Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

içerdeki benzin kokusu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beckher

Bugün servise gittim yakıt pompasının üstünde ki plastik aksamda bi çatlak var dediler ben görmedim pompayı komple değiştirmek gerekiyor koku bundan dediler, bana pek inandırıcı gelmedi fiyat olarakda 670 TL yakıt pompası fiyatı dediler bende bırakın böyle kalsın dedim, sizce sebep bu olabilir mi?
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alfadanadam

Maalesef çoğu benzin pompası, herhangi bir arıza durumunda komple değişim gerektiriyor.
Kokunun kaynağı bu olabilir. Keşke arızayı kendi gözlerinizle de görseydiniz, karar vermeniz kolaylaşırdı.
Yakıt pompası fiyatını başka kaynaklardan da araştırın, hatta ebay'e falan da bakın. Bazen gerçekten komik rakamlara ürün satıyorlar. Sıfır ya da çıkma....

ee1122

benzin pompanızın orjinali bosch markadır. bosch servislerde 100-110 euro + kdv gibi bişi olması lazım. gider taksitle alırsınız ;)
benzin filtresi de akuple ise, beraberinde o da değişmiş olur

huseyinsimsek

Benim 156da da vardı aynı problem. O benzin pompasının üstündeki kapağın çatlamış olduğunu söylediler bana da. Sonra o kapağa çift malzemeli macunlardan (sunfix) yaptı İzmir'deki ustam. Yenisinden daha iyi olmuştu :) Pompa değiştirmeye gerek yok
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

av.can

yeni konu açmamak için başlığı hortlatıyorum. Arabanın içinde bir haftadır sağlam benzin kokusu vardı. Arka koltukta daha net duyuluyordu. Bugün gösterdim. Kaçak yokmuş. yakıt pompası da sağlam. Oksijen sensörü bozuk büyük ihtimalle dedi usta. Koku kaynağının oksijen sensörü olabileceğini de öğrendim böylece. İstanbul'dan sipariş verilecek bakalım kaça mal olacak.
06 AV 483 -- 145 BOXER

erdem1904

Aynı sıkıntı bende de var. Yakıt pompasının üst kısmından kaçak vardı değişti ama koku hala devam ediyor. Ben kokuyu almıyorum ama hanım kokudan arabaya binemiyor :) Sorun başka nerden olabilir? Bu c.tesi götüreceğim servise...

Koku arkada bu arada :) Önden gelmiyor..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

milano 75

yakıt giriş borusunu kontrol edin,dolum yapılan kısımdan depoya kadar o kısımlarda çatlak olabiliyo veya hava tahliye hortumu vwr o borunun üstünde çıkmış veya ucu tıkanmış olabilir.bagjı açınca koku varsa orasıdır
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login
yakıt giriş borusunu kontrol edin,dolum yapılan kısımdan depoya kadar o kısımlarda çatlak olabiliyo veya hava tahliye hortumu vwr o borunun üstünde çıkmış veya ucu tıkanmış olabilir.bagjı açınca koku varsa orasıdır

Ben ayda 1 kere benzin alıyorum.  :) Yakıt giriş borusunda olsa bir kaç güne kokunun geçmesi lazım. Bagaja bakayım koku varmı...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

av.can

ustanın dediğini söylüyorum. eğer kaçak olsaydı mutlaka altta ıslatma yapardı. alt tarafta ıslatma yok o yüzden lambda(oksijen) sensörü arızalı büyük ihtimalle dedi. Zaten bilgisayara bağlayınca da baya bi zengin karışım olduğu gözüküyor. Zengin karışımdan dolayı bol kokulu çalışıyor koku egzozdan geliyor o yüzden arkada daha çok hissedilmesi beklenen bişeydir dedi. Bakalım lambda değişince geçecek mi
06 AV 483 -- 145 BOXER

milano 75

Ben ayda 1 kere benzin alıyorum.  :) Yakıt giriş borusunda olsa bir kaç güne kokunun geçmesi lazım. Bagaja bakayım koku varmı...
bende zaten lpg var ama o kokudan kurtulamamıştım,tam hatırlamıyorum ya onur yada ihsan usta söylemşti bunu,kontrol ettiğimde gördümki sert plastik boru ortadan çatlak.depoda benzin olması sarsıntıyla beraber kokunun başlaması için yeterl.

burakaltun

Arka dosemelerin altini temizletin benzin oraya akiyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Benim aynen dediğiniz gibi arka döşemenin oraya akmıştı. Benzin uçucu diyerek temizletmemiştim.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

av.can

lambda sensörü diye teşhis kondu ama yinede bakayım dedim arka koltukları söktüm herhangi bir sızıntı yok
06 AV 483 -- 145 BOXER

av.can

lambda sensörü değişti. kokuda belirgin ölçüde düşme oldu. ancak zaman zaman geliyor yine. düşük devirde uzun kalırsak. ya da çok dur kalk yapınca. ya da ben hassas olduğumdan koku var mı diye koklayıp duruyorum. yakıt giriş borusuyla hava tahliyesini kontrol edicem bugün. hiç koku gelmesin istiyorum haliyle 
06 AV 483 -- 145 BOXER

milano 75

çok dur kalkda egzoz gazıda içeri bi şekilde çiğ yakıt kokusu verir,helede takarsanız o koku burnunuzdan gitmez

av.can

lambda sensörü değişmesine rağmen koku sürüyor özellikle cam açıkken ve yavaşlayınca daha net alınıyor. ancak çok yoğun ve baş ağrıtan düzeyde oluyor. bugün serviste sente ayarına bakılması gerektiği söylendi. hafif sallantıda var zaten. silindir kapakları değişmişti. alfa ustası yapmadı kapakları. sente ayarını yanlış yaptıysa (diş atlama vs gibi.) ondan olabilir dendi. umarım bu defa çözülür. benzer tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba
06 AV 483 -- 145 BOXER

sacak

Sonu mutlu sonla bitmeyen benzer bir tecrübem var :)
enjektör kütüğüne giren benzin hortumunu kontrol ettirin kesinlikle
156 2.0
INFINITI FX -35

av.can

işin çok kötü bir noktaya gideceğini sanmam motorda anormal bir durum yok çünkü. ama belli olmaz tabi. enjektör kütüğüne baktırıcam teşekkürler
06 AV 483 -- 145 BOXER

Alfadanadam

Kötü sondan kastettiği o kaçak yüzünden arabası yanıyordu neredeyse o yani. Siz de en kısa zamanda o gözle bakarsanız fena olmaz :)

av.can

:)) ha evet ondan ben de korkuyorum. O yüzden kullanmıyorum arabayı. Yine de ne olur ne olmaz diye yangın tüpü yan koltuğun altında hazır. bu hafta çözülecek inşallah. servise bırakıp sente ayarı yaptıracağım. Yakıt pompası, borular. lambda sensörü vs herşey sağlam geriye sente ayarının yanlış yapılmış olması kalıyor. Zaten alfa ustası yapmadı motoru. o yüzden bu ihtimal kuvvetli.
06 AV 483 -- 145 BOXER

av.can

kendimi inandırdığım ucuz yırtacağım ihtimaller bir bir ortadan kalkıyor. sente de kaçıklık çıkmadı. bulamadık bir türlü koku problemini 
06 AV 483 -- 145 BOXER

Alfadanadam

Depo benzin doldurma yada havalandırma hattı ile bir problem olduğunu düşünüyorum ben öyleyse.

av.can

sibop ve kapak ayarı yanlış yapılmış olabilir dedi ustalar gerekirse motor sökülecek
06 AV 483 -- 145 BOXER

av.can

benzin kokusu  konusunda güncel gelişmeleri aktarmaya devam ediyorum. Arkadaşlar motorda hiçbir sorun yok. bilgisayara bağlanınca falan tüm değerler normal çıkıyor. yazılımsal bir sorun olduğu tahmini var ancak araç 96 boxer 1.6 ankarada beyin bulamadık hani takıp denesek diye. Getirtsek bi yerden geri almazlar. O yüzden ustayla düşündük düşüncem tüp taktırmak tüp takılırsa tüpte kullanırken koku problemi kalmaz diye düşünüyorum. ustada tüpte koku yapmaz dedi. Şimdi beyin bulalım motoru sökelim vs desek motorda sorun gözükmüyor ne diye sökelim. beyin getirtelim desek kokunun kesileceği garanti değil. 4-5 bin liranın altına girmiş olacağım bu  yolu seçersem.  zaten arabanın değeri 10-11 bandında 130.000 bin olmadı daha bugüne kadar hep benzinde kullanılmış. bir de tabi çok yakıyor tüp takıp sarfiyatı da düşürmüş olurum. Tüp taktırayım tüpte devam edeyim koku işini böylelikle çözeyim diyorum.
06 AV 483 -- 145 BOXER

milano 75

benzin kokusu  konusunda güncel gelişmeleri aktarmaya devam ediyorum. Arkadaşlar motorda hiçbir sorun yok. bilgisayara bağlanınca falan tüm değerler normal çıkıyor. yazılımsal bir sorun olduğu tahmini var ancak araç 96 boxer 1.6 ankarada beyin bulamadık hani takıp denesek diye. Getirtsek bi yerden geri almazlar. O yüzden ustayla düşündük düşüncem tüp taktırmak tüp takılırsa tüpte kullanırken koku problemi kalmaz diye düşünüyorum. ustada tüpte koku yapmaz dedi. Şimdi beyin bulalım motoru sökelim vs desek motorda sorun gözükmüyor ne diye sökelim. beyin getirtelim desek kokunun kesileceği garanti değil. 4-5 bin liranın altına girmiş olacağım bu  yolu seçersem.  zaten arabanın değeri 10-11 bandında 130.000 bin olmadı daha bugüne kadar hep benzinde kullanılmış. bir de tabi çok yakıyor tüp takıp sarfiyatı da düşürmüş olurum. Tüp taktırayım tüpte devam edeyim koku işini böylelikle çözeyim diyorum.
benzin kokusu depo sonrası kaynaklı ise tüpte taktırsanız gelicek,neticede pompa sürekli çalışıyor ve benzin yanma haric aynı yolu izliyor.benim 75 de kesilmedi.depo dolum borusu çatlakdı kapadım çatlağı,enjektörlerden birinmde kaçak buldum oring değiştirdim ama koku gitmedi.tam hatırlamıyorum ama gtv lerden birinbin konusunda tolga özhan bi parçadan bahsetmişti,,bizim araçlardada varsa o parça sebep onun bozukluğu olabilir.gtv konularını sondan başa yakın periyodları bi kontrol edin bulursunuz.