Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Dolandırıcılık bu hikayenin neresinde?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismail

Arkadaşlar geçen hafta ilginç bir durum anlattılar, bit yeniği nerde acaba?

Ankarada bir tedarikçimizin servis minübüsü kaza yapıyor. Çok şükür yaralı bile yok. Yanlız araç perte çıkıyor.

Şimdi diyelim ki aracın sıfır bedeli 50 bin lira. Kasko vergisi felan düşülmüş şekilde 40 bin lira verecek. Sonra kaskodan arıyorlar ; ' eger kabul ederseniz bugün bir arkadaşımız gelecek sizinle görüşmeye' diyorlar.

Bu gelen adam peşin 26 binlira verecekmiş. Kaskoda 17 bin lira verecem diyor. Toplamda 43 bin lira almış olacaksınız diyorlar.

Yetkili servis ve Karsanın durumdan haberi varmış. Karsan sıfır araç verecek gene diyorlar. Aracı alacak olan bu 26bin lira verecek arkadaş, aracı biraz toplatıp, C plaka ile mersine götürecekmiş!!!

Şimdi, kasko daha az para veriyor, mutlu; araç sahibi daha fazla para alıyor mutlu; aradaki vatandaş (benim tahminim parçalayıp satacak) mutlu.

Yetkili servis ve karsanında haberi olduğunun doğru olduğunu kabul edelim...burada genede bir hinlik var. mevzuatta bir açık var sanırım.

Siz hiç duydunuzmu buna benzer bişey?

Alfadanadam

Benzer bir olayı ben de tecrübe etmiştim. Eşim 106 aracı ile ufak çaplı bir kaza yapmıştı. Ancak aracın değeri düşük olduğu için hasar maliyetinin araç değerine oranı biraz yüksek çıkmıştı. Ya perte ayırıp piyasa fiyatı (?) ya da çıkma parçalar ile tamir edeceklerdi. Biz araçtan pek memnun değildik zaten, o yüzden de kasko ile anlaşıp çıkarılan masraf miktarından kdv'yi düşüp bana nakit ödemelerini talep etmiştim, aracı da o haliyle kaportacımna satmıştım. Sonuç sizinkine benzer şekilde, kaskonun perte ayırıp vereceğinden yüksek olmuştu.

erdem1904

sık karşılaşılan bir durum... alanın karı ne derseniz.. pert kaydı olmadan kazalı araç toplayıp satmak
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Dentist

İş bilenin,kılıç kuşananın...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

FlyByDistinctive

ewet bana da bi kaç arkadaş bahsetmişti böyle durumlardan... burada satan veya alan olmak sıkıntılı değil ama pert arabanın yeni sahibi iseniz ve bundan haberiniz yoksa hayırlı işler...