Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yedek parça alışveriş

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuncay Nergis

Merhaba arkadaşlar.

Bu aralar yüksek benzin sarfiyatı nedeniyle genel bir bakıma girme macerası yaşayacağım sanırım. İnternette yağ, filtre, hava filtresi, polen filtresi, buji derken birkaç site dolaşmışım. Gördüğüm kadarıyla siteler arasında fiyatlar muazzam farklı. Burada bir çok arkadaştan duyduğum You are not allowed to view links. Register or Login adresini dolaşırken bazı parçaların uygun olduğunu gördüm. Ama nette dolaştıkça fikrim değişti.

Örneğin You are not allowed to view links. Register or Login Bosch'un 0 280 217 111 kodlu debimetresi 330 TL iken;

You are not allowed to view links. Register or Login aynı kodlu parça 2 katı fiyatına... (660 TL)

Bu farklılık nereden geliyor diye sormayacağım, nereden geliyorsa gelsin. Büyük ihtimalle neko denilen yer toptancı ama bireysel satış da yapıyor. Benim merak ettiğim, daha önce bu siteden alışveriş yapmış arkadaşımız var mı? Varsa güvenilir mi, teslimat süreleri nasıl, üründe sorun çıkarsa yardımcı oluyorlar mı vs. Forumda aradım ama bulamadım neko lafı geçen bi topic.

Bu arada sitede diğer parçaların fiyatları da otostarta göre yarı yarıya varan derecelerde ucuz olabiliyor gördüğüm kadarıyla. Daha önce forumda konuşulmamasının sebebi bilinmemesiyse daha çok anlayan arkadaşlar bir incelerlerse hepimize faydalı olur belki.

Edited by - Tuncay Nergis on 17/11/2010  03:53:15

junip

bence Bosch ürünlerinde en iyi fiyatı bosch servis lerde. ben bunu yaşayarak öğrendim. herhangi birini arayıp parça numarını vererek fiyat isteyin göreceksiniz.

Anıl

Bende katılıyorum,piyasada ya da yurtdışında 1500TL olan debimetrem,Bosch seriste 850TL'ydi ancak üretimden 2007'de kalktığından,Türkiye'de stoklarda bulamadılar
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Otostart güvenilir bir site. Tavsiye ederim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Ebay fiyatları çok uygun. Ancak marka BOSCH olmayabilir, satıcıya sormak gerekir.

You are not allowed to view links. Register or Login

Anıl

Bosch değil bunlar,daha önce 156'ma bunlardan almıştım,benim debimetre eski nesil olduğundan fiyatı 800TL'ydi mecbur aldım,sorunumu çözdü!Ancak hacmi 1.8'e çıkarınca bu debimetre bize yanıt veremedi,4000 devirden sonra kesiklik yapıyor,yeterli olmuyordu,sonra orjinal çıkma bosch getirdim bütün dertlerim bitti,motorun o haliyle bile isteklerimize cevap verdi.Bu çakma olanlar standart motorda iş görüyor ama değeri tam okuyabiliyormu mechul,biz çıkışını kontrol etmiştik,gaz tepkilerine göre sabit çıkış vermiyordu ama kimisi varki sadece ışık söndürüyor!

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Biz 1 tane aldık ebayden. Araç şu anda şehir dışında. Geldiği zaman laptopa bağlayıp değerleri kontrol edicem zaten

Tuncay Nergis

Bizim 2000 model 1.6 ts'nin debimetresi bu 0280217111 mi yalnız o da var. 3 çeşit var otostartta, hangisi olduğunu sökmeden nasıl anlarım? EPER diyecekseniz, ben doğru düzgün çalışan versiyonunu bulamadım.

Bu kadar basit bir işlevi olan, teknolojik hiç bir özelliği olmayan, üretimde maliyeti yükseltecek hiç bir özelliği olmayan bu dandik parçanın nasıl bu fiyata satıldığı da ayrı bir konu gerçi. İnsan daha ihtiyacı olup olmadığını bilmeden bile sinirleniyor.

Anıl

Bosch kodu debimetrenin tam alt kısmına geliyor,debimetreyi sökmesi kolay,en güzel yöntemde bu,5dk alır.Ya da daha basit bir yöntem,motorunuzda plastik kapak yerine alaşım döküm kapak var ise sizin debimetre 0280217111 kodlu olan,bu motorlar 146 1.6TS vs kullanılan motorla aynı,ilk nesil 156'larda kullanıldı 1998-1999larda var.En son orjinal bosch fiyatı 600küsürdü,300 olanlar yan sanayi,ben aynısını(yan sanayi) ebay'den 140TL'ye almıştım,işimi gördü ama motorlar oynayınca kapasitesi el vermedi,sonra yine ebay'den bosch çıkmasını aldım 100TL'ye,o işimi herzaman gördü,sonra arabayı sattım gitti:)Bu ilk nesil 156 1.6TS motorların parçaları daha pahalı,potansiyometre,debimetre,beyin vs..

Edited by - Anıl on 18/11/2010  00:22:55

Edited by - Anıl on 18/11/2010  00:26:15

1998 GTV V6 TB

ee1122

quote:

Bizim 2000 model 1.6 ts'nin debimetresi bu 0280217111 mi yalnız o da var. 3 çeşit var otostartta, hangisi olduğunu sökmeden nasıl anlarım? EPER diyecekseniz, ben doğru düzgün çalışan versiyonunu bulamadım.

Bu kadar basit bir işlevi olan, teknolojik hiç bir özelliği olmayan, üretimde maliyeti yükseltecek hiç bir özelliği olmayan bu dandik parçanın nasıl bu fiyata satıldığı da ayrı bir konu gerçi. İnsan daha ihtiyacı olup olmadığını bilmeden bile sinirleniyor.

Benim de aracım 2000 model 1.6, debimetresi yeni nesil olandan. parça no.sunu hatırlamıyorum, ama bosch servis fiyatı 50 euro+kdv gibi birşey.

147BLACK

Arkadaşlar, Ebay sitesinde varyatör aratınca 4-5 ayrı ilan çıkıyor. Hepsi ayrı fiyat. En ucuz olanı almak istiyorum haliyle.
O da şu ilandaki...
Aradığımız varyatör budur değil mi?
Yani bunu ısmarlarsam internetten uymayan başka bir şeyle karşılaşmam sanırım?
Şayet aradığımız şey bu ise bir kaç güne internet üzerinden sipariş vereceğim.
Altta da açıklaması var ama yine de sormak istedim. ;-)

Edited by - 147BLACK on 08/12/2010  23:10:23
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Alfadanadam

Eğer gümrükte takılmazsa gayet de güzel olur :)
Gümrükteki memurların insafına kalmış biraz da otomobil parçaları...

147BLACK

Oto maske üretim firması olan bir arkadaşım var. Hem paypal'ından yararlanıcam kendisinin hem de gümrük muhabbetinden. ;-)
Bu parça olduğunua emin olduktan sonra bildirecektim. Şimdi hemen yazayım facebook'tan. ;-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ku2

Bosch Servisler en iyi fiyatı veriyorlar..Katılıyorum bende.

Ankara'da alışveriş yaptığım Bosch Servis no'su aşağıda.. Faydalı olabilir.

BOSCH CAR SERVICE
Oğuzhan Karakaya
0530 828 2325
0312 3411424
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

A.S.GÜMÜŞ

Bir süredir devam eden parça arayışlarımda İstanbulda bilimum Alfa Parçası satan yerde araştırma yapmama ve istediğim parçaların fiyatları ile ilgili tüm çabalarıma rağmen karşımda muhattap bulamadım. Parça listesi yapıp e postalar attım telefonla aradım bir tek Alfar ile konuşabildim ama anladığım kadarıyla onlarında karınları bayağı tok ki doğru dürüst ilgilenmediler.
Ardından İzmir'ê döndüm ve İzmirde You are not allowed to view links. Register or Login diye bir yerden alışverişi tamamladım. İzmirde de değişik yerlere sordum, İzmirli olduğumu söylememiş olmama rağmen hepsi geri döndüler sağolsunlar ve Hazal otodan parça sorduğumu öğrendiklerini dolayısıyla parça fiyatı vermeyeceklerini birbirlerinin arkadaşı olduklarını söylediler ki bu ticaret ahlakına bu devirde çok şaşırdım ve bir İzmirli olarak memleketim insanıyla bir kez daha gurur duydum. Hazal otonun tutumu sonlara doğru saçmalamaya başlamış olsa da artık uğraşacak vaktim olmadığından alışverişi bitirdim
Hazal Oto alışverişi detayları ise:
Triger set ( Ruvil marka )200 tl
V Set 150 tl
Lambda sensörü : 170 tl
Radyatör 230 tl
Radyatör su deposu 60 tl
toplam 810 Tl tuttu vade farksız 5 taksite bölündü.

07 DH 800

alfistahakan

Arkadaşlar buji setine ihtiyacım var.
Tip:BKR6EKPA + PMR7A kodlarında bildiğimiz standart bujiler tabii NGK olmalı.Aracımda teklem sorunu vardı.En son cuma günü çalışmadı kaldı öyle.C.tesi baktırdım ustaya.Büyük olan bujilerden birinin atşelem yapan ucu erimiş yok olmuş arada çalıştırma zorluğu yaşıyordum demek bundanmış.Geçici olarak BOSCH buji taktım 4 adet ince bujiler ise NGK ama halen tekleme yapıyor rölentide sanki stop edicekmiş gibi devir düşüyor sonra topluyor pat pat pat çalışıyor falan.Sinirlerimi bozdu neyse.Öncelikle buji takımını alıcam ama sorularım var kafamda.İnternette araştırma yaptım fiyatlar 130-150-230-390 tl olarak geniş bir yelpazede ve hespide orjinalmiş.Şİmdi ben hangsine güveneceğim?.Bujilerle beraber uygun fiyattan buji kablosu arayışı içindeyim.Bildiğiniz tanııdğını güvenilir yerler varsa paylaşırmısınız.Teşekkür ederim.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Taktığın bujiler Bosch'taki orjinal karşılığı ise bahsettiğin arızaları yapmaması gerekir. Bence tek sıkıntı bujiden değil.

NGK bujileri bazı satıcılar kendilerince kategoriye ayırmışlar. Hatta bir tanesi alakasız araçlara ait ngk bujileri T.Spark bujisi diye 100 liraya satıyor müşterilerine. 40.000 km'lik diye satıyor bunları.

Bu arada yılbaşından önce ngk'larda indirim kampanyası vardı, hala devam ediyor mu bilemiyorum tabi.

Aşağıdaki linkteki orjinal gibi görünüyor :)

madmax

Fiyat normal geçenlerde orijinal NGK (aracın kitapçığında yazan koda sahip) aldım. 8 adet 250TL'ye.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

alfistahakan

Merhaba arkadaşlar.Bu aralar Alfam biiraz ilgiye muhtaç anlaşılan.Bujiler ,1 adet bobin ,termostat,benzin filtresi,alt takımlar,porya bilyaları derken son olarakda el freni sorununu halledelim dedik.Yanlzı kafamı karıştıran bir konu var.EPER den baktığımda el freni tel kodları karşılığı neette ararttığımda ürün bu çıkıyor:
Marka TOFAŞ    
Ürün kodu:46456849         
EL FREN TELİ 2.0 SOL         
13,25 TL + KDV
SAĞ tel ise yine aynı fiyat.
Ama alfa parçası satan yerler sorduğumda ise çiftine 100 TL diyolrar.Ürün kodu bu olduğuna göre bunu alsam olmazmı.Konu hakkında değerli bilgilerinizi bekliyorumiTşk.ederim[
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

EPER ne diyorsa onu al dostum. Takılacak araba Alfa olunca maalesef şişiriyorlar bazı yerler fiyatları. Neticede altyapı olarak Tipo-Tempra ile oldukça fazla benzerlik gösteren bir arabadır 146. EPER'de de çıkmışsa al derim. Kaldı ki o kadar ucuz ki denemeye değer yani :)