Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Servis Sıkıntısı (yağ ve buji değişimi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

30 Kasım 2010 tarihinde 3 ay önce 8300 kilometrede (14.01.2009 trafiğe çıkışlı) satın aldığım aracın yıllık periyodik bakımını yaptırmak için Küçükyalı Birmot Alfa Yetkili Servisi?ne gittim. Araç geçen sene yine bugünlerde bakıma girmiş. 5900 kilometredeyken 420 tl civarında bir fatura ödenmiş. (bu fiyatın içerisine dahil olan işlemlerden buji değişimi ve yağ değişimi yapıldığını biliyorum, işçilik bedeli alındığını da biliyoruz.)

10900 kilometrede 30.11.10 tarihinde aracın periyodik bakımı yapılmış

485TL fatura edilmiştir.

Alınan hizmetin açıklaması:

Yağ değişimi 2 adet 111tl
Yağ filtresi 1 adet 6tl
Hava filtresi 1 adet 25tl
Bujiler 4 adet 104 tl
Polen filtresi 9tl
Yıllık bakım işçiliği 120tl
Temizleme sıvısı ve sarf malzeme 33tl

Bunlar kdvsiz fiyatlardır, toplam 411tl kdv eklenince 485tl ediyor.

Şimdi sormak istediğim şudur. Bu arabaya sıfır 50bin tl civarı bir bedel ödendiği için her 5000 km bir bujilerinin ve yağının mı değişmesi gerekiyor yoksa bu bedeli ödeyen nasıl olsa alfa kullanıcısı titizdir diye servis kazığı mı atalım diyorlar.

Bujilerin 20bin km de değişmesi gerektiğini kitapçıktan teyit ettim. 5bin km önce değişen bujileri neden tekrar değiştirme ihtiyacı duyduklarını merak ederken buna aldığım cevap genel prosedür.

Bir sene ya da 20 bin km diye yazmıyor kitapçıkta sadece 20 bin km işaretlenmiş. Hadi araç yeni diye yağ eksiltti vesaire ayrıntılı olarak bakımı yapılmış olsun 2. senesinde de aynı kazık atılmaya devam ediliyor. 200-300 tl fazla ödemiş olmak değil sıkıntı, servisin bizi bilgisiz ve yolunacak kaz yerine koymuş olması. Sonuçta itiraz edilecek noktada verilen bedelin karşılığı fatura edilmiş ancak yapılan işlem gereksiz.

Eski bujilerde bir poşet içerisine yerleştirilip konulmadığından, gerçekten değişmesi gerekip gerekmediği biraz muğlak.

Satış departmanındaki yaz aylarında başlayan Guilietta heyecanı aklıma, alfa böyle otomobil yaparken neden satılmıyor sorusunu getirmişti. Şimdi daha iyi anlıyorum.

Müşteri şikayet formu dolduracağım. Bundan sonra da ne aracın garantisini uzatacağım ne de yetkili servise gideceğim. Benimle ilgilenen ve saygıda kusur etmeyen servis danışmanı Muammer Uzun?a teşekkür ederim. Ancak aracın bujilerinin ve yağının değişmesi konusunda hiçbir soru sormayan ve prosedürü uygulayarak görevini yaptığı için de bu satırları yazıyorum.

Pazarlama, satış, servis birbirinden ayrı departmanlardır bunun farkındayım fakat herkes forum takip ediyor. Alfa kullanıcısı forumlarda hep araçlarını savunuyor iyi güzel hoş, otomobilimden hiçbir sıkıntım yok. Gerekli gözler bu satırları okuyacaktır.

Gerektiği durumda genel müdürlükle de iletişime geçeceğim.

Alfa Romeo Milano 125tl işçilik alırken 10bin bakımına 325tl istiyor.
Alfa Sportivo Bostancı 230tl
Alfa Teknik 220tL

Gibi diğer fiyatları buraya yazabilirim. 220tl ye gereksiz işlem yapılmadan periyodik bakım gerçekleştirilebiliyor.

Ayrıca aracın alındığından itibaren 2 senelik garantisi dolduktan sonra garanti yenileme senelik 407 euro iki senelik de 707euro.

Fatura?da bir dahaki periyodik bakımda yüzde 15 indirim yapılacağı söyleniyor ve kampanya kodu verilmiş bunu da gördükten sonra 120bin de değişmesi gereken triger kayışını değiştirip yüzde 15 indirim yapabilecekleri korkusunu dalga geçerek de olsa taşıyorum.

Bravo Birmot, Bravo Koç, Bravo Alfa Romeo.

not: Alfa mito ve Giulietta(1,4 170hp test ettim) hatta 159 alacak arkadaşlar karar aşamasında olanlar hepsine aracı tavsiye ediyor. Servis konusunda bilinçli olmalarını, servisleri araştırarak en azından garanti kapsamının ardından özel servislerle çalışmalarını öneriyorum.

Emin Kurtoğlu.

Edited by - marseille13 on 30/11/2010  16:48:46
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Dentist

Ne yazık ki yıllardır benzer şikayetlerle karşılaşıyoruz hepimiz.Bu km de değiştirilen buji kendi hesabıma ilk kez duyuyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

murat

Küçükyalı'dan mümmkün oldukça uzak durmak gerektiğini belirtiyoruz zaman zaman.. Şikayetlerinizde sısrarcı olun ,kesin geri adım atmayın, sonuna kadar sorgulayın, sizi 1 boya koruma ile kandırmalarına da izin vermeyin..

Alfanın modeli nedir ? Fiyatından Mito olduğunu tahmin ediyorum.. Gerçi modeli ne olursa olsun eğer olağanüstü bir durum yoksa bujilerin değişmesi mümkün değil
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

emin

aynen dediğiniz gibi ilk olarak boya koruma teklifi geldi ikinci olarak da 2. sene yapılacak periyodik bakımda yüzde 15 indirim.

hatta eski bujilerinizi geri takalım teklifi bile yapıldı.

araç mito 1,4 155hp.

Perşembe gününe kadar yoğunum sonrasında gidip yüzyüze görüşeceğim. atlamışım bu küçükyalı uyarısını forumlarda çaylaklığıma gelmiş. Bundan sonra daha dikkatli olacağım.

alfistahakan

Orjinal bujileri NGK değilmi bu aracın?5 binde değişmez diye biliyorum ben.Hakkınızı arayın kafanıza takılan tüm soruları geçiştirmek değil cevaplamak zorundalar.
Hakan
Forever Alfa

emin

zaten kullanıcı el kitabında da 20bin olarak işaretlenmiş. fakat servis bunu bir yıllık süreç ya da 20 bin kilometre olarak yorumluyor. el kitabında böyle bir şeyi bujiler için belirtmiyor. Diğer bazı parçalarda 2 sene ya da senede bir km si gelmeden gerekli görülürse değiştirilebilir diyor.

Velev ki gerekli görüldü bunun haber verilerek yapılması onay alınarak yapılması gerekiyor.

aracın kaputunu dahi açmadan 400-500tl tutacağını söylerken, önünde 5900 kmde aracın aynı serviste yağının ve bujisinin değiştiğini de görüyorlar.

1 sene geçen bir aracın eğer bujisinin değişmesi zorunluysa neden özel servisler değiştirmiyorlar veya el kitabında yazmıyor.

Grande Punto'nun bujisi 20 binde değişiyor da alfa olunca yolunacak kaz mı oluyoruz.

peşini bırakmayacağım.

Alfadanadam

Şimdiye kadar yetkili servisler ile ilgili çok şikayet dinledim, duydum ve okudum. Ancak böylesini asla...5000 You are not allowed to view links. Register or Login bir buji değiştirmeye çalışan zihniyet mi şaha kaldıracakmış Alfa Romeo'yu?

İki boya koruma, üç kuruşluk indirimlerle mi gönül alıyorlarmış akılları sıra? Eğer Alfa Romeo Türkiye, adı geçen servise "artık" ciddi anlamda bir yaptırım uygulamayacaksa bundan sonra hiç boşuna çabalamasınlar.

Ben hangi cesaretle eşime dostuma Alfa Romeo alın diyeceğim?

Yazıklar olsun.....

emin

yıllık periyodik bakımda kilometreye bakılmaksızın bujilerin değiştirileceğini söylüyor servis danışmanı.

tanıdıklarıma sordum, özel alfa servislerini aradım, aracın kitapcığına baktım, böyle bir durumun belirtildiğine rastlamadım.

yağ değişimi ile ilgili, aracın yağının değişeceği bana servise bıraktığımda söylenmedi. daha önceki servis notunda 25900 görünüyordu. Ben de aracın yağına hem kendim bakmış hem de baktırmıştım ne azalma vardı ne de kıvamında bir bozukluk.

aracın buji değişimi, ve içindeki yağın boşaltılıp yeni yağın dolumu 1-1,5 saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebilir mi?

alfa147black

böyle bir duruma ne söylenebilir ne yazılabilir bilmiyorum.yazıklar olsun.

emin

Register or Login" border=0>

bahsi geçen işlemin faturası ve kullanıcı el kitabından periyodik bakımlarla ilgili bazı bölümleri aktarıyorum.

periyodik bakım tablosunda polen filtresinin her yıl değişmesi gerektiği belirtilirken, diğer parçalar için bu tip uyarılarda bulunulmamıştır.

servisin belirttiği gibi ya 1 yılda ya da 20 bin km ibaresi, bütün detayların belirtildiği kullanıcı el kitabında neden belirtilmemiştir.
Ayrıca pazarlama yetkilileri de aracı satarken bu konu üzerinde hiç durmuyorlar.

Sercan Keklik

klasik küçükyalı birmot saçmalıkları.. Servis müdürlyede görüşmeyın bir neticeye varamazsınız. Ben çok denedim çok macarelar atlatım. Mümkünse önündeki caddeden bile geçmeyin.. Kaza ile akünüzü alip başka arbaaya takıp size bi şey yokmuş gbi davranabilirler bile :) neler neler neler.. Garantili arabayı bir denyonun keyfi istegi üzerine garantiden cıkartma falan filan vs.. kücükyalı servis dedin mi öyle bi yer varmı kı falan demeli insan kitapçıklardan notlardan web sitelerinden silinmeli.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

ben hakkında bu kadar olumsuz görüş olan bir firmaya yanılıp da nasıl gittiğimi soruyorum kendime dünden beri.

Sercan Keklik

:) özel davet ile servise gittim.. Gelin bizi tercih edin dediler o bu su.. gittim.. Gittigim gün arabayı garantiden cıkarttılar.. Sebep? Garantiye bakan bı arkadaşın Müdürüm ayagı havaları =) davet edıyosunuz arabayı garantıden cıkartıyosunuz dıyorum yapıcak bısey yok dıyo :) yanı fazla takmayın sınır stress sahıbı olursunuz.. Sadaka gözü ile bakın verılen rakama cünkü bu servisten geri dönüşünüz hiç bir şekilde Pozitif yanıt vermeyecek cok ıyı bılıyorum.. Ya Çingene gibi kavga etmek gerekiyor günlerce yada kale almamak..

Fren balatasını degişen arabanın jant kapagı yok servisten cıkarken %100 taktık dıyolar, eminmsn dıyorum takıyoruz yanı bız napıcaz takmışızdır falan :) e araba 50 bınde kardeşim 50 bın km düşürmedikte şimdimi düşürdük diyorum kapak bu cıkmstır dıyolar hahah =) hatırladıkça ınanın böyle bir servisin nasıl hala ayakta durduguna ınanamıyorum.. Gerçi rent a car larla ve şirket araçlarıyla ilgilendikleri için ayakta duruyorlar sanırım yoksa imkansız..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

dediğiniz gibi filo araç kiralama ve diğer satın alınan şirket araçlarıyla doluydu servis.

gitmeden önce servisleri iyice araştırmam gerekiyordu. ama bu yapılan kurnazlığı meşrulaştırmaz, peşini bırakmayacağım.