Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Silecek suyu püskürtme noktaları nasıl sökülürİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar_ileri

Kaput üzerinde bulunan siliecek suyu püskürtme noktaları sebebini bilmediğim bir sebebten tıkanmış. Düz tornavida ile ayar toplu iğneyle açma gibi şeyler denedim ama nafile . bu siyah plastikleri söküp nedenini bulmak istiyorum. Bu parçalar nasıl sökülür bilenler yardımcı olursa sevinirim

ATA

156 ve doblo için biliyorumda siz sanırım 147 için soruyorsunuz?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

o püskürtme noktaları değil de asıl problem hortumlarda ya da püskürtme motorunda olabilir. Bir kere başıma gelmişti, püskürtme pompasının üst tarafına bağlı hortum yerinden çıkmıştı.

serdar_ileri

@Ata doğru söylüyorsun modeli belirtmemişim. 147 için de herhalde 156'ninkiyle aynıdır.

@alfadanadam su kaput üzerindeki o noktaya kadar geliyor. Püskürtme deliğinden su çok çok az  su çıkıyor kapalı kaput üzerinden süzülerek farlara doğru akıyor.

Alfadanadam

su püskürtme sisteminde Y parça dedikleri bir parça vardır. Hem suyu ikiye ayırır hem de basınçlandırır. Arıza sebebi bu da olabilir. Benim sizin yazdıklarınızdan farklı şeyler yazmamın sebebi,süphelendiğiniz yerde çözüm bulamıyorsanız bakılması gerken alternatif noktaları hatırlatmak.

serdar_ileri

Sorunun kaput üzerindeki o siyah parçalarda olduğunu düşünüyorum. Belki tespitim doğrudur belki yanlış. İşte bunu anlamak için o parçaları söküp inceleyip temizlersem sorunun oradan mı farklı bşr yerden mi olduğunu anlayacağım.

O siyah parçaları sökmek için mutlaka kaputun hemen altında yer alan ses izalasyon malzemesini de mi sökmem gerekiyor. Kaputun üzerinden çekmeyle çıkmaz mı acaba

ATA

quote:

@Ata doğru söylüyorsun modeli belirtmemişim. 147 için de herhalde 156'ninkiyle aynıdır.

Aynı değil o yüzden yanlış bilgi vermek istemem ancak sizinde dediğiniz gibi kaput altındaki izolasyon keçesini sökerseniz fıskiyelere ulaşırsınız gibi geliyor.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

serdar_ileri

kaput üzerindeki siyah plstiği çekiştirsek faydası olmaz ml? ayrıca 156 da  o keçe yok mu?

n / a

selam.. Kaputun üzerindekileri zaten toplu iğne ile temizlenmiş yani sökmeye gerek yok. Sanırım su bitinceye kadar kullanmışsınız. Büyük ihtimalle motorun agzına pislik tıkandı ve yeterli su çekemediğinden pükürtemiyor. Aynı sorun bende de var. hala sökücem su deposunu ama nalet bir yerde:) farlara geliyor fakat cama ip gibi akıp sora süzlüyor. DAha sorada sadece kendini ıslatıyor.. Yani çare su pompasını temizlemek. Şöyle anlarsınız en azından tarif edeyim. Toplam 4 adet delik varya cama pükürten delik. Bir tafarafı tıkayın yani diyer taraf acık kalsın bakın bakalım tazik nasıl olucak sora diğer tarafta deneyin. Tazik çoğalırsa delikler acık. motor tıkalı basamıyor anlamında..

ATA

156'da kaput üstünde değil serdar bey, cam önündeki plastik bakalitte fıskiyeler. 3 vida sökülerek ulaşılıyor 156da. 147de kaput üstünde olduğundan keçe sökülmesi gerek.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ottoman

benim 156 nın püskürtme noktasına giden hortum çıkmıştı kendim söktüm taktım bu yüzden bir deneyimim var. camın hemen önündeki siyah pilastik 2 parçadır sağ ve solda birer vida ve üstünü örten siyah kapaklar var onları çıkarırken çok nazik olun kırılıyorlar ve ben yenisini bulamayınca slikonla yapıştırdım. birde orta bağlantı noktasını sökünce siyah plastiği ve üzerinde püskürtme noktaları ile beraber çıkarırsınız ama plastik aksamda çok zorlama yapmayın kırılıverir.

serdar_ileri

@bunche bana motrdan değilde gözlerin tıkanık olduğundan gibi geliyor. Zaten keçeyi akldırdığımda sorun belli olacaktır.

@Ata yine bizleri aydınlattın. Sağol eğer keçenin sökülmesi için klips tarzı şeylerin kesilmesi gerekmiyorsa bi ara ilgilenirim. Ama kesilen klipsler varsa ancak klipsçiden yenisini aldığımda bakarım.

@ottoman önerin iyi oldu nazik olmayı unutmam inşallah.