Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 İçin MP3 Player Çözümü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Merhaba, 1 ay kadar önce 2008 model 147 Distinctive aldım. Arabamdan çok memnunum ama maalesef bir MP3 oynatıcı yok. Müziği de fazlasıyla seviyorum ve her arabaya bindiğimde mutlaka müzik dinlerim. Arabam sadece radyo ve Audio track oynatabiliyor. Aux girişi bile olsaydı benim için yeterli olacaktı ama maalesef o da yok.

Pioner marka SD/USB girişli, MP3 çalabilen bir oto teyp takmak geldi aklıma ama arabamda fazla sırıtır mı bilemiyorum. Orijinal cd oynatıcının arka kısmından bağlanabilen aux girişi de yapılabiliyormuş sanırım. O aparatlardan Türkiye' de var mıdır bilemiyorum.

Siz bu sorunu nasıl çözdünüz?

Arabamla ilgili tek eksiğim bu, bunu da değerli görüşlerinizle çözmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Not: Konuyla ilgili forumda çok arama yaptım ama ilgili bir konu bulamadım, mükerrer bir başlık varsa şimdiden özür.

Taner27

aynı sorunu bende yaşıyordum , ta ki cd çaların gözü bozulana kadar, tamir yerine yeni teyp almak daha mantıklı idi, pioneer marka sd/usb/aux girişli aldım bi tane, hatta ışıklarda kırmızı fena da durmadı

You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - tanerim27 on 14/11/2010  23:30:47
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

tolga_ozhan

Forumda bu konuyu daha önce uzun uzun açıklamıştım. kısaca tekrar edeyim. kendi orjinal teybinizden, hemde direksiyon kumandalarınız faal kalarak bir flasdisk üzerinden mp3 oynatabilirsiniz. 147'lerin orjinal teybi blaupunkt markadır. bu markanın bizim teyiplerimiz için bir arayüz ünitesi bulunmaktadır. Size bu ürünü inceleyebileceğiniz bir link veriyorum. Türkiyede yetkili bir blaupunkt servisinden temin edebilirsiniz. Orjinal görüntüyü bozmadan, torpido gözüne koyacağınız bir usb ile kendi teybinizin cd changer özelliğini kullanarak mp3 oynatabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi isterseniz yardımcı olabilirim. Bu cihazı kendi 156 aracımda 1 sene kullandım.

Edited by - tolga_ozhan on 15/11/2010  01:26:07

n/a

Bilgilendirme için teşekkürler. İlk amacım orijinalliği bozmadan meccut CD oaynatıcı ile çözüm üretmekti. Tolga Bey' in önerisi mantıklı geldi, orijinalliği de bozmam bu şekilde.
Bu cihazı Türkiye' den nasıl temin edebilirim? Maliyeti ne olur?

tolga_ozhan

Ben izmir'de blaupunkt yetkili ege bölge bayisinden 200 küsür liraya temin etmiştim.
İstanbulda çok daha kolay bulunur. Mesela istanbul maltepe tarafında ender elektronik diye bir yer yetklili bayi bunu biliyorum. Google'da kısa bir arama yaparsanız yetkili blaupunkt bayilerini bulabilirsiniz. Bunlardan telefon ile yardım alabilirsiniz.

n/a

Buldum bir şeyler, tuzluymuş fiyatı.

You are not allowed to view links. Register or Login?

ebay seçeneğimiz de var tabii

bir de şöyle bir şey var, bunlar nasıldır sizce?

tolga_ozhan

Cihazın fiyatı çok ucuz değil ama zaten mp3 çalabilen kaliteli bir ana ünite almak isteseniz yine bu fiyatları vermeniz gerekecek. Kaldıki ben aracımı satarken bu cihazı söküp ayrı olarak 200 liraya satmıştım. Yani verdiğim parayı çıkarmıştım.
Aux girişi ile de mp3 çalabilirsiniz ama şarkı değişimi vs'yi teyp üzerinden değil hariçten taktığınız player üzerinden yapmak zorunda kalırsınız.  Bu direksiyon başındayken hayli keyif bozucu birşey.
Tabiki tercih sizin.

tolga_ozhan

Ayrıca bir dip not geçeyim bu cihazın bluetooth özelliğini kullanmak istiyorsanız direksiyon kumandalarından vazgeçmek zorundasınız. Yani bluetooth soketi bizim teyplerin direksiyon kumandası soketine takılıyor. yani direksiyon kumandası soketini çıkartıp bunu takmanız gerekiyor. Ben orjinallik bozulmasın diye bluetooth olayını değil direksiyon kumandalarını seçmiştim.

Tuncay Nergis

Orjinallikten kastınız ne? Yeni bir teyp alsanız satarken yine eskisini takabilirsiniz. Yoksa çıkan bir orjinal teyp geri takılamıyor mu?

tolga_ozhan

Orjinal teyp geri takılıyor tabiki geri ama satarken değili kullanırken orjinal arabayı kullanmaktan bahsediyoruz. Ben şahsen 156 mk2 ve 147'de konsollar görüntüsü ve ışıklandırması uyumsuz bir teyp kullanmak istemem.

cem_dogan

arkadaşlar bu bir avantaj.benim ünitem pıoneer mp3 özelligi var fakat hic kullanmadım.sıkıştırılmış bir format ses kalitesi düşmekte.müzik kalitesine önem veriliyor sa ünite yerine höparlör sistemine harcama yapmak ve orjinal cd dinlemek benim görüşüm bu ama orginal ünite yerine bir alpine olsa hiç fena olmaz
alfa sevgisi

zaferisgoren

Tolga'nın blaupunkt adaptör şu anda bende. Çok memnunum. Teypte radyo kontrol tuslarından üste tıklayınca albüm atlıyor, saga tıklayınca albumdeki parçayı atlıyor.USB baglantısı ve telefon cevaplama tuşu vites kolunun arkasındaki gözde. 4GB USB bellek taktım. Sadece türkce karakter tanımadıgı için Türkçe parca atarken, isimlerindeki çşğö gibi harfleri düzeltmek gerekiyor.  Blaupunkt websitesinde parça isimlerinin ekranda geçebildiğini de okudum ama ben uğraşmadım.

Son not: tek eksisi, direksiyondan teyp kumandaları devredışı şu an. Orjinal teypte tek data girişi var, ya bluetooth kit ya da direksiyon kumandası tanıtabiliyorsunuz. Tercih meselesi.

n/a

Dün Avcılar' dan bir elektronik parça satan yerden AUX giriş kablosu aldım ve bugün taktım. Ya ben beceremedim ya da AUX girişini bu şekilde aktif edemiyoruz. Aldığım kablonun bir tarafı coax ses girişi(sarı ve beyaz renkli giriş soketleri var), diğeri ise sarı renkli teybe bağlanan 6 girişli(sanırım) soket. Bunu takmama rağmen menüyü alt üst ettim yine de AUX girişini bulamadım. Sonuç olarak AUX işi yattı gibi görünüyor(bu konuda destek verebilirseniz çok memnun kalırım).

Orijinalliği bozmadan MP3 çalma işini dediğiniz şekilde USB/Bluetooth cihazıyla yapacağım sanırım. Satarken de çıkartır onu ayrıca satarım artık. İstanbul' da Ender Elektronik' i aradım ama ellerinde yokmuş, fiyat da veremediler. Belki ebay' den alırım ama bir de uyumlulukla ilgili sıkıntı var. 200 TL iyi bir fiyatmış, İstanbul' da o fiyata alabilirsem çok iyi olur. Olmadı Blaunpunkt Türkiye Bayii' sinden alacağım.

tolga_ozhan

Aux girişi için yanlış kabloyu almışsınızdır yada yanlış bağlantı yapmışsınızdır. Dolayısıyla teyp2in input fonksiyonunda aux'a bağlı player gözükmüyor.

ycl58

Bende yaptırmayı düşünüyorum ancak aracımda tek bir vida sökülmesine bile içim elvermiyor. Acaba bu uygulamayı yaparken delme, sökme türü işlemler yapmaya gerek oluyormu.

tolga_ozhan

Sadece teybin arkasındaki boş duran soket yuvasına (aracınızda orjinal cd changer yoksa bu soket zaten boştur) bu cihazın soketini takıyorsunuz diğer ucundaki usb giriş kablosunuda size kolay gelen bir yere (ben torpido gözüne koymuştum) uzatıyorsunuz buraya flash bellek takıp yola devam ediyorsunuz.

n/a

Benim aldığım şöyle bir şeydi,

Ucu sarı renkli, bunun bir de mavi renkli olanlar var ve teybin arkasında dış tarafa takılıyor, benimkisi iç tarafa takılıyordu.

Sizin bahsettiğinz şöyle bir kablo mu?

Bu kabloyu takmak için vida vs sökmeniz gerekmiyor. Zaten teybi sökmek için ucu sivri iki tornavida benzeri bir şey yeterli. Vida falan sökmeden kolayca çıkarabiliyorsunuz.

Alfadanadam

n/a

quote:

Teşekkürler,
ilan detayında 147 uyumluluğu yazıyor ama düşünmeden edemiyor insan. Aramızda bundan kullanan var mı? Sorun oluşur mu sizce?

Edith

Merhaba,

937CD High model (2005 model 147imde bulunan) Blaupunkt teybe haftasonu aux modifikasyonu yaptırdım. Interface elemanları 50 -60 euro civarında olduğundan bunu daha ucuza yaptırmanın çözümünü bazı forumlarda dolaşırken bulmuştum. Aux fonksiyonu olmayan teypler için C13 - C14 pin lerinin kısa devre yaptırılması gerekliliğinden bahsediyorlardı. Aux   fonksiyonu bulunan teyplerde ise mini iso soketin yerine takılmasının yeterli olacağı söyleniyordu.  Aux fonksiyonu bulunmayan teypler için C13 ve C14 ün kısa devre yaptırılmasından sonra araya bir anahtar koyulması gerektiği, aksi takdirde CD player ' in devre dışı kalacağı not edilmişti. Haftasonu Bostancı sanayideki Alfa Romeo Sportivo' nun yönlendirmesiyle oto teyp işleri yapan yere gittim. Kısa devre yaptırma işlemini denedik ve başarısız olduk. Ardından farklı bir yöntemle, radyo üzerinden olay halledildi. Forumlarda yine okuduğum üzere bahsedilen mp3 player in ses seviyesinin düşük kalacağı araya bir booster yerleştirilmesinin gerekli olacağı konusunun da yapılan bu yöntemle gerekli olmadığı görüldü. Şu anda ön konsolun arkasından dolaşıp kül tablasının oraya doğru uzanan bir jack var ve istediğim mp3 player i bağlayabiliyorum. Çıkarttığınız zaman radyo çalmaya başlıyor, mp3 player bağladığınızda ise  o medyadan parçaları dinleyebiliyorsunuz. CD player da normal fonksiyonuna devam ediyor. Yapılan işlem bana herhangi görsel bir modifikasyon gerektirmeden 60 TL ye mal oldu. Her model Alfa Romeoda bulunan teyplere uygulanıyor mu bilmiyorum ama interface elemanlarına okadar para vermektense bu çözüm denenebilir.

Selamlar,

sp4rc0

Aynısını kendi aracıma yaptım. aux girişini  TDA7348 ses entegresine direk giriş yaparak hallettim. 2 yıldır kullanıyorum. mp3 çalar ile hiçbir sıkıntı yok. Ancak iphone ile kullandığımda parça çalarken sesin düştüğü yerlerde çıkarılmış gibi radyoya geçebiliyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

sp4rc0

Bu arada aux girişini kendisi yapmak isteyenler için entegrenin datasheet'ini burdan indirebilirsiniz. Aux giriş için ihtiyacınız olan yıldız tornavida, havya, 3,5mm jack ve 2m kablo..

Edited by - sp4rc0 on 12/12/2011  14:37:42

Edited by - sp4rc0 on 12/12/2011  14:39:28
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

halukguder

Benim 147'de aux menusu gözükmediği için aux kablosu almaya gittiğimde çalışmayacağı söylendi. Ankarada oturuyorum Emre beye (edith) sordum kendisi yardımcı oldu açıkladı bugünde şaşmazla ostime gittim yukarda açıklandığı gibi yapabilcek bir yer bulamadım yarın tekrar araştırcam ankarada bunu yapabilecek bildiğiniz bir yer var mıdır?

Giray

Aynı müzik tutkusu bende de var, sürekli cd değiştirmek çok müzik dinleyen birisi için zamanla işkence haline gelebiliyor. 2 gün önce You are not allowed to view links. Register or Login dan 10 liraya cw-x markalı fm-transmitter aldım. usb+memory stick çalıştırabiliyor, dosyalar arasında çok rahat geçiş yapabiliyorum, kumandasının olması da büyük artı. Eğer çakmak girişini çok kullanmıyorsan fm-transmitter ucuz ve güzel bir alternatif.