Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

yardım alınık 164 v6 tb

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selim

Arkadaşlar,2.alfa arayışımda sanırım kararımı verdim.
Bir 164 almak istiyorum.V6 tb,çünkü gtv de çok şükür hiç bir sorun çıkarmadı ve performansı beni fazlasıyla tatmin ediyor.Sitede 164 sahipleri varsa tavsiyelerini bekliyorum.Geçenelerde birisini inceleme fırsatı buldum.Sonuç:kabinin kalitesi ve iç hacmine hayran kaldım.
Yürür aksamında kronik bir sorun var mı?Bir de tavsiye ettiğiniz fiyat aralığı nedir?şimdiden çok teşşekür ederim.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Alfadanadam

GTV sahiplerini 164'ten başkası kesmiyor belli ki :)
Hayırlı olsun şimdiden .

selim

Evet Bülent bey:) v6 keyfinden vazgeçmek istemiyorum.
Gtv'de eksik olan kullanışlılık unsurunu sunan bir otomobil arıyordum,buldum.Aslında 166'lar da çok güzel ancak fiyatları doğal olarak 164'e göre yüksek.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold

tolga_ozhan

Selim abi kesinlikle GTV yanı 164 süper fikir. Tebrik ederim. Biri ne derece kullanışsızsa günlük hayat için diğeride o derece kullanışlı.
Bende TB ilgili sıkıntı yaşamayan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Kesinlikle TS al.
Zincirli triger, lpg ile aşırı düşük yakıt sarfiyatı, oldukça ucuz bakım maliyeti. Kendini ispatlamış ömrü (bkz. 41 H 9929= 395 bin km) Yani GTV'den indikten sonra performans adına 164'den zaten çok birşey beklemeyeceksin bence. Zaten günlük kullanılacak devasa bir sedana 148 HP gayet başarılı yeterli ve tatminkar bir rakam.
Eli yüzü düzgün, bakımlı bir 164 TS denk getirirsen kaçırma derim.
Bu mesajı izmirden yazıyorum. hafta sonu tatili için 5 kişi geldik 164 ile. Tarif edilmeyecek kadar keyifli ve konforlu bir yolculuktu. Arka koltukta oturanlar birbirine değmeden geldi o kadar yolu
Düşünkü aynı yolu defalarca 156 mk2 ile yapmış birisiyim.

tolga_ozhan

Bazı soruları atlamışım kusura bakma. Ne ön yürüyen de nede arka yürüyende hiçbir sorun yok kronik olarak. zaten başka hiçbir yerinde de yok. Çok fazla elektirkli ve elektronik kontrole sahip aksam kullanılmış. yaşından dolayı belki bunlar sorun çıkartabilir fakat halletmeside bir hayli kolay. Ben bile çözdün çoğu şeyini. Varyatör sorunu diye sorun yok. Arıza yapan lamda yada debimetre  yok.
Kabin kalitesine sende değinmişsin. 400 bin km'de bile trim sesi yapmayan Alfa olur mu bence olursa da bu kesinlikle 164'dür. Bagaj 504 litre (akü için kocaman yer ayrılmış olmasına rağmen). Benim boyum 195 ve arkama normal birisi oturduğunda dizi ön koltuğa değmiyor.
Ben kendime zaman zaman bir süre binip sonra 166 alırım diyorum ama sonra bunları düşününce madem günlük kullanacağım hesaplı bir araç istiyorum o zaman hiç bulaşmayayım diyorum.

agucba

164'lerin ön amortisörlerindeki amortisör bilyaları ve çok ender olarak amortisör kuleleri sorun yaratabilir ama değiştirmesi hem maddi olarak hem de işçilik olarak çok basit. Elimde yeterli ekipman olsa, kendim bile dğiştirbilirim.
Yeni iç tasarıma sahip olanlarda klima göstergesinin ekranındaki yazılar tam çıkmıyor olabilir, ya değiştirimeli yada tamir ettirilebilir. Ayrıca klima sisteminin flap kapaklarını kontrol etmekte fayda var. Bunun maliyeti biraz yüksek olabilir. Çünkü flap kapaklarının motorunu bulmak zor, bulunsa bile fiyatı yüksek ve tüm ön konsol sökülmesi gerektiğinden işçilik de yüksek olur. Flap kapakları mekanizmasının ömürlük olanları var ama bunlar Avustralya'da ve sanırım getirtmesi biraz zahmetli gibi.
Direksiyon kutusunda zamanla boşluk oluşabiliyor (fark edilmeyecek kadar küçük bir sorun).
Ağırlıktan dolayı yokuşlarda el freni çekildiğinde ve frene basıldığında gıcırtı sesi gelebiliyor. Hiç bir zararı yok ve önemsemeye değmez.
Yağ basınç müşiri görevini tam yapmayabiliyor. Bulmak zor ancak Dodge kamyonetlerin müşirleri uyuyor.
Motor soğutması, sistemin yapısı gereği şehir içinde yükseklebiliyor, ancak bir zararı yok.
Debriyajı biraz serttir ve ayak debriyajdan hızlı çekildiğinde biraz gecikmeli olarak geri gelir. Bu bir sorun değildir ve debriyaj sisteminin yapısından kaynaklanır. Debriyaj merkezinin O Ring'leri kontrol etmekte fayda var. Eğer hidrolik yağı eksiltiyorsa, muhtmelen O Ring'lerin aşınmasındandır.

Son olarak, ister TS ister TB olsun, eğer temiz bir 164 bulunursa tadından yenmez ve bugüne kadar neden kullanmamışım dedirtir. Ve bence yeni olması haricinde 166'nın 164'ten üstün bir yanı yok. Tabi bu kişinin kendi tercihi ve istediğim gibi bir 166 bulacak olursam, 164'e alternatif olabilir. Ancak bulunacak 166'nın çok çok temiz ve alınmaya değer bir model olması gerekir.

///////////////

selim

Tolga 2.0 ts. da sorunsuz bir motor aslında o ihtimal de aklıma geliyor,bakalım temiz ve sorunsuz olan hangisi ise kısmet bu işler.Düşük fiyatlı alıp sorunluya binmektense biraz bütçeyi genişletip dertsiz olanı almak daima mantıklı.
Serkan bey,verdiğiniz değerli bilgiler için teşşekür ederim flaplar konusuna özellikle dikkat edeceğim.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold