Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hafta sonu avı siz olmayın

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Benzer bir olay başıma gelmişti kızılcahamamdan geri dönmüştüm yeme gelmeyip....

HÜRRİYET ten alıntıdır....

Hafta sonu avı siz olmayın
   Aman dikkat! Çetelerin yeni adresi internet üzerinden ev, araba arayan vatandaşlar?

Dolandırmak için hafta sonunu tercih eden hırsızlar, sahibinden ev, araba, arsa satan sitelere verdikleri ilanlarla vatandaşın canını yakıyor. Peki ama nasıl?

Sistem nasıl işliyor?

Örneğin ikinci el temiz ve uygun bir araba arayan vatandaş, internette ?sahibinden satılık? ilanlarına bakıyor. Piyasa değeri 20 bin lira olan bir arabanın 17.500 liraya satışa çıktığını görünce, inanamıyor. Özelliklerine bakıyor: Boya yok, değişeni yok, yani kazasız. Kilometresi deseniz, 100 binde? Eğer tüm bunlar gerçekse, süper bir balık tuttuğunu düşünüyor. Tek sorun kendisi Ankara?da, araba Mengen?de? Ama olsun gitmeye değer..

Çeviriyor ilandaki numarayı. Genç bir adam açıyor telefonu. ?İlandaki her şey doğru, istediğin ustaya göster. Bolu?ya getireyim istediğine göster? diyor. Alacak adam heyecanla, ?Tamam ben geliyorum, sakın kimseye satma? diyor. (Kritik sözcük kimseye satma, ağa düşmek üzere)

Baba devreye giriyor!

Bunun üzerine genç adam, ?Ben bilmem, babam bilir? diyor.
Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Fonda çoluk çocuk sesleri (alıcı için güven duygusu yaratıyor, bunlar gerçek satıcı, diye düşünüyor) o sırada (tesadüf bu ya) baba da içeri giriyor. Telefonu babaya uzatıyor?

Alıcı,  bu kez babaya kendisini beklemelerini ve yola çıkacağını söylüyor. Sözde baba ise, ?Arabayı görmeye gelecekler. Sana söz veremem adam beğenirse satmak zorundayım? diyor.

Oltaya ?Kaparo? sözüyle takılıyor!

Alıcı telaşlanıyor, ?kaparo göndersem? diyor. (Oltaya geldi, sayılır)

?Tamam, yarım saat içinde 500 lirayı gönderdin, gönderdin değilse satarım? diyor baba.

Alıcı iyice telaşlanıyor? EFT yapamayacağını biliyor ama satıcı,  bankamatikten gönderebileceğini söylüyor. Bunun üzerine hızla bankamatiğe koşturuyor. Ama nafile? Bankalar farklı olduğu için bankamatikten de göndermek mümkün değil. Satıcının bankasında hesabı olan bir arkadaşından yardım istiyor. O da göndermeyi başaramıyor..

Utanın, dağdaki çoban göndermişti!

Tekrar arıyor, adamı. Olmuyor, diyor. Sözde yaşlı baba, ?Utanın! İkiniz de üniversite mezunusunuz. Bir para atmayı başaramadınız. Dağdaki çoban şimdiye göndermişti? diyor. Ve yol gösteriyor: ?Postaneden posta çeki ile gönderin? deyip posta çeki hesap numarasını veriyor?

Alıcı derin bir nefes alıyor, koştur koştur postaneye gidiyor.

500 lira kaporasını gönderince rahatlıyor. Adamı arıyor, parayı gönderdiğini belirtip, pazartesi buluşmak üzere sözleşip telefonu kapatıyor.

İçine kurt düştü ama geçmiş olsun!

Kısa bir süre sonra adamı arabanın plakasını sormak için arıyor. Adam bir plaka söylüyor. Genç adam not etmiyor ama plaka harflerinin YZ olmasına takılıyor. Oysa 2005 model bir arabanın harfinin böyle olmaması gerektiğini biliyor. İçine kurt düşüyor. Adamın Tarım Bakanlığı Mengen ilçe müdürlüğünde çalıştığına dair sözlerini anımsayıp, ilgili yeri arıyor. Ama bekçiden, öyle bir adam çalışmadığını öğreniyor.

Polis arkadaşı: Hapishaneler dolu, Yakalansa nereye koyulacak?

Nöbetçi savcılığa gidiyor. Adamın verdiği cep telefonlarını dinletip, yer tespitinin sağlanması için.. Ne de olsa dinlemenin kolay olduğunu düşünüyor. Zaten herkes herkesi dinliyor.

Ama o kadar çok kişi sıradaki, herkes savcıyı bekliyor. Sıradakilerin bir ikisinin öyküsünü dinliyor. Onları dinleyince, yasal yollardan telefon dinletmenin hiç de kolay olmadığını anlıyor.. Umutsuzca çıkıyor sıradan?

Ama eğitimli bir insan olarak başına geleni içine sindiremiyor. Kaçakçılık Şubesinden bir polis arkadaşını arıyor, ne yapılabilir, diye soruyor. ?Geçmiş olsun abi dolandırılmışsın, yapacak bir şey yok? karşılığını alıyor.
?Nasıl olur, telefon numarası şu, hesap numarası da var. Ayrıca posta çeki hesabı var. İzi sürülebilir? diyor. Polis arkadaşı, ?Yakalamak isteyen kim ki, hapishanelerde yer kalmadı. Yakalasan bile nereye koyacaksın? diyor.

500 liraya ülke gerçeği!

ikinci el bir araba almaya çalışırken, ?Dolandırıcıların nasıl çalıştığını, savcı ve polise düşen insanların çaresizliğini, hapishanelerin durumunu? öğreniyor. 500 liraya mal olsa da?

Edited by - erdem1904 on 28/05/2010  13:47:22
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Allah kimsenin hiçbir işini hiçbir devlet kurumuna düşürmesin.

AMİN.

ku2

quote:

Allah kimsenin hiçbir işini hiçbir devlet kurumuna düşürmesin.

AMİN.

Katılıyorum. Allah düşürmesin.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

cem_dogan

arkadaşlar parada belli bi yere kadar 500 tl yi yedim dersin bi kücük tatil yaptım dersin ama olmuyor bu kayıp adama koyuyor hemde misli misli.bu tur alişverişleri bilindik tanıdık kişilerle uce beşe bakmadan yapmak başından sonuna kadar problemsin gercekleşiyor.o arkadaşa cok gecmiş olsun
alfa sevgisi

emrahbaser

herkezin başına gelebilir..neyseki araba parasını göndermemiş:)

Alfadanadam

İşyerinde otomobil meraklısı olduğum için bir araba alacakları zaman genelde sorarlar o yüzden çok sık rastlıyorum benzer durumlara. Birçok defa yakaladık hatta üçkağıtçıları, artık uzman oldum diyebilirim :)

Hatta geçenlerde bi toyota corolla dizel ilanı vardı. İlanda plaka görünüyor, satıcı ismi de belli. Adam uyanık, plakadan sordurduğunuzda o isme ulaşıyorsunuz, araba da dediği gibi çıkıyor servis kayıtlarında ama bu ilanı veren kişi aslında yazdığı kişi değil :)
Mengen'de öğretmen olduğunu söyledi vatandaş. Biz de son kontrol olarak söylediği okulu aradık ve bingo. Öyle bir öğretmen yok. Sonradan çok daha yüksek fiyata aracın hali hazırda satılık olduğunu tespit ettik. Asıl satıcıyı da uyardık hatta.

cem_dogan

ince elenmiş sık dokunmuş.tebrikler
alfa sevgisi

Dentist

Aman dikkatli olalım arkadaşlar...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tfnsmsk

tşkrler erdem.. bu arada tecrübe eden vardır mutlaka.. ama hazır konu açılmışken.. 5-6 aydır, ayda 1-2 kere numarası gözüken mobil tlf lardan "başkomser özhan vs." rumuzuyla aranıyorum. numaramı nerden buldular bilmiyorum.. ""ben komser xxx, herneyse, kartınız dolandırılmakta, internet suçları dairesinde olayın üstündeyiz.. fonda polis telsizi sesleri, amirim, memurum söylemleriyle  bir karakol havası yaratılıyor.. ve altın vuruş: kart numaranızı verirseniz, siz bankanıza ulaşana kadar dahi para kaybetmemenizi sağlayacağız ve suçluları daha net takipedeceğizz..
ihbar için savcılığa gittim, güldüler, bilmem kaçınçısınız diyerek.. ayrıca bu şebekenin, ""bir yakınınız şurda kaza gecirdi, numaranıza tlfnundan baktık, hemen gelin"" vs.. gibi söylemle şahsı bir yere cağırarak organ kaçakçılığı kapsamında kurban etmeye yollandıklarını da emniyetten öğrenmiş bulundum.
tüm alfistaların bilgisine..
sportif ruh.

erdem1904

kimseye güvenemeyeceğimiz zamanlar yaşıyoruz...organ kaçakçılığı tam bir kabus oldu zaten büyük şehirlerde ...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

bug_R

İnsanlar nelerle uğraşıyor yahu. Kafalarını bu tarz dolandırıcılıklar yerine insan olmaya yorsa bu nesneler(onlara uyduracak sıfat bulamadım) dünyayı kurtarırlar ama nafile. Bizim insanımız parayı hep kısa yoldan kazanmayı beklenti haline getirmeye alışmış bi kere.

erdem1904

Alıntı Yap
tşkrler erdem.. bu arada tecrübe eden vardır mutlaka.. ama hazır konu açılmışken.. 5-6 aydır, ayda 1-2 kere numarası gözüken mobil tlf lardan "başkomser özhan vs." rumuzuyla aranıyorum. numaramı nerden buldular bilmiyorum.. ""ben komser xxx, herneyse, kartınız dolandırılmakta, internet suçları dairesinde olayın üstündeyiz.. fonda polis telsizi sesleri, amirim, memurum söylemleriyle  bir karakol havası yaratılıyor.. ve altın vuruş: kart numaranızı verirseniz, siz bankanıza ulaşana kadar dahi para kaybetmemenizi sağlayacağız ve suçluları daha net takipedeceğizz..
ihbar için savcılığa gittim, güldüler, bilmem kaçınçısınız diyerek.. ayrıca bu şebekenin, ""bir yakınınız şurda kaza gecirdi, numaranıza tlfnundan baktık, hemen gelin"" vs.. gibi söylemle şahsı bir yere cağırarak organ kaçakçılığı kapsamında kurban etmeye yollandıklarını da emniyetten öğrenmiş bulundum.
tüm alfistaların bilgisine..
Alıntı Yap

eşi dostu organ mafyasının son numarası için uyarmak lazım. İnsanların zaaflarını kullanıyorlar. O tarz bir telefonda panik olmamak hemen akabinde poliside ( müdahale ederlerse ) aramak lazım...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

KAKIRMAN

Site sakinleri kusura bakmasın ama içimde kalmasın. Böylelerinin Allah belasını versin diyeceğim. İşte insan denilen bu tipler nelere kadirmiş. Kadercilik devreye girecektir bir yerde elbette...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Togay Tuzcu

Arabayı görmeyip dokunmayıp körlemesine para gönderen varsa bence dolandırıcıya helal olsun.. Ben parayı kolay kazanmıyorum o yüzden ince ince bakmadan, araştırmadan değil posta çekiyle 500TL yollamak, 5 kuruş yollamam. Böyle aceleye getiren satıcıyada söylenecek tek söz vardır '' alana hayırlı olsun''

Sercan Keklik

Aysel ALP kurmuş..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

serkan44

çok iyi bir alıntı olmuş inşallah bu duruma düşmeyiz.konuyu buraya taşıyıp bizi bilgilendiren kardeşime çok teşekkür ederim

Sercan Keklik

gerçekten inananınız varmı buna?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

quote:

gerçekten inananınız varmı buna?

Neden? Bizzat ben yaşadım benzerini. Hatta yer bile aynı, Mengen.

Sercan Keklik

abı bankadan para gönderıyosun isim yok şube numarası yok baktın bankadan gönderemıyosun, postahaneden gönderıyosun olaya bak :) bankamatıkten artık HESABINIZ olmadan bile TC kimliginle parayı çekiyosun.. Adam bunu akıl edemıyecek kadar SAF ise zaten onu yolda giderken bile dolandırırlar..

Onuda geçtim You are not allowed to view links. Register or Login gibi bir site cebinden onaylı üyelik kabul ediyor hadı cep telefonuda üstüne kayıtlı degildi diyelim bunuda kabul edelim.. Artık görüştügün kişiyi mahkemeye veriyosun nerde ne zmn aranmış vs tüm detayları verıyo..  Ha diceksin ki 500 TL için deger mi? Deger baksana adamlar gazeteye konu yapmış ;)

Ayriyetten bi ürün alıcam adam bana diyecekki dagdaki çoban ona nası bi küfür ederim sen beni çok iyi tanıyosun :) yani ne kadar ucuza olursa olsun bunu söyliyen adamdan araba alırım diyen varsa HELAL olsun :)

Bu duruma düşmek için SAF oglu SAF olmak lazım..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Alfadanadam

quote:

abı bankadan para gönderıyosun isim yok şube numarası yok baktın bankadan gönderemıyosun, postahaneden gönderıyosun olaya bak :) bankamatıkten artık HESABINIZ olmadan bile TC kimliginle parayı çekiyosun.. Adam bunu akıl edemıyecek kadar SAF ise zaten onu yolda giderken bile dolandırırlar..

Onuda geçtim You are not allowed to view links. Register or Login gibi bir site cebinden onaylı üyelik kabul ediyor hadı cep telefonuda üstüne kayıtlı degildi diyelim bunuda kabul edelim.. Artık görüştügün kişiyi mahkemeye veriyosun nerde ne zmn aranmış vs tüm detayları verıyo..  Ha diceksin ki 500 TL için deger mi? Deger baksana adamlar gazeteye konu yapmış ;)

Ayriyetten bi ürün alıcam adam bana diyecekki dagdaki çoban ona nası bi küfür ederim sen beni çok iyi tanıyosun :) yani ne kadar ucuza olursa olsun bunu söyliyen adamdan araba alırım diyen varsa HELAL olsun :)

Bu duruma düşmek için SAF oglu SAF olmak lazım..

Saflık konusunda katılıyorum sana zaten. Ama bizzat başımıza geldiği için yazdım. Zaten kaparo noktasına gelseydik de göndermeyecektik.
Bir laf vardır, kişi kendi neyse karşısındakini de öyle sanırmış diye. İyi niyetli insanları kullanıyorlar işte adamlar. Hukuk sistemimiz zaten hak aramayı zorlaştıracak argümanlarla dolu. Kötü niyetli kişiler de bunu bildikleri için bu yolla insanları dolandırıyorlar.
Ayrıca internette de bir sürü site türedi. Yurtdışında özellikle. Paypal kabul etmiyorlar, Western Union ile gönder diyo, sonrası allah kerim. Gönderen insanlar da var dünyanın dört bir tarafında. Biraz araştırınca buluyorsun bu insanları :)

erdem1904

benzerini yaşadım kızılcahamam çamlıdere cuma günüydü düzen aynıydı. kapora yollamadık inad ettik çamlıdereye gittik. yolda poliside aradık böyle böyle bir durum var ne yapabilirsiniz diye. bilişim suçları şubesini arayın falan filan. orayı aradık mail atın dediler :) yoldayız nereye mail atacağız. çamlıdere ye varınca bir daha aradık sattım boşa geldiniz dedi. şalter attı gel tanışalım görüşelim dedik yeme gelmedi. şikayet ettik öylece kaldı ;) adamlar düzeni iyi kuruyor ....
durumda inanamayacak bir şey yok her gün yaşanan olaylar ...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2