Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor Uyarı Lambası Yandı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ycl58

Bugün 147 aracımla şehirlerarası yolculuk esnasında -Motor Control System Failure- uyarısı ile birlikte Motor uyarı ışığım yanıp sönmeye başladı. Kullanma kılavuzunda katalitik konvektörün hasar görmüş olabileceği yazılı.
Sivas'ta Alfa Servisi olmadığından Tofaş servisine götüreceğim ancak  arıza sebepleri ve çözüm yolları hakkında ön bilgilendirme mahiyetinde yardımcı olursanız sevinirm.

alfa147black

arızanın mekanik değil elektronik olduğunu düşünüyorum. tofaş servisinin ilgileneceğini sanmıyorum. bir ankara yaparsınız gibi geliyor.

ycl58

İlginize teşekkürler. Sabah sanayide eski ustama bir baktırayım dedim. Aracı cihaza bağladı ve 1. silindirin ateşleme yapmadığını tespit etti. Bobinden şüphelendi ancak bobinleri yer değiştirince ateşlemede sorun olduğu anlaşıldı. Elektrikçime götürdüm kabloların etrafındaki bantı söktüğünde gördükki kablo nasıl olmuşsa kopmuş. Çok şükür korktuğum gibi bişeyler çıkmadı.

alfa147black

geçmiş olsun.

Dentist

Ucuz atlatmışsınız,geçmiş olsun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

erkanfiliz156

geçmiş olsun benimde 147 2006 model alfam bugün aynı arızayı verdi bende yarın makineye bağlatacağım aracaı bakalım ne çıkacak ona göre düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım
saygılarımla