Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ses Yapan Debriyaj Yayı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

164'ün 20 yıllık debriyaj pedalı yayı inanılmaz bir gıcırtı yapıyor.
Bildiğiniz yağ, sıvı vs.. varmı bu sesi azaltacak yada kesecek.

asklepios

WD 40 işe yarayabilir...

ATA

WD40 temizler, Würth HHS 2000 yağlar. Pedal bağlantısında küçük rulmanlar olacaktır onlarıda yağlarsan iyi olur.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

kukart

2004 147m de aynı sorun var gacırt gucurt arabama binen o ne sesi diye soruyo :) bende ayakkabı kauçuk diyom :) (alakası yok tabi :) )

webu

quote:

2004 147m de aynı sorun var gacırt gucurt arabama binen o ne sesi diye soruyo :) bende ayakkabı kauçuk diyom :) (alakası yok tabi :) )

süpeer yaa . güne gülerek başladım şimdi haa : )))))

A.S.GÜMÜŞ

wd40 temizliyor sesi geçici olarak kesiyor ama o gacırtı bir süre sonra yeniden başlıyor tecrube ile sabittir, würth hhs2000 ile sorunu çözersiniz

07 DH 800

burcintun

quote:

WD40 temizler, Würth HHS 2000 yağlar. Pedal bağlantısında küçük rulmanlar olacaktır onlarıda yağlarsan iyi olur.

Ata ya katılıyorum. Yataklara mafsallara gözle kontrol et. Sonra bir ondan bir ondan pıslatıver geçer.

kukart

ya deli oldum şimdide airbag lambası yandı.. bilgisayara bağladık hata airbag yolcu diyor.. koltuğun altındaki kalolardan kaynaklanabilir dediler.. düzeltilecek kablolar kes yenden bağlan falan.. geçen 150 kiloluk bi arkadaşım oturdu acep ondanmı?

Alfadanadam

quote:

ya deli oldum şimdide airbag lambası yandı.. bilgisayara bağladık hata airbag yolcu diyor.. koltuğun altındaki kalolardan kaynaklanabilir dediler.. düzeltilecek kablolar kes yenden bağlan falan.. geçen 150 kiloluk bi arkadaşım oturdu acep ondanmı?

O kadar uzun boylu işleme gerek yok. koltuk altındaki soketi elle düzeltin ve bilgisayara bağlatıp hatayı sildirin, o kadar.

AytacFx

quote:

quote:

O kadar uzun boylu işleme gerek yok. koltuk altındaki soketi elle düzeltin ve bilgisayara bağlatıp hatayı sildirin, o kadar.

Hmm benimkide yaniyor.. Hatta yaklasik 8 aydir kadar. Bir aralar sonup yaniyordu simdi hep yaniyor. Tam nerde acaba bu kablolar ve tam ne yapmak lagzim ?

Bugun elimle birkac kablo yerinden oynattim 3 saniye kadar falan.. Su anda lamba sondu 8 ayin sonunda

Edited by - AytacFx on 21/02/2010  18:27:43

agucba

ABS soketlerinin ses yapan debriyaj ile ilgisini çözemedim. Koltuk altındaki soketleri düzeltince debriyaj yayının sesi kesiliyor mu?

///////////////

Alfadanadam

quote:

ABS soketlerinin ses yapan debriyaj ile ilgisini çözemedim. Koltuk altındaki soketleri düzeltince debriyaj yayının sesi kesiliyor mu?

Bak ben de onu şimdi farkettim.

cihan

bu çok oluyor dimi, hemen konu başka yere kayıyor :) bülent abi valla sen iyi niyetle hepimizin yardımına koştuğun için gözünden kaçıyor... merak ettim haftasonu tolga çözüme kavuşturdu mu acaba??? bir de ata arkadışımızın cevabı gibi, siteden sorunlarımız ve diğer durumlardaki paylaşımlarımıza tecrübeleri,teknik bilgileri ile içtenlikle yaklaşan tüm büyüklerimize, arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim... başka forumları bilmiyorum,fazla internette vakit de geçirmiyorum ama bence çok özel ve değerinin bilinmesi gereken bir durum...