Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Can sıkıcı problemim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfistahakan

Arkadaşlar aracımı c.tesi günü aldım.İşi bitmiş halde tabii.Hem sevinçliyim hemde üzgünüm.Sevivnçliyim kavuştum ama durup duruken 1.000 tl harcadım.
Bildiğiniz gibi yaklaşık 1.500 Tl tutarında yeni bakım You are not allowed to view links. Register or Login yapalım kader deyip susuyoruz.
Yapılan işlere gelince.
1-Üst kapak taşlama
2-4 adet sibop değişimi
3-Sibop lastikleri komple değişim.
4-Sibop yayları komple değişim.
5-Motorun toplanması
6-Triger ayarı
7-Motor yağı komple değişim
8-Silindir kapak  ,manifolt,eksoz contaları
9-Devir daim pompası değişim
10-İşçilik

Emeği geçen, Devkodan Metin ve Mehmet Ustalara buradaki ustam Durmuş Ustaya teşekkür ederim elleri dert görmesin.
Reklam olduysada kusura bakmayın ama kötü şeyler kadar iyileride belirtmekde fayda var diye düşünüyorum.Saygı ve sevgilerimle
--
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah.

Dentist

Tekrar geçmiş olsun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

alfistahakan

Teşekkür ederim.
Hakan
Forever Alfa

Jakomo

Mutlu son ile sona ermiş olmasına sevindim, hadi geçmiş olsun !!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

alfistahakan

Eveet bir yıl daha olmadan aynı sorun yine çıktı.4 .silindir çalışmıyor.Sübap yakmış .Moralim çok bozuk.....bakalım neden olmuş aynı sorun 2.kez neden olur?Şassızlık ...
Hakan
Forever Alfa

ersinguller

Çok geçmiş olsun :( Şans faktörüne mekanik konularda her ne kadar inanmasam da, Alfa diyince şans faktörü malesef sonuna kadar devrede.

serkan44

abi çok geçmiş olsun inşallah bu sefer fazla masraf çıkmaz

alfistahakan

ÜSt kapak değişicek.Keşke önceki sorunda değiştrseymişim.Araç yağ da yakmaya başlamıştı.Bakalım neler çıkacak.2 binlirayı bulur rahtalıkla.Sonrasında aracı satıcam yeter artık.
Hakan
Forever Alfa

erdem1904

geçmiş olsunda 2000 lira harcadıktan sonrada satılmazki sıfıra yakın motorla gezip keyfini çıkarın...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alfistahakan

Geçen yılda aynı masrafı yapmıştım ama keyfini süremedimki..:((
Hakan
Forever Alfa

alfa147black

geçmiş olsun..

n / a

İşinize karışmak gibi olmasın ama kompresyon testi yapıldı mı? Üst kapak neden değişiyor? Bu arada şu deyimler sibob kesme egzantrik kesme. Yaglama ile ilgili bir sıkıntı mı var. Egzantrikler bozulup taaaaa üst kapaga gidiliyor. Bu arada üst kapak değişimi 2000tl biraz fazla değil mi?Sizin siklindir üst kapagın nesi var tam tarif eder misiniz?

n / a

Bu arada buji kapkara olduğunda aşırı zengin yada o piston gazı dışarıya atamıyor anlamında. Yada hava girişi olmuyor. Sanırım emiş yada egzoz egzantriğinde problem var. Yanlış anlamayın bu arada hararet görmemiş bir motorda üst kapagın taşlanma sebebi söken usta sağ olsun sistemi. Yani sökülem şekline göre söküldüğünde taşlamadan o kapağı 2 yada 3 gez direk takabilirsiniz... Dediğim gibi tahmin ettiğim gibiyse sadece egzantrik değişimi ile sıkıntı gidebilir. üst kapağada acılmasına gerek kalmaz...

alfistahakan

quote:

İşinize karışmak gibi olmasın ama kompresyon testi yapıldı mı? Üst kapak neden değişiyor? Bu arada şu deyimler sibob kesme egzantrik kesme. Yaglama ile ilgili bir sıkıntı mı var. Egzantrikler bozulup taaaaa üst kapaga gidiliyor. Bu arada üst kapak değişimi 2000tl biraz fazla değil mi?Sizin siklindir üst kapagın nesi var tam tarif eder misiniz?

Araç kompresyon kaçırıyor bu kesin.Motoru çalıştırdğımda pıs pıs ses çıkıyor.4.piston çalışmıyor.Bu kesinleşmiş bir teşhis.Ayrıca bir süredir araç rampa çıkarken supab şakırtısı yapıyordu.Yağ eksiltiyor ve işe geliş gidiş güzergahımda yol çok inişli çıkışlı, hep aynı yerde mavi duman atıyordu sonra kesiyordu.Üste kapak neden  değişiyor ?Çünkü daha önce açıldığında yanan subaplar değiştiğinde silindir kapağını taşlamışlardı.Bunu isteyen söyleyen ve tavsiye eden Alfa Romeo özel servisiydi.Bana söylenen daha önce de taşlanmış olduğu için kapağın artık bir taşlamayı kaldıramayacağıydı.Taşlama için gerekli limiti doldurmuş.Neticede yeni subap takımı ve bi sürü şey değişeceği için taşlama gerektiği söylendi.Tabi ben bu konuda sınırlı bilgiye sahibim.geçen sefer ekzantirik milide değişmişti.Daha motor açılmadı ama açılınca neler çıkacak daha bilmiyorum.kapak fiyatı aldım 1-2 yerden.Herşey dahil ekzantirik milleri ve fincanlar dahil olmak üzere 1000 lirayı buluyor.İşçilik falan 1.500 tl şu an için görünen masraf.He başka bir alternatif varsa değerlendirirm tabii
Hakan
Forever Alfa

cihan

çok büyük şanssızlık ya... peki bu duruma neyin sebeb olduğu belli mi? nasıl tekrar ediyor?

alfistahakan

quote:

çok büyük şanssızlık ya... peki bu duruma neyin sebeb olduğu belli mi? nasıl tekrar ediyor?

Bu hafta motor açılacak.O zaman belli olur.
Hakan
Forever Alfa

cihan

tekrar çok geçmiş olsun, inşallah butür sıkıntılar son olur...

n / a

quote:

quote:

Araç kompresyon kaçırıyor bu kesin.Motoru çalıştırdğımda pıs pıs ses çıkıyor.4.piston çalışmıyor.Bu kesinleşmiş bir teşhis.Ayrıca bir süredir araç rampa çıkarken supab şakırtısı yapıyordu.Yağ eksiltiyor ve işe geliş gidiş güzergahımda yol çok inişli çıkışlı, hep aynı yerde mavi duman atıyordu sonra kesiyordu.Üste kapak neden  değişiyor ?Çünkü daha önce açıldığında yanan subaplar değiştiğinde silindir kapağını taşlamışlardı.Bunu isteyen söyleyen ve tavsiye eden Alfa Romeo özel servisiydi.Bana söylenen daha önce de taşlanmış olduğu için kapağın artık bir taşlamayı kaldıramayacağıydı.Taşlama için gerekli limiti doldurmuş.Neticede yeni subap takımı ve bi sürü şey değişeceği için taşlama gerektiği söylendi.Tabi ben bu konuda sınırlı bilgiye sahibim.geçen sefer ekzantirik milide değişmişti.Daha motor açılmadı ama açılınca neler çıkacak daha bilmiyorum.kapak fiyatı aldım 1-2 yerden.Herşey dahil ekzantirik milleri ve fincanlar dahil olmak üzere 1000 lirayı buluyor.İşçilik falan 1.500 tl şu an için görünen masraf.He başka bir alternatif varsa değerlendirirm tabii

Pardon ama kapak kaç kere taşlandı. Yani kaç defa motor yapıldıda kapakta yer kalmadı taşlanıcak. 3,5 artı gene diyorum hararet görmediği sürece o kapagı en az 2 kere taşlamadan söküp takılabilir... Bence öncelikle servisi değiştirin.Sibop keçelerinde kaçırma olabilr. Dolasıyla dumanda atar... Havada yapar. sesde cıkarır. Yani iyi bir kapakçı sorununuzu cokdaha ucuza çözer. Bence Yanlış anlamayın ama başka bir tamirciye göstermekte yarar var. haaaa iş alfa olunca gene mundar eden tamirciler. Ne günahı var alfanın...

n / a

Bence tamircin neden kapak diyor biliyor musun? Arızayı kökten çözüm yani bir damla kan için kolu kesmek gibi birşey. Silidir kapak contasını olabilidğince kaliteli almaya bakın. Bu arada hararet kaçda oluyor genelde?