Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta'm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaos81

yakıt sarfiyatı nsl ?

bariszeren

Hayırlı olsun , gerçekten çok güzel görünüyor.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

evrenalpar

Şu an her boşlukta gaza yüklendiğim için biraz fazla yakıyor, aslında hiç bakmıyorum, şimdilik keyfini çıkarıyorum ama 10-12 arası gibi şehir içi yoğun trafikte..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

AlfistiKerem

Aramıza hoşgeldiniz.Kazasız belasız kullanmak dileğiyle...

ycl58

Alfa'sını satıp Alman arabası alan birini görmek ne kadar üzücüyse, Alman arabasını satıp Alfa alan birini görmekte o kadar mutlu edici. Güle güle,kazasız belasız kullanın.

Fatihob

Hayırlı olsun güle güle kullanın;)
..

Taner27

hayırlı uğurlu olsun, hoşgeldiniz...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

evrenalpar

Arkadaşlar dün aracıma xenon taktırdım, ancak bir sıkıntım var.
Kısaları kapatıp açınca teyp radyodan enteresan bir şekilde mp3 playera (flash bellek) geçiyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir, bir zararı var mıdır?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

bado

öyle bir şeyin olmaması gerekir..bi yerde öakışma var demek ki.. yanlış yapılan bişey var..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

burcintun

hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Yeni kanlar yeni canlar tabii ki her zaman lazım bize;)

bu arada senin xenon olayın olmaması gereken bir durum bir yerden kaçak var sanırım baktır rahat et.

evrenalpar

Teşekkürler, başka bir yere ya da yetkili servislerden birine sorucam bu haftasonu, sonucu paylaşırım..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

evrenalpar

Arkadaşlar 1. sayfada aracın yeni fotoğraflarını ekledim sonunda..

Bu arada yollarda Alfa ne kadar az görüyorsak, anladığım kadarıyla alfistiturkey'de de fazla katılım yok. Bu durum beni üzdü açıkçası, heralde benim beklentim daha fazlaydı.. Yanlış anlaşılma olmasın sakın, üzüntümü dile getirmek istedim.. turbofsi'dan sonra daha az geldi sitenin katılımı..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

bado

maşallah maşallah allah nazardan saklasın..
valla donanım haberde bile daha çok giuliettacı var.. annamış değilim... bu arada bişey dikkatimi çekti.. gaz pedalında neden aliminyum pedal yok...
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Tuncay Nergis

quote:

Donanımhaber'de daha çok ilk defa Alfa sahibi olanlar var Bahadır biliyosun. Orayı daha çok google'dan giulietta diye aratarak buluyolar sanırım. Üye olmadan da dışarıdan görülebilen ve üyelik süreci kolay bi yer olduğundan heralde, herkes oraya yazıyor. Halbuki buraya da çok davet ettik bence ama..

Buradaki arkadaşların bilgilerinden istifade etmek istemiyolar heralde :) Kendi bilicekleri iş, ben dediğim gibi, buraya yönlendirmeye çalışıyorum

Evren bey, yukarıda dediğim gibi..

Bir de buradaki arkadaşlar gerçekten faydalı olacaklarını düşünmedikleri sürece hiç bir şey yazmıyorlar. Haliyle toplasan 20 kişi anca yazıyor. Ama okuyanları çok, başlıkların okunma sayılarından bu belli.

Yani toplasanız İstanbul'dan, İzmir'den ve Ankara'dan 8-10'ar kişi falan sürekli yazıyor. O arkadaşlar da kendi aralarında epey muhabbeti ilerletmişler, yeni gelenler yazmaya biraz çekiniyor. Pek de önemsenmiyorlar çünkü kendi başlıkları dışında. Biraz gruplaşma var yani. Donanımhaberde bahsettiğimiz gibi "alfisti ukaladır, alfisti arabasından başka kimseyi düşünmez"

Bir de turbofsi gibi sitelere üyelik süreci gayet basit, bu sebepten seviye de biraz gevşek. Burası tabiri caizse biraz daha "elit" kaçıyor o tip forumlara göre. Ama bana da ara sıra soğuk gelmiyor değil.

Yalnız şu var ki, buradan başka heryerde insanlar hep kulaktan dolma konuşuyor, çok bilmişlik taslıyor, fanatiklik yapıyor vs. Sadece kendi arabalarını düşünüyorlar, amaçları yardım değil laf yarıştırmak sanki. Burada imkanlar dahilinde foruma genellikle "takılan" çoğu kişi bildiklerini aktarıyor ve bu bilgiler çok büyük oranda doğru çıkıyor. Bu ortam detilingturkey'de de var diyebilirim.

Dediğim gibi, burası az yazılsa da "öz" yazılan bir yer. Yaş ortalamasının da bunda katkısı vardır heralde. Eski üyeler uzun yıllardır alfalarla iç içe ve tüm modelleri tabiri caizse yalayıp yutmuşlar, bu yüzden aracını yeni alanların heyecanını pek anlamıyorlar sanırım. Şimdi buna da kızanlar olur belki ama benim kişisel görüşüm bu. Hatta öyle ki, acaba profil resmimdeki "uzun saçlı tip" imajından dolayı mı pek önemsenmiyorum acaba dediğim çok oldu Sonradan dikkat ettim, genç üyelerin hiç biri pek uzun süre durmuyor, araçlarında problem olmadıkça, yeni bir şeyler yaptırmadıkça, kısacası "bilgi" ihtiyacı duymadıkça buraya yazmıyor. Muhabbet yok. Veya bizden önce çok olmuş, biz kaçırmışız

Sanırım bu yüzden istanbul'da falan pek buluşma olmuyor. Çünkü o "foruma katılma" heyecanı kimsede yok burada İstanbul'da. Kim ne derse desin, ben o detailingturkey'deki, hatta donanımhaber'deki heyecanı burada bulamıyorum.

Evren bey'i de muhtemelen donanımhaberdeki o coşkulu "Giuliettacı" kalabalığından ben davet etmişimdir buraya. Tabi gelenlerden Evren beyin de bahsettiği, donanımhaberdekilerin de yazdığı gibi burada pek hareket yok. Koskoca İstanbul'da bu kadar mı aktif alfisti var diyorlar.

Ekleme:

Bu arada donanımhaber'deki adım "scudetto"

Edited by - Tuncay Nergis on 27/12/2010  22:29:18

ATA

Bu konuyu kirletmek istemezdim ama madem burda böyle konuşmalar var moderatör olarak değil normal bir üye olarak konuşmak isterim bende.

Yazılanlara cevap gibi olacak ama amacım cevap vermek değil öncelikle. Donanım haberi ara sıra girip okuyorum ve orasıd bana hiç hitap etmiyor mesela. Bilende yazıyor bilmeyende. Bilmeyende laf anlamıyor, laf yarıştırıyor ve çok laçka bir ortamı var, bu benim görüşüm tabi ki.

Bu sitede ben üye olduğumdan beri devam eden anlayış, çok kişi olalım alfisti ruhunu herkese yayalım, üye kaybetmeyelim, üye sayısı arttıralım şeklinde değil. Google'a 'alfisti' yazınca çıkan ilk siteyiz zaten, reklama duyuruya ihtiyacımız yok, bilen zaten gelir.

Ancak yeni üyeler süekli olarak sohbete dahil olamamaktan şikayetçi, ancak bu site diğer otomobil yada marka forumları gibi sürekli geyik topicleri açılıp  en aktif bölümü sohbet bölümü olan bir site değil, zaten o tip sitelerdeki sanal dostluğuda samimi bulmayanalardanım.

Zamanında yapılan buluşmalarda birbirleri ile tanışmış arkadaşlar, dostlar sıcak muhabbetler yaparken, yeni gelenler doğal olarak ortama ayak uyduramıyorlar ve bu duruma alınan çok kişi çıkıyor. Ancak kimsede gelin buluşalım tanışalım diyen çıkmıyor, belki de kimse kale almayacak diye düşünüyor olabilir, haklıdır. Neden haklıdır? Bende bu siteye ilk üye olduğumda dışlandığımı düşünmüştüm, ama zamanla anladım ki yanılmışım, tanımadığım insanları telefonla arayıp yardım istediğimde, karşımdaki kişiler çok samimi bir şekilde yardımcı olabiliyorlarmış.

Bu söylediğimi herkes üstüne alınmasın lütfen ama her yeni üye gelip ya sorununa cevap alıyor ve bir sonraki sorununa kadar siteye uğramıyor
yada bak benim böyle Alfa'm var diyip bir daha uğramıyor. Aslında eski yeni üye ayrımı yada gruplaşma yok. Sadece samimi olanlar ve samimi olmayanlar var. Tanışmak buluşmak zor şeyler değil. Ben tek kişi, sadece benim gittiğim buluşma bilirim mesela =))

Dünyada daha forumlar yokken, Alfistilerin gelenek haline getirdikleri buluşmalar vardı. Bulşup kaynaşmak iyidir der, konuyu paramparça ettiğim için konu sahibinden özür dilerim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tuncay Nergis

Topic sahibi bu konudaki üzüntüsünü dile getirdiği için konuya girdim zaten, kendi gördüğüm kadarıyla. Gördüklerimi söyledim, kötü bi söz söylediğimi de düşünmüyorum. Zaten bu kadarcık bi düşüncemizi de belirtmeyeceksek forumun ne anlamı var :)

Söylediklerinin büyük çoğunluğuna katılıyorum Ata, yalnız yanlış anlaşıldığım bikaç nokta var. Örneğin sanki yeni gelenler laçka bir ortam arıyormuş da bunu bulamayınca rahatsız oluyormuş gibi bi düşünce yanlış olur bence. Donanımhaber'deki seviyeyle buradakinin aynı olmadığını, bunun bi avantaj olduğunu söyledim zaten ilk mesajımda. Ama bence geyiğin de bi sakıncası yok. Forumun eski üyeleri hemen her topicte geyik yapıyorlar kendi usüllerince, farkında değiller belki ama.. Bence bunun da bi zararı yok ayrıca. Geyik topikleri normal topiklerden fazla trafik de çekebilir, bunda da bence bi sakınca yok. Ben genel amaçlı forumlarla burayı karşılaştırmıyorum zaten, orada "giulietta"sı olan insanların samimiyetine dikkat çekmek istedim yukarıda.

Gruplaşma konusunda kesinlikle katılmıyorum. Şu "sanal arkadaşlık" lafına da.. Biz eski kafalı-yaşlı insanlar değiliz ki, hangi devirde yaşıyoruz.. Telefonda konuştuğun insan, canlı bir organizma, sosyal bir varlık da, internet başında olunca mı "sahte" oluyor? Bu ayrım son derece yanlış. Forumda aldığın yardımı telefonda alınca daha mı samimi oluyor?

Bir de sanki yeni katılan üyeler asosyal insanlarmış gibi bir yakıştırma olmuş ister istemez.. Ben katıldığım hiç bir ortam bilmiyorum ki bir süre sonra kendimi o ortamın bir parçası halinde görmeyeyim, insanlarla kaynaşamayayım.. Hele bir de genciz... Çoğumuz üniversite okumuş insanlarız. Sosyalleşmenin ne demek olduğunu biliriz. İzmir bu buluşma konusunda çok şanslı, çok az aktif üye olmasına rağmen, kemik bir kitle olmasına rağmen ara açılmadan görüşülebiliyor. Gelen yeni arkadaşlarla da uyum gayet güzel sağlanıyor. Belki bu yüzden benim dediğimi görememiş olabilirsin Ata. Forum kullanımı konusunda da aynı şekilde İzmir. Ama İstanbulda olsan Ata, yeni de katılmış olsan, eminim sen de kendini alfistiturkey'nin bir parçası gibi hissetmezdin. Bunu kötülemek için söylemiyorum, aksine, bir şeyler iyi olursa ne mutlu..

Şunu da düşünmek gerekir. Yeni üyeler sürekli olarak sohbete dahil olamama durumundan şikayetçiyse demek ki durum öyle Bunda suçu yeni gelenlerde bulmak doğru değil. Aynı örneği sen de vermişsin ben de yeni geldiğimde öyleydim diye. Ben hiç bi ortamda 6 ay tabiri caizse "takılıp", oranın parçası değilmiş gibi hissetmediğimi hatırlamıyorum (Üye olalı 6 ay oldu ve yüzü aşkın mesajım var). Bu işte bi yanlışlık var. Hayatımda ilk defa sosyal bir ortama katılmıyorum, aksine çok da sosyal bi insanım (kendimi bu şekilde ifade etmek zorunda kalmak da çok gülünç ama başka çare yok). İstanbulda hard rock/heavy metal dinleyicisi hemen herkes resmimi gösterdiğinizde tanıyacaktır en azından (gruplarımdan, barlardan, internetten vs). Aynı şekilde oyun ortamımdan, 3 üniversite okuduğumdan dolayı hepsinin ayrı birer ortamı da vardır, bunları da sayarsak, sadece mecburiyetten bile sahip olduğum arkadaş sayısı binlerle ifade edileblir... Ama forumda o kemik kitle sayesinde kendimi hiç bi şekilde tanıtma fırsatım da olmadı üye olduğum 6 ay içinde Ben binlerce insana kendimi tanıtabilen, sahne alan, rahat bir insansam bence burada bir yanlışlık vardır. Hayatımda fazladan bi sosyal ortama "ihtiyaç" duyduğumdan değil bu söylediklerim. Sizin arabanıza bindiğinizde veya camdan ona baktığınızda sizin hissettiklerinizle aynı şeyleri hisseden bi insanım. Neden coşkumu da sizinle paylaşmayayım ki? Biz istemiyoruz derseniz ayrı mesele, o zaman alfistiturkey değil, "bizimalfistiler.com" falan olmalı adres de... donanımhaber'den insanlara faydalı olsun, hem bilgi birikimleri olsun, hem de araçlarını apaçi araçlarına döndürmesinler, buradaki abilerimizden bilgi alsınlar diye buraya yönlendirdiğimde çoğu kişiden teşekkür aldım. Ben mutlu oldum bu durumdan ama buraya benim veya başkasının tavsiyesiyle gelip umduğunu bulamayan insanlar olması daha da üzücü. Dediğim gibi amacım kimseyi kırmak, yıkıcı eleştiri yapmak falan değil. Bunları duymak kimsenin de canını sıkmamalı bence. Sonuçta güzel şeyler hisseden, bilgi paylaşmaya gelen bir sürü insan var ve siz bunları "ben istemiyorum" diyerek dışlayamazsınız. O zaman bir grup insanın forumuna döner burası, alfistinin değil.

Aynen yukarıda senin de bahsettiğin gibi "ben de bir buluşma ayarlasam, bununla ilgili bir topik açsam, acaba katılan olur mu" diye düşünmüyorum bile, çünkü dediğin gibi kaale alınmayacağımı biliyorum. Ayrıca o samimiyeti görmedikten sonra neden o insanlarla buluşmak isteyeyim? Var tabi bir kaç kişi ama o kemik kitle haricinde insanlar benim gördüklerim. İzmirde olsam durum farklı olrudu tabi.

Şunu da belirteyim, bu sitede en samimi olabildiğim insan da sensin Niye bilmiyorum, diğer arkadaşlar sanki hiç yokmuşum gibi davranıyorlar. Öyle ki, kendimi daha önceden içinde bulunup da, çok kötü şeyler yapıp sonradan dışlanmış biri gibi hissediyorum

Çok uzun oldu ama heralde iyi ifade edebilmişimdir kendimi. Sadece benim böyle düşünmediğimi sanıyorum.

Evren bey topiğini de uzattık ama, o sitemini belirtmişken ben de pekiştireyim dedim. Umarım sıkıntı yaratmam arkadaşlar, düşündüklerimi aktarmak istedim. Evren bey istemezse başka bir başlığa da taşınabilir.

(Bu arada google'a alfisti yazınca ilk çıkmasının sebebi bulunduğunuz lokasyon. Başka ülkelerden arama yaptığınızda başka sonuçlar çıkar)

NOT: Sorunlu bir insan değilim Hatta uzmanlığım sorun çözmek (Bilgi İşlem) (Ne kötü kendini böyle ifade etmeye çalışmak)

KAKIRMAN

quote:

maşallah maşallah allah nazardan saklasın..
valla donanım haberde bile daha çok giuliettacı var.. annamış değilim... bu arada bişey dikkatimi çekti.. gaz pedalında neden aliminyum pedal yok...

Evet tuhaf bir görüntü oluşmuş. Aldığınızda yokmu idi yoksa sizde iken çıktı mı yerinden?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Bu sitede zaman zaman yeni üyelerin dışlandığına dair mesajlar çıkar ve kimi yeni ya da yeni sayılabilecek arkadaşlar serzenişte bulunurlar. Ama ben bunu anlayamıyorum işte. Yeni üyelere kendilerini iyi hissettirebilmek için ne yapmamız gerekiyor?

Kaldı ki benim şahsen hiç tanımadığım ama gerek forumda gerekse telefonla iletişim kurduğum onlarca üye var. Üyeler katılım gösterdikçe samimiyet artar. Şahsen, burada gördüğüm özellikle teknik meselelerde dilim döndüğünce ve bilgim yettiğince cevaplar bulmaya, inlanları doğru kaynaklara yönlendirmeye çalışıyorum. Belki sizler görmüyorsunuz ama neredeyse tüm parça ihtiyaçlarında parçacılarla direk telefonla görüşüyorum mümkün olan en uygun fiyata en ideal parçayı o üye temin edebilsin diye, ardından da hiç tanımadığım o üyeye telefonla ulaşıyorum gerektiğinde.

Örneğin Ata, hiç yüzyüze tanışmışlığım yoktur ama ben ne zaman arasam yardımcı olur, o da beni günün her saati arayabilir ki kendi de bilir bunu. Keza Ankara'daki moderatörümüz Erdem'le hiç tanışmıyoruz hatta diğer hiç bir moderatörümüz de tanımıyor onu. Ama toplasak saatlerce telefonla bile görüşmüşlüğümüz vardır.

Forumda katılım gösteren tüm üyeleri özellikle buluşmalarda özellikle isim isim sorarak buluyor ve yüzyüze tanışmaya özen gösteriyorum. Örneğin Ankara'dan Selim Gençoğlu. Reina toplantısında özellikle gittim, buldum ve tanıştım.

Hatta ilk buluşmada yüzyüze tanışmayı istediğim kişilerden biri de sizsiniz zira katılım gösterdiğinizi düşünüyorum. Sizin kemik dediğiniz gruba dahil olmak o kadar kolay ki, yeter ki siz de isteyin.

Donanımhaber benim belki de yıllardır takip ettiğim bir forum. Bilgisayar donanım merakı ile başlayan bu takip, donanımhaber'in artık neredeyse her konuda bir bölümü olması dolayısıyla günlük takip ettiğim biryerdir. Ancak donanımhaber'deki Alfa sayfasındaki paylaşımların çok fazla kulaktan dolma bilgiler olduğu da aşikardır.
Örneğin V6 bir Alfa almak isteyene varyatör sorunu vardır diyen üyeler var, bu durumda oradaki samimiyet derecesi eğer teknik olarak desteklenmiyorsa ne anlamı var ki? Netice konumuz fazlasıyla teknik ve insanların ceplerini direk ilgilendiren bir mevzu. Tek bir yanlış yönlendirme ile insanların bir çırpıda 1000'li rakamları boş yere harcamasına neden olabilirsiniz. Sizce, bu bile bazı konularda neden ciddiyet gerektirdiğini göstermiyor mu?

Alfisti147

Bülent abi isabetli bir yazı olmuş. Ben de zaman zaman sitenin kemik kadrosunun yenilere ilk etapta soğuk davrandığı izlenimine kapılmışımdır. 2008'den beri siteyi hergün takip ediyorum. İşimden dolayı etkinliklere katılamadığım için üyelerle yüzyüze tanışma fırsatım olmadı. Ama kafama takılan birçok konuda servise gitmeden önce buradaki arkadaşlara danışıyorum, fikrini alıyorum, çoğu zaman bu tavsiyelere göre hareket ediyorum. Çünkü o güveni verecek dostluk ve samimiyet fazlasıyla var. Bana göre sorunun kaynağı biraz da sitedeki Alfa sahipliğinin getirdiği konuşma üslubunun ve ciddiyetin diğer forum sitelerine göre birkaç numara büyük gelmesi olabilir. Mesela dikkat ediyorum yeni bir üye siteye girer girmez kötü niyetle olmasa da fazlasıyla rahat bir tonla bodoslama girişler yapıyor ve haliyle eski tüfeklerin tepkisine yol açıyor. Bu bana göre de normal ama o yeni üyeler gördükleri tepkiyi kibir olarak algılıyor, "burası ne biçim forum" diye düşünüyor. Alfistiturkey alışılmışın dışındaki saygın çizgisini sürdürmeye devam etmeli, taviz vermemeli. Buraya gelenler de üsluba ayak uydurmalı diye düşünüyorum.

ATA

quote:
Gruplaşma konusunda kesinlikle katılmıyorum. Şu "sanal arkadaşlık" lafına da.. Biz eski kafalı-yaşlı insanlar değiliz ki, hangi devirde yaşıyoruz.. Telefonda konuştuğun insan, canlı bir organizma, sosyal bir varlık da, internet başında olunca mı "sahte" oluyor? Bu ayrım son derece yanlış. Forumda aldığın yardımı telefonda alınca daha mı samimi oluyor?

Forumda yazı dili kullanıyoruz her ne kadar ifadede kullansak tonlama yada mimik yok. Telefonda yada yüzyüze ise bu durum böyle değil. Bunu her zaman söylerim. Bu yüzden bu çok kırgınlık oluyor, bu tip konuşmalarda özellikle.
Tabiki sanal arkadaşlık olabilir, burda benimde yüzyüze tanımadığım ama iyi sohbet etitğim arkadaşlarım, abilerim var. 2002 yılından beri otomobil forumlarına yakın biriyim ve bu klavyedeki arkadaşlıkların yanlış bir anlama ile nasıl bozulduğunu pek çok defa gördüm.

Tuncay Nergis tüm yazdıklarıma cevap vermişsiniz ama ben size hitaben yazmamıştım o mesajı. Sizde haklı olarak düşüncelerinizi dile getirmişsiniz, ama tam aksine sizin aktif olduğunuzu ve bu alfistinin bir parçası olduğunuzu düşünüyordum. Gereğinden fazla alınganlık gösteriyorsunuz. =)

Bu sitede yeni gelenlere ve soru sorup, çözüm arayanlara ukalalık yapılıyor, biz eski alfacıyız havası atılıyor olsa (ki ben bu tip kişilerlede karşılaşmıştım) yazılan söylenen yapılan alınganlıklarda haklılar diyeceğim ama böyle bir durum yok, aksine yardımcı olup, bildiğimiz bir şey varsa aktarmaya çalışıyoruz. Bilmediğimiz bir konu olup cevap verememişsekte şu kadr kişi okumuş kimse cevap vermemiş diye kızıyorlar bize =))

quote:
zmir bu buluşma konusunda çok şanslı, çok az aktif üye olmasına rağmen, kemik bir kitle olmasına rağmen ara açılmadan görüşülebiliyor. Gelen yeni arkadaşlarla da uyum gayet güzel sağlanıyor. Belki bu yüzden benim dediğimi görememiş olabilirsin Ata. Forum kullanımı konusunda da aynı şekilde İzmir. Ama İstanbulda olsan Ata, yeni de katılmış olsan, eminim sen de kendini alfistiturkey'nin bir parçası gibi hissetmezdin.

Ben siteye ilk üye olduğum zamanlar İzmir'in toplanamaması, forumda çok büyük alay konusuydu =)) İstanbul, Ankara toplanıyorken İzmir'de bulşma bir türlü gerçekleşmiyordu. =)
En sonunda Tolga Abi yapılamayanı yaptı ve İzmir'de arka arkaya 3-4 bulışma yaptık, sayı giderek azaldı. İzmir'den yeni üyeler zamanında buluşma yapalım diye konu açmasa İzmir'de de bu kadar aktif olamayacaktık.

quote:
(Bu arada google'a alfisti yazınca ilk çıkmasının sebebi bulunduğunuz lokasyon. Başka ülkelerden arama yaptığınızda başka sonuçlar çıkar)

Bunu tabi ki biliyorum, Türk Alfistilerin web sitesi olmamız ile alakalı zaten bu durum. Dh'de daha fazla Giulieattacı var denildiği için yazdım. Belkide bazılarının 'Alfisti' kelimesinden bile haberi yoktur.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

cuneyt

Alıntı Yap
Ben siteye ilk üye olduğum zamanlar İzmir'in toplanamaması, forumda çok büyük alay konusuydu =)) İstanbul, Ankara toplanıyorken İzmir'de bulşma bir türlü gerçekleşmiyordu. =)
En sonunda Tolga Abi yapılamayanı yaptı ve İzmir'de arka arkaya 3-4 bulışma yaptık, sayı giderek azaldı. İzmir'den yeni üyeler zamanında buluşma yapalım diye konu açmasa İzmir'de de bu kadar aktif olamayacaktık.
Alıntı Yap

Hatirliyorumda Istanbul Alfistileri olarak Izmir'e gittigimizde Izmirdekilerden sayica fazlaydik. Kiz arkadasiyla bulusmaya gidecegi icin istanbul'dan gelenleri eken genc arkadaslarimiz bile vardi:))
Bu ne bicim forum bulusmasi demedik. Tanistigimiz kaynastigimiz insanlari kar gorduk. Ben bu tur ortamlari sirkete koyulan sermaye gibi dusunurum. Samimi olduklariniz, muhabbetini devam ettirdikleriniz de sirketin kari'dir. Hicbir sirket sermayesi kadar kar getirmez. O yuzden genelde yasadiginiz memnuniyetsizligin ozelde kurdugunuz dostluklarin onune gecmesine izin vermeyin.

Ayrica; eski uyelerden biriyim ama son zamanlarda cok az yaziyorum. Sebebi ise kor olasi tabiyatimin teknik konulara el vermemesi. Kafam cok basmaz benim oyle mekanik olaylara. Daha cok sosyal basliklara yazar cizerim. Bir yerde yuzumuze iki gulucuk koyacak konu varsa bir el atar cikarim. Bilmedigim konularda ahkam kesecegime susarim yani. Ee yazmiyorum diye okumayacak da degilim. Okur aklimin bir kosesine atarim.

Vel hasil kelam; burasi guzeldir. abileri iyidir kardesleri hostur. kiymet bilmek gerekir.

saygilar.

ATA

Evet birde buluşma konusunda 15 kişi olup, bulşma günü 5 kişi olmakta var işin içinde =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Bu arada unutmadan eklemek istiyorum, uzun saçlı fotoğraf ile ciddiye alınma-alınmama hususunda bence tamamiyle yanılıyorsunuz. Zira görebildiğim kadarıyla sitemizde oldukça fazla dinozor bulunuyor, buna ben de dahilim hatta :) Ayrıca şimdi aklıma gelen Ankara'dan Arda bey var ve bildiğim kadarıyla uzun saçlı. Sanmıyorum ki uzun saçları yüzünden ciddiye alınmadığını düşünüyor olsun :)

Not: Rica ediyorum uzun saç-kısa saç polemiğine dönüşmesin yazdıklarım :)

omeroguz

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Not: Trafikte sadece alfa kullananlara değil, diğer araçların içinden aracınıza hayran hayran bakanlara da dikkat edin. Sadece tuhaf karşılanmamak için size tepki vermezler o kadar Alfisti (alfista) sayısının beklentinizin çok çok üzerinde olduğunu zamanla anlayacaksınız...

Edited by - omeroguz on 28/12/2010  15:53:20

ku2

Turgay hocam..
Kısaca şunu söylicem.
Ben bu foruma üye olalı ne kadar oldu...Nisan 2010...Fazla değil...
Ama iyi kötü kaynaştım insanlarla..üşenmedim gittim Reina'ya..ve bir sürü isme yüz ekledim. Orada tanıdım birçok kişiyi...Bülent(alfadanadam), Cemal(Jakomo), Serkan(agucba), Murat Abi(dentist)...ve niceleri.

İyiki de gitmişim..iyiki de tanımışım bu insanları. Ortak paydada buluşmak budur. İnsanların ortak zevklerinin olması..paylaşacak birşeylerinin olması sosyal bir bütünlük sağlar. Yüzyüze görmesemde..Ata ile özel mesaj atarım.. Sercan Keklik'e mesaj atarım..
Beni dışladılarmı..?
Hayır..?

Murat Abi'yi cebinden aradım...daha karşılaşmamıştık bile. Pedal fiyatı sordum..Yardımcı oldu. Yönlendirdi.

Bu foruma birşeyler vereceksin ki..birşeyler alasın karşılığında. Vermeden almak olmaz. Forumu forum yapan paylaşımdır. Madem ilk defa bir forumda yazmıyorsun..o zaman bilmen gerekir hocam.. Herkes herşeye yazmak zorunda değil. Kendine yakın hisseder..fikrini söyler. Cüneyt ne diyor yukarıda..."Ben teknikten anlamam..daha çok okurum..ama başka konulara yazarım.."

Sen aktifsin bu forumda. Herkes yazdıklarına yorum yapıyor..fikrini söylüyor. Daha ne..??
Yeni gelenlere bir tavır falan yok bence.. Gruplaşma tabiki olur. Yeni bir işe başlarsın..herkes grupdur.. Zamanla sende bu grupların içinde girersin.. Ama kendini kabul ettirmen gerekir.

Yani..
Vermezsen...alamazsın.

Sevgiler.

--
Selim G.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785