Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir bu BMW'cilerden cekicegimiz daha :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Geçenlerde 320d test ettim 184hp olanından. Arabanın performansı güzel, koltuğa yapıştırıyor ama 380nm torkun yapıştırması o :) Yapıştırdığı kadar gitmiyor. "Ulan 180'le gidiyoruz herhalde" dediğimde ibre 120lerde falandı baktığımda. Ama yine de performansı iyi, 156 2.0'ı falan üzer :) De, spor araba performansı da beklememek lazım.

Frenler süper ötesiydi, zank diye duruyor alet en ufak yalpalama bile olmadan. Rampa aşağı panik fren denedim yüksek hızda, dümdüz hiç yalpalamadan, rampa aşağı değil de rampa yukarı frene basmışım gibi durdu :)

Yol tutuş kusursuz. DSC açıkken hafif bir yana izin veriyor, ama özellikle yan vermek isteyip da saçma sapan viraj içinde gaz vermezsen limitleri çok yüksek aletin. Ray üzerinde gibi dönüyor bütün virajları, ve ne zaman ne yapacağını direk söylüyor sürücüye. Çok çok beğendim. 50:50 dağılımın nimetlerini hissediyorsun. DSC DTC kapatınca da "apaçi mod on" haline geliyor. Ver gazı, yan yan git :) O da gayet kontrol altında, yanı veriyorsun, kontrayı veriyorsun, gazı ayarla, direk düzeliyor alet. Çok beğendim.

Steptronic şanzımanlıydı, otomatik şanzımanı sevmem ama Steptronic çok uyumlu araçla. Vites geçişleri hızlı, manuel modu iyi, otomatik modda da saçmalamıyor.

Bi de alet bu kadar gidip mazotu kokluyor, o yüzden çok mantıklı.

Amma velakin, arabanın dış tasarımı facia, iç tasarımını da hiç beğenmedim. Malzemeler kaliteli de, hiç premium araç gibi hissettirmiyor içindeyken. Çok sade ve çok ruhsuz. Üstelik arkası falan iyice dar. Konforu felaket kötü. Yani orta sınıfta bu kadar sert başka araca bindiğimi hatırlamıyorum. Yol tutuş kusursuz olacak diye konforun içine etmişler. Bütün çukurlar direk omurgada. BMW sportif araba, eyvallah da, roadster süspansiyonu koymaya da gerek yok orta sınıf aile arabasına :) Runflat lastikler sanırım bu kadar kötü hale getiriyor konforu.

Zaten seneye yeni kasa gelecek diye indirdiler fiyatları. Şu fiyatlarla mantıklı hale geldi araba. (Baz donanım 41.000 euro, klima manuel, jantlar jant kapağı, kumaş koltuk, xenon yok), 45k euroya güzel donanımlısını veriyorlar (deri koltuk, sunroof, otomatik klima, şanslıysan xenon). Yani orta sınıf premium olmayan araçlarla benzer fiyata düştü.

Tek beklenti sürüş keyfiyse alınır bence de, sürüş dışında kalan hiçbir yanını beğenmedim arabanın. Ben bu fiyatlara araba alacak olsam ciddi ciddi düşünürdüm, ama sonra düşünmeyi bırakıp gidip 159 TBi alırdım herhalde :) Sevemedim bi türlü pis BMW'yi. İçindeyken kullanması güzel de, dışarı çıkıp bi bakıyorsun tiksiniyorsun aletin tasarımından :)  Ama sürüş muhteşem o ayrı :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

Ardından da Mercedes C180K denedim 156 hp 230nm olan 1.6 versiyon.

Araba kalkışta çok iyi değil. Otomatik vitesi  konfor odaklı. Ancak 100 km/s hızdan sonra başarılı bir hızlanması var. Tıkanmıyor alet. Sanırım orta-yüksek hızlarda bizim 2.0 Alfa'larla benzer gidiyordur. Çok emin olamadım.

Yol tutuş BMW ayarında değil, ancak arkada 245 lastikli olan versiyon yine çok iyi bir yol tutuşa sahip. Ancak Mercedes olduğu için ESP açık olduğu sürece yana izin yok, kayarsa direk düzeltiyor. ESP de tam kapatılmıyor, kapatsan bile biraz yandan sonra giriyor devreye. Bunun dışında gayet yüksek hızlarla güzel viraj alıyor, beğendim. BMW gibi "naparsan yap yoldan çıkmam" demiyor ama "kakasını çıkarmadığın sürece ben sıkıntı yaratmam, zorlayabilirsin beni" diyor :)

Buna ek olarak çok güzel konfor da sunuyor. BMW ile kıyaslanmaz yani. İç mekanı çok güzel, donanımı yüksek, arayacağın ve aramayacağın her şey var (full pakette tabi). Mercedes'in içindeyken sanki BMW'den bir üst sınıf araç kullanıyor gibi hissediyorsun.

Frenleri BMW kadar iyi, benzini çok yakıyor (1480kg olunca normal tabii :). Bizim Alfa'lara çok yakıyor diyenler C180K kullanmalı :)

Tasarımı kusursuz, bence 159 ile birlikte bu sınıfta en güzel görünen araba. Genel olarak da bu sefer Mercedes sportif tatlar da eklemiş arabaya, hem çok konforlu, hem de sportif bir yanı var, çok güzel olmuş. Bir de, üst devirlere kadar motor veya kompresör sesi pek duyulmuyor, ancak 6000 civarı içeri tatlı bir egsoz sesi geliyor. Kalas bir ses değil, gayet sportif. Ama "ben 1.6 litreden geliyorum" diyor resmen :) Öyle haşmetli bir ses değil ama yine de keyif verici :)

Bence şu anda orta sınıfta alınacak en iyi araba, donanımlısı alındığı sürece. Genel toplamda her şeyi sunuyor çünkü.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

AytacFx

Hocam cok guzel okudum.. BMw olayi guzelmis, fakat iste sadece surus :)

Merakimdan soruyorum, imzanizdaki GTV'in gecmisi nedir ?

master

GTV'yi 2005 senesinde 2. el olarak bu forum araciligiyla satin aldim, 20 Nisan 2007'ye kadar buyuk keyifle kullandim, 20 Nisan 2007'de de pert ettim (biraz da istek uzerine perte cikti, eger istesem kasko uzerine para ekleyip toplayip kendim kullanabilirdim ama sase yamuldugu icin toplamak istemedim). Daha sonra baskalari pertten aldi, topladi arabayi, tertemiz diye baskasina ittirdi. O alan bi baskasina, o alan bi baskasina ittirdi derken su anda 7. veya 8. sahibinde sanirim araba. Artik kimseye hayir gelmez ondan :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Dentist

Mercedes C 180 Avantgarde Fascination AMG ile ben de yakından ilgileniyorum.Binip denedim.Albenisi olan,ama sadece bi-xenon far,panoramik tavan ve sunroof için istedikleri fiyat tam 49.772 Euro.İnsaf yahuSahi bir de ön ve arka park sensörleri var içinde.Ama hâlâ düşünüyorum;ne de olsa o bir mercedes
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Gouki

Biz biraz önce aldık babama. Ankara'da amg paketlisi 49.500 den aşağıya vermiyorlar eğer bir tanıdığınız yoksa.

AytacFx

quote:

GTV'yi 2005 senesinde 2. el olarak bu forum araciligiyla satin aldim, 20 Nisan 2007'ye kadar buyuk keyifle kullandim, 20 Nisan 2007'de de pert ettim (biraz da istek uzerine perte cikti, eger istesem kasko uzerine para ekleyip toplayip kendim kullanabilirdim ama sase yamuldugu icin toplamak istemedim). Daha sonra baskalari pertten aldi, topladi arabayi, tertemiz diye baskasina ittirdi. O alan bi baskasina, o alan bi baskasina ittirdi derken su anda 7. veya 8. sahibinde sanirim araba. Artik kimseye hayir gelmez ondan :)

Geçmis olsun hocam,
@gouki, hayirli olsun hocam

Gouki

Saol Aytaç :)

RYS

hayırlı olsun kanka :D

master

Valla İstanbul'da ve İzmir'de daha güzel fiyatlara (47-48.000 euro) çok iyi donanımlı  AMG alınabiliyordu en son (2010 model olanlar). Bu arada Özgün Bey bahsettiğiniz araçlar sanırım LED'li ve panoramik cam tavanlı değil mi? Yoksa zaten 2011 AMG'lerin liste fiyatları bunlar olmadan 48.500 euro civarında. Liste fiyatından yüksek satıyorlarsa helal olsun :)

Bu arada hayırlı olsun babanızın yeni aracı.

Murat abi tavsiyem AMG paket alınacaksa beyaz olmaması :) Doğan görünümlü Şahin'leri geçti vallahi sayıları.

Füme falan da çok güzel mesela, beyaza gerek yok.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Gouki

@RYS: Saol kardeşim :)

@master: Tabi tabi 2011 model, ışık paketi mi diyolar abi işte önde sis farı yok ta led var, panoramik tavan ve amg paketli. Gittiğimiz 2 farklı şirkette de araçların üzerinde 50.400 yazıyor normalde 49.500'e iniyorlar. Daha fazla indirim için yüksek mevkii'lerdeki tanıdıklar gerekiyor

junip

yaklaşık 1 aydır 3,16 e46 kullanıyorum, alfadan (eski 147 imden)  hantal bir araç ama inanılmaz bir yol tutuş hissi var. frenleri de alfadan iyi. inanması güç ama alfadan daha az benzin harcıyor. hiç trim sesi yok sıfır. çok konforlu değil ama herşey elimin altında. sağlamlık ve kullanırken  güven  hissi veriyor.

T-Tolga

araba tamamen tercih meselesidir, bmw çok sportif bi araç, özellikle DTC olayı ve arkadan itiş olması adrenalin isteyenler için aracı ön plana çıkarıyor bence, ama 10 bmw den kaçında genç ve bu özelliğine göre almış insan war tartışılr.. çnkü bmw yi başka türlü almaya gerek yok, tasarımsa tasarım alfa, güvenlikse güvenlik her türlü 5 yıldızı alır kaza testlerinde, alfa guiletta bile bmw 5 kasadan yüksek puan almış yanlış bilmiyosam, ayrıca bmw 3.20d mercedes c220cdi ve alfa 159 un sürüş testlerinde en iyi fren mesafesi ve en iyi yol tutuş alfa 159da.. 10 kişiden 2si bilemedin 3ü arkadan itiş olduğu için alsın, onu bi kenara koyarsak bu durumda hala niye bmw alınıyor? @ master 3.20 d sedan 3.20d m coupe 5.20d 5.30xd kullandm ve hiç birinde, naparsan yap yoldan çıkmam gibi bi yol tutuşu bulamadım, aksine her virajda yoldan çıkcakmışım gibi gelmişti, arkadan itiş olmasından dolayı böle oluyo biliyorm ama güven vermio araba, alfa nın hiç Q4ünü kullanmadım ama gördüğüm en iyi yol tutuş Quattro sistemiyle açık ara audide bence..

master

Adrenalin isteyen insanın DTC'ye ihtiyacı olmaz zaten. Ben bugüne kadar en çok keyfi ve adrenalini hiçbir elektronik destekçisi olmayan önden çekiş rahmetli aracımla yaşadım. Hala o kadar keyifli ve o sınıfta yol tutuşu o kadar iyi bir araca da binmedim.

BMW'yi savunmak haddime değil, zaten nefret ederim markadan, ancak 3 serisinin sürüş konusundaki başarısı inkar edilemez.

Bu durumda hala niye BMW alınıyor? Çünkü biz kabul etmek istemesek de ülkemizde imajı Alfa'dan daha yüksek, ve 159 JTD'yi ezecek kadar hızlı olan 3.20d daha donanımsız ama 159 ile benzer fiyata satılıyor. Uzun vadede koruyacağı değeri de hesaba katarsak, aslında Alfa 159'dan daha "ucuz" bir araç haline geliyor. Dolayısıyla peynir ekmek gibi satılmasına şaşırmamak lazım.

Merak etmeyin bahsettiğiniz araçları ve daha fazlasını ben de kullandım. Araç alacağım zaman kesinlikle kendime Alfa Romeo tercih etmeye çalışırım, ancak yorum yaparken objektif yaparım.

Eğer DTC'yi kapatıp viraj içinde gaza yüklenirseniz 3.20d yoldan çıkacağını hissettirir evet, çünkü arkadan itiş araç önden çekişli kadar affedici olmaz. Üstelik 380nm torku arka tekerleklere yollarken daha da dikkatli olmanız lazım. DTC açık ve kapalı denedim 3.20d'yi, DTC açıkken çok iyi olmayan bir sürücü bile oldukça hızlı gidebilir güven içinde. Zaten bunu da yollarda olur olmadık gaza basan apaçi BMW sahiplerinden görüyoruz. DTC kapalıyken ise şakası yok, saçma bir gaz hareketinizde geldiğiniz yöne döner burnu. Bu aracın şasisi yetersiz olduğu için değil, torkun yüksekliğinden dolayı. Ancak düzgün kullanıldığı zaman ciddi hızlarla ciddi viraj alabilen, ve yanlamaya çalıştığınız zaman bunu çok kontrollü ve rahat yapabilen bir araç.

160 km/s gibi hızlarla ray üstünde gibi, hiç yana yatmadan inanılmaz viraj dönebilen bir araba E90. Yanlarken de inanılmaz iyi bir kontrol sunuyor. Ne yaptığını bilen insan için çok keyifli ve güzel bir yanlama sunabiliyor, çünkü o esnada bile sizinle ne yapmanız gerektiği konusunda iletişim kuruyor araba.

Audi'nin de birçok modelini kullandım, hatta İzmir Pınarbaşı Pisti'nde Alfistiturkey üyeleriyle birlikte B8 A4 ilk çıktığında farklı motor versiyonlarını test etme fırsatımız olmuştu. A4 Quattro'nun yol tutuşu çok iyi, ama limitleri mesela BMW kadar yüksek değil. Kaza yapma riskiniz daha az, eğer iyi yol tutuştan kastınız buysa. Çünkü Quattro aracı çok iyi topluyor, mekanik limitin bittiği yerde de ESP giriyor devreye. Ancak 3.2 Quattro'nun bu kadar çok understeer'a düşmesi beni şaşırtmıştı mesela. Araç güvenli mi? Güvenli. Ama 3 serisi kadar çevik değil. Zaten test sürüşünde birisi de perte çıkardı kusursuz yol tutuşlu Audi'yi :)

Alfa Romeo varken ben gidip Audi de almam BMW de. Hiçbirinde Alfa Romeo'nun keyfi yok. Almamayı geçtim, BMW'nin birkaç modeli hariç markadan cidden nefret ederim. Ancak bu BMW'nin kusursuz sürüş özelliklerine sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. Zaten adamların asıl satış noktası bu. Performans, yol tutuş, sürüş keyfi. Yoksa 3 serisindeki o iğrenç konforun başka açıklaması olamaz. Ama sürüşü o kadar iyi ki konforu falan takmayası geliyor insanın.

Ha söylediğiniz güven vermeme meselesine tekrar dönelim. Hatırlarım, ben 156 2.0 TS kullanırken bir W203 C serisi ile biraz birbirimizi tarttık. Bir viraja gireceğiz, hızım aracın limitlerinin ötesinde, onun hızı da limitlerinin ötesinde. Ancak ben viraja limitlerimin ötesinde girersem understeer'a düşeceğim ve şerit dışına çıkacağım sadece, o ise oversteer'a düşecek ve toplamazsa kaza yapacak. Bu yüzden o yavaşladı ve ben viraj içinde beklendiği gibi biraz lastik sesiyle birlikte arayı açtım gittim. Yani benim daha az sürücülük kabiliyetine ihtiyacım vardı o viraja hızlı girmek için, onun daha fazla. Ama bu arabanın güvensiz, veya limitlerinin düşük olmasıyla ilgili değil, yetenekli bir sürücü o viraja yan girip düz çıkar ve belki benim dibimde kalmaya devam ederdi.

159 ile yaptığınız kazayı hatırlıyorum, tabii ki orada olmadığım için detayları bilmiyorum, ancak anlattığınıza bakılırsa misal 159'unuz arkadan itişli olsa aracı kurtarmak için daha çok şansınız olacaktı. Çünkü bildiğim kadarıyla yüksek hızda aracınız şerit dışına kaymıştı ve çarpmıştınız. Arkadan itiş araçta ise aracınız büyük ihtimalle arkayı bırakacaktı ve yetenekli bir sürücü iseniz size o kazadan kurtarma şansı verecekti.

Arkadan itiş araç kullanmak aracı bilen sürücü için çok daha rahat ve güvenlidir, ancak hazır olmayan sürücü için sıkıntı yaratır. Önden çekiş araçta ağırlık transferi yapmadığınız sürece arkayı bırakması çok zordur, dolayısıyla şerit dışına çıkmak dışında bir risk yaşamazsınız hızlı kullanımda bile. Bu yüzden evet, arkadan itiş araç kimi zaman güvensiz gelir insana.

Ancak bu gerçekte güvensiz olduğu anlamına gelmez. Güzel şasili bir araçsa arkadan itiş genelde çok daha güvenlidir, çünkü limit üstünde önden çekiş araçta yapabileceğiniz çok az şey varken arkadan itiş araçla oynayıp durumu düzeltebilirsiniz.

Edited by - master on 19/08/2010  02:37:49
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

T-Tolga

Valla hakli olablrsnz.. Cunku cok fazla arka itis araba tecrubem yok, uzun sure kullanmadim yani.. Cokda olsun istemem zaten benlik bi arac degil bmw,  ben alfamdan memnunum wala Allah nasip ederse, baska bi marka dusunmem bile.. Bmw nin cok satmasi konusndada haklsnz, insanlar artik tamamen ticari acidan dusunuyo araba alip satarken, buda halkmzn beynine yerlesmis olan bmw mercedes I cok ust seviyede tutuyo malasef.. Ama isin en guzel yani, herkesde alfa olmamasi, az ma oz olsun bizim olsun :)

Tuncay Nergis

You are not allowed to view links. Register or Login

159u bmw 6 serisiyle harmanlayıp bmwci geçinenlere m1 diye çakmışlar, bunlar da yemiş....

İlk resimler bomba da, bir de aşağılardaki kırmızıya bakın. Size bir alfa konseptini hatırlatmadı mı?

You are not allowed to view links. Register or Login

agucba

Bir araklama olduğunu sanmıyorum. BMW'nin 1972 Münih Olimpiyat'ları için yapmış olduğu prototipin ve daha sonra piyasaya sürdüğü modelin yeniden yorumlanmış hali.

Register or Login" border=0>

///////////////

Tuncay Nergis

Bu resim 1972'de mi çekilmiş?

Öyleyse bile ilk resimdeki photoshop'u anlamayan arkadaşlar çok komik duruma düşmüşler bence. Kimse de ayıkmamış