Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bunlar ne demek ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

Yaw hani ilanlara falan bakarken okuyorum ama ne demek olduklarını bilmiyorum, O bakımdan bende bildiğim tek yere AlfistiTürkiye ye başvurmaya karar verdim bilen birisi açıklayabilir mi ? ayrıca bunlardan hangisi ya da hangileri örneğin benim 99 model 156 ım da var    
Asr:
Esp:
Vdc:
Eps:
Edl:
Ebd:
Aas:
Bas:
Hhc:
Tpm:

07 DH 800

alfa147black

asr vardır.
diğerlerini zannetmiyorum.

CrazyRomeo156

ASR - (Acceleration Slip Regulation) İvme kayması kontrolü
ESP ? ( Electronic stabilty program ) Elektronik denge programı . Savrulma , ani direksiyon kırma gibi dengesizlik durumlarında devreye girerek dört tekerleğin her birine farklılaşmış halde frenleyici bir tork uygulayarak aracın hareketini düzeltir. gerektiğinde tek bir tekerleğe bile fren yaptıran ve amortisörlerin hareketini de kontrol eden sistem.
VDC-Alfa'da  var,esp benzeri
EPS ? (Electronic power steering) Elektronik kumandalı hidrolik direksiyon Hidrolik destekli ve hıza duyarlı elektrik motorlu direksiyon sistemi.
EDLS-Özellikle arkadan itişli otomobillerde, tekerleklerin eşit güçte dönmesini sağlayan elektro-mekanik diferansiyel kilit sistemi(Edl'yi bulamadım:(
EBD ? (Electronic brake distribütör ) Elektronik fren dağılımı. Fren gücünün 4 tekerlekte eşit olmasını sağlayan hidrolik dağılımlı destek sistemi
AAS ? (Auto Adjusting Suspension) Otomatik Ayarlı Süspansiyon
BAS ? ( Brake Assist System ) Ani frenlemede fren hidroliği içindeki basıncı arttıran ve her tekerde eşit fren gücünün oluşmasını sağlayan sistem.
HHC- Bulamadım:(
TPM - (Tire Pressure Monitor) Lastik basıncı monitörü

Mk1 156'larda Abs ve Ebd bulunuyor.

Kısaltmalardan çoğunu  bende hatırlayamadım:)

CrazyRomeo156

Bide burada istemediğiniz kadar var:)
You are not allowed to view links. Register or Login

ATA

ABS+EBD tüm 156larda standart.
Mk2'lerde FPS (yangın önleme) sistemi mevcutken, Distinctive donanımlarında VDC + ASR sistemleri vardır.

Aynı prensipte çalışan sistemlere farklı üreticiler faklı isimler verdiklerinden bu karmaşa doğuyor. Temelde sistemin işleyişi ve görevleri aynı.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

A.S.GÜMÜŞ

İşte bu arkadaş, seviyorum bu siteyi ,
eps denilen direksiyon sistemi de vardır bizimkilerde

07 DH 800

AytacFx

GT'lerde tam olarak hangisileri var acaba.. Tek bildigim ASR var ama :) yailiyorda olabilirim..

rollinmccrash

eps 156'larda yok. Olmasını da istemezdiniz zaten :) eps olan direksiyon sistemlerinde tekerlerler ile direksiyon simidi arasında mekanik bir bağlantı yoktur. Direksiyon simidini çevirdiğiniz zaman bir elektirik motoru sizin yerinize tekerlekleri yönlendirir.
Anlaşılacağı gibi otomobil kullanmaktan zevk alan, aracın tepkilerini hissetmek isteyenlerin sahip olmak isteyeceği bir sistem değil.
Colin Mcrae
"Toprak yolların Senna'sı"

master

Bir de 156'daki EBD'ye az küfretmedim ben, bildiğim kadarıyla EBD'nin fren dağılımını ayarlayarak fren esnasında aracın huzursuz olmasını engellemesi lazım. Ancak birkaç kere orta hızlarda sert fren yapmak zorunda kaldığımda aracın arkası huzursuzlanmış, sağa sola kontra yapmak zorunda kalmıştım. Yemişim öyle EBD'yi :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

admin

Karıştırmayalım;

EPS: Encapsulated Postscript File Bir çeşit grafik dosya formatı.

ESP: Electronic Stability Program Adı gibi aracın dengesini korumaya yardımcı bir sistem.

Bizde ise bunun adı VDC'dir. Site içinde bir çok kere tatışılmıştır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Gouki

EPS: Electric Power Steering - You are not allowed to view links. Register or Login

ESP, ESS, Bizdeki VDC: Electronic Stability Program, Electronic Stability System, Vehicle Dynamic Control

ATA

quote:

Bir de 156'daki EBD'ye az küfretmedim ben, bildiğim kadarıyla EBD'nin fren dağılımını ayarlayarak fren esnasında aracın huzursuz olmasını engellemesi lazım. Ancak birkaç kere orta hızlarda sert fren yapmak zorunda kaldığımda aracın arkası huzursuzlanmış, sağa sola kontra yapmak zorunda kalmıştım. Yemişim öyle EBD'yi :)

Önder'cim muhtemelen senin arka fren hortumlarında yada kaliperlerinde bir sorun-tıkanıklık vardı. Eskiden aynı problemi ben normal frenajda bile yaşıyordum, hatta bu durumu servise söylediğimde fren hortumu demişlerdi direk. 2006 frenlerini ve hortumları yeniledikten sonra problem tamamen ortadan kalktı.

EBD'nin en iyi yanı viraj içinde fren yapmak zorunda kaldığında aracın viraj dışına savrulmaması. 156'larda arka fren limitörü yerine EBD sistemi kullanılmış ve ABS sistemi devre dışı kaldığında neredeyse her frenajda aracın arkası baya dengesizleşiyor. Tecrübe ile sabit

Edited by - ATA on 10/02/2010  22:21:07
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts