Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

MiT0 5 yaylandı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Bayaa zamandır beklediğim Vogland 35mm yaylarım gecen Cuma elime geçti ve direk taktırdım..Yaylar biraz otursun araç biraz daha düşer dediler ki işlaah biraz daha düşer çünkü tam istediğim kadar düşmedi araç..Darısı Ersinin basına:)

Öncesi

Register or Login" border=0>

Sonrası

..

KAKIRMAN

Aslında tam ayarında omuş. Özellikle arka kısım 10 numara. (Yoksa bagajda eşya mı var?)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Fatihob

Evet arka iyi oldu ama biraz daha  inse bnce o zaman tam olucak..bagajda hiç bişi yok
..

TRUPHASE

bence çok güzel olmuş daha fazla indirilmesine gerek yok.Hayırlı olsun.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

agucba

MiTo'larda 65mm darbe emiş mesafesine sahip olan standart amortisörler ile 30mm'den daha fazla kısa olan yayların sorun çıkartma ihtimalini göz ardı etmeyin. Ancak Vogtland yayların nispeten diğerlerine nazaran daha sert olması, yaylanma etkisini azalttığından belki çok fazla sorun teşkil etmez.
Hayırlı olsun.

///////////////

Sercan Keklik

degişiklikleri seviyoruz :) hayırlı olsun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

apojitsu

yaylarınız arabanın ağırlığıyla ezildikçe daha da inecektir. tecrübeyle sabit

hayırlı olsun bu arada. güle güle böbrek taşlarınızı dökün

yaylı araba mı? bir daha tövbe

Edited by - apojitsu on 30/05/2010  18:40:51

ATA

Hayırlı olsun, güzel olmuş.
Böbrek taşı döken yay, özelliğine göre değişiklik gösterir. Voglant'lar 156da gayet konforluydu.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

apojitsu

quote:

Böbrek taşı döken yay, özelliğine göre değişiklik gösterir. Voglant'lar 156da gayet konforluydu.

yaylı olupta; voglant, eibach, apex, sparco, h&r, fk, ap vs vs yay kullanıpta sarsılmadan, sekmeden yürüyen araba ben daha görmedim. ayrıca konfor göreceli bir kavramdır. herkesin hassasiyet dengesi farklıdır. ben mareayı 2 sene eibach federn ile kullandım,  sonra orjinallerini taktırdım. illallah dedim yay olayına ata bir çok arkadaşımında farklı model arabalarında yay mevcut. hepside sek sek mahmure

Fatihob

Sekmek iyidir:)Önler yukarıda kalmadımı sizce.gerçi hem takılan yerde hemde burada biraz daha iner denildi ama su şekilde kalırsa beklediğim kadar kadar inmiş olmıcak..gerçi elbet marşpiye falan takıcam bide o var onuda hesaba katmalıyım..
..

tolga_ozhan

quote:

quote:

yaylı olupta; voglant, eibach, apex, sparco, h&r, fk, ap vs vs yay kullanıpta sarsılmadan, sekmeden yürüyen araba ben daha görmedim. ayrıca konfor göreceli bir kavramdır. herkesin hassasiyet dengesi farklıdır. ben mareayı 2 sene eibach federn ile kullandım,  sonra orjinallerini taktırdım. illallah dedim yay olayına ata bir çok arkadaşımında farklı model arabalarında yay mevcut. hepside sek sek mahmure

GTV'yi 2 ay voglant yay ve koni amortisör ile kullandım. hayatan zevk alma durumum kaybolmuştu. 156'yı ise uzun süre eibach yay ile kullandım. konfor farkı sıfırdı. Hatta yer yer eibach daha iyi bile geliyordu. Asla zıplama gibi bir durum yoktu.

Sercan Keklik

quote:

quote:

abdullah bey bi gün istanbula geldiginizde gelin benim aracıma binin.. Bu tecrübenizin tamamiyle yanlışlıktan ötürü oldugunu görün. Eger bi araba sekiyorsa mutlaka yanlış giden bir şey vardır.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

apojitsu

quote:

quote:

quote:

GTV'yi 2 ay voglant yay ve koni amortisör ile kullandım. hayatan zevk alma durumum kaybolmuştu. 156'yı ise uzun süre eibach yay ile kullandım. konfor farkı sıfırdı. Hatta yer yer eibach daha iyi bile geliyordu. Asla zıplama gibi bir durum yoktu.

bu farkı hissedememe nedeni 156'ların, hatta alfaların süspansiyon sisteminin zaten sert olmasından kaynaklanıyo olmasın tolga bey?

apojitsu

quote:

quote:

quote:

abdullah bey bi gün istanbula geldiginizde gelin benim aracıma binin.. Bu tecrübenizin tamamiyle yanlışlıktan ötürü oldugunu görün. Eger bi araba sekiyorsa mutlaka yanlış giden bir şey vardır.

walla sercan bey, denediğim bütün arabaların yaylı ve yaysız halini kullandım. özellikle mareamda bu fark çok ortaya çıktı. ayrıca alfa alacağım zaman bir çok 2.0 ts 156'ya bindim. bunlardan birisinde eibach yayda vardı. inanın yaylı ve yaysız hali çok farklı. yada ben çok hassasımkonforu daha çok seviyorum çünkü...

Sercan Keklik

quote:

quote:

quote:

quote:

walla sercan bey, denediğim bütün arabaların yaylı ve yaysız halini kullandım. özellikle mareamda bu fark çok ortaya çıktı. ayrıca alfa alacağım zaman bir çok 2.0 ts 156'ya bindim. bunlardan birisinde eibach yayda vardı. inanın yaylı ve yaysız hali çok farklı. yada ben çok hassasımkonforu daha çok seviyorum çünkü...

zıplama çeşitleri farklıdır :) yani her yayn bi kg agırlıgı vs vardır salınımı vs..

kısaca anlatmak gerekirse zıplamanızın nedeni uyumsuz amortisör ile uyumsuz yay kullanmaktan ibarettir. Eger bir araba zıplıyorsa ya amortisörü standarttır, ya yay salınımı degiştirilmiştir (kesilmiştir)

Alfa romeo orj yay sayıor eibach -3 cm -2 indirir diyor kataloglarda, bu yay en az şekilde tepki veren bir yay yani zıplatıyor mu ? evet ama en az şekilde.. Ama bu arabaya bir amortisör takın en sert ayarına getırın zıplamaz cünkü bu yay bu amortisörler için üretilmiştir. Standartlar için degil. Alınan her yayın kutusuna bakın Spor amortisör ile kullanmanız tavsiye edilir yazar.. :) adamlar spor yay satmak için bunu söylemiyor işin dogrusu bu cünkü. Ama bir araba zıplıyorsa kesinlikle yanlış bir durum söz konusudur..

Şuda var!

Amortisör var yayda var hala zıplıyorum :) buda şu demek kullandıgınız yay Street Kat. bi ürün degil.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

apojitsu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

zıplama çeşitleri farklıdır :) yani her yayn bi kg agırlıgı vs vardır salınımı vs..

kısaca anlatmak gerekirse zıplamanızın nedeni uyumsuz amortisör ile uyumsuz yay kullanmaktan ibarettir. Eger bir araba zıplıyorsa ya amortisörü standarttır, ya yay salınımı degiştirilmiştir (kesilmiştir)

Alfa romeo orj yay sayıor eibach -3 cm -2 indirir diyor kataloglarda, bu yay en az şekilde tepki veren bir yay yani zıplatıyor mu ? evet ama en az şekilde.. Ama bu arabaya bir amortisör takın en sert ayarına getırın zıplamaz cünkü bu yay bu amortisörler için üretilmiştir. Standartlar için degil. Alınan her yayın kutusuna bakın Spor amortisör ile kullanmanız tavsiye edilir yazar.. :) adamlar spor yay satmak için bunu söylemiyor işin dogrusu bu cünkü. Ama bir araba zıplıyorsa kesinlikle yanlış bir durum söz konusudur..

Şuda var!

Amortisör var yayda var hala zıplıyorum :) buda şu demek kullandıgınız yay Street Kat. bi ürün degil.

denediğim arabada adam yayı kestimi biçti mi bilmiyorum wallaaslında benim sekiyo demekten maksadım arabanın süspansiyon sisteminin çok sert olmasıdır. zıp zıp zıplaması değil. burda bi yanlış anlaşılma oldu galiba yoksa sizin dediğinizi bende biliyorum. arkadaşımın mondeosunu önce yaylı, sonrada yaylı ve konili haliyle sürdüm. koniler yayın direncine daha çok direndiği için bu zıplama olayı kesilmişti. ama orjinal amortisörleri varken, amortisörler fazla direnç göstermediği için sıplaya zıplaya gidiyodu araba. bide en önemlisi amortisörler iyice kapandığı için vurmaya başlamıştı kendi içine...

Edited by - apojitsu on 31/05/2010  13:28:21

ATA

Rebounce her yayda farklıdır. Ben 2 farklı yay ile kullandım aracımı hiç sekme yaşamadım! Pek çok arkadaşımın yaylı aracı var. Sekende var sekmeyende.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Yay+amortisörlü GTV ile standart olanına bindim, arada çok ciddi fark var konfor bakımından. Fark yok diyenler belki daha az hassastır konfor konusunda, dolayısıyla bu kişiden kişiye değişir bence :)

Ayrıca benim yaptığım kazada da zıplamanın etkisi önemli derecedeydi. Sert bir yol bozukluğunda orta sertlikte Koni'lerle birleştirilmiş Eibach'lar ve 17" jantlar zıplayınca kontolü sağlamak da pek mümkün olmadı. Zaten sert süspansiyonlu araçların bozuk yollarda çok iyi performans göstermediği biliniyor, sebebi de sekmesi. Çok ekstrem bir örnek ama hatırladığım bir Porsche 911 GT3 vs Megane II RS testinde Megane'ın bozuk yollarda 911'den daha hızlı gittiği yazıyordu. Yani sert süspansiyon illa ki konfor, ve bozuk yolda yol tutuş konusunda sıkıntı yaratır. Ama tabii aşırı uygulamalara kaçılmazsa hem konfor makul seviyede kalır hem de görüntü ve yol tutuş bir miktar iyileştirilir.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ersinguller

Güle güle kullan Fatih :) darısı başımıza

AlfistiKerem

Hayırlı olsun...

apojitsu

quote:

Yay+amortisörlü GTV ile standart olanına bindim, arada çok ciddi fark var konfor bakımından. Fark yok diyenler belki daha az hassastır konfor konusunda, dolayısıyla bu kişiden kişiye değişir bence :)

Ayrıca benim yaptığım kazada da zıplamanın etkisi önemli derecedeydi. Sert bir yol bozukluğunda orta sertlikte Koni'lerle birleştirilmiş Eibach'lar ve 17" jantlar zıplayınca kontolü sağlamak da pek mümkün olmadı. Zaten sert süspansiyonlu araçların bozuk yollarda çok iyi performans göstermediği biliniyor, sebebi de sekmesi. Çok ekstrem bir örnek ama hatırladığım bir Porsche 911 GT3 vs Megane II RS testinde Megane'ın bozuk yollarda 911'den daha hızlı gittiği yazıyordu. Yani sert süspansiyon illa ki konfor, ve bozuk yolda yol tutuş konusunda sıkıntı yaratır. Ama tabii aşırı uygulamalara kaçılmazsa hem konfor makul seviyede kalır hem de görüntü ve yol tutuş bir miktar iyileştirilir.

aynı olayı ben yaşadaım. geçen haftalarda arkadaşımın mini cooper s'ini kullandım. arabanın sarsıntısından, sertliğinden, zıplamasından, yoldaki en ufak bi bozukluğu bile hissettirmesinden ne hızlı kullanabiliyosun ne de viraja sert girebiliosun. düşünsenize sert girdiğin bir virajda asfaltın langır lungur olduğunu. araba zıplayıp teker yerle iliişkisini kestiği anda refüjü öpersin. ki bu olayıda yaşıyomuş az daha arkadaşım. zor kurtarmış. şimdi tırsıyo sert kullanmaya. şunuda söylemem gerekir ki mini hiçde övüldüğü gibi değil. saçma sapan bir araba.

Edited by - erdem1904 on 01/06/2010  12:58:44

Fatihob

Teşşekür ederim beyler..

..

kukart

güle güle kullan arkadaşım ..
güzel görünüyor
ama aynı fikirde olduğum arkdaşlar var şöyleki benim aracın aldığımda yayları kesilmişti (orjinal olanları) ben onları 3cm lik vongland la deiştirdim ama amortisörleri deiştirmedim yani onlar haala orj,inal olanları araç söylendiği gibi resmen ufak bir çakıl taşını bile hissttiriyor lastik havalarından tutta tüm her datayı düşündüm ama yayların verdiği eziyet görüntüsünün hiç bir önemi olmadığını dedirttiriyor.. uygun yollu orjinal yay bulup yine bi değişikliğe gidecem eğer farklı bir yöntem bulamassam.. amortisör konusunda değişikliğin nekadar fayda edeceğini bilemiyorum ama pekte umudum yok...

agucba

Vodtland yaylı bir 145'e binmiştim. Gerçekten çok sert idi. Sanırım bu durum Vogtland için genel bir durum, çünkü Vogtland'ın genelde sert olduğu ile ilgili yazılar da okumuştum.

///////////////

ozi156

gule gule kullanın..arka daha guzel oturmus....