Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Isıtma problemi hk.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emr7919

Merhaba arkadaşlar,

Yine bir konuda değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Sorunun kaloriferin ısıtması ile ilgili. Bu gün Emrah arkadaşımın 147 si ile kaloriferleri mukayese etme imkanımız da oldu,sonuç benim kalorifer sıcak üflemiyor.
Dereceyi 32' ye ayarlamama rağmen ayıp olmasın diye ılık bir hava üflüyor.Bu ılık havayı da fan hızı max. üçüncü çizgi doluyken üflüyor. Fan hızını arttırınca sıcaklık daha da düşüyor.
Arkadaşımın arabasında(147)32 derecede ventillerden çıkan hava neredeyse el yakarken benim arabada ılık bir hava esiyor.

Sizce sorunun kaynağı, çözüm yolu ve tabiki en önemli konu olan tahmini tedavi maliyeti nedir?

AytacFx

Benim babamin dizel aracida aynen bu sekilde.. Konuyu takipdeyim..

alfistahakan

Kalorifer radyatörü tıkalı olablirmi?
Hakan
Forever Alfa

tolga_ozhan

bence çok büyük ihtimalle. soğuk/sıcak hava miktarını ayarlayan sensörünüz bozuk yada bu sensörün kumanda ettiği klepe sıcak hava konumundayken tam basmıyor, soğuk hava tarafından kaçırma yapıyor. Soğutma diyagramı üzerinden daha iyi anlaşılabilecek bir konu tarif etmesi zor.

alfistahakan

Aynı problem bende de vardı.Hiç You are not allowed to view links. Register or Login sorundan dolsayı kalorifer radyörütünü sökmek zorunda kalmıştım.Şişlenip temizlenince sorun giderilmişti.
Hakan
Forever Alfa

147BLACK

Termostat ile alakalı olmasın...Benimkinde de benzer problem oldu bir ara. Termostat ile alakalı şekilde çözülmüştü yanılmıyorsam.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

emr7919

Arkadaşlar,
Görüş ve önerilerinizi dikkatle takip ediyorum.
Termostat açık kalıyordu, bu sebeten dolayı termostatı yeni değiştirdim sayılır. Sorunun termostattan olduğunu sanmıyorum. istanbulda AlfacıHakan arkadaşımızın dediği kalorifer radyatörünü söküp şişleme işlemini yapabilecek ve hatta daha önce Alfa' ya bu işlemi yaptığını bildiğiniz bir yer var mı?

KAKIRMAN

Aynı olay kardeşin 145 te vardı. 2 hafta önce ön paneli söküp (kumanda düğmelerinin olduğu panel) temizledik. Çünkü düğmelrde de sıkıntı vardı. Bu işlemleri Durmuş ustanın orda yapmıştık. Daha sonra ılık hava üfleme sorununu ise Durmuş usta halletti. Şöyleki tazyikli su tuttular sisteme. Ne var yok boşaltıldı. Resmen çamur aktı. Fakat bu işlemin riski de vardı. Risk ise tıkalı olabilen kalorifer radyötüünün tazyikli suyun etkisi ile delinebilme olayı idi. Allahtan böyle bir olay başa gelmedi ve sisteme tekrar temiz içme suyu eklenerek ısıtma sorunu halledilmiş oldu.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

alfistahakan

quote:

Aynı olay kardeşin 145 te vardı. 2 hafta önce ön paneli söküp (kumanda düğmelerinin olduğu panel) temizledik. Çünkü düğmelrde de sıkıntı vardı. Bu işlemleri Durmuş ustanın orda yapmıştık. Daha sonra ılık hava üfleme sorununu ise Durmuş usta halletti. Şöyleki tazyikli su tuttular sisteme. Ne var yok boşaltıldı. Resmen çamur aktı. Fakat bu işlemin riski de vardı. Risk ise tıkalı olabilen kalorifer radyötüünün tazyikli suyun etkisi ile delinebilme olayı idi. Allahtan böyle bir olay başa gelmedi ve sisteme tekrar temiz içme suyu eklenerek ısıtma sorunu halledilmiş oldu.

eErhnagi bir radyatörcüde yapabilir bu işlemi aslında ama en iyisi bir alfa servisi olcaktır yine.Önemli olan ön göğsün sökülmesi.Benim aracım 146 ve kalorifer radyötürü çok nalet bir yerde.Bütün göğsün sökülmesi gerekti ve bunu Alfayı sadece benle tanıyan elektrikçim yaptı...Eğer radyatör delinirseki inş.olmaz lehimle kapanma olanağı da mevcut.Bende olmadı sizinde başınıza gelmez umarım.
Hakan
Forever Alfa

emr7919

Selam arkadaşlar,
Isıtma sorununu hala çözemedim allahtan havalar iyi gidiyor.
Bostancıda bir ustamıza arızayı gösterdim. Kendisi radyatörün tıkalı olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi.
Yeni radyatör için 250TL
İşçilik için 150TL
Antifiriz ile birlikte toplam 500TL masraf çıkarttı.
Bana da kendisine teşekkür etmekten başka şeçenek bırekmadı. Tamircilik artık eski parçayı söküp yenisini takmak olmuş anladığım kadarıyla. Sökülen parçanın tamir edilipedilemeyeceği konusuna değinilmedi bile.

Bir arkadaşımız forumda "neka" diye bir yedek parça sitesinden bahsetmişti. Bu site de ustamızın 250 TL dediği radyatör 144TL olarak gözüküyor.
Radyatörün illa değişmesi gerekecek olursa uygun fiyata nereden bulabilirim bileniniz var mı? Bazen diğer araçların bazı parçaları bizim alfalar ile birebir aynı olabiliyor. Kalorifer Radyatörü ile ilgili böyle bir durum var mıdır?

Tuncay Nergis

neka değil de neko'ydu sanırım ismi. Eğer ordan alışveriş yapıp güvenilir olduğuna kanaat getirirseniz haberimiz olsun :)

Edited by - Tuncay Nergis on 21/11/2010  12:30:59

alfistahakan

İkinci linkdeki siteden bir iki kez alışveriş yapmıştım.Güvenilir bir şirketindir.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Tuncay bey ikinci linkteki ürün motor soğutma için su radyatörü. Bahsedilen radyatör ise aracınızın konsolunun arka kısmında bulunan ve içinden motor soğutma suyu geçerek ısınıp, ısınan havanın bir fan vasıtasıyla içeri üflenmesinde kullanınan radyatör olup,  boyut olarak ta aralarında ciddi fark vardır. Servis haric ürün alırken aldığınız ürünün doğru ürün olup olmadığına dikkat ediniz ki kaş yapayım derken göz çıkarmayalım :)

Tuncay Nergis

O zaman mesajı düzelteyim ki kimse gidip yanlışlıkla kocaman radyatör almasın

emr7919

Arkadaşlar selam,

Aracımdaki ısıtma sorunu çözüldü.
Periyodik bakım zamanıda gelmişti, onu da aradan çıkarttım. Kontrol esnasında bazı hesapta olmayan işlemler daha çıktı. Hepsini aşağıda maliyetleri ile yazıyorum, inşallah uygun fiyata yaptırmışımdır.

*motor yağı                         95,00
*yağ filtre ts/24v                 11,00
*hava filtresi                       12,50
*triger kayış 1,4/1,6 ym ts   45,00
*triger gergi bilya t.s           140,00
*triger sabit bilya ts             37,50
*varyatör tamir takımı          40,00
*salıncak alt sağ ön             160,00
*a/c filtre 2 adet                  30,00
*antifiriz   3 litre                   30,00
*a/c radyatör temizliği         125,00
*helekoil    2 adet                 30,00
*servis ücreti                       250,00
***TOPLAM***             1000,00

Umarım daha uzun bir süre masraf çıkartmaz.

alfistahakan

Sorununuz çözülmüşse 3-5 fazla veya eksik farketmez.Sıcak kaloriferinizle keyifli sürüşler dilerim..Yanlız motor yağının markasını ve litresini merak ettim.
Hakan
Forever Alfa

emr7919

Teşekkür ederim Hakan Bey.
Haklısınız önemli olan sorunun çözülmüş olması ve arabaya keyifle binebilmek.

Motul diye birşey yazıyor faturada sanırım bu yağın markası olabilir ve ölçü de 5 litre gözüküyor.

AytacFx

quote:

Teşekkür ederim Hakan Bey.
Haklısınız önemli olan sorunun çözülmüş olması ve arabaya keyifle binebilmek.

Motul diye birşey yazıyor faturada sanırım bu yağın markası olabilir ve ölçü de 5 litre gözüküyor.

Umarim 1 litre yide yaninda vermislerdir fazla olani ? Cunku cogu servis bu sekilde insanlari kandiriyor..
2.0 Motor zaten 4.4 litre yag aliyor.. 1.6'dahada azdir..

Benim kendi faturamda 4.5 litre yaziyor

Alfadanadam

1,6-1,8-2,0 hepsi 4,4 litre yağ alır yeni yağ filtresi ile.

ottoman

bana 4 lt koydular yağ filtresi dahil yağım eksikmi yani?

tolga_ozhan

Eğer yağ filtresi değişmediyse 4 litre normal ama değiştiyse ve yağ tam süzüldüyse. 4.4 litrenin altında almışsa eksiktir.

Sportivo

Arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Saçma gelebilir ama gece gece aklıma takıldı. Bildiğim kadarıyla 2 derecenin altında klima kompresörü çalışmıyor. MKII 'lerde kalorifer yok diye biliyorum. Peki biz 2derecenin altındaki soğuk havalarda arabanın içini neyle ısıtacağız? Saçma bir soru mu sordum yoksa bilmediğim bir kalorifer tesisatı var mı arabada? Kullanma kılavuzuna da baktım ama birşey bulamadım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ATA

Kalorifer var abi, olmaz olur mu, klima devre dışı iken kaloriferi kullanıyor olman lazım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

mehmetcevik82

Bu sorun benim 156 da da var Kalorifer radyatörü tıkanmış. hafta sonu tamir için bırakacagım.

Sportivo

Eyvallah Ata'cım.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494