Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aracım Gaz Kesince Frenaj Yapıyor-Devri Azalıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Benim motor 1.6, 8 bujili 4 silindir ,silindir başına 2 tırnak ateşleme, 120 beygir ,6200 d/d'de 120 HP, maksimum torkuysa 4200 d/d'de 146 Nm. Lastik havası 36 bar da . Arabanın dışında kaportasında gidişini etkileceyecek birşey yok ,camlar kapalı  vs...  araba ayrıca  cilalı :) Ben Renault megana bindiğimde ayağımı gazdan çekince akar giderdi araba çok hoşuma giderdi. Şİmdi ki arabam Alfa Romeo ama ayağımı gazdan çekince araba frenaj yaparmış gbi davranıyor devir çok hızlı düşüyor .yokuşu 120 ile tırmanırken ayağınızı gazdan çekince nasıl hızı azalır benin alfa bunu düz yolda yapıyor.

stromboli

Bazı araçlarda konforu artırmak ve ayağınızı gazdan ani çektiğinizde yığılmayı engellemek için elektronik bir sistem olur, bu sistem siz ayağınızı gazdan aniden çektiğinizde azaltarak gaz vermeye devam eder, böylece araçtakilerin ani hareketlerden ve silkelemeden etkilenmesini engeller. Genellikle performans odaklı araçlarda bulunmaz, daha hissiz ancak daha konfor odaklı araçlarda bulunur. Bildiğim kadarıyla megane'da bu sistem vardı.
Yani alfanızda yaşadığınız doğal, megane'da yaşadığınız yapay.Megane'daki akıp gitme bir yerde kandırmaca.. :o))

n/a

Böyle kabulmü edeyim , yani arabanın karakterini bilsem bunlarla uğrşmam ama motor kaynaklı bir sorunsa can sıkıcı.

marauderjingo

alakası yok fakat lastik havanız biraz fazla sanki.

n/a

quote:

alakası yok fakat lastik havanız biraz fazla sanki.

ama lastik havası az ise yavaşlar ,birde ben benzincide 36 bar görmüştüm benim tekere, 205 r 55 gibi birşeydi.

drcalibra

bence lastikle yada Alfanın doğallığından kaynaklanan birsey değil bu ya sensör hatası vardır yada bogaz kelebeğini ayarlayan potansiyometreden olabilir.Aynı sorun bende de oluyor ve ayna mahruti de boşluktan yada boğaz kelebeği motorundan şüpheleniyorum.Vakti zamanında sıfırına dünya para ödenen bir Alfa 156 nın mühendisliğinde doğallık adına böyle hata yapılabileceğine ihtimal vermiyorum.Benim aracım bazen ayagımı gazdan cektiğimde birden kapaklanıyor bazende megane aracınızdaki gibi akıp gidiyor.Bu da bana bir yerde hata veren bir sensör yada aktarma organlarında bir sıkıntı düşündürüyor.Bence iyi bir Alfa ustasına baktırtmak lazım.

AytacFx

1 Lastik havasi cok cok fazla.. Benim lastikler 215 ve 2.3 bar basiyorum. Fabrika degerleri. Ben hic bir aracin 2.6 yi gectigini gormedimki buda arka lastikleri ici aracin. On lastikler 2.3'den fazla olanini gormedim. Benzin depo kapaginda dogru ise basinc degeri yazar. Ona gore hava basin..

Meganede sordum Alfa da suruyorum.

Meganeyi ilk surdugumde bende farkettim, Gazi saliyorum araba gitmeye gaz vermeye devam ediyor. Konfor icin oldugunu direkmen jeton dustu falan cok sinir bozucu oldu cunku Fren basmak zorunda kaliyordum 2'de bir. Alfa'da ise gazi saldigimda yetiyordu..

Benim aracda aynen sizin dediginiz gibi, gaza cok az dokunarak gidin bakin megane'de oldugu gibi Alfa'nizda hariket edicektir. Gazi saldiginizda yine one dogru boynunuz egilecektir.

Mercedes'lerdede bu durum boyle. C serisi 2.2 dizel var. Gazi saldigimda Alfa'daki gibi egilme oluyor. Megane gibi degil kisacasi. Fakat Mercedes A serisine bindim cok ufak bir tur, oda megane gibiydi ve deli oldum. Vites atislari bile istedigim gibi ayarliyamiyordum.

Sizi bilmem ama, ben kendisi gaz vererek beni kandiran bir araci hic sevemedim. Deli olurum ve mecbur kalmadigim surece satin almam

n/a

Bilemiyorum ama aracımda bazen ilk çalıştırdığımda rolantide farkediyorum motor titremesi oluyor , bir süre izliyorum motor fanı çalışınca titreme duruyor , bu konuda nedersiniz , bazen olmasıda ilginç başlarda benzin den pislik gelmiştir enjectörler kirlenmiştir diye düşündüm ama şimdi depo yarısına kadar dolu . Neden titrer bu motor anlamış You are not allowed to view links. Register or Login çalışıp durduktan sonra titreme minimuma iniyor ve bir dahaki sefere yani belirsiz bir zamana kadar titreme olmuyor, havanın soğukluğundan da değil hava mesela bugün 17 dereceydi...

Edited by - selolim on 12/03/2010  16:52:14

agucba

Kamil bey, siz en iyisi üçe beşe bakmadan otomobilinizi satın. Ondan size hayır gelmez. Üzmeyin kendinizi.

///////////////

latrodects

evet yaa saymadık sorun bırakmadınız:))

AytacFx

Motor titresimini bilemiyecegim fakat benimkide az pirr pirr yapiyor. Ama bildigim normal degil bi :) Dalgalanmada oluyor benim Rpm metre'de cok az. Ama seviyorum

n/a

ya arabamda Lpg de var hatta Lpg charger takılı fazl oksijen alsın diye ,bugün söktürcem bu LPg charger ı araba fazla oksijen alınca sensörler sapıtıyor. Söktürüp tekrar gaz ayarı yaptırıcam. Ayrıca araba titremesi olmayınca saat gibi çalışıyor , ben bir yaris araba kullandım bu arabanın karakterini öğrenene kadar bazı hata gibi gözüken davranışları arbanın karakterinden kaynaklanıyor diye anladım.