Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

arabam beni deli ediyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

quote:

ateşleme bobin kablosunu  bosch aldım sıfırını
bu arada sanırım debimetreyi de değiştiricem yakıt olağanüstü arttı şu an 400 civarı yakıyor km karışıkta
değiştirmedik bir debimetre bi lambda kalmıştı zaten
yakıt ve çekişte fikrimce debimetrenin önmeli bir rolü var.

Lambda denilen ekipman, gaz analizi yaparak yakıtın yanma verimini hesaplayan bir analizör aslında. Analiz sonuçlarına göre yakıt havaya göre az mı gidiyor fazla mı gidiyor onu ölçüyor ve aracın ECU'süne bilgi veriyor.
Buradan hareketle, lambda sensörü arızası yakıtta oldukça etkili olduğunu düşünebilirsiniz. Öte yandan Lambdanın doğru çalışabilmesi için Debimetrenin de doğru çalışması lazım zira lambdanın çıkan gazın analizinde kendine ölçü aldığı 'hava miktarı'na bakarak hava-yakıt oranına bakar. Hava miktarını ölçebilmek için de debimetre hem geçen akışkanın miktarını hem de sıcaklığını ölçer. Zira gazların hacmi sıcaklıkla değişir. Doğru hacim hesabı için sıcaklık ölçümü de şarttır.
Debimetrede akış ölçümü doğru ancak sıcaklık ölçümü yanlış olabilir ya da tam tersi de olabilir. Her iki halde de sağlıklı ölçüm olmaz.

Biraz uzattım sanırım...

Aykut

gerekli bir açıklama idi çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim
bundan şunu çıkarabiliriz test yapılırken sadece debimetre değil lambda yı da ölçtürmeliyiz. peki
bunu bosch servisleri gerektiği gibi yapabilir mi gerekli ekipmanları var mıdır

Alfadanadam

Gideceğiniz Bosch servisinin teknik ekipman zenginliğine bağlı olarak değişmekle birlikte lambda testi oldukça kolay. Debimetre konusunda belki net cevap veremeyebilirler. Ama bu da dediğim gibi teknik ekipman zenginliği ile ilgili bir durum.
Bir parçanın arızalı olduğuna %100 emin olmadan değiştirilmesine çok karşıyım, sizler de ustalarınız sizi teknik anlamda doyurucu bilgiler vermedikçe değişime onay vermeyin. Hem cebinize yazık hem de milli servet israfı olmasın.