Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Forumda büyük ihtimal hepimizin ilk başta yaptığımız hata araştırmadan yeni başlık açmak. Haliylede forumda başlık kirliliği yaratıyoruz. Bence bu tip başlıklar site yönetimi tarafından faydalılığı değerlendirilip silinmeli.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

enrico_75

Tek Tavsiyem En Eski Alfa Ustalarından biri Olan Alper Oto Alfa Romeo Servisi Şaşmaz'da Üstün'ün arkasında...

çok sağlam işcilikleri var ve gerçekten samimi cana yakın insanlardır.baba ve oğulları çalıştırıyorlar servisi.oğulları tam bir alfistidir.çılgın birer alfacılardır.kesinlikle işciliklerine garanti verebilirm.

ku2

Alfaline Metin Usta derim ben. Giden arkadaşlar Alfin'den de memnunlar. AR Servis'ten pek memnun kalmamıştım. Ama iyi biridir Mustafa Abi.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tfnsmsk

bosch ta parça arayacak dostlarım için elektronik parça katalog linkini ekliyorum..
You are not allowed to view links. Register or Login

tüm alfistilere sevgi ve selamlar
sportif ruh.

Calibra

Bizim eski üyelerden krm'nin arabasını alan bir başka arkadaşımız da şu an Ankara'da, en azından yıl sonuna kadar...

Ona hangi özel servisi tavsiye ediyoruz şimdi?
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

147BLACK

quote:

Tek Tavsiyem En Eski Alfa Ustalarından biri Olan Alper Oto Alfa Romeo Servisi Şaşmaz'da Üstün'ün arkasında...

çok sağlam işcilikleri var ve gerçekten samimi cana yakın insanlardır.baba ve oğulları çalıştırıyorlar servisi.oğulları tam bir alfistidir.çılgın birer alfacılardır.kesinlikle işciliklerine garanti verebilirm.

Alper Oto'yu tavsiye etmem... Hem ben hem de bu forumda tavsiye ettiğim bir arkadaş memnun kalmadı. Hatta oto pazarında konuştuğum bir 156 sahibi de çok olumsuz konuşuyordu. Daha donanımlı bir yeri tercih etmek lazım. Alfin veya Alfaline daha uygun olur.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

antihero

Alfaline derim ben
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Calibra

Teşekkürler.

Hem kendim, hem arkadaşım adına.

antihero

Rica ederiz, bu arada Ankara listesine eklesin arkadaş kendisini:)

quote:

Teşekkürler.

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Calibra

quote:

Rica ederiz, bu arada Ankara listesine eklesin arkadaş kendisini:)

quote:

Teşekkürler.

Tabi ekler ama çok uzun kalamayacak.

Askeri Hakim oldu, üniversiteden arkadaşım kendisi. Tayinini bekliyor.

antihero

hadi hayırlısı
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

stellar

sevgili arkadaşlar,
son donemde yaşadığım benzin pompası ve sonrasında enjektör probleminin giderilmesi esnasında ve bazı yedek parçaların temininde bana tüm iyi niyeti ve birikimiyle yardımcı olan AR Servisten Mustafa Usta'yı Ankara'da özel servis tercih etmek isteyen arkadaşlara tavsiye edebilirim. Kendi tecrübem gayet olumlu ancak diğer servislerle ilgili bilgim ve deneyimim olmadığı için kıyaslamam çok olası değil. sorunlarınızın en kısa zamanda çözüm bulması dileğiyle. Ali.

may-alfa

Ankarada tamir bakım yapan bir kaçtane yer var.
Ben Alfaline, AR servis ve Üstün oto yu tercih ettim. Varyötörü metin Abiye (alfaline), Triger ve ufak tefek bakımları AR serviste yaptırdım. Üstün otoyla da kod kart ve yağ seçiminde tercih ettim. Benden önceki araç sahibi sadece üstün otoyu kullanmış ve memnun kalmış. Bence bu üç serviside kullanabilirsin herkesin tercihi farklı olabilir ben ekonomik ve zaman açısından dolayı (Ankara dışında Çayırhan da oturduğum için) Alfaline ve AR servisi kullandım. Kulandıkları malzeme de iyi işçilikleri de.. arabanın ön tamponuna ve çamurluklarına korucu takıyorlar. eğilirken ve çalışırken zarar gelmesin diye :) Ayrıca taktıkları tüm malzemeye de işçiliğine de 1 yıl ve 50 000 km garanti veriyorlar
Yetkili servis tamir olayına bakmıyor herşeyi takım halinde değiştiriyorlar tabi bu da ekstra maliyet getiriyor.
Mehmet Arif

ati

Ben istanbulda oturduğum halde her ankaraya gidişimde AR servis Mustafa ustaya gidiyorum.Biraz pahalı gibi ama muhabbeti ve samimiyeti çekiyo heralde

ihsanakdas

Konu biraz eski ama çok canım yandığı için konuyu hortlatıym dedim. Çok değil 1 yıllık alfa tecrübem var. kendime 147 aldım ve zamanla karşı çıkan babam alfayı beğendi onada 156 aldık. Bu süreçte Nevşehirde Alfadan anlayan pek kimse olmadığı için yağ, filtre değişimi dışında sanayiye girmedim. En yakın Ankara vardı ve ara sırada iş icabı gittiğim için Ankarada özel servis araştırdım. AR servisi buldum önce ve oraya gittim. Muhabbeti, bilgisi ve işçiliği güzeldi ama para konusunda çok acımasızdı. Özellikle son defasında babamın 156 ile gittim ankaraya gitmişkende genel bi kontrol ettireyim dedim.  buji kablolarından 2 tanesinin kötü durumda olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi tamam dedim. çıkma takalım istersen bu parça pahalı dokunmasın sana dedi, eyvallah dedim. tabi ben parça fiyatını bilmiyorum. iş bitti bir hesap çıkardı 400,00-TL. güvendim pazarlık bile etmedim ama 2 tane çıkma buji kablosuna 400 TL vermek de ağırıma gitti hani. dönünce girdim internete fiyat araştırması yaptım 2 tane çıkmaya 400 lira ödediğim buji kablosunun takımı 300 lira   bu kadar da olmaz yani, siz siz olun ankarada nereye giderseniz gidin ama AR'ye gidince elinizde mutlaka bi fiyat listesi olsun yoksa fena şeyapıyo.

ku2

AR Mustafa Abi..iyidir, hoştur., muhabbet adamdır. Severim.. İlk ustam oydu...ama bu tür davranışlardan kaybediyor maalesef..
--

ihsanakdas

Valla bu işlerde güven çok önemli, ben artık güvenmiyorum, AR servis benim için bitti. Selim Bey Alfaline'ı tavsiye etmişsiniz yukarıda. sanırım şaşmazda en arkalarda biyerdeydi. bir dahaki sefere oraya gitcem.

ku2

Doğru güven önemli.. Hem de çok..

ALFALINE
Metin Kola / 0532 496 1940
Şaşmaz Oto Sanayi, 2578. Sokak No.15/A

Gidin..Metin Usta'ya selamımı söyleyin..
Yardımcı olur.

Edited by - selimgencoglu on 16/11/2011  15:43:38
--

may-alfa

quote:

Konu biraz eski ama çok canım yandığı için konuyu hortlatıym dedim. Çok değil 1 yıllık alfa tecrübem var. kendime 147 aldım ve zamanla karşı çıkan babam alfayı beğendi onada 156 aldık. Bu süreçte Nevşehirde Alfadan anlayan pek kimse olmadığı için yağ, filtre değişimi dışında sanayiye girmedim. En yakın Ankara vardı ve ara sırada iş icabı gittiğim için Ankarada özel servis araştırdım. AR servisi buldum önce ve oraya gittim. Muhabbeti, bilgisi ve işçiliği güzeldi ama para konusunda çok acımasızdı. Özellikle son defasında babamın 156 ile gittim ankaraya gitmişkende genel bi kontrol ettireyim dedim.  buji kablolarından 2 tanesinin kötü durumda olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi tamam dedim. çıkma takalım istersen bu parça pahalı dokunmasın sana dedi, eyvallah dedim. tabi ben parça fiyatını bilmiyorum. iş bitti bir hesap çıkardı 400,00-TL. güvendim pazarlık bile etmedim ama 2 tane çıkma buji kablosuna 400 TL vermek de ağırıma gitti hani. dönünce girdim internete fiyat araştırması yaptım 2 tane çıkmaya 400 lira ödediğim buji kablosunun takımı 300 lira   bu kadar da olmaz yani, siz siz olun ankarada nereye giderseniz gidin ama AR'ye gidince elinizde mutlaka bi fiyat listesi olsun yoksa fena şeyapıyo.

İhsan Bey bilmiyorum ama keşke Mustafa Abi'ye birkez daha dönüp sorsaydınız. Bende Mustafa Abi'ye giderim şuana kadar böyle bir sıkıntım olmadı. Yazdıklarınızı okuduktan sonra şok oldum.
Herkesin kendi tercihidir sonuçta Özel Servis. Bu olayı kesinlikle yakıştıramadım Mustafa Abi'ye. Umuyorum ki bir yanlışlık olsun.
Mehmet Arif

cario

Bu konu ile ilgili olarak AR servise bende gidiyorum. Şunu söylemeliyim. Mustafa Bey'e izmirden yine Alfa cı bir arkadaşımın vasıtasıyla gittim ve gitmeye devam ediyorum. Son olarak 159 JTDm triger seti + devirdaim değiştirdim ve 900 TL tuttu.
Servisten çıktıktan sonra daha öncesinde benzinli bir otomobil kullanan biri olarak acaba çokmu tuttu dedim. Açtım interneti ankaradaki diğer özel servislerin numaralarını buldum. Triger Seti + Su Devirdaim için tek tek sordum aldığım fiyat 1200 TL civarındaydı. Sadece biri 450 TL dedi onu dikkate almadım :)
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

ku2

Arkadaşlar olur böyle şeyler..
Zaten bir kısım AR'ye gitmeye devam ediyor..Bir kısım başka servis bulmuş..
Bu iş her zaman böyledir.

Bazen aynı frekansı yakalarsınız ustanız ile..bazen yakalayamaz.. O zaman başka usta bulursunuz..

Hayat böyle..
--

ihsanakdas

arkadaslar mustafa beyin kendi eliyle doldurdugu servis formu var, isyerimde kalmis yarin onu tarayip konuya eklicem karsisina uygun gordugu fiyatlarida yazmisti , parcanin sifirinin satildigi sitenin linkinide eklicem bakip, gorup siz karar verin.

ihsanakdas

Dostlar bahsettiğim servis formunu ekledim. ikinci nüshası olduğu için biraz silik ama okunabiliyor ama okuyadım diyen olursa yazıların olduğu bölgeyi büyütüp yine yükleyebilirim. Yazı kısmında buji kablosu 2 tane sıfır fiyatı 486 TL indirimli fiyatı 240 TL yaıyor, yine bobin iç direnç (pipo) 2 tane sıfır fiyatı 263 TL indirimli fiyatı 130 TL yazıyor 30 TL de işçilik almış toplam 400 TL yazıyor. Tadir sizin.

Burda da parçanın komple set olarak pipo + kablo fiyatını görebilirsiniz.  299,91 TL

Edited by - ihsanakdas on 17/11/2011  12:34:29

Edited by - ihsanakdas on 17/11/2011  12:41:37

ku2

İhsan.. Sordun mu peki Mustafa Abi'ye takımını kaç paraya değişiyor..??
Sen takım fiyatını bulmuşsun.. Ama tek tek bulmak daha zor olabilir..

Benim ateşleme bobinimin ikinci eli bile 150 TL..
(2.5 v6)
--

dnr1

mustafa abiyle bende tanıştım..bilgisi gerçekten beni şok etti..kendini aşmış..muhabbeti de çok sıcaktı..bana herşeyi bir bir en ince detayına kadar anlattı..bujı takımı debi kontrolleri alt takım söküldü kontroller yapıldı..dıreksıyon saga sola dsönunce tıkırtılar gelıyordu sebebini buldu..ust salıncaklarmış..rolantı adaptasyon vakum yayını degıştırdı bide check up yaptı..karterın üzerindeki karterin kırılmasını saglayan parçayıda söktü..işçilik olarak 50 tl aldı fakat wurth oktan arttırıcıyı piyasa 30 ken ben ondan 40 a aldım fakat helal hoş olsun..usta diyebilecegim degerli insanlardandır..ha kendisi orjınalcı..internettekı yan sanayı olabılır..onun taktıgı muhtemelen orjınaldır..çunku bujı kablo takımında yan sanayıyı affetmıyormuş dıye söyler ustalar ama takdır genede sızın
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]