Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta'm ve test verilerim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coni-wayt

quote:

quote:

1.4T 170 HP'de Normal mod (150Hp) ile Dinamik Mod(170HP)arasında bile dağlar kadar fark varken, 120Hp ile 170Hp arasında çok az bir fark olduğunu düşünmüyorum..

Benım bildiğim DNA modları arasında sadece tork değerleri değişiyor

bu konuyu ben de çok araştırdım, videolar seyrettim, test verileri okudum şimdiyse kendim deniyorum ama net bir bilgim yok, dynamic ve normal mod arasında degişen gaz hassasiyetimi yoksa aracın hp ve tork degerleri mi? bilen biri varsa ve aydınlatırsa sevinirim..
bu 150 ve 170 degerlerini nerde gördünüz veya okudunuz?yönlendirebilir misiniz?

Baskan

Aracın beygirinde değişme olmuyor arkadaşlar, sadece normal modda 230 tork dinamik modda 250 torka ulaşıyor. 3.vites 50km/h sabitleyin dinamik moda alın gaz pedalı sabitken devir 500d/d artıyor.

Yeni resimleride yükledim iyi seyirler
Register or Login" border=0>

depeche101

Oooo fotolar süper Mustafa Bey elinize sağlık .

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Baskan

Teşekkür ederim..

alfistahakan

Fotolarda güzel Alfalar dahada güzel.Nazar değmesin.Dün fethiye yolunda 34 plaka bir Juliyetta gördüm yağ gibi gidiyodu.Canlı görmek dahada güzelmiş...
Hakan
Forever Alfa

bado

harika fotolar
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

coni-wayt

fotograflar çok güzel olmuş, bayıldım

uludaga mı çıkıyordunuz baya yükseklerdesiniz maşallah,  kar durumu nasıl orda havadis var mı? :)

Baskan

All Water'i denemeye gittik hiçbiryerde kar görmeyince pek iyi test yapamadık. Bizde verdik kendimizi fotoğraf çekimine
Islak zeminde All water çalışma prensibi pek devrede olmadı tek kötü tarafı rampada aracın gitmediğiydi. Dynamic modda 5, normal modda 4, all waterde 2 ile gidiyor You are not allowed to view links. Register or Login kadar gaza basarsanız basın birşey yavaşlatıyor aracı. Ayrıca yakıtada büyük dezavantajı var. Araba resmen kasıntı gidiyor(gidemiyor)..

Dentist

İlginç.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

coni-wayt

all weather modda gücün çekişin düştügünü ilk kez okuyorum, ilginç..
bende deniyorum ama öyle bi çıkarım henüz yapmadım

Baskan

Çekiş düşmüyor arkadaşlar yanlış anlaşılıyor. Yukarıdada yazdım sistem aracı yavaşlatıyor çok devir çevirmeniz gerekiyor. Ayağı gazdan çekmeye gelmiyor hemen yavaşlıyor araba..
Rampa aşağı inerkende All water modunda 3. viteste hiç fren yapmadan indim, araba 2000d/d'yı geçmiyor çünkü. Nasıl birşey çözemedim..
Dynamic modda araba yağ gibi gidiyor sanki birisi arkadan itiyor aracı,All water modundada birisi sanki arabayı tutuyor.Ayrıca araba öyle yağ gibi gitmiyor gazdan çeker çekmez araba kompresöre giriyor.
Bir deneme daha yapıcaz sonrasında uzun uzun yazıcam...

Edited by - MustafaTasdemir on 25/01/2011  21:32:07

Alfadanadam

Fotolar süper ama National Geographic olayı nedir?

Anıl

Fotolar güzel çıkmış,inşallah bu kadar elektronik ve modlar bir 4-5 sene sonra arıza çıkarmaz ya da çalışır,selespeed faciası gibi olmasınlarda:) Benim için ne kadar fazla mekanik,az elektronik herzaman iyidir:)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

coni-wayt

Mustafa bey yeni yorumllarınızı bekliycem, bende bu arada denemeye devam edicem tabi

evrenalpar

Arkadaşlar düzeltiyorum, hp'de değişiklik yok N ve D arasında, tork artıyor.. Bi an öle esmişler bana nedense.. Özür :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Tuncay Nergis

Fotoğraflar çok güzel, katalog resimleri gibi :) Boya koruma yaptırmış mıydınız siz? Kaput üzerindeki boncuklanma dikkatimi çekti. NatGeo watermarklarını ben de anlamadım ama heralde Giulietta'nın vahşiliğini ön plana çıkarmak için koydunuz :)

All Weather modu ise benim bildiğim karlı yollarda aracı savurmamak için motorun o şekilde çalıştığı. Kompresyon da o yüzden olmalı. Frenlemeyi kolaylaştırmak için.

Baskan

Hiçbir koruma işlemi görmedi sadece gaz ile güzelce silindi araba alındığı ilk hafta. Bu fotolarda 4.haftası başında çekildi.. NatGeo tamamen eğlence amaçlı yapıldı biraz geyik kattık o maksatta
normalde turbo beslemeli motorlarda kompressör turbosuzlara göre daha azdır hatta yoktur denecek kadar azdır.
Ama AllWater modunda araba kompresöre giriyor nasıl oluyorsa...

burcintun

aramıza hoşgeldiniz araçlar mükemmel hayırlı olsun. DNA modu mantığını söylediklerinizle çözmüşsünüz zaten. Amaç burada dediğiniz gibi sürücünün gaz tepkilerini hava koşullarına göre kısıtlamak ve aracın istenmeyen kazalar yapmasına engel olmak. Mesela siz karlı bir yolda dinamik modda o beygirdeki bir araca çok çok iyi alışmış olmanız gerek kazasız kullanmak için.

ATA

Giuli'de beyaz mı güzel kırmızı mı karar veremedim =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Baskan

Beyaz gece, Kırmızı gündüz çok baktırıyor

XETRaM

Dizel olanın yakıt tüketimi konusunda neler söyleyebilirsiniz?

Baskan

Şu an için şehiriçi 7 Litre civarında, ancak dizelimiz biraz sorunlu çıktı. Alındığı 2 haftasında ilk marşta motordan ses gelmeye başladı. Serviste kayışlar değişti olmadı, komple baskı balata değişti olmadı, hala ilk marşta motor soğukken 20 saniye kadar gıcırtı oluyor sonrasında kesiliyor düzeltemediler sorunu. İtalya'ya durumla ilgili rapor geçilecek durum açığa kavuşacak inşallah..

XETRaM

hmm nerede verilerdeki 5.5 :)
Dizelin çıkardığı sorunlara üzüldüm, 0 araçta böyle problemlerin çıkması gerçekten mide bulandırıcı.. İnş hallolur.

Baskan

Daha 3binde dizel, 10bin'den sonra yakıtın düşeceği garantisi veriyorlar..

Klasse

Selamlar, 1.4 170 HP ile 1.8 T 235 HP arasındaki performans farkı gerçekten de çok fazla mı? bir de yakıt tüketimi nasıl olur sizce?
Bu arada bu başlık gerçekten uzun km testi gibi gerçekci olmuş, güle güle kullanın