Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

aldığım alfa hor kullanılmış bakım için neler yapm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfaçino

merhaba arkadaşlar.ben Emre aranıza yeni katıldım.bu yılın başında alfa 156 1.6 aldım müthiş bir hayranlıkla.alfam 82000 de ve aldığım şahış epey hor kullanmış.triger seti aldım bu hafta sonu taktıracağım.rot balans yaptırdım.alfamda pek ses yok varyatörden kaynaklanan ilk dizel sesi hariç ama siz üstadlardan fikir almak istiyorum. başka neler yaptırmalıyım.alfamı satmayı kesinlikle düşünmüyorum bu yüzden bakım yaptırmak istiyorum.. yardımlarınız için teşekkür ederim.Not: sizlerle olmak büyük ayrıcalık.

Gouki

Triger ile birlikte eğer ses yapıyorsa varyatörü de değiştirmeniz sizi ikinci bir işçilik ücretinden kurtaracaktır Emre bey.

Edited by - gouki on 28/04/2010  08:53:56

mutu

herşeyden önce tabiki bütcenizi bilemem ama keşke daha güzel kullanılmış bir alfa alsaydınız..çünki yapcağınız birçok masraf daha iyi bir araç almanıza eş değer olcak.
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

adnan.geyik

Varyatör tamir ediliyor. Once iyi bir usta ile calisman gerekiyor. Dilinden anlayan biri seni üzmeden pırıl pırıl yapar. Gıcırdama varsa burclara baktınmalısın. Bunların dısında her 10.000 km de düzenli bakım yaptırısan baska sorun yasamazsın diye düsünüyorum.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

cihan

termostatı kontrol edin mutlaka,hor kullanılmış diyorsanız ön takımlar da elden geçmeli, benim aracım da 2004, 47 binde aldım ama ön takımlar yine de yıpranmıştı,sorunlar direksiyon sistemini bozmadan kontrol edin. varyatör konusunda ben de katılıyorum, sonradan hem işçilik hem de trigeri birlikte değiştirmen gerekecek (ben de forumdan öğrendim :)

Burak1985

herkes ztn doru şeyleri sölemiş... aracı elden geçirin. Varyatör, triger, ön salıncakları değiştirin derim. lambda motor devir sensörlerini kontrol ettirip düzgün olup olmadığına baktırın. alt takımıda elden geçirmenizi öneririm. varyatörü değiştirirseniz yanlız muhakkak yniden bozulmaması için önlem almanız gerekicek. Motor içinde iyi bir yağ kullanmanızı tavsye ederim çnkü varyatör içinde önemli

agucba

İlk çalıştırmada varyatörün uzun ömürlü olması için motor yağı çalışma ısına gelmeden, motor kesinlikle 2.500-3.000 üzerinde devir çevirmemelidir. Böylelikle hem varyatörü hem de contaları korumuş olursunuz.
Motor yağı imkanlar dahilinde 7.500-8.000 km'de filtre ile birlikte değiştirilmelidir. Bunu yaparak varyatörünüzü korursunuz.
Zaten biliyorsunuzdur ama yine de belirteyim, ilk çalıştırmada gaz vermeyin.
Çukurlardan mümkün olduğu kadar kaçının.

///////////////

stromboli

Gıcırtı maduru biri olarak şunu söylemeliyim ki üst salıncaktan gelen gıcırtılar havaların ısınmasıyla birlikte şu aralar kendini pek göstermemeye başladı. En çok ses duyabileceğiniz zamanlar yağmursuz havalarda sabah serinliğinde alfanızı çalıştırdıktan sonraki ilk 3-5kmde girdiğiniz çukur/kasis vs'ler. Problem olup olmadığını en iyi böyle anlarsınız. Alt takım kontrolüyle pek ortaya çıkmıyor üst salıncak burcu problemleri. Birkaç dakika çok az ses duyuyorsanız da zaten önümüz yaz, havalar soğuduğunda değiştirirsiniz.

Ama alt salıncak ve viraj demirlerini kontrol ettirmenizde fayda var..

tolga_ozhan

Arkadaşlar zaten ince noktaları detaylı bir şekilde yazmış.
Öncelikle aldığınız alfa romeo hayırlı uğurlu olsun.
Benim akıla takılan soru şu. Triger daha önce hiç değişmemiş mi? eğer vakitlice değiştirildiyse istenildiği kadar hor kullanılsın trigere ve gergilere bir şey olmaz.
diğer hususlar için aceleci davranmayın ve sırf sağdan soldan duyduğunuz için parça değişimine yönelmeyin. Madem aracınızda majör problemler olduğunu yada olabileceğini düşünüyorsunuz, öncelikle alfa'nızı işini bilen bir özel servise götürüp detaylıca bir kontrol ettirin. sonra zaten bilgili ve tecrübeli bir usta sizi doğru hareketleri yapmanız için yönlendirecektir.

alfaçino

hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.arcımın triger seti hiç değişmemiş bu yüzden değiştiriyorum.ama sizin tavsiyelerinizi not ettim ve  baktıracağım.umarım iyi olur. bu arada Artvin Arhavi deyim bu tarafa yolu  düşen olursa beklerim.misafir edebiliriz...