Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

benzinde yığılma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aykut

alfa 156 2.0 ts
Aracım 20 000 km önce komple baştan aşağı bakım yapıldı geçen hafta da tüm filtreler değişip würth 10/40 yağ kondu 5lt
aracımda zavolli sıralı lpg var
ilk çalıştırmada gaza basmadan çalışmıyor
kalkışta yığılıp tekliyor
lpg ye geçince hiçbir sorun yok
bir arkadaşım emiş boğaz kelebeği kirlidir dedi, temizlet düzelir.
Aracım 20 000 km önce komple baştan aşağı bakım yapıldı geçen hafta da tüm filtreler değişip würth 10/40 yağ kondu 5lt. Fikri olan?

tolga_ozhan

sorununuz hakkında değilde şu konuda aklıma gelen var. Anladığım kadarıyla 20 bin km sonra yağ değişimi yapmışsınız. Bence 10 bin km'yi geçmeyin. birde benim bildiğim TS motorunuz filtre dahil 4.4 litre yağ alır. 5 litre fazla gelmiş olabilir.

ku2

Bence bogaz kelebegi...Temizletip bakmakta fayda var.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

erdem1904

aynı sıkıntılarla baya uğraştık alfomda. sabah ilk çalıştırmada düzensiz rölanti ve gaz vermeden çalışmaması sorununu potansiyometre lamda sensörü ve ntc sensörünü değiştirerek nihayet aştık. ama asıl dikkatimi çeken nokta ise lambda sensörüm değiştikten sonra asıl düzelmeyi yaşadım.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

quote:

aynı sıkıntılarla baya uğraştık alfomda. sabah ilk çalıştırmada düzensiz rölanti ve gaz vermeden çalışmaması sorununu potansiyometre lamda sensörü ve ntc sensörünü değiştirerek nihayet aştık. ama asıl dikkatimi çeken nokta ise lambda sensörüm değiştikten sonra asıl düzelmeyi yaşadım.

Erdem..Senin kelebek falan temizlenmedi hatirladigim kadariyla.. Bu anlatilan tam kelebek problemi.. Benim yasadigimda bu su an.. Cikma kelebek ile hallettim ben.. Ancak simdi tekrar bir temizlendi, rolanti tamam.. Fakat ilk calistirmada bahsedilen problemi yapabiliyor benim 2.5 da.. Fakat bunu da yandaki step motorunu sokup dislileri temizleyerek yapicam..

Benzindeki yigilma bence kelebek...
Dedigim gibi temizlemekte fayda var. 1.6 ve 2.0 larda rolanti sensoru var. V6 larda step motor var. Kelebek temizlendikten sonra problem devam ederse, rolanti sensoru degisecek gibi gorunuyor.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

erdem1904

abi benim üst motor yapılırken kelebek temizliği ve potansiyometre değişti ancak sabah soğukken ilk çalıştırmada gaz yememe stop etmeye meyilli çalışmayı geçen hafta lamda sensörü ve ntc sensörünü değiştikten sonra aştık. kelebek temizletme olayının riskide var düzen tutmayabiliyor senide uyku tutmadı galiba

Edited by - erdem1904 on 17/06/2010  00:53:09
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Aykut

quote:

sorununuz hakkında değilde şu konuda aklıma gelen var. Anladığım kadarıyla 20 bin km sonra yağ değişimi yapmışsınız. Bence 10 bin km'yi geçmeyin. birde benim bildiğim TS motorunuz filtre dahil 4.4 litre yağ alır. 5 litre fazla gelmiş olabilir.

20 000 önce ağır bakım
10 000 önce standart bakımdı yaptırdığım
şu anki ile tek fark castrol yerine würth koymam
bakımları geçirmem :)

tolga_ozhan

quote:

quote:

20 000 önce ağır bakım
10 000 önce standart bakımdı yaptırdığım
şu anki ile tek fark castrol yerine würth koymam
bakımları geçirmem :)

Ben yanlış anlamışım. kusura bakmayın. Zaten benim niyetim sadece tavsiyede bulunmaktı.

n / a

Selam lampda yapar, debimetre(maf) büyük ihtimal NTC yapar cünkü sabahları geç yada erken çalışmasını o sağlıyor. Tahimini olarak bakarsak aşırı zengin kalıyor. Isındıktan sora düzeliyor mu?

Edited by - bunche on 18/06/2010  23:31:18

Aykut

ntc nin ne olduğunu bilmiyorum ama
bugün aracı examiner a bağladık
debimetre sağlam
lambda 5.1 , 5.2 civarında çıktı. normali ya 3.1 yada 3.2 imiş
lpg ciye götürdüm o da doğruladı
yani benzinde de lpg de araç çok yakıyor, zengin karışım. Eğer bundan sonra da yaparsa benzin pompasına bakacaklar

mehmetcevik82

Aynı sorun bendede var arkadaşlar. 200 km önce aracıma Milano marka LPG takıldı.Araca LPG takılır takılmaz. Araç benzinde çalışırken teklemeye ve gazyememeye başladı. Ben ilk takılışta normal sandım. Ancak aracı ertesi gün sabah motor soğukken çalıştırdığımda aynı sorunu yaşadım araç benzinde çalışırken LPG ye geçene kadar gaz yemiyor ayağımı gazdan çektiğim anda stop ediyor. LPG ye geçince sorun kalmıyor. Motor sıcakken tekrar benzine geçtiğimde araç tekleme yapıyor, gazyemiyor çekimden düşüyor. LPG iki katı yakıyor. Sorun ne olabilir acaba, buji kabloları, bujiler değişti sorun düzelmedi.

Aykut

o olaydan sonra grank devir sensörünü değiştirdim
4 ocakta gidip yakıt pompasını değiştiricem
lpg düğmesine basılı tuttuğumda tak diye çalışıyor ama benzinde ilk çalıştırmada sıkıntılı
benzin pompasını da değiştiriym ondan sonra da olmazsa arabayı değiştirip bakacam işime
önceleri uğraşmak tat veriyodu şimdi kabak tadı veriyo

seek_andestroy

quote:

Aynı sorun bendede var arkadaşlar. 200 km önce aracıma Milano marka LPG takıldı.Araca LPG takılır takılmaz. Araç benzinde çalışırken teklemeye ve gazyememeye başladı. Ben ilk takılışta normal sandım. Ancak aracı ertesi gün sabah motor soğukken çalıştırdığımda aynı sorunu yaşadım araç benzinde çalışırken LPG ye geçene kadar gaz yemiyor ayağımı gazdan çektiğim anda stop ediyor. LPG ye geçince sorun kalmıyor. Motor sıcakken tekrar benzine geçtiğimde araç tekleme yapıyor, gazyemiyor çekimden düşüyor. LPG iki katı yakıyor. Sorun ne olabilir acaba, buji kabloları, bujiler değişti sorun düzelmedi.

Benim araçta da Zavolli var.Dediğin durumun aynısı benim için de geçerli.LPG'deyken şehir içi 40krş yakıyor.Benzinde araba kendini kısıyor lpg'ye geçince hiçbir sorun kalmıyor.Belli bi süre benzinde de kullandım düzelme olmadı.Servise gittim tüpten diyor, LPG ciye gidiyorum ayarların normal You are not allowed to view links. Register or Login yapacağımı ben de anlamadım artık oluruna bıraktım:(
Ex Alfisti...

Alfadanadam

Arkadaşlar, diğer konuda da bahsettiğim gibi sebep lpg ayarınızın sağlıklı olmayışı. LPG ayarınız "zengin karışım" olarak ayarlandığı için gidişinde bir sorun yok ancak yüksek tüketiyor. Yüksek tüketimi algılayan kontrol ünitesi benzin enjektörlerine "yakıtı azalt" diyor. LPG'deyken bu müdahale işlemiyor haliyle, ancak benzin enjektörü devredeyken benzin miktarı kısılmış olduğu için arabanız yürümüyor. Bir süre benzinde kullanmanız çözüm için yeterli değil. Bir süre benzinde kullanmanızın amacı aracın benzindeki değerlerini "normalleştirmek". Benzinde ideal değerlere ulaştıktan sonra lpgciye gidilip ayar yaptırılmalı.

Şu anda gene lpg ayarı yaptırsanız değişen birşey olmaz zira, lpg'nin referans aldığı benzin değerleriniz bozulmuş durumda. Referans noktası yanlışsa, sonuç doğru olablilir mi arkadaşlar?

LPG ayarınız yapılırken lpg ve benzin enjeksiyon milisaniyelerine dikkat ediniz.  

Örneğin 2.0 motor aracınız var, benzindeyken enjeksiyon süreniz 3.8 ms.
LPG'ye alındığında, benzin enjeksiyon süreniz yavaş yavaş 4.0,4.1,4.2 msgibi oluyorsa, bu demektir ki LPG ayarınız fakir karışımda. Bunu algılayan araç yakıtı arttırmaya çalışıyor. Ancak arabanı lpg'de çalıştığını bilmediği için yaptığı artırımlar anlamsız.
Aynı şekilde lpg'ye alındığında benzin enjeksiyon süreniz yavaş yavaş 3.7,3.6,3.5 ms oluyorsa demek ki LPG ayarınız "zengin karışım" ayarlanmış. Aracın beyni bu zengin karışımı azaltmak adına benzin enjeksiyon süresini kıstığı için de siz benzine aldığınızda araç az yakıtla kaldığı için yürümüyor.
(Bahsedilen milisaniyeler LPG milisaniyeleri değildir, karıştırmayınız. Gerek benzinde gerekse lpg'de "hep" benzin milisaniyelerini mukayese edeceksiniz.)

Benzinli araç fakir karışımda da zengin karışımda da güzel yürümez.

Sizlerin lpg ayarları belli ki zengin ayarlanmış Bazı lpg ustaları siz performansına birşey diyemeyin diye çoğunlukla zenginde bırakmayı seviyorlar.

mehmetcevik82

Anlaşılan bizim LPG sisteminin montajını yapan ustalar. Bu işten anlamıyorlarmış. Ben Alfadanadam arkadaşın tavsiyesi ile aküyü söküp yarım saat sonra tekrar bağladım. Aracın Ecu'su resetlendi yani. Benzinle 400 km kadar kullanacagım henüz 100 km oldu. Benzinle calışması normale dönerse tekrar LPG ayarı yaptıracağım. Bakalım sonucu bildireceğim. İnşallah kurtuluruz bu dertten. Eminim bizim durumumuzda olan ve problemi dandik ustalar nedeni ile çözemeyen bir çok Alfa kullanıcısı var. Onlarada ilaç oluruz.

Alfadanadam

ECU Resetleme konusunda bir düzeltme yapayım. You are not allowed to view links. Register or Login'te yazılanlara göre yarım saatliğine aküyü sökmek yetmiyor görünüyor.

Yazılanları olduğu gibi kopyalıyorum:

Disconnect the battery for at least 45 mins
Reconnect and start the engine but do not touch the throttle and let the car idle for 15 mins.
Turn the car off and leave for 10 mins.
Start the car and take her for a blast.

Türkçe:

-En azından 45 dakikalığına aküyü sökünüz,
-Aküyü tekrar bağladığınızda, aracı çalıştırınız ve 15 dakika boyunca gaz pedalına asla dokunmayınız.
-15 dakika sonrasında motoru 10 dakikalığına durdurunuz.
-Sonra tekrar çalıştırıp bir süre normal şekilde kullanınız.

mehmetcevik82

benim problem  çözüldü arkadaşlar. Nihayet bir exsaminer buldum. Aracın ecusu güncellendi. Sorun kalmadı. Yardımlarınız için teşekkürler. Lamda, debimetre veya başka her hangi bir parçada arıza yokmuş. Aracım eski haline döndü sonunda.

drcalibra

bende bu şekilde bir problem yaşamıştım lambda sensörü değiştirince düzeldi.Birde hararet sensörünü değiştirdim.enjeksiyon zamanlaması 3.9 lardayken lambda ve hararet sensörü değişince 3.2 lere düştü ve aracın gaz yememe olayı geçti.

seek_andestroy

Benim de rolanti devir sensörü hata veriyordu, tekrar programladılar şuan da gayet iyi.Aracın kasılması geçti.
Ex Alfisti...