Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 75 Turbo America - Ankara

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurcell

valla buluşmalara ayıracak çok vaktim olamıyor, vakitler uyarsa katılmaya çalışırım.

Dentist

Bu mekanik ve otomotiv bilgisi nereden ?Bir eğitim mi var,yoksa pratik usta-çırak tarzı izleme ve hafızaya alma durumu mu ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

gurcell

Ne eğitim var, ne usta-çırak tarzı bir ilişki var. Aslen sistem destek uzmanıyım, bilişimciyim, Alfalarda bir nane beceremeyen akıllı! Ankaralı ustalarımız sağolsun, q4 ile başlayan merakım devam etti.

Jakomo

Gürsel bi ara senin şu Subi' ninde resimlerini koysana, onu da merak ettim vallahi...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

gurcell

Tabii ki...

Register or Login" border=0>

Edited by - gurcell on 22/05/2008  14:36:53

gurcell

Başlık biraz tozlanmış, biraz tozunu sileyim.

Alfa 75'im bende 4. ayına girdi. Bu geçen sürede bayağı mesafe aldık.

Öncelikle sorunlu olan şaft takozları, fren diskleri, fren balataları ve debriyaj seti değişti. Ayrıca genel bakımları yapıldı.

Bende izin günümde tüm iç lamba, elektrik tesisatı, çalışmayan camlar gibi detaylarla ilgilendim. Tavan döşemesini de taşıyan tavan lambasının vida ayağı kırıldı, onu düzelttim.(Resmini paylaşacağım)

Ayrıca Amerikadan elektrikli ayna seti getirdim ve tüm yan aynalar elektrikli oldu, ayrıca kırık sinyal ve farı yenisi ile değiştirdim.

Aracın eksoz sistemi fallafoş olduğundan dolayı Turbo'dan geri 60mm eksoz sistemi yaptım. Böylece boost istediğim seviyede geliyor.

Önümüzdeki haftalarda aracın sorunlu olan eksantriklerini colombo& Bariani eksantriklerle değiştireceğim, hoşuma gitmeyen boost selenoid'ini HKS evc 5 ile değiştiriyorum, bir de 16" O.Z superturismo wrc jant seti aldım, üretilip elime gelmesini bekliyorum. En son herşey bittikten sonra egt ve wideband sensörü takıp log alıp yaklaşık 0.8 bar boost altında sağlıklı olarak aracı yürüteceğim.

Belki bir ihtimal üzerindeki turboyu ball bearing ve titanyum palli t25 turbo ile değiştiririm, ama şimdi buna ihtiyacım yok.

Resimleri 1-2 güne atacağım.

Yaptığınız artılarını hayırlı olsun ellerinize sağlık fotolarınızı bekliyoruz.

Bi sorum olacak oz jantların fiyatı nedir yazabilirmisiniz?

Alfadanadam

Ellerinize sağlık. Bir bilenin elinde böylesi bir Alfa'nın yeniden hayat bulması hem çok hoş hem de sevindirici. Umarım hiç aksilik çıkmaz da emeklerinizin karşılığını doya doya alırsınız :)

ATA

Gürsel Abi 3 otomobilinde inanılmaz keyifli ve bir çok kişinin rüyasını süsleyen otomobiller =)
Kıskanmamak elde değil Şaka bir yana kıskanmak değilde özellilkle 75'e yaptıklarını resimlerden de olsa incelemek çok güzel =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

frantic

İlk önce kolay gelsin resimleri en çok heycanla bekleyenlerden biriydimdir heralde :)

bir sorum olacak colombo& Bariani egzantrikler nekadara maloluyor acaba?
birde torsiyon çubuklarını değiştirdinizmi ? ben bulamadımda birtürlü :)
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

gurcell

Torsiyonları ben almadan 3 önceki sahibi olan Mehmet taşanyürek abimiz sıfırları ile değiştirmiş. Bizim diğer alfa 75 1.8 için 1 set toprak amortisörü, 1 set de sarı koni var elimde. Toprak amortisörü biraz sert geldi, sökeceğiz, isterseniz size verebiliriz.

C & B eksantriklere gelince, yaklaşık 500 euro maliyeti var bana. Fakat c&b takıp takmama konusunda da emin değiliz, bir ihtimal 1.8 i.e atmosferiğin eksantriklerini kullanabilirim, emme eksantriği 292 derece servis manualine göre, aslında benim impreza'da bile 272 derecelik eksantrikler var, 292 derece çok yüksek bir değer, düşük devirler ölecek ama yüksek devir çok tatlı olacak - malum Turboyuz

Superturismo WRC 'ler daha Tr sınırına girmedi, o yüzden tam ödeyeceğim fiyatı bilmiyoum, fakat sadece jant olarak 1200 dolar artı kdv olacağını öngörüyoruz.

Edited by - gurcell on 14/09/2008  23:40:19

gurcell

Edited by - gurcell on 15/09/2008  11:33:11

gurcell

Ohoooo konu üstünde 5 cm toz oluşmuş :)

Öncelikle 75 bayağı bir evrim geçirdi bende.

Bir sürü şeyi elden geçti.

Bu arada Ankara'da adam gibi Alfa ustası yok diyordum, hep kendim yapıyordum ya.  Yanılıyormuşum... 166'yı satarken biraz da mecburiyetten bir tanıdık vasıtası ile Ankara Alper Oto'ya gittim. Gidiş o gidiş :) En son 75'i bıraktım, 15 gün sonra bir aldım tanıyamadım :)

Öncelikle araca 16" ava jantlar ve lastikler takıldı. Frenleri komple elden geçti, çalışmayan radyatör fan müşürü yapıldı, tüm hortumları toparlandı.

Alper  Oto'daki İbrahim isimli çılgın mı çılgın, 75 hastası adam tarafından arabamın ellenmedik yeri kalmadı. Koltuktaki deliğe kadar tamir etmiş Alfa manyağı

Hele neredeyse bulunması imkansız sübap ayar şimlerini bulup sübap ayarlarımı kusursuz yapan Yaşar ustanın sadece ellerine sağlık demek düşüyor bana.

Buyrunuz resimler:

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Jakomo

Gürsel resim olayında yine pörtlemiş be abi; istersen bana mail olarak yolla ben atiğim siteye
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

gurcell

Toparladım jakomo kardeşi.

admin

Bu jantlar önde problem çıkarmıyorda, arkada çok çiğ duruyor be Gürsel. Keşke daha kapalı birşeyler kullansaydın. Ya da senin yurtdışı bağlantılarınla Zender getirtseydin.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

gurcell

Bektaş hocam spacerlar evdeydi, resmi çekerken yoklardı. Arkada 3, önde 2 cm spacer var.

gurcell

Konuyu güncelleyeyim biraz..

Daha önce bahsettiğim Megasquirt ECU'yu araca bağladık ve çalıştırdık.

Artık dangalak flap tipi maf, yok, Dik S şeklindeki dangalak intake borusu yok, gerizekalı distribütör ve hall sensörü yok. Ayrıca deli gibi ısınan intercooler de yok.

Aksine güzel ateşleme bobinleri var, güzel bir intake var, ellerimle yaptığım su soğutmalı intercooler var, Mitsubishi Evo 8 enjektörleri var. :)

Ankara'da Megasquirt'ten çok iyi anlayan Erkut kardeşim ile arabayı modern bir yönetim sistemine kavuşturduk. EGT tabanlı correction, wideband tabanlı yakıt yönetimi, launch control , nos selenoid yönetimi , shift light gibi özelliklere kavuştuk. Biraz resim ve bilgi paylaşayım...

Turbonun girişi 60mm, filtrenin girişi ise 70mm , şansımıza S şeklinde ve 60mm e 70mm redüksiyonlu bir intercooler borusu bulduk hortumcudan. Sanki orjinal intake gibi oturdu yerine. Sadece Oil Catch Tank'in intake'i için araya bir aparat yaptık (70mm eksoz ucu ve rot kolu ile DIY :) )

Yeni İntake:
You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni İntake:

Yeni İntake:

Erkut Ustaa Çalışıyor:

Erkut bey çalışırken:

Yeni intake farklı açı:

Rahmetli Maf'ın kablosu, öksüz ve yetim kaldı zavallıcık...

İntake:

İntake :

Mr Erkut , ignition bağlaying :

İgnition Coil'in artısı ve Erkut'un aşkı (tipik Türkiş usta, ağızda sigara) :

MegaTune, Innovate Wideband , sağ aynada bizi sollamaya çalışan ayı:

Dikiz aynasında gözlerim ve kaşlarım, innovate , megatune :

Ortadoğu ve Balkanların bir numaralı eksozcusu Nevzat Abi EGT ile Downpipe'ın aşkını başlatan mutlu kaynağı atarken :

Ben ve kıllı kolum EGT ile Donwpipe'a ömür boyu mutluluklar dileyerek mes ut bir şekilde sıkma işlemi yaparken :

İntake'in ilk hali dün gece:

İntake'in ilk hali dün gece:

Erkut bir eli ile eski intake'in ümüğünü sıkıp, aynı eli ile eski MAF'a haddini bildirirken :

Erkut ve ganimetleri :

You are not allowed to view links. Register or LoginRegister or Login" border=0>

Edited by - gurcell on 21/07/2010  23:11:08

Edited by - gurcell on 21/07/2010  23:17:26

cem meric

Erkut abi geçenlerde bahsetmişti 75den çok sevinmiştim canlı canlı görmek nasip olur inş. Bir kaç projeyide bizim mazdada yapıcaz inş supercharger gibi

Alfadanadam

Ellerinize sağlık Gürsel Bey. Tatilde pek aklım almıyor bunları, dönünce detaylı inceleyeceğim. Belki ileride bir benzerini benim 164'e uygulamaya çalışırım.

gurcell

Bu arada orjinalde aşırı ısınan intercooler'ımızı sulu soğutmaya çevirdik. Elimdeki yedek intercoolerin altı ve üstüne bir kazan yapıp, Subary Legacy Turbo'nun water to air cooler pompasını kullandık. İçeri giren sıcaklıklarda en az 20 derece düşüş bekliyorum. Ayrıca bu su sistemi aracın önündeki bir radyatörde de soğutuluyor..