Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

22-pd-gf / AFx

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AytacFx

Tessekkur ederim..

@tanerim27
Yakin zaman ekliyecegim

babi

Hoşgeldiniz keyifli sürüşler.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Onur Ozdil

GT fotoğraflarda çok güzel çıkmış. rengi çok güzel.
zaten gözümde bir sanat eseri bu araç.
ayrıca  anladığım kadarı ile siz de fotoğraf çekmekte yeteneklisiniz.

aramıza hoşgeldiniz.

Alfadanadam

Aramıza hoşgeldiniz, Alfa muhteşem :)
Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

AytacFx

Tessekkur ederim herkeze :)

@Onur Ozdil

Sadece Turkiyeye izine geldigimde zaman bulabiliyorum malesef.. 2 yildir ugrasiyorum fakat sadece bu sene izinde fotograf cektim okadar

AytacFx

Hatirliyorumda bir yerde söz vermistim 'tamam eklerim fotograf'diye, bulamadim o konuyu bidaha mesajimida bulamadim. Buraya ekliyimde gorevimi yapmis oluyum.

"yay sart" yanliz, arka taraf daha yere yakin olabilirmis...

Hep cekinmistim koymaktan fotografi internete, isallah nazar gelmez.. Tek buraya koyuyorum :)

Register or Login" border=0>

"Cant temizligi yapmasini sevmem, fircayla uzerinden gecerim okadar genelde :)"

admin

You are not allowed to view links. Register or Login yapmayı düşünmüyormusun?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

AytacFx

quote:

You are not allowed to view links. Register or Login yapmayı düşünmüyormusun?

Kesinlikle hayir :) Hiz istesem V6 alirim, yada baska araclar var cok daha hizli olan.. 1997 Model Bmw M3 alirim daha dogrusu 321 beygir. Fakat hic niyetim yok Chip falan, hem satistada zararim buyuk olur.

Gecenlerde biri 1998 Bmw M3 e biniyordu, motoru patlatmis :) Chip falanda yaptirmamisti.. Sonuclari

One kucuk plaka ayarlamaya calisiyorum, Mail attim fiyati nekadar diye cevap bekliyorum.

Edited by - AytacFx on 18/01/2010  18:41:21

naxos

Hız istesen düşüncende haklısın.Fakat  mantıklı sınırlar içinde Chip uygulatman motoruna zararı yoktur sadece biraz daha keyıf alabilirsin ki sen şanslı bir yerdesin biz burada bu işleri doğru dürüst yapacak yer bulamazken sen göbeğindesin elınde ımkanların varken kullanmıyorsun.
Aracında cok güzel,nazar değmesin.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

murat

Valla Chipi ,Nosu bilmem de resimmler harika olmuş ellerinize sağlık hakkaten ,hepsi birer wallpaper
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

AytacFx

quote:

Hız istesen düşüncende haklısın.Fakat  mantıklı sınırlar içinde Chip uygulatman motoruna zararı yoktur sadece biraz daha keyıf alabilirsin ki sen şanslı bir yerdesin biz burada bu işleri doğru dürüst yapacak yer bulamazken sen göbeğindesin elınde ımkanların varken kullanmıyorsun.
Aracında cok güzel,nazar değmesin.

Bana göre gereksiz bence, arabanin degerini dusurecegi kesin. Chip bile yapilsa zamanin araclarini gecmiyecegi icin, gerek gormuyorum

You are not allowed to view links. Register or Login

2500 / 3000 RPM de iyi BG artisi sagliyor ve NM, fakat 6000'lerde falan 2 / 3 Beygir.. Gereksiz birsey iste (bana gore)

Edited by - AytacFx on 18/01/2010  22:04:50

asklepios

bijonlar paslı,değişmesi gerekiyor...

ben bulduuum , ben bulduuum , arabada kusur bulduuumm

şaka bir yana, renk-döşeme-jant üçlüsü You are not allowed to view links. Register or Login harikulade

admin

Amaç beygir artışı değil. Stephan dı galiba, onunla konuşarak isteklerini ilettiğin zaman, kişiye özgü yazılımda yapabiliyor.
Amaç var olan ve eklenen gücü devir bandına optimum olarak dağıtarak özellikle alt devir isteksizliğini gidermek, ara hızlanmaları iyileştirmek.

Örnek için, Serkan'ın (Agucba) 145 QV de var çip. Görünürde öyle acayip güç artışları ya da son hızlarda pek bir iyileşme yok. Fakat ara hızlanmalar ve alt devir inanılmaz güzel. Boluya gittiğimizde dağa tırmanırken, millet o yokuşları 2. vitesle bile anca tırmanırken biz 3le hatta 4. vitesle tırmandık ki bu araç benzinli. Ya da 4-5 le giderken hız artırmak gerektiğinde normalde yapılması gereken bir alt vitese geçme olayını da yapmak gerekmiyordu.  Var olan viteste pedala biraz daha basıp yürümek yetiyordu.

Yoksa güçü artıralım, öyle gazlayalım böyle yanlayalım olayları için değil çip,
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

AytacFx

quote:

Amaç beygir artışı değil. Stephan dı galiba, onunla konuşarak isteklerini ilettiğin zaman, kişiye özgü yazılımda yapabiliyor.
Amaç var olan ve eklenen gücü devir bandına optimum olarak dağıtarak özellikle alt devir isteksizliğini gidermek, ara hızlanmaları iyileştirmek.

Örnek için, Serkan'ın (Agucba) 145 QV de var çip. Görünürde öyle acayip güç artışları ya da son hızlarda pek bir iyileşme yok. Fakat ara hızlanmalar ve alt devir inanılmaz güzel. Boluya gittiğimizde dağa tırmanırken, millet o yokuşları 2. vitesle bile anca tırmanırken biz 3le hatta 4. vitesle tırmandık ki bu araç benzinli. Ya da 4-5 le giderken hız artırmak gerektiğinde normalde yapılması gereken bir alt vitese geçme olayını da yapmak gerekmiyordu.  Var olan viteste pedala biraz daha basıp yürümek yetiyordu.

Yoksa güçü artıralım, öyle gazlayalım böyle yanlayalım olayları için değil çip,

Hocam buralar hep duz yol, 5ci vitesde bile 2000 devir'de burdaki bayirlari hiz kaybetmeden cikabiliyorum dusun artik :)

250 / 300 Euro falan az para degil oyle :) Yaptigim ise gidip gelirken kullaniyorum okadar. 1 Vites dusurup hizlanirim okadar para sayacagima yani, ki yetiyor bana :) az once yolladim bitane arac. Max gittim hiz 80KM.. kurallar böyle, kemeri takmadan yola bile cikamazsin.. Yakalanirsan 250 euro cezasi var.. Hiz cezasini siz dusunun artik :) Trafik ise cok kalabalik, sollamaya bile gecilemiyor :)

Tabi TR de olsam yaptirirdim heralde :) fakat sakat isi sevmem, o yuzden uzak dursun :)

Guzel aciklamissin, tessekkur :)

agucba

Türkiye'nin Hollanda'dan ne farkı var ki? Burada da kemer takılmadan yola çıkılmıyor, hız sınırı aşılırsa cezası var. Burada da trafik kalabalık ve adım adım gidiliyor.
Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bu konuda fena halde yanılıyorlar. Avrupa'da kurallara uyuluyor, ama Kapıkule'den girildiği anda sanki kural yokmuş gibi davranılıyor.

İşini yapan kişi veya kuruluş chip tuning konusunda ehil ise, hiç bir sakat yanı yok. Neticede motorun sadece bazı devirlerinde değişiklik yapılıyor.

///////////////

ozi156

hoşgeldiniz..aracıniz cok hoş...kazasız belasız inşallahh

AytacFx

quote:

Türkiye'nin Hollanda'dan ne farkı var ki? Burada da kemer takılmadan yola çıkılmıyor, hız sınırı aşılırsa cezası var. Burada da trafik kalabalık ve adım adım gidiliyor.
Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bu konuda fena halde yanılıyorlar. Avrupa'da kurallara uyuluyor, ama Kapıkule'den girildiği anda sanki kural yokmuş gibi davranılıyor.

İşini yapan kişi veya kuruluş chip tuning konusunda ehil ise, hiç bir sakat yanı yok. Neticede motorun sadece bazı devirlerinde değişiklik yapılıyor.

Kemer 60 ytl sanirim.. uymaz kimse tabiki ALmanyada bende kokluyorum gazi surekli, TR dede kokluyen cok. Hic surmedim 1.3 Sukoda haricinde :).. Ama Hollandada bir turlu oyle uzun sure gazi Kokluyemezsin.. Burgardada ayni. Genelde Tir arkasindan gidersin polis gormesin diye.. Neyse bu uzar gider..  

@ozi156
Tessekkur ederim

Edited by - AytacFx on 19/01/2010  22:37:23

master

Chip konusunu düşünün bence de. Squadra Tuning'deki Stephan Alfa konusunda dünyada en iyi chip yapan insan olsa gerek. Kendisi tam bir Alfisti olduğu gibi (2.8 V6 Turbo bir Spider yapmıştı eskiden, görünce insanın salyaları akıyor :) ) işini de çok iyi biliyor. İsteğinizi belirtirseniz özel chip de yapıyor. Ben eskiden GTV V6 Turbo kullanırken bana özel chip almıştım Squadra'dan ve çok çok memnundum. Selim Abi ve Burak da Squadra chip kullanıyor. Onlar da memnun diye biliyorum. Performansı ciddi oranda artırdığı gibi sakin kullanımda yakıt tüketimini de düşürmüştü. Üstelik Hollanda'da benzin de bizim ülkemizdeki gibi kalitesiz değil, dolayısıyla Türkiye'de chip+kötü benzin sonucu ortaya çıkan hoş olmayan durumları da yaşamazsınız.

Ama tabii ki sizin bileceğiniz iş :) Ben tavsiye ederim Squadra olduğu sürece. Resmi Alfa modifiye firması Autodelta'dan bile daha başarılı chip yapıyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

AytacFx

quote:

Chip konusunu düşünün bence de. Squadra Tuning'deki Stephan Alfa konusunda dünyada en iyi chip yapan insan olsa gerek. Kendisi tam bir Alfisti olduğu gibi (2.8 V6 Turbo bir Spider yapmıştı eskiden, görünce insanın salyaları akıyor :) ) işini de çok iyi biliyor. İsteğinizi belirtirseniz özel chip de yapıyor. Ben eskiden GTV V6 Turbo kullanırken bana özel chip almıştım Squadra'dan ve çok çok memnundum. Selim Abi ve Burak da Squadra chip kullanıyor. Onlar da memnun diye biliyorum. Performansı ciddi oranda artırdığı gibi sakin kullanımda yakıt tüketimini de düşürmüştü. Üstelik Hollanda'da benzin de bizim ülkemizdeki gibi kalitesiz değil, dolayısıyla Türkiye'de chip+kötü benzin sonucu ortaya çıkan hoş olmayan durumları da yaşamazsınız.

Ama tabii ki sizin bileceğiniz iş :) Ben tavsiye ederim Squadra olduğu sürece. Resmi Alfa modifiye firması Autodelta'dan bile daha başarılı chip yapıyor.

320 Euro :) Kalsin bosverin Ayrica ben yaptirmak istesem babam karsi cikicaktir.
Ben bu araci hizli gormuyorum acikcasi. Cunku artik 1.4 motor lar bile yakaliyor hatta solluyor bu araci :) Misal Golf un var bitane 1.4 170ps, 8.1 saniyede 0-100 sanirim.. bu arac 8.7 saniye :) Ha suda varki, yakiti benim arac kadar yakiyor bastimi.. Fakat normal suruste cok daha az yakiyor. Kisacasi Sene konusuyor artik Chip yaptirsamda yine arkada kalicagim

Edited by - AytacFx on 20/01/2010  18:40:52

AytacFx

Kucuk bir kismi boyamam gerektiriyordu ve bildigimiz gibi 500 euroi para istemislerdi.

Kacak birini bulup boyattirdim ve 60 euro ya mal oldu.

Cokda guzel isini yapti. Ben basinda degildim nasil yaptigini gormedim fakat kaliteli oldugu kesin.

Hicbir boya farki ciplak gozle goremedim Gunes olmuyan! havada. Gunes yuzu gorunce belli olucak artik.

Tamponun uzun bir kismini almis, haftaya da araci goturup temizliyecegim boyayi su anda zamanim yok dedi, benimde zamanim kisitliydi zaten. Tamam dedim aldim araci direk ise gittim.

Araci teslim aldigimda boya daha yapiskan seklindeydi. Parmagimi hafif dokandirdigimda cook az da olsa yapiskanligi oldugunu hissediyordum boyanin. Sanirim kurumasi icin tam zaman bulamadik :) Fakat gayet temiz oldu..

eski ve yeni fotograflari ekliyorum.

Tessekkurler.

öncesi:

Sonrasi:

n / a

Hoşgeldinizzzz... Bu arada 60 euro ya göre mükemmel olmuş!!!

AytacFx

quote:

Hoşgeldinizzzz... Bu arada 60 euro ya göre mükemmel olmuş!!!

Tessekkurler :) Daha pasta cekilecek uzerine, haftaya halledicek usta onuda

beckher

Geçmiş olsun sanırım park ederken bi yere dokundurmuşsunuz..Yine pek belli olacak dikkat edilecek bi yer değil sonuçta yere en yakın bölgelerden  birisi marşbiyeller...
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

AytacFx

quote:

Geçmiş olsun sanırım park ederken bi yere dokundurmuşsunuz..Yine pek belli olacak dikkat edilecek bi yer değil sonuçta yere en yakın bölgelerden  birisi marşbiyeller...

Yok hocam onceden kazali cikti arac Sanirim kaldirima cikmis On 2 cant egikti aldigimda salliyordu arac.

AytacFx

SIyah beyaz calismasi :)

Edited by - AytacFx on 10/04/2010  22:16:51