Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Bozuk Yolda Demir Sesi Çözümü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

Evet arkadaşlar dün bozuk bir yolda 1 km gitmek zorunda kaldım, hem birazda denedim aracı..
Bazı sert çukur dalışlarında metal vurma sesi işittim ve ekiple beraber bugün araştırmaya giriştim.
Arnavut kaldırımı denememizde bu sesin daha bariz bir şekilde geldiğini duyduk.
Aracı hemen lifte kaldırıp görerek ve dokunarak incelemeye başladık.Daha ilk dokunduğumuz parçada tespiti yaptık.
Evet arkadaşlar Giuliettalarda bozuk yollarda gelen demir vuruntusu egzos son susturucusunun üstünde konumlandırılmış yalıtım levhasından kaynaklanıyor.Levha düz bir şekilde değil ve direk aracın taban saçına vidalanmış.Haliyle bozuk yolda iki saç arasında ses kesici olmadığı için ve boşluklar olduğu için ses yapıyor.
REsimler ile biraz daha detaylandırıyorum. Yarın kısmetse Koçtaş'ta satılan ince yalıtım köpüklerinden alıp arasına sıkıştıracağız.
Sorunun kesin ve net kesileceği tecrübe ile sabitlenmiştir.
Herkeze kazasız sürüşler..

Register or Login" border=0>

Edited by - MustafaTasdemir on 05/01/2011  17:38:45

evrenalpar

Güzel paylaşım teşekkürler, bende de şu plastik kasislerden geçerken bi ses geliyo bazen, sanırım sol ön takımdan bi yerden. Baktırmam lazım kıllanıyorum..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

depeche101

Mustafa Bey teşekkürler paylaşım için.Uygulamadan sonra sonuçları paylaşırsanız memnun oluruz.

zaferisgoren

Haydaa... Çok iyiymiş, klasik Alfa huyları. Nazlı yapmışlar yeni kızlarımızı da
Ben de 147'nin fren balatalarının arkasındaki benzer plakanın yaptığı sesi bulana kadar göbeğim çatlamıştı. Boşu boşluna egsoza müdahale etmiştik.

dnr1

vay halimize..2011 de araç sahiplerinin mühendislik çalışmaları..projeyi italyaya gönderin bence tam ödüllük...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]