Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo Giulietta İle İlgili Bilgilendirmeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147BLACK

Dün ben 155'le Ayrancı'da bir tane beyaz olanın peşine takıldım. Çin Seddi restoranın oraya kadar peş peşe gittik ama o sonra başka yöne devam etti.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

antihero

etti 2:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Sportivo

quote:

Linklerdeki haberde İtalya 'da üretilen 16 tanesi İtalya'da satılan ve şasi numaraları ZAR94000007015114 ile ZAR94000007029602 arası olan 59 adet Giulietta için mini bir geri çağırma yapılmış. Sanırım konu arka süspansiyonla ilgili.

Konuyu tam anlayamadım makale İtalyanca  ve İtalyan , Yunan Giulietta forum topiklerinde geçiyor.Benim araç bu numaralar arasında yer almıyor.

You are not allowed to view links. Register or Login

Konuya veya İtalyancaya  hakim arkadaşlar olabilir.Bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Tam da ben de bugün Manisa'da Alfa Romeo'ya parça üreten bir firmada çalışan bir arkadaşım Giulietta için üretilen bir parçada problem olduğunu apar topar İtalya'dan Manisa'ya geldiklerinden bahsetmişti. Konunun tam detayını ben de anlayamadım ancak süspansiyon sisteminde kullanılan bir burçun seyir esnasında yerinden çıkmasından bahsetti arkadaş. Ben de tam da Jülyet'in lansman döneminde bunu pek haberdar etmeden çözeceklerini, gerekirse servislerde çaktırmadan parça değişimi yapabileceklerini belirtmiştim. Sanırım aynı konu.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

bado

evet beklenen güne yaklaşıyor.. bugun ziyaret ettim kendilerini..

Register or Login" border=0>

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Dentist

Güle güle kullan Bahadır...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

babi

Bahadır maşallah güle güle kullan.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

ycl58

Maşallah allah bi an önce kavuşmayı nasip etsin, güle güle kullanın.

depeche101

Hayırlı olsun bado , donanımlar gayet güzel

bado

herkese teşekkür iyi dilekleri için..

şimdi autoshowa gitme zamanı :)

ycl58

Giulietta videolarından birinde gördüğüm kadarıyla kontak anahtarı çevrildiğinde ibreler sona dayanıp tekrar dönüyor. Varmı gerçekten böyle bir özellik?

agucba

Bahsttiğiniz özellik hem MiTo hem de Giulietta'da mevcut.

///////////////

ycl58

Kışkırtıcııı....

Archie

quote:

Giulietta videolarından birinde gördüğüm kadarıyla kontak anahtarı çevrildiğinde ibreler sona dayanıp tekrar dönüyor. Varmı gerçekten böyle bir özellik?

Sahibini selamliyor

Archie

2011 kesinlikle Giulietta'nın yılı olacak
CAR dergisinin 2011 için adayları...

asonay

depoyu fulledim ani duruslarda ani dur kalklarda sanki bi çalkalanma sesi geliyo arka taraftan sizdede varmı böle bi ses arkadaslar yoksa benimkindemi bisey var

bado

valla perşembe teslim aldım.. daha böyle bir şey duymadım..

Sercan Keklik

fuarda cok detaylı ınceledım..

iç kalitesi 159 a göre epey düşük, hatta mk2 156 danda düşük gıbı geldi bana. El freninin oldugu plastik bölge dışı o kadar ilgi çeken bi araca bence yakışmamış. Yani bu fiyatlara bu kalıte normal bı durum, ama bıraz daha ıyı yapıp bı 5 mılyar daha pahalıya satsalardı bence daha başarılı olurdu.

cogumuz cekirdek kardo ile suadiede inceledigimizde mito ilk geldiginde içine bindigimizde bu punto ya bildigin plastik dedigimiz kıvamın biraz zenginleştirilmiş hali gulide bence.

navigasyon ekranı cok güzel calısması acısı vs cok başarılı yapılmış. Vites topuzu cok güzel.
Klima butonları çok başarılı, fakat artık o dizayndan vazgeçselerdı bence daha ıyı olurdu. arka cam resistans ve cam bugu dugmesı arabanın ıcınde basıt kalmıs gıbı bıraz.

Kadran 159 la gene aynı.. Direksiyonu begenmedim fakat sinyal ve silecek kolları kullanışlı geldi.

Koltuklar çok kalitesiz bir deriden yapılmş. Fuarda 2 günlük araçların koltukları rezil durumdaydı. Herkes inip biniyor dogal diyeceksiniz simdi ama diger markalarada herkes inip biniyor. Captivada bile deri çatlamaları yoktu ki guli den daha fazla bınıldıgıne emınım.. :)

Kıscası: fuardaki lacivert ve 8c kırmızısı kesinlikle olayın sonu gulide :)

Jantlar konusunda 8c dizaynı olan jantı daha ıyıymış çubuk çubuk tribun jantı pek begenmedım.

dış görünüş olarak
fuardaki lacivert, ici taba 8c jant güçlendırılmıs fren bence cok başarılı.

Almış olan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun. Polemik yaratmak aracı kötülemek ıcın yazmıyorum bunlar benım kendı görüşüm. Saygı duyarsınız veya duymazsınız. Polemik yaratıcak cevaplarada cevap vermıyecegım.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tuncay Nergis

Sercan'ın tespitlerinin çoğuna katılıyorum, fuarla ilgili topikte de uzun uzun yazmıştım. Katılmadığım tek nokta, iç aksamdaki malzeme kalitesi. Fuardaki hemen hemen tüm alt-orta sınıf araçlara bindim, hiçbirinde o malzeme kalitesi yoktu. Özellikle konsolda kullanılan. GM araçları direk "çöp"tü zaten, Insignia ve Cruze dahil. Giulietta'yla 156yı karşılaştırmak bence çok doğru değil; 156, Cülyettayla 159 arasında bir araç; Cülyet 147nin halefi diye biliyorum ben. Tabii Sercan bu işlerin erbabı olduğundan, özellikle araç bakımı konusunda kendi 156na toz kondurmadığını düşündüğümden, Cülyete biraz burun kıvırmış olabilirsin gibi geliyo bana Her ne kadar yüz yüze tanışmış olmasam da böyle olduğunu tahmin ediyorum aşağı yukarı Alfaları en ufak ayrıntılarına kadar eleştirdiğini görüyorum, ama binmeye gelince 1 değil 2 güzele birden sahipsin Tabii işin şakası bu, beğenmediğimizi tabii ki eleştireceğiz. Orta konsolda kullanılan malzeme açısından bir tek BMW biraz daha iyi diye düşünüyorum. Onda da fiyatlara bakarak düşünmek gerek. Ben Cülyetin ulaşılabilir bi model olmasına en azından alfanın şu mali durumunu düşündükten sonra hak veriyorum.

159 da elbette daha kaliteli olacaktır, keşke hepimizde o fuardaki ti'den birer tane olsa.. Ama Cülyetle karşılaştırdığımızda neredeyse 2 katı fiyat farkı var.

Koltuk konusuna da katılıyorum, görünüş ve yapı olarak güzeldi, hatta fuardaki tüm araçlara göre şekil itibariyle kavraması, görünüşü çok çok iyiydi, ama derisi bana pek gerçek deri gibi gelmedi. Donuk bir dokunuşu var. Kullanıldıkça parlar ama yumuşaklık, dokunuş açısından ilk günden o donukluk hissi olmaması gerekir. Fuarda deri kalitesini en beğendiğim araç Subaru Forester'dı.

8C jantlarını bir tek ben seviyorum sanıyordum, bence muhteşemler. Alışık olduğumuz hiç bir janta benzemiyor. 8C kırmızısı konusuna da katılıyorum. Hatta forumda o 8C kırmızısı ve jantı olan bir arkadaşın tanışma topiğinde de ağzımın sularının aktığını belirtmiştim

Polemik yaratmak için yazmadım, samimiyetimi yanlış anlamazsınız umarım, aylardır yazılanları takip ediyorum, polemik yaratmak amaçlı yazdığınızı düşünmüyorum daha önceki konularda da. Sadece bu forumdaki bazı insanlar gerçekten çok heyecanlı, bunu da alfa ruhuna bağlamak lazım diye düşünüyorum. Bu forumda çok bile böyle şeyler

Hepimize keyifli, güvenli, hayırlı sürüşler. Allah alfalarımızdan bizi ayırmasın, yanlarına yeni kardeşlerini, hatta abilerini eklemeyi nasip etsin

Edited by - Tuncay Nergis on 07/11/2010  13:09:43

Edited by - Tuncay Nergis on 07/11/2010  13:10:37

agucba

Hayırlı olsun bahadır. Gerçi artık ezberledik Giulietta'ları ama resimlerini bekliyoruz.

Sercan'ın dediğine katılıyorum. El freninin malzeme kalitesinden çok, el freninin tasarımı çok kötü. İç mekan tasarımında emanet gibi duruyor, yani tüm tasarım yapılmış ve "eyvah, el frenini unuttuk, şuraya koyalım" gibi bir şey olmuş.

Deri kalitesi de bence bir miktar daha iyi olabilirdi. Bana normalde deri koltukların verdiği hissi vermedi açıkcası. Giulietta alırken "deri döşeme" opsiyonu alınmayıp sonradan ve kendi seçeceğimiz bir deri ile kaplatmak daha uygun gibi geliyor sanki.

Fuar'da bir çok arabaya oturduk, çok daha iyi olanları var, daha geniş olanları var, kaliteli olanları var ama genel olarak Giulietta'yı çok beğendiğimi söyleyebilirim.

///////////////

Sercan Keklik

quote:
Deri kalitesi de bence bir miktar daha iyi olabilirdi. Bana normalde deri koltukların verdiği hissi vermedi açıkcası. Giulietta alırken "deri döşeme" opsiyonu alınmayıp sonradan ve kendi seçeceğimiz bir deri ile kaplatmak daha uygun gibi geliyor sanki.

art car gıbı bı yerde orjinalinin cok daha kalıtelısını daha ucuza yapılacagına eminim öyle söylyim :) ama görüntüsü güzel..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tolga_ozhan

Ne yalan söyleyeyim bende koltukların sağında solunda momo amblemi aradım ama bulamayınca dudağım aşağı doğru büküldü.

bado

sercana sadece el freni ve deri konusunda katılıyorum (çok çabuk kırışacak gibi).. iç malzeme kalitesi olarak sınıfı içersinde bence gayet güzel.. baya arkadaşım fuara gitti.. aldığım yorumlar araçla ilgili sınıfı içersinde en alınası araç demeleri.. çizgisi,dizaynı mükemmel diyorlar.. ayrıca ben tam donanım aldım aracı aynı donanımda muadil bir araç daha pahalıya mal oluyor. (audi-Vw-bmw v.s)

serkan abi en kısa zamanda ön plaka takılsın ve boya koruma yapılsın ii bir makinayla çekip yükliycem fotolarını..

kullanımına gelince daha 150 km yol yaptım :) ve çoğu trafikde geçti.. fakat inanılmaz keyifli bir araçç. D modu bambaşka yapıyor aracı.. hele navigasyonda turbo basıncı ve virajlarda G kuvveti görselleriyle daha keyifli hale geliyor..

Dentist

Bahadır tekrar hayırlı olsun diyeyim önce;sonra da haftanın hangi günleri bana veriyorsun denemem için onu öğreneyim kardeşim...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

Bende Giulietta'nın içini gerçekten çok beğendim ancak koltukların kaplamasını ve kol dayamasını hiç beğenmemiştim. Aslında kol dayama güzel ama bizler 156 ve 147'den fazlasıyla alıştığımız için daha yeni bir model tasarlayabilirlerdi.

Bu arada Giulietta'ların koltukları deri mi, yoksa yeni nesil bmw mercedes gibi suni mi? Bilen varmı?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ycl58

quote:

2011 kesinlikle Giulietta'nın yılı olacak
CAR dergisinin 2011 için adayları...

Birşeye benzemeyen acayip Citroen C3 mü, çakma jip Dacia'mı, hiçbir özgünlüğü olmayan  C max mi,soğuk Volvo mu? Ben rakip göremiyorum ya siz.