kapılar ve uzantıları boyalıdır. zaten çizik olan resimler de var. hatta linkini vereyim.

aracımın eski sahibi askerdeyken kansızlar aracı çizmişler. o da bostancıda çok iyi bir ustaya gidip boyatmış. ne ton farkı, ne de dalgalanma vardır. en çok ona dikkkat etmiştim, çok iyi bir ustada çok güzel boyanmış. kaputta taş izleri mevcuttur. özellikle yıkattıktan sonra göze çok batabilir. ben, zaten birçok yeri boyalı diye kaputu da boyatmak istemedim.

aracımı TRAMER'den sorgulatmak isteyenler için şase no: zar93700003146979'dur. 3 madde çıkıyor. ilki olan terör, araçlar bu şekilde (çizme, taş, yakılma) zarar gördüklerinde sanırım kasko kayıtlarına o şekilde geçiyormuş.

neyse, sözü çok uzattım. boya takıntısı olmayanlar için bence gayet güzel bir araç. zaten bu kadar dolu araç bulmak da çok zor, biliyorsunuz.

ben sağlam haliyle (yani bakımlarından sonra) 23bin lira istemeyi planlıyordum. ancak böyle bir aciliyetim olduğundan ve tamir için param olmadığından bu şekilde satmak zorundayım. dolayısıyla istediğim fiyat 22bin liradır. sahibinden'deki araçları incelerseniz boş araçlara bu parayı istediklerini görebilirsiniz.

aklınıza takılan her soruyu rahatlıkla sorabilirsiniz. dilerseniz mesaj atın, dilerseniz telefon ile irtibata geçin. sorularınızı en içten şekilde cevaplayacağımdan şüpheniz olmasın. dilerseniz aracımı gelip görebilir, test sürüşüne çıkartabilirsiniz.

saygılar sunarım

Edited by - L3v1@th@n on 11/03/2012  21:14:21
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ismet

yazmayı unuttuğum bir iki şey var, sonradan aklıma geldi:

- araçta kendim taktırdığım mesafe göstergeli park sensörü var
- bir de ara sıra 3. vitese geçişlerde hafif bir zorlanma / takılma oluyor. genelde 4'ten 3'e geçerken oluyor ama bir süre sonra alışınca teknik geliştiriyor insan :) alırken de böyleydi, çok sorun etmedim. ama bilinmesi gerek diye düşünüyorum

ismet

fevkalbeser12

Sahibindeki tecrübelerimden dolayı söylüyorum en aşağıda kendi pazarlık fiyatını 22.000 diye belirtmişsin. Bence onu yazmazsan daha iyi olur yoksa herkes 22.000 üzerinden fiyat kırmaya kalkıcak. Benden sana nacizhane bi tavsiye kardeşim:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

dragut

bu araç satılır mı ya! çok emeğin geçti, çok masraf ettin. keşke biraz daha kalabilseydi sende. n'apalım hayırlısı olsun.

netteki ilana ise detay içeren fotolar koysan ve açıklamalarda fazla ayrıntılara yer vermesen daha iyi olacağı kanaatindeyim.

umarım alacak kişi aramızdan biri olur...
"Alfa sevgisi"

ismet

22bin benim pazarlık fiyatım değil, dediğim gibi opsiyon fiyatım. 22binden aşağı inmeyi düşünmüyorum. ki o fiyata inmem için de alıcının masrafları karşılaması gerekir. isteyen istediği kadar fiyat kırmak istesin, son söz bende :)

bu araç satılmaz ama mecburen böyle bir manevra yapmak zorundayım. detay açıklama yazdım ki insan arayıp da sormasın. okusun görsün. aklına yatarsa arasın. fotolar da gayet yeterli. belki sonra yeni fotolar eklerim.

antihero

hayırlısı olsun
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ismet

teşekkür ederim

ismet

arkadaşlar önceki ilan tarihi eski olduğundan ilanı değiştirmek durumunda kaldım.

dragut

kasım-aralık gibi satışa çıkarsaydın ben alırdım valla direkt
"Alfa sevgisi"

ismet

hayırlısı olsun :) belki ben senin aracı alırım :)

ilan günceldir arkadaşlar..

ismet

günceldir...

dragut

147 alacaklar için bu aracı kaçırmayın derim. deri koltuk, bose hi-fi, sunroof, atiker lpg, sıfır varyatör vs vs...
"Alfa sevgisi"

ismet

satarsam senin arabayı alırım, ona göre! :)

dragut

ben de benimkini satarsam mito alırım ona göre:)
"Alfa sevgisi"

ismet

anlaştık, 26ya almaya geliyorum o halde :))

dragut

30 liraya mito bulursam hemen veririm 26'ya:))
"Alfa sevgisi"

ismet

geçen bir arkadaş satmış 36.500e galeriye, çok güzel bir mito imiş.. onu alsaydın keşke..

dragut

evet biliyorum o mitoyu. imkanım olsa kaçırmazdım. yanılmıyorsam You are not allowed to view links. Register or Login'da da ilanı vardı. 40bin tl civarı. galerici arkadaşlar da yok pahasına alıp ateş pahasına satıyorlar.
"Alfa sevgisi"