166 V6 TURBO - 06 ABD 80

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Ben canlı canlı görüp bindiklerimden bahsediyorum zaten. Sahibinden.com'a son 14 ay içerisinde koyulan yeni önlü GTV'ler:
bendeki, Aydın'da satılan bir tane kırmızı vardı, önder'in rahmetli var, bir tane larcivert, bendekiyle aynı renk olan Ataşehirde satılık olan vezüv girisi, bir tanede değişik ellerde boy gösteren siyah var.
Bunlardan 4 tanesini gördüm.

Edited by - tolga_ozhan on 19/04/2010  21:25:07

Alfadanadam

Ön farlardaki yuvaya oturmama yorumunuzu pek anlamadım. Farlar hangi yuvaya oturuyor ki zaten?

marauderjingo

kaput üzerindeki deliklerden bahsediyorum. neyse sanırım ben resimlerden aldanmışım.

http://i43.tinypic.com/jjqjjs.jpg" border=0>

Edited by - marauderjingo on 20/04/2010  01:15:29

tolga_ozhan

zaten resimdeki GTV mk1 yani sonradan yapma değil orjinal hali bu.

birde GTV ve spider far yuvası olmayan istisna araçlardandır. eğer far ile ilgili yerine oturmama gibi problem yaşayan GTV spider sahibi varsa bana özelden ulaşsın ben ücretsiz ayarlarım.

Edited by - tolga_ozhan on 20/04/2010  02:06:20

Alfadanadam

GTV farlarının aşağıdaki fotodaki gibi olduğunu ve kaputtakilerin sadece delikten ibaret olduğunu biliyorsunuz değil mi?

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/15-0-800.jpg" border=0>

apojitsu

quote:

GTV farlarının aşağıdaki fotodaki gibi olduğunu ve kaputtakilerin sadece delikten ibaret olduğunu biliyorsunuz değil mi?

http://www.alfaworkshop.co.uk/images/15-0-800.jpg" border=0>

evet biliyoruz

ersinguller

hosgeldiniz, kazasız belasız keyifle kullanın

AlfistiKerem

Aramıza hoşgeldiniz.Keyifli sürüşler maşallahı var

Onur Ozdil

adamın 166 başlığında gtv ön far tartışmayın yahu ayıptır  

166 nız çok güzelmiş.  

vergi, yakıt sarfiyatı ve yedek parça fiyatları da bence gayet normal böyle bir araba için.

motor ve iç temizlik için geçen gün sonax a gittim bir gün boyunca uğraştılar ve araba gerçekten ilk günkü gibi oldu. eğer vakit ayırmakta zorlanırsanız motor ve detaylı iç temizlik ile 166 nız sıfırlanacaktır. zaten çok temiz duruyor.

Edited by - Onur Ozdil on 23/04/2010  12:26:03

apojitsu

quote:

hosgeldiniz, kazasız belasız keyifle kullanın

hoşbulduk, çok teşekkür ederim

apojitsu

quote:

Aramıza hoşgeldiniz.Keyifli sürüşler maşallahı var

amin inşallah, çok teşekkür ederim...

apojitsu

quote:

adamın 166 başlığında gtv ön far tartışmayın yahu ayıptır  

166 nız çok güzelmiş.  

vergi, yakıt sarfiyatı ve yedek parça fiyatları da bence gayet normal böyle bir araba için.

motor ve iç temizlik için geçen gün sonax a gittim bir gün boyunca uğraştılar ve araba gerçekten ilk günkü gibi oldu. eğer vakit ayırmakta zorlanırsanız motor ve detaylı iç temizlik ile 166 nız sıfırlanacaktır. zaten çok temiz duruyor.

Edited by - Onur Ozdil on 23/04/2010  12:26:03

marea forumundan alışığım ben böyle olaylara. hatta burdaki yapılan az bile

walla ben sonax'a, ziebart'a vs para vermek taraftarı değilim. oraya vereceğim paraya gidip temizlik için gerekli ekipmanları alıp kendim temizliyorum. bunu kendim yapmam hem hoşuma gidiyo hemde alfoşuma duygusal olarak bağlanıyorum. mesela bugün ön tamponunu söküp uzun farlarına xenon taktım arabayı geri toplayıp şöyle bi bakınca içim kıpraştı

apojitsu

bugün alfoşumun ön tamponunu söküp uzunlarına da xenon taktım. ilk söküşüm olacağı için çok uğraşırım diye düşünüyodum ama fazla uğraşmadım. 25 dakika da tampon yerdeydi çıkarmışken tamponun öne doğru eğikliğinide hallettim. şu anda gayet düzgün duruyo

http://i39.tinypic.com/11mdor7.jpg" border=0>

http://i41.tinypic.com/2easzrn.jpg" border=0>

http://i42.tinypic.com/xpy0ll.jpg" border=0>

ATA

Uzunlarda ki xenon ilk sellektçör attığınızda bir sıkıntı yaşatmıyor mu?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

apojitsu

quote:

Uzunlarda ki xenon ilk sellektçör attığınızda bir sıkıntı yaşatmıyor mu?

ısınması için 3-5 saniyeye ihtiyaç oluyor. zaten uzunların xenon olunca sellektörü fazla kullanıyorum, soğumasına zaman kalmıyo birde bendeki balastlar 50 wattlık olduğu için ısınması süresi daha kısa oluyor önceki 2 arabamda da uzunlarda xenon olduğu için şimşekleri çakmaya alışmıştım önümdeki arabanın içinde. halojen ampullerle zevk alamıyorum

ATA

Bie parça görmüştüm forumun birinde, balast ile ampul arasına bağlanıyor ve ampulun ısınma süresini baya bi kısaltıp arıza lambası yakan araçlarında lambasını söndüyüyordu. Ben xenon kullanmadığım için üstünde düşmedim, aslı astarı varsa bir araştırın derim. Yeri gelir büyük tehlikerein önüne geçer sellektör. =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

apojitsu

quote:

Bie parça görmüştüm forumun birinde, balast ile ampul arasına bağlanıyor ve ampulun ısınma süresini baya bi kısaltıp arıza lambası yakan araçlarında lambasını söndüyüyordu. Ben xenon kullanmadığım için üstünde düşmedim, aslı astarı varsa bir araştırın derim. Yeri gelir büyük tehlikerein önüne geçer sellektör. =)

o parça arıza lambası yakan araçlar için. meslek dilinde tampon diyoruz biz onaarıza lambası yakmayı engellemek dışında bir işe yaramıyor. işe yarasa ben takardım. o kadar yıldır xenon, aksesuar ticareti yapıyoruz biliyim dimi

ATA

Bu işleri o kadar iyi biliyorsanız bi-xenon sistemi monte etseydiniz madem
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

apojitsu

quote:

Bu işleri o kadar iyi biliyorsanız bi-xenon sistemi monte etseydiniz madem

onlardaki verim benim yaptığımdaki kadar olmuyor

ATA

Eminmisiniz ? Fabrika niye sizin gibi yapmıyor o zaman der kenara çekilirim  Halojen ampul yerine xenon takarak iyi verim alınmaz bu artık çok iyi bilinen bir gerçek
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

apojitsu

quote:

Eminmisiniz ? Fabrika niye sizin gibi yapmıyor o zaman der kenara çekilirim  Halojen ampul yerine xenon takarak iyi verim alınmaz bu artık çok iyi bilinen bir gerçek

benim verimden kastım aydınlatmadır. ısınma süresi tabi ki dezavantaj ama bunu göz ardı ediyorum ben. ayrıca fabrika çıkışı bi-xenonlarda xenon ampulü bildiğiniz üzere. sellektör yaptığınız anda önündeki perde kendini geri çekiyor ve uzunlar elde ediliyor. yani tek ampulden hem uzun hemde kısa elde ediliyor. benim yaptığım şekilde ise uzunların ampulü ayrı, kısaların apulü ayrı. bi-xenonda uzunları yaktığınız zaman yolu 2 ampul aydınlatırken, benim yaptığımda 4 ampul aydınlatıyor. verim burada meydana çıkıyor. ha bir çok bi-xenonda uzunlara takviye olarak normal helojen ampul oluyor ama gel gör ki yine de xenon kadar iyi aydınlatmıyor. benim hoşuma giden diğer bir nokta ise xenon ampulün içindeki gazın özelliğinden dolayı keskin bir şekilde flaş gibi yanıp sönmesi. helojen ampul gibi aheste bir şekilde yanıp sönmüyor...

ha bir de şu var. 4300k-6000k-8000k yerine gidip uçuk kaçık 10000k-12000k-16000k-30000k ampul kullanırsanız tabi ki verim alamazsınız. benim kullandığım ampuller kısalarımda 4300k, uzunlarımda 8000k. mareamında kısalarında 4300k vardı. bildiğiniz gibi kelvin değeri düştükçe ışığın yolu soğurması o kadar artar. bir ara le-mans yarışlarında kullanılan 3000k xenon sarı ampul getirttim yurtdışındaki mal aldığımız bir firmadan. bayağı bir süre kullandım, aydınlatma çok mükemmeldi ama sağolsun ustalar arabanın farını sökerken tek bir ampulün dibinden kabloları koparmışlardı ve kullanamamıştım...

Edited by - apojitsu on 24/04/2010  13:54:11

tolga_ozhan

Zaten selektörün önemli ve gerekli kısmını siz gözardı ediyorum demişsiniz. Bizlere diyecek birşey kalmamış.
Eğer amaç karanlık yollarda uzunlarla yolu daha iyi aydınlatmaksa evet bunu başarmış olabilirsiniz. Ama sizi farketmeyerek sol şeride doğru yan yan çıkan bir kamyonu uyarmak söz konusu olduğunda 2 saniye sonra yolu süper aydınlatacak olmanın size pek bir faydası olmaz. Yani selektör olayının varoluş amacına aykırı yaptığınız. Fakat tabikide içinize sindiyse hayırlı uğurlu olsun.

apojitsu

quote:

Zaten selektörün önemli ve gerekli kısmını siz gözardı ediyorum demişsiniz. Bizlere diyecek birşey kalmamış.
Eğer amaç karanlık yollarda uzunlarla yolu daha iyi aydınlatmaksa evet bunu başarmış olabilirsiniz. Ama sizi farketmeyerek sol şeride doğru yan yan çıkan bir kamyonu uyarmak söz konusu olduğunda 2 saniye sonra yolu süper aydınlatacak olmanın size pek bir faydası olmaz. Yani selektör olayının varoluş amacına aykırı yaptığınız. Fakat tabikide içinize sindiyse hayırlı uğurlu olsun.

yukarıda da bahsettiğim gibi uzunlarımı çok kullandığım için ampulün soğumasına fırsat kalmıyor. uzunlarımı sadece bir arabanın arkasına yaklaşırken ve karşıdan gelen olduğu zaman söndürüyorum. önümdeki araç tehllikeli bir hareket yaparsa sellektör atıyorum ve xenonların arabasının içinde şimşek çakmasıyla birden kendini toplayıp kenara çekiliyor. 3 aydır kısalarımda helojen ampul varken kimse sellektörümü kaale almıyordu ve sinir  oluyordum. şimdi ise önümde araba kalmıyor. ben aydınlatmasındanda, sellektöründen de memnunum. dediğim gibi karşıdan geleni ve önümdeki aracı rahatsız etmeyecek şekilde dikkatli kullanmaya o kadar çok alıştım ki ampullerin soğumasına fırsat vermiyorum...

Edited by - apojitsu on 25/04/2010  17:14:54

147BLACK

Aracınızdaki lpg kiti hangi marka? Bir de turbo'ya uyumu nasıl, kaç yakıyor?
Bunlardan ahsederseniz de çok seviniriz.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

apojitsu

quote:

Aracınızdaki lpg kiti hangi marka? Bir de turbo'ya uyumu nasıl, kaç yakıyor?
Bunlardan ahsederseniz de çok seviniriz.

markası prins. bilindiği gibi turbo araçlara en iyi uyum sağlayan kit prinstir. pimpirikli olduğumdan ne olur ne olmaz, bi sorun olurda kafamı duvarlara vururum diye paraya kıydım da taktırdım. bi sorunum yok çok şükür. şehir içi 240 kr civarı yakıyor. ama bu son depoda 13,2'lik ortalamayı yakaladım. buda 210 kr civarı yapıyor. şehir dışına daha çıkmak nasip olmadı ama 150-170 kr civarı yakacağını düşünüyorum sakin kullanımda...