Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yol sesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ufk26

Merhaba.Bir hafta önce ilk alfa ma sahip oldum.2005 156 ,37500 km de.İlk uzun yol tecrübemde beni rahatsız eden yol sesinin bu sınıfta bi araca göre oldukça fazla olması.Şu an bile aracıma bi arkadaşımı alıp yola çıkmaya çekiniyorum.(Konuştuğum bi usta laf arasında bu araçla 90-100 le gidiyorum zannederken bi de bakarsın 170 le gidiyorsun falan demişti ama ben otobanda 110 un üstüne çıkmadım)Yol sesinin haricinde arka taraftan gelen bir uğultu var.Lastikler michelin energy fakat 5 yıllık ,yeni çıkma olarak takılmış.Ayrıca muhtemelen ön takımdan gelen lokurtu şeklinde bir ses duyuluyor(öyle çok bir kasis olmasada )
Hangi araca göre mukayese ediyorsun derseniz çok farklı araç kullandım.10 yılda 10 araç değiştirdim.
Bu soruyu farklı bi 156 yı test edip mukayese edemediğim için soruyorum.
Teşekkür ederim

TRUPHASE

sizin araçta bir sorun olabilir. ben 2 litre olanını kullanıyorum ve çok sessiz olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca lastikleri değiştirmenizi öneririm, asfalt sesi konusunda çok önemlidir. Bu araç sahip olduğunuz ilk alfa ise aracınıza biraz zaman tanıyın, size alışması için nazik olun. Bir süre sonra herşey yerli yerine oturacaktır. Fakat bakımlarını aksatmayın.Hayırlı olsun.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ufk26

Arabamın sürüş keyfinden ve karizmasından çok memnunum.Sesi tecrübe ettirdiğim usta da fark etti,sol lastiğin bağlandığı yerdeki bilyelerden falan geliyor uğultu falan dedi ama bilemiyorum ne kadar bağlayıcı..

TRUPHASE

Aracınız normal bir araç gibi görünse de aslında çok duygusal ve kaprislidir. Sevmesini bilene hiç sorun çıkartmaz. Bu aşkın ilk kuralı alfanızı götürdüğünüz servisin alfaya özel bir olmasıdır.Özel yada yetkili farketmez ama alfaya özel olması çok önemlidir.Bu araçlar insan gibidir bu sebeple baytara götürmemenizi tavsiye ederim.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Taner27

Merhabalar , önce sizi bi tanısaydık :) hallolmayacak problem yoktur
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

tolga_ozhan

Problemleri giderildikten sonra 190-200 gibi bir süratle giderken bile kabul edilebilir makul bir gürültü olur. Hatta senfonik motor gürültüsü tüm yol ve rüzgar sesini bastırır. Aynı aracı kullanmış birisi olarak söylüyorum.

Alfadanadam

Alfanız hayırlı olsun Ufuk Bey.
Bahsettiğiniz yol sesi pek normal görünmüyor. Yol sesi denince ilk akla gelen lastiktir. Eğer çok sertleşmiş ve raf ömrünü doldurmuş iseler ses yapmaları normal. Öte yandan bahsettiğiniz ustanın dediklerinden porya bilyelerinden bir ya da ikisinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Ön takımdan gelen lokurtu tabir ettiğiniz sesler için sitemizin teknik kısmını biraz araştırırsanız beklediğinizden fazla bilgi bulacağınıza eminim.

erdem1904

ustanız doğru söylemiş ben o olayı çok yaşadım uzun yolda özellikle sollamalarda 100-*110 sanırken bir bakardım 150-160 a dayamış gidiyoruz
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

agucba

Bir de uzun süre yüksek süratte gittikten sonra 110 gitmeyi deneyin.

///////////////

ufk26

quote:

Merhabalar , önce sizi bi tanısaydık :) hallolmayacak problem yoktur

Tekrar merhaba.Ben Ufuk Altaş.Eskişehir liyim.38 yaşındayım(fakat bugün bi arkadaşıma da söylediğim gibi 30-32 hissediyorum)Şu an Ayvalık ta Devlet Hastanesinde Dişhekimiyim.Fakat sık sık Eskişehir e gidiyorum.Alfa ,Benim için Gtv ile 97 yılında test sürüşüne çıktığım günden itibaren tutku haline geldi.Fakat birçoğu gibi mantık-duygu terazisinde hep iç geçirmekten öteye gidemedi.Sonunda duygularım ağır basınca bu aracı alma isteğimin önüne geçemedim.
Bir arkadaşımızın dediği gibi İtalyan otomobillerinin ruhu olduğuna ben de inanıyorum ve hissediyorum ve birbirimize alışmaya başladık gibi.Ufak tefek ön takım sorunlarımızı da aşınca sanırım daha iyi hissedeceğim.Lastiklerimi de yakın zaman sonra yenileyeceğim.Lastik seçiminde de tavsileriniz olursa memnun olurum.
(Bu gün işten çıktığımda önümdeki aracı sollarken aldığım keyfi de paylaşmadan edemiyeceğim.)
Teşekkürler

tolga_ozhan

2004 model 156 aracım ilk aldığımda üzerinde yeni sayılabilecek lassa impetus sport 2 lastikleri vardı. İlk günden beri lastik kaynaklı yol sesi yoğun bir biçimde vardı. Birg gün canıma tak etti ve 16 bin km'de yep yeni lassa'yı söküp çöpe atma kararı aldım. Sessizliği konusunda Michelin'in haklı ününü biliyordum ve duymuştum. 1 takım primacy hp aldım ve yol sesi inanılmaz derecede azaldı. 15 km bu şekilde kullandım. Aracımı satarken hala yol sesi beni memnun edecek seviyede azdı.
Kısacası biri bana yol sesi derse ben Michelin derim.

Edited by - tolga_ozhan on 03/02/2010  22:49:08

ufk26

Benim de tercihim benzer şekilde olacak herhalde

takgun

Benimde 2005 model 156 aracim var ve lastik olarak michelin primacy hp kullaniyorum. Aracin ic gurultu seviyesi ayni yil uretilen focus, astra, megane gibi araclara gore oldukca iyi seviyede. Tatli bir motor sesi geliyor ki o da bence kesinlikle aynen kalmali. Bence tek sikinti biraz bozuk yol kosullarinda gelen tikirti ve gurultuler. Bu ada aslinda alfa markasi ve italyan araclari ile ortusuyor.

Cem

Yol sesini kesecek alternatif bir lastik markası da Finladiya markası olan nokian'dır,sessizliği ile ün yapmıştır.

AytacFx

Bir lastigin omru MAX 5 yildir.. Depolama omru.. Kullanirken dusucek birde.. Lastiklerinizi degistirin bence :)

Dentist

Sevgili meslektaşım;kendini ve de Alfanı (fotoğraflarıyla beraber tabii ki )üyelerimiz ve Alfaları bölümünde tanıtırsan seviniriz.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

Evet benim alfada da bozuk yollarda ki tkırtı sesi sinirimi bozuyor. Sanırım sebebi süspansiyonların spor olması ... Daha once hic boyle bir arac kullanmadığım için şu aralar anlamaya calışıyorum :)