Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motorda titreme sorunu Yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Arkadaşlar bujileri değiştirdim ,enjectörleri temizlettim yağ filitresi değişti hava filitresi değişti v kayışı değişti arabanın yakıt değerleri 100 km de 10 litre gaz yani tükrtim normal değerlede ama arabanın motoru bazen rolantide gazdayken yada benzinde titreme yapıyor ,dün test ettim hem gazda hem benzinde titreme oluyordu ustsnın biriyle baktık , bakarken motor fanı çalıştı ve birden titreme duruverdi. Usta her türlü arabaya bakanlardandı,sanki siboplardan biri ateşleme yapmıyor gibi geldi bana dedi, yada enjektörlere giden kablolarda sorun olabilir dedi.Birde ısı müşürond de sorun olabilir dedi. yani canım sıkıldı.Araba giderkende mesela 100 km hızda 2500 devirde çok hafif yukarı eğimli yolda yada nerdeyse düz yolda gazı kökle araba gaz yemiyor sabit 100 km de gidiyor yani devir hiç artmıyor ama 4 . vitese alırsam devri yükseltiyorum 3500 lere 5. vitese atıyorum ozaman hızlandırabiliyorum .1. ve 2. viteslerde gazdan ayağımı çekincede araba yığılıyor öne doğru ve diyelim 1. yada 2. vitest gaz verip hızlandırıyorum arabayı gazı çekince hemen yığılıyor ve devir hızlıca 1000 devirlere düşüyor sanki frenleme yapıyor kendi kendine. E5 dur kalklarda çok sıkıntılı oluyor .Birde bu bujileri taktırmaddan önce alfa arab ile çok dik yerde kalkış yapmak istedim ama araba kalkış yapamadım hertürlü debraj hareketini yaptım ama zor kaldırıp götürebildim sanki soğuk motorda düşük motor dizel araçlar kalkmada zorlanır ya aynı öyle işte.sonra ustaya anlattım oda bujileri ve diğer bahsetiklerimi değiştirdi ama aynı yokuşta gene araba kendi kaldırıp götüremiyor. Yani sorunum  çok dik yokuşta kalkamamaktı bujiler vesaireler değişti şimdide araba motoru titriyor ve 1. 2. vvitesler anlattığım hale geldi . Biraz karışık anlattım kusurabkmayın , Tecrübelerinizden faydalanmak isterim ,neyin üzerine gitmeliyim aslında yetkili servise vereyim kurtulayım istiyorum ama bir sürü para bu alfa ustalarıda çözecek gibi gözükmüyor ,orasını aç burasını aç şunu değiştir bunu değiştir hala bulamadıklar bulana kadarda beni batıracaklar galiba.He buji markasıda NRK gibi bir ismi var tam hatırlamıyorum ama 100 bin gidenlerdenmiş. Yetkili servise sordum oda Kompresörü, debimetreyi birkaç şey daha saydı ama kağıda yazdım hatırlamıyorum.Belki siz birisini öneririsiniz yada sizin öneriniz olur. Dik dediğim yokuş 45 yada 50 derece orada kalkış yaptım ama araba kalkıp çıkana kadar canı çıktı ,yığıla yığıla debrajın 10 türlü halini deneyerke çıktık yani.debrajda sağlam diyor usta.hadi bakalım sizden neler çıkacak.teşekkürler.arabamda 1.6 tspark distinctive.

Alfadanadam

Kamil bey benim naçizane tavsiyem forumda adından iyi bahsedilen bir özel alfa romeo servisine gitmeniz. Sadece yazdıklarınızdan net sonuç çıkarmak biraz zor görünüyor.
İyi bir Alfa Romeo ustası zaten kısa sürede teşhis koyabilir.
Öte yandan bu çektiğiniz sıkıntıların sebebi tek bir problem de olmayabilir. En iyisi öncelikle examiner cihaza bağlanıp herhangi bir hata kodu olup olmadığı görülür, devamında da özel servisin şüphelediği parçalar hali hazırda stoklarda mevcut olduğu için en kötü ihtimalle deneme yanılma yöntemiyle tespit edilebilir.
İşi bilmeyen birine kurcalatmamak en sağlıklısı...

n/a

tşk ama alfa spotivo bağladı bişey bulamadı.

A.S.GÜMÜŞ

rölantide motor titremesi dediğiniz ibrede dalgalanmamı oluyor ? yani stop edecekmiş gibi olup kendini toparlıyor ve bunu ekseriyette gazda yapıyorsa sorun ateşleme ve debimetre olabilir. Yokuşta kalkmaması 5. viteste gaz yemiyormuş gibi olması aklıma direk ateşlemeyi getiriyor. bujiler değiştiğine göre yuvalarında herhangi bir sıvı olup olmadığına baktırın. içlerinden birine yağ geliyor olabilir bende olmuştu.

07 DH 800

alfistahakan

Subaplardan biri ateşleme yapmıyor diyen o usta gitsin bu işi yeniden öğrensin bence.Subap yaksa 1,2,3 ve diğer viteslerdede aynı titemeyi fazlasıyla hissedersinizki araç zaten çekişden düşer.Rölentide yapıyorsa buji kablolarını sökün tek tek inceleyin.Bobinlerde çatlama varmı kontrol edin.
Hakan
Forever Alfa

n/a

quote:

rölantide motor titremesi dediğiniz ibrede dalgalanmamı oluyor ? yani stop edecekmiş gibi olup kendini toparlıyor ve bunu ekseriyette gazda yapıyorsa sorun ateşleme ve debimetre olabilir. Yokuşta kalkmaması 5. viteste gaz yemiyormuş gibi olması aklıma direk ateşlemeyi getiriyor. bujiler değiştiğine göre yuvalarında herhangi bir sıvı olup olmadığına baktırın. içlerinden birine yağ geliyor olabilir bende olmuştu.

İbrede hiç dalgalanma olmuyor 800..850 devirlerde. Bujilere tekrar baktırıcam ama , ben zaten araba yokuşta kalkmıyor diye bujileri değiştirdim şimdi hem yokuşta kalkmıyor hemde motorda titremem ve 1.2. viteslerde kasılma frenleme yığılma tabir edilen şeyler oluyor. Yokuşta kalkmaması canımı gerçekten sıktı. başta ASR on off düğmesindednir demişlerdi amatest ettim aynı yokuşta durum öyle değil. Arabayı bu dediğim yokuşta kaldırıyorum ve arabayı götürebiliyorum ama debraja bir basma aralığı var tam orada tutmazsan hatta biraz kaldırıp indi,rmek de gerekiyor ozaman yavaş yavaş çıkabiliyorum. yardımlarını bekliyorum.

alfistahakan

Baskı balata sağlammı?
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Bu durumda başka bir servise gitmeniz gerekiyor belli ki... Bostancı Sanayi'de üye arkadaşlar sıklıkla Carium ve Alfist servisleri kullanıyorlar ve memnunlar. Birinin tespit edemediğini belki diğeri tespit edebilir. Kendi kendinizi yiyeceğinize başka servis deneyin derim.

n/a

quote:

Baskı balata sağlammı?

Baskı balata için biraz yukarda kavrıyor ama kötü değil demişlerdi.
yetkili servise telefonda sordum aşağıdakileri kontrol etmekte fayda var dedi.

Siboplar
kompressor
lamda sensörü
debimetre
rolanti kiti.

drcalibra

Bende de aynı sorun olmuştu.Aracın boğaz kelebeğini temizledim ve bir de boğaz kelebeği belli açıda durur normalde o açı kaybolduysa 1. ve 2. viteslerde gaz yeme azalıyor.Artı araca throttle reset yap yani mar on dayken 90 saniye bekle mar off tayken 90 saniye bekle sonra gaz pedalına dokunmadan çalıştır ve bırak rölantide 10 dak çalış sın sonra kapat tekrar çalıştır ve gezintiye cık 10 dak.bunları yaparken araç hep benzinde olsun lpg ecusu zaten araç ecusunu okuyup gerekli bilgileri alacaktır.Birde hava filtresine bak veya kaçak hava alıyormu bir yerden ona bak.1. ve 2 . viteste yığılma bende de var çözemedim ama  You are not allowed to view links. Register or Login 2. viteste gaz verdiğimde ileri geri silkeleniyor ve gazdan ayağımı çektiğimde yine yıgılarak yavaşlıyor aklıma boğaz kelebeğindeki rölanti ayarlayıcı geliyor birde aracı çalıştırın düz bir yer olsun rölantide iken birinci vitese takın sol ayagınız debriyaja basılı olsun sağ ayagınızla frene basın sonra debriyajdan ayagınızı araba stop etmeyecek düzeye kadar  biraz hızlı şekilde çekin ve tekrar basın aracın önü şahlanır gibi olacaktır bu arada vuruntu sesi var mı diye dinleyin genelde tak tak şekilde gelir eğer varsa aks başlarında yada ayna mahrutide boşluk vardır yada baskı balata sıkıntılıdır bir ihtimal şanzıman kulakları özelliğini kaybetmiştir.bunlarda yığılma tarzı problemler yapabilir.bu arada benzin pompasında basınç düşmesi veya enjektörlerin püskürtmesinde problemler varsa bunlarda sıkıntı yapabilir.Boğaz kelebeğini temizlerken bir arkadaşınız gaz pedalına sonuna kadar bassın boğaz kelebeği sonuna kadar açılıyormu ona bakın.Başkada aklıma birsey gelmiyorAlfa alınca insan bunları kendi kendine yapmayı ögreniyorDüşünsenize bir toyotanız olsaydı motor arıza yapmıyor araç sıkıntı cıkarmıyor monoton bir  hayat olur insan sıkılır değil mi?

Edited by - drcalibra on 05/03/2010  22:04:07

n / a

Selam. Öncelikle sök tak, onu dene bunu dene ile bu iş olmaz. Debimetre(MAF) Senosu yapar. Yakışı nasıl. Daha doğrusu birsürü şey yapar. Grank sensorude yapar. Yani birçok şey yapar. Önelikle benzin basıncını ölçtür. Sonra ateşleme. Bunlar gayet normal ise maf sensoru ve grank okuyucu yapar. Büyük ihtimal benizn pompan nanay:) İlk kalkışlarda araçlar bol benzin ister. Fakirde kalıyorsa o zaman yığılır kalkamaz.  Bu arada hava yakıtı ayarlayan lambda sensorudur. Onada bir bak derim. Bunlar düzgün ise zaten aracının yürümesi lazım.

n/a

arkadaşlar sağolun ,
yakıt pompasını da düşünmekte fayda var :) , ama  lpg yi taktırıken adamlar Kelebek denen zımbırtının kirli olduğunu ağar hareket ettiğin buna dokunmam gerektiğini falan söylediler ama sportivoya götürdüm adam benzini yüksek basınçla kelebeğin üstüne sıktı , bu sizce doğru bir temizleme yöntemimi ??? Belkide bu yaptığı tam temizleyemedi.  Bostancı alfa romeo servisine gittim ihsan ustayla gezdik adam bu arabada hiç bir şey yok dedi yokuşta dur kalk yaptı adamında ayakları debraj gaz a gerçekten çok dengeli basıyor ve araba tıkır tıkır çıktı , 1500 kiloluk araba 2 kişi artı yakıt artı tüp tankı ... ve bu kadar zorlanması diğer arabalardada olabilecek bişey dedi. ve beni rahatlattı.diğer ustanın haksızlık ettiğini söyledi... Arabam tüplü olduğundan ve az benzinle gezdiğim için ve deponun dibinde yakıt olduğundan bu titreme olduğunu deneyerek anladım , gittim 97 oktan benzin koydurdum ve arabanın daha hiç titrediğini görmedim. Bundan sonra benzin lambası yanarsa hemen doldurucam. Ve arabanın özelliklerinide araştırdım  arabam isimli sitede alfa 156 nın yokuşlarda çekişinin iyi olmadığında, yeterli tork üretemediğinden bahsetmiş, torkuda 4200 d/d'de 146 Nm , diğer araçlara baktım VW c-ve hondaya toyotaya onlarda max tork 150ve üstü , bende çok dik yokuşlarda zorlamam arabamı ama , gönül isterdiki arabam yokuşlarda canavar kesilsin ... belkide bundan sonra araba alırsam tork u yüksek olmasına dikkat ederim. Bu arabada gücü 3500 devirlerden sonra hissediyorsun ama buda yakıt tüketimini arttıtıyor ,alacağın zevk pahalı oluyor ,acı bir zevke dönüşüyor...

n/a

quote:

Bende de aynı sorun olmuştu.Aracın boğaz kelebeğini temizledim ve bir de boğaz kelebeği belli açıda durur normalde o açı kaybolduysa 1. ve 2. viteslerde gaz yeme azalıyor.Artı araca throttle reset yap yani mar on dayken 90 saniye bekle mar off tayken 90 saniye bekle sonra gaz pedalına dokunmadan çalıştır ve bırak rölantide 10 dak çalış sın sonra kapat tekrar çalıştır ve gezintiye cık 10 dak.bunları yaparken araç hep benzinde olsun lpg ecusu zaten araç ecusunu okuyup gerekli bilgileri alacaktır.Birde hava filtresine bak veya kaçak hava alıyormu bir yerden ona bak.1. ve 2 . viteste yığılma bende de var çözemedim ama  You are not allowed to view links. Register or Login 2. viteste gaz verdiğimde ileri geri silkeleniyor ve gazdan ayağımı çektiğimde yine yıgılarak yavaşlıyor aklıma boğaz kelebeğindeki rölanti ayarlayıcı geliyor birde aracı çalıştırın düz bir yer olsun rölantide iken birinci vitese takın sol ayagınız debriyaja basılı olsun sağ ayagınızla frene basın sonra debriyajdan ayagınızı araba stop etmeyecek düzeye kadar  biraz hızlı şekilde çekin ve tekrar basın aracın önü şahlanır gibi olacaktır bu arada vuruntu sesi var mı diye dinleyin genelde tak tak şekilde gelir eğer varsa aks başlarında yada ayna mahrutide boşluk vardır yada baskı balata sıkıntılıdır bir ihtimal şanzıman kulakları özelliğini kaybetmiştir.bunlarda yığılma tarzı problemler yapabilir.bu arada benzin pompasında basınç düşmesi veya enjektörlerin püskürtmesinde problemler varsa bunlarda sıkıntı yapabilir.Boğaz kelebeğini temizlerken bir arkadaşınız gaz pedalına sonuna kadar bassın boğaz kelebeği sonuna kadar açılıyormu ona bakın.Başkada aklıma birsey gelmiyorAlfa alınca insan bunları kendi kendine yapmayı ögreniyorDüşünsenize bir toyotanız olsaydı motor arıza yapmıyor araç sıkıntı cıkarmıyor monoton bir  hayat olur insan sıkılır değil mi?

Edited by - drcalibra on 05/03/2010  22:04:07

arkadaşım ilginç şeyler anlatmışsın ama anlamadım tek tek sorayım :)

throttle reset mar on mar off bunlar nerden yapılıyor bir düğmesi varsa yerini yazarmısın ve bunları resetleyince neyin ayarını yapmış olucam. Kelebeği sen nasıl temizledin ve olması gerekli açı nasıl olmalı ? Temizlik sonrası 1. ve 2. vitesteki yığılma düzeldimi ? Valla temiliğin paratik yolu varsa bende yaparım. Ama arabayla uğraşman ve öğrenmen gerçekten güzel ve zevkli olsa gerek tabi pahalı olmadıysa ... Ama bu benzinin dipte olması kirli yakıta neden olmuş olabilir diye düşünüyorum nedersin ... Teşekkürler...

Cem

Mar on- Mar off konak anahtarının konumlarıdır.

koful

rölantideki titreme bende de vardı, meğer yetkili!! servis trigger setini değiştirirken ayarı yarım diş hatalı yapmış, carium düzeltti şu an problem yok...

saygılar
can

n/a

MOtorda titreme düzeldi ama bu işin doktoru arabanın sahibi arkadaşlar .LPG filitresini değiştirip lpg enjectorlerini temizletim araba saat gib oldu.