Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Dijital klima sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alialtugbicer

İyi günler, 2004 model 40.000 km'deki 147 Distinctive'imin henüz ilk aylarında bende bir alfisti oldum. 10 yıldır otomobil kullanmaktayım aşağı yukarı 9-10 ayda bir araba değiştiren biri olarak birçok markanın birçok modelini kullandım ve 100. yılında uzunca bir süre kullanacağımı düşündüğüm bambaşka bir "şeyle" tanıştım. 100. yıl buluşması için Bostancı İspark'a kurulan kapının altından geçtiğim anda müşterileriye verilen önemin 3-5 eşantiyon dağıtmaktan çok daha öte bir şey olduğunun bilincinde çalışanlar ve üyeler ile tanıştığımda ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar görme fırsatım oldu.
Sorunuma gelirsek, klimanın çalışmasında herhangi bir problem olmamakla birlikte aracımın dijital klima ekranı zaman zaman okunamayacak şekilde görüntüyü dağıtıyor. Aralıklı olarak git gel yapmakla birlikte bozulduğunda dahi 17 dereceye getirdiğimde düzeliyor fakat dokunduğunuzda tekrar gidiyor. Forumu incelememe rağmen benzer sorunla karşılaşan kimseyi göremedim. Bilgisi olan başından geçenler paylaşabilirse sevinirim.

apojitsu

bu sorun klimanızın kullanımını hiç bir şekilde etkilememektedir. sorunun kaynağı displayin board'a bağlantı yeridir. usta bir el söküp bağlantılardaki lehimleri tazelerse sorununuz %99 düzelecektir...

grkmsh

Merhabalar,

Aynı sorun 2005 model 147'imde de mevcut. Birebir aynı sorun :)

klimanın çalışmasında herhangi bir problem yok ama dereceyi arttırdığım zaman ekranda görüntğ karmaşası oluyor. Ama 17 derecede sabitlediğimde herhangi bir sorun görünmüyor.

Ben de bakıma gittiğimde göstermeyi düşünüyordum... Eğer sorunu giderirseniz benimle de paylaşabilirsenizçok sevinirim.

tolga_ozhan

klimanın fonksiyonsal çalışması ile ilgili olamaz zaten bu sorun. sonuçta klima bildiğimiz soğutma çevrimi sadece ilgili klepe ve valf'ları aç/kapa komutu veren elektronik selenoid tarzı şeyler.
Sizlerin sorunu daha çok display ile alakalı. akü yada display'e gelen bağlantılarla ilgili. sökülmesi çok basit bir yer daha önce sökmüş olan bir alfa elektirkçisi 5 dakikada söküp bağlantıları kontrol edecektir.

Edited by - tolga_ozhan on 25/07/2010  00:33:44

zaferisgoren

Klima konusu açılmışken buraya bir not eklemek istedim.
Benim arabada klimayla ilgili bir problem çıkmıştı ve Izmir'deki servisler kontrol panelinin değişeceğini söylüyordu. Büyük masraf... Antalya Birmot'un sağlam ustaları, problemin klima kontrol panelindeki bir ampulun devreyi tamamlamamasından kaynaklandıgını bulup 3 kuruşa halletmişlerdi.

alialtugbicer

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim, malum servisler getirin değiştirelim yaklaşımları ile fazlaca külfetli çözümler üretiyorlar. Birkaç iyi oto elektronikçisi buldum ama doktor görünce iyileşen hasta misali ne zaman götürsem düzeliyor :-) Şimdilik masraf çıkarmasın diye tamamen bozulmasını bekliyorum ama vakit bulursam önerilerinizi elektronikçiye sunup şansımı deneyebilirim.

grkmsh

quote:

Merhabalar,

Aynı sorun 2005 model 147'imde de mevcut. Birebir aynı sorun :)

klimanın çalışmasında herhangi bir problem yok ama dereceyi arttırdığım zaman ekranda görüntğ karmaşası oluyor. Ama 17 derecede sabitlediğimde herhangi bir sorun görünmüyor.

Ben de bakıma gittiğimde göstermeyi düşünüyordum... Eğer sorunu giderirseniz benimle de paylaşabilirsenizçok sevinirim.

Tekrar merhaba,
Sorunun çözüldüğünü iletmek istedim. Aradan baya zaman geçti aslında...Serviste aküden aracın içine giden bir kablo vardı, kablo çok eskidiği için bazen kısa süreli hata veriyordu, kablo değişimi yapıldı ve tüm hatalar sona erdi, klimada yaşadığım görüntünün kaybolması durumu da sona erdi.
Bu arada kablonun ücreti 25 tl

Sizde de sorun devam ediyorsa umarım faydası olur.

alialtugbicer

Bu kadar açılıp kapandıktan sonra mevcutta bozulmadıysa bir de bu çözümü denemek lazım. Nerden nereye gider bu kablo tam bir adı vs. var mıdır?

grkmsh

Servis şasi kablosu demişti sanırım, çok emin değilim ama öğrenirim.
Bu arada tam bir hafta oldu ve hiç yaşamadım klima ile ilgili sorunu...