Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfam donuyor....

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alperbatur

yanlış duymadınız alfam donuyor

malum yurdum sert bir kış döneminin etkisine girdi. birçok avrupa ülkesinin uzun zamandır cebelleştiği (medyadan duyduğum gördüğüm kadarıyla), kış en sonunda ülkemize de geldi. avrupaya yakın olunca ilk olarak biz (trakya) etkilendik... bu durumdan; her zaman ve herşeyden olduğu gibi ilk etkilenen ulaşım oldu. istanbul gibi büyük şehirlerde zaman zaman çileye dönüşecek bol trafikli günler bekliyor bizi....

bu sabah işe gitmek için kalktığımda alfamın üstünün 1 parmak, buzu kırmak mümkün olmadığından yaklaşık olarak 1 parmak diyebilirim, buz olduğunu gördüm. çeşitli yerlerinde sarkıt ve dikitler bile oluşmuş. bu arada kar değil, yağan yağmur buz tutmuş. -22°C yazan cam suyu, ve antifiriz döktüm, kazımayı denedim, yok, nıkkk, olmadı. bikaç sert darbe ile çatlatırım belki dedim bir yerden buzu, yok cam kırlacak buz hala sağlam . çalıştırdım oturdum içine bekledim buz çözülsün diye öyle çıktım yola. yolda maşallah daha kar yağmadan buz tutmuş, tuz falan atmışlar ama nafile, tın tın gittik iş yerine. tabi 15-20dk geç kaldık haliyle

elma falan mı sürmeyi denesem yarın sabah, belki canı çekmiştir....

aranızda benzer durumda olanlar varsa taviseyelerini bekliyorum (kapalı garaja koymak hariç :) ). bu akşam üzerinde biriken karları ,en azından camlarda birikenleri, temizleyip yatıcam bakalım sabah nasıl olucak durum.

lokasyon Çerkezköy.

tolga_ozhan

Sıcak suyu bir beze döküp silmeyi deneyin etkili bir çözümdür. Sıcak suyu direkt olarak dökmenizi tavsiye etmem. Malum hem camda hemde suyun değeceği diğer yerlerde ani ısı değişikliğine yol açacağı için çöl misali çatlamaya yol açabilir uzun vadede.

AytacFx

quote:

Sıcak suyu bir beze döküp silmeyi deneyin etkili bir çözümdür. Sıcak suyu direkt olarak dökmenizi tavsiye etmem. Malum hem camda hemde suyun değeceği diğer yerlerde ani ısı değişikliğine yol açacağı için çöl misali çatlamaya yol açabilir uzun vadede.

Uzerine bez ortun diyecegim fakat -22 derece.. oda yapisir kalirmi bilmem xD Benim aracin kapilari kapanmiyordu -2 derecede, iyi birkac kere carpiyordum oyle kapaniyordu -22yi dusunemiyorum

Cem

Buz çözücü sprey kullanın,çok etkilidir.Yapı marketlerde ve hatta büyük süper marketlerde bulunur diye düşünüyorum.Çorlu veya çerkezköyde kesin vardır:)

ottoman

ben afyonda yıllardır aynı problemi yaşıyordum ama 2 yıldır kendimce bir çözüm buldum işe yarıyor. zemin kaplamada kullanılan muşambalar var bir yüzü tekstil ürünü diğer yüzü plastik, bu muşambadan ön cama göre kestirdim yaklaşık 170cm x150cm boylarında ve her aksam ön cama koyuyorum. şimdilik cama yapışmadı ve gayet pratik oluyor. kıvırıp bagajda taşıyorum fakat bagajda eğimli bir şekilde koyup alt kenarada bir havlu koyman gerekiyor çünki eriyen buz bagajını ıslatabilir.

cihan

hemşerim merhaba, k.eli feci kar oldu :) yerler de çok kötü buz, ben fabrika lojmanında pazar akşamı garaja koyduğum için yırttım :) ama gazete koymak ve cem beyin belirttiği buz çözücülerin etkili olduğuna şahit oluyorum, bizim burda yıkamacıda bile würth buz çözücü sprey gördüm.sen de rahatlıkla bulabilirsin. ama en iyisi mümkünse kullanma, yolların hali berbat, allah korusun....

erdem1904

Bencede bu çözücü sprey en etkili çözüm.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alperbatur

yanlış anlaşılma olmuş, -22°olan hava sıcaklığı değil camsuyunun üzerinde yazan sıcaklık.

sprey etkili olabilir belki araştırayım bakalım,

camlardaki kar birikintilerini akşamdan temizledim öyle yattım sabah daha makul bir kar örtüsü vardı arabanın üzerinde böylece daha rahat temizyebildim. haftasonu daha yoğun yağış olduğu söyleniyor, ozamana kadar bunlar yerden kalkmamış olacak muhtemelen. bakalım hayırlısı...

not: şuanda yağış yok.

admin

Koli bandı yardımıyla bir kaç kat gazete yapıştırabilirsin. Hem pratik hem ekonomik.

Aynı şekilde sileceklerinide gazete ile sarabilirsin, böylece havaya kaldırmak zorunda da kalmazsın.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alperbatur

şu dakika itibariyle sağ sağlim Çerkezköy'den Silivri'ye gelmiş bulunmaktayım.

Çerkezköy-Tem bağlantı yolu ulaşıma kapanmış olabilir. Yolda hem geliş hemde gidiş şeritlerinde kar ve buzlanma var, ayrıca birkaç tırda rampalarda kalmış durumda. Temde de durum pek iç açıcı değil, Kınalı sapağından daha ileri gidecek olanlar E-5 karayolunu tercih etseler iyi olabilir.

Silivri'de ise durum karla karışık yağmur ve fırtına şeklinde, yola çıkacaklara tavsiyem çımasınlar, birazdan Silivride karlar altında kalacaktır.

alfamın donma meselesine gelince, sprey pratik bir çözüme benziyor yarın bi tekzenden inceliyeceğim.

gazete kağıdıda işe yarar ama aşırı bir fırtına var, onun orda durmasını sağlamak çok zor japonla yapıştırmak gerekebilir

Cem

Çerkezköy yolu kapanma aşamasında ise kapaklı-saray taraflarını düşünemiyorum.Bir gecede diz boyu kar yağdığına ve sıcaklığın 2-3 derecelerden gündüz -3,gece -9-10'lara gerilediğine şahidim orada,buzu ciddi anlamda 1-2 ay kalkmaz=)

alperbatur

Saaat 4 civarı arkdaşlar erken çıkalım saray kötüymüş dediler, 15dklık yolu ancak 2 saatte gidebildiler, bende onlar vardıklarında bu tarafa yola çıktım...

Güncel durum:

Silivri= Kar başladı, araçların üzerlerinde birazda olsa tuttu. Fırtına ile birlikte...
Çerkezöy= Ulaşım zorda olsa devam ediyor. Hala kar yağışı var. Yarın allah yardımcısı olsun iş yerine gitmeye çalışcakların.
Lüleburgaz= Babamın tabiri ile göz gözü görmüyor, tipi var.

alfa147black

arkadaşlar dün karda giderken ilk kez ''abs failure'' hatası gördüm ve sol arka tekerleğim kilitlendi. sonra düzeldi. fikri olan varmı neden olmuştur acaba ??

Alfati

Benim Alfamda donuyooooo ustu resmen buz kapıyı acıyım dedim ama imkansız ole bıraktım üstü kar dolduuİstanbulda iyi yağyooo :D

Alfadanadam

quote:

arkadaşlar dün karda giderken ilk kez ''abs failure'' hatası gördüm ve sol arka tekerleğim kilitlendi. sonra düzeldi. fikri olan varmı neden olmuştur acaba ??

ABS gibi sistemler kar buz durumlarında tabir-i caizse şaşırıyorlar. Kar ya da buz yüzünden tekerleklerinizden biri ya da ikisi kilitlenmiş şekilde kayarak ilerliyor, ancak diğer tekerlekler normal hızda dönüyrsa ABS buna bir anlam veremiyor :) Bir iki defa fren vs uyguluyor diğer tekerleklere ama baktı ki olmayacak devreden çıkıyor :)
Genelde araç stop edilip tekrar çalıştığında ya da bir sonraki sağlıklı frenajda sistem herşeyin normal olduğunu düşünüp tekrar devreye giriyor.

Netice olarak önemli bir durum yok, alfanızın keyfine bakın :)

alperbatur

aslında özellikle buzlu zeminlerde abs, absnin ne olduğunu tam olarak bilmeyenler için büyük tahlike oluşturuyor. sebebi ise aracı durmak için fren yaptığımızda kızaklamaya başlıyor, ancak abs araç kızaklamasın, kontrolü kaybetmeyelim istiyor ve devreye girip fren miktarını düzenlemeye çalışıyor ama buzda bu çok zor olduğu için, çok az frene basmak gerektiği için durma mesafesinde anormal uzamalara sebep oluyor. aslında frene üsturuplu basarak daha rahat durdurabiliriz arabayı karlı buzlu zeminler. alfalarımızda abs'yi devreden çıkarmanın bir yolu varmıdır? Sigortasını falan çıkartmadan...

cihan

fren pedalının hissi nasıl oluyor böyle durumlarda? dün birden acayip sertleşti,sanki fren yapmama karşı koyar gibiydi,birden yüklenmedim ama fazla basınç yapınca pedal çok yukarda beni engelledi...

alperbatur

aynen söylediğiniz gibi; fren pedalı hemen hemen en üst noktada sertleşiyor, ve sürekli abs devrede oluyor. biraz hassas davranıp ince ince basmayı başarabilirseniz çok daha kısa bir mesafede durma şansınız var.

alfa147black

dün  kontra manevralarla resmen slalom yaparak  uygun bir yere park edebildim. edirne çok kotü gerçekten. umarım kısa sürede havalar düzelir.

AytacFx

ASR cok ise yariyor karda ne yalan soyluyum. Kapatim kaza bastim basa saga sola atarken, ASR'de hicbir sorun olmadan devreye girerim aracin kafasini duz bir sekilde tuttu, Sevindim :)

ABS'ide denedim, ama nasil deniyecegimi bilmiyordum daha dogrusu. Karli zekimde freni iyi ce basiyoruz ve TAKIR TAKIR ayagimiza vurmaya basliyor pedar, hop ABD devrede Motorun devirleri 500 / 450 lere kadar dusuyor birden. Her sekilde butun fren imkanlarini kullaniyor arac :)

Bende kar uzerinde abs yine normal bir derecede idi. Pedala hafif basmamla abs devreye girmiyordu. Iycene %50 falan basarsam anca ozaman giriyordu devreye ki oda kar zemin uzerinde aracin kaymaya yeterli bir fren :)

erdem1904

ankarada gece -10 ları gördü sabah marşa bastığımda arabamın her yerinden tuhaf tuhaf sesler geldi direksiyondan hidrolik donmuş gibi
yürüyenden her amortisörden ayrı ayrı gacırtı gucurtu geldi ısınınca düzeldi kendine geldi
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ByHusky

bnmde kumanda bozuk olduğu için anahtarla açıyorum kilit donuyor afedersiniz işeyip açmak geliyor içimden kilidi ama kıyamıyorum

alperbatur

bir -10'da Çerkezköy'den

sabah gelirken bir noktada kürenmiş karlar iki araba boyuna erişiyordu. yol buz kaplıydı. otobüs ve şirket araçları hiç aldırmadan gidiyor, eceline susamış sanki adamlar... karda buzda otobüsler ve şirket araçlarından kaçınmak gerekliymiş bu sabah anladım...

cihan

alper -7 gördüm ama sanki daha soğuk hissediliyor, burgaza gitmem gerekti,yol açık ama burgaz içi sokaklar hala buz kaplı, minibüs ve otobüslerin gerçekten umrunda değil, kesinlikle kaçınmak lazım! fren konusunda haklısın çok nazik basıyorum,zaten ani hareket yapmayınca kontrol biraz daha kolay oldu...

erdem1904

Ankara'dan yılın ilk donmuş alfa fotoğrafıda benden  :)

Register or Login" border=0>
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2